HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 13:44

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:18

Nekem senki nem tud segíteni? :(

SF

Szívesen segítenék, de én PAP2-t használok csak, sipurákat nem simerem :(

#1962 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 13:51

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 13:18

SF

Aki tudhat: Doki, Buksika ...

#1963 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 13:52

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 13:18

SF

Emlekeim szerint mar kaptal valaszt.  Most megint:

igen, igen, igen, nem (ennyi kerdojel, azaz konkret kerdes volt a hozzaszolasodban).

kicsit bovebben:

google://sipura documentation
http://www.grynx.com...ith-the-sipura/
http://www.sipura.co...0QuickStart.doc
http://www.sipura.co...00faq/index.htm
http://www.sipura.co...Guidev2.0.9.pdf

olvass, aztan konkretat kerdezz, vagy hallgass orokke :)

#1964 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:46

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:52

Emlekeim szerint mar kaptal valaszt.  Most megint:

igen, igen, igