HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 09:37

Idézet: lordmiky - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 7:59

1: miért működik a proxy-0-ás telefon tökéletesen?
2: a többi miért nem kezeli az átirányításokat rendesen?

2-re a valasz: a konkret tipust nem ismerem, ezert en a hibakeresest azzal kezdenem, hogy lesniffelnem a sip uzeneteket es megneznem mi tortenik valojaban.

1-re a valasz a sniffelt forgalomban van, lehet, hogy default portot probal ha nincs megadva semmi

#2542 Felhasználó inaktív   lordmiky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 09:56

Köszönöm, megnézem :)

#2543 Felhasználó inaktív   lordmiky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 08:29

Mások okulására:

az et-747-es készülék v1.02.04-es firmware-e hibás, a hívásátirányításokat nem kezeli tökéletesen. Egyenlőre a régebbi szoftvert próbáljuk visszavarázsolni a készülékre, amint sikerül, jelzem, hol találtam a szoftvert, és hogyan downgrade-eltük.

köszönöm a segítséget mégegyszer, sokat segített.

Üdv: lm

#2544 Felhasználó inaktív   palos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 20:07

Sziasztok,

Kicsit összegabalyodtam és nem bírom kibogozni magamat. :(
Adott Sipdiscount+Neophone+PAP2T, mindez téhomos Pirelli DRG A225G router (gateway) mögött.
Januártól szeptemberig működött a következő felállás:
Neophonra regeltem a hívószámért (soha nem töltöttem még fel az egyenleget), Sipdiscountra pedig töltök 4 havonta 10 eurót az olcsóbb hívásokért (tudom, hogy van gazdaságosabb, de no mobil, no sms... tehát távolságira megfelelő). A PAP2T-be 1 db analóg telefont dugtam és az fogadta a 0621-es (Neo-s) számomra érkező hívásokat, valamint UGYANARRÓL a telefonról indítottam a hívásokat a Sipdiscountos számlám terhére. EZ ÍGY MŰKÖDÖTT. Szeptemberben valami történhetett, mert nem égtek a Line1/2 ledek. Rászabadultam az admin felületre mint elefánt a porcelánboltba és addig maceráltam, míg végül semmi sem működött. Reset. Nagynehezen visszaállítgattam a dolgokat (egyfolytában can't connect, meg offline volt) Azóta, ha a Line1-re (Sipdiscount) csatlakoztatom a telefont, tudok hívást indítani, de értelemszerűen nem vagyok hívható . Ha a Line2-re (Neophone) csatlakoztatom hívható vagyok a 0621-es neo-s számomon, de nem tudok értelemszerűen hívást indítani az üres egyenleggel. A 06-21-es szám be lett anno regisztrálva a Sipdiscountnál. Bárhogy variálom az "Auth ID:, User ID: mezőket, nem változik semmi. Próbáltam a User1/2 > Call Forward Settings-nél is okosságot beírni - nem emlékszem, hogy anno használtam volna, de lehet bármi - sikertelenül (ilyesformán: USER-ID-FROM-LINE-1@YOUR.LOCAL.IP:SIP-PORT-FROM-LINE-1.)
Érzem, hogy valami banális dolog lehet az oka, de nem birkózok meg vele.
Ha tudsz, kérlek segítsetek!

#2545 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 18:27

Új viszontszolgáltató és jelenleg a legolcsóbb:
rynga.com
;)

#2546 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 21:21

Sziasztok!

1 kis segítséget kérnék az alábbiban.
Vásároltam 1 linksys spa2102 voipos routert, ami be van állítva és működik rendben.

Voipdiscountot használok.

A kérdésem az, hogy a rákötött telefonról lehet-e valahogy usernevet hívni, tehát számítógépen lévő voipdiscountot, vagy azt csak és kizárólag a gépen lévő szoftverről lehet hívni, és headset-en keresztül trécselni?

szerk:
Ill. megoldható-e hogy bridge módban is elérhető legyen az admin oldala a routernek?
router módban sajnos 8 mbit a max amit a NAT miatt képes kihozni magából.

Köszönöm

Szerkesztette: Uthenger 2010. 01. 04. 21:22 -kor

#2547 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 12:58

Idézet: Uthenger - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 21:21

A kérdésem az, hogy a rákötött telefonról lehet-e valahogy usernevet hívni, tehát számítógépen lévő voipdiscountot, vagy azt csak és kizárólag a gépen lévő szoftverről lehet hívni, és headset-en keresztül trécselni?

szerk:
Ill. megoldható-e hogy bridge módban is elérhető legyen az admin oldala a routernek?
router módban sajnos 8 mbit a max amit a NAT miatt képes kihozni magából.

tokeletesen nem megoldhato, ellenben dial plan szerkesztesevel letrehozhatsz olyan telefonszamokat, amelyeket a dial plan kap el es hivja az ott megadott usernevet.

Az eszkoz admin oldala bridge modban is elerheto, termeszetesen.

#2548 Felhasználó inaktív   lamesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 22:22

Olvastam itt a fórumon, hogy használod a Neophonex voip telefont Pirelli DRG A225G routrer mögött!
Vásároltam egy Linksys SPA2102 ATA egységet beállítottam kettő szolgáltatóra, mindekttőn van egyenlegem. Az egyik az Ephone a másik a Neophonex.
Az Ephone kifelé és befelé is jól működik, de a Neophonex csak hívni tudok vele, viszont nem tudom hívni. Az XLite programmal hibátlanul megy.
Néha sikerül felhívni, de az esetek 99 %-ban nem. Próbáltam a fenti router nélkül, DLink ADSL modemmel, azzal ment és ismerősnél kábelmodemen is.
Kérdésem mit állítottál be a Pirelli routeren, hogy hívható legyen a Neophonex?
Nekem ott minden azon a beállításon van ahogy beállították.
Válaszodat köszönettel várom.

#2549 Felhasználó inaktív   lamesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 13:56

Idézet: lamesz - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 22:22

Olvastam itt a fórumon, hogy használod a Neophonex voip telefont Pirelli DRG A225G routrer mögött!
Vásároltam egy Linksys SPA2102 ATA egységet beállítottam kettő szolgáltatóra, mindekttőn van egyenlegem. Az egyik az Ephone a másik a Neophonex.
Az Ephone kifelé és befelé is jól működik, de a Neophonex csak hívni tudok vele, viszont nem tudom hívni. Az XLite programmal hibátlanul megy.
Néha sikerül felhívni, de az esetek 99 %-ban nem. Próbáltam a fenti router nélkül, DLink ADSL modemmel, azzal ment és ismerősnél kábelmodemen is.
Kérdésem mit állítottál be a Pirelli routeren, hogy hívható legyen a Neophonex?
Nekem ott minden azon a beállításon van ahogy beállították.
Válaszodat köszönettel várom.

A probléma megoldódott! Nem a routerben kellett állítani, hanem az SPA2102-őn állítootam át a SIP portot 5061-ről 5065-re és a Register Expires: 1800-ra. Most hibátlanúl működik minden.  :)

#2550 Felhasználó inaktív   csaba.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 20:31

Van itt még valaki?
Pár SPA3102 kérdésem lenne:

Line1: ephone
gw1: Voipcheap
gw1 felé megy a kimenő definiálása a Dialplan-ban. De azt hogy adom meg, ha ephone-val szeretnék kimenő hívást indítani?
A gw0 a vonalas, hagyományos vonal, igaz?

User1 fülön CallForward telefonszám beírva.
Ha ephone-ra jön a bejövő VoIP-on (hálózaton belüli), akkor a beírt számot a dialplan szerint hívja (pl a gw1-en), vagy vonalas hívást indít?

#2551 Felhasználó inaktív   kabocax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: csaba.hu - Dátum: 2010. 08. 11. 20:31

Van itt még valaki?
Pár SPA3102 kérdésem lenne:

Line1: ephone
gw1: Voipcheap
gw1 felé megy a kimenő definiálása a Dialplan-ban. De azt hogy adom meg, ha ephone-val szeretnék kimenő hívást indítani?
A gw0 a vonalas, hagyományos vonal, igaz?

User1 fülön CallForward telefonszám beírva.
Ha ephone-ra jön a bejövő VoIP-on (hálózaton belüli), akkor a beírt számot a dialplan szerint hívja (pl a gw1-en), vagy vonalas hívást indít?

Szia!
Ha nem írunk semmit akkor a LINE1-ben megadott szolgáltatón keresztül hív.

#2552 Felhasználó inaktív   nbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 17:56

Szervusztok!

Voipdiscount szoftveres szolgáltatásával van hálózati gondom. Az exe indatása után 1-2 perccel a progi hálózati kapcsolata kb 15 mp időtartamra kifagy. Eközben hívó-hívott nagyon lassan, vontatottan hallja egymást. Utána már jó a kapcsolat. Ha nem lépek ki a progiból, akkor még órák múlva is gond nélkül lehet telefonálni. A jelenség csak az első indítás után jeletkezik.

Felállás: voipdiscount.exe a legfrissebb, WinXPSP3, 4/1 Mbit kábeles net, Router, Portforward a progiban beállított portra.

Router napló szerint az említett 15 mp időszakban 12 voip szerver próbál kapcsolódni, de a router eldobja, mert nem a forwardolt, hanem egy másik porton próbálkoznak. Például:
Unrecognized attempt blocked from 80.239.235.231:80 to 178.x.x.x UDP:61383

Érdekes, hogy mindegyik ugyanazon a porton próbálkozik. A legközelebbi kapcsolódás után pedig egyöntetűen egy másik portot szúrnak ki. De sosem azt amelyik be van állítva a progiban.

A bombázó szerverek teljes listája:
194.120.0.231   TVICONNECT-NET2 Netherlands
194.120.0.232   TVICONNECT-NET2 Netherlands
195.219.64.231  TVICONNECT-VSNL Hoofddorp, Netherlands
195.219.64.232  TVICONNECT-VSNL Hoofddorp, Netherlands
203.192.180.226 TVICONNECT-HKG-NETBLK01 Asia Netcom
208.167.230.117 Choopa, LLC American Registry for Internet Numbers
62.41.83.231    The Voice TV Network ltd W4 5YA, London
62.41.83.232    The Voice TV Network ltd W4 5YA, London
77.72.168.231   Finarea voice Amsterdam
77.72.168.232   Finarea voice Amsterdam
80.239.235.231  DE-TVICONNECT Netherlands
80.239.235.232  DE-TVICONNECT Netherlands

Miért van ez? Milyen beállítással lehet javítani?
köszi...

Szerkesztette: nbela 2011. 09. 28. 17:57 -kor

#2553 Felhasználó inaktív   nbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: nbela - Dátum: 2011. 09. 28. 18:56

Miért van ez? Milyen beállítással lehet javítani?
És arra van valakinek ötlete, hogy amikor felcsatlakozok, akkor a voip szolgáltatók miért indítanak egy összehangolt gyakorlatilag DoS támadást ellenem? (15 mp alatt 350 kapcsolódási kísérlet) Ha beállításokkal nem tudom kivédeni, akkor legalább az okát szeretném tudni.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó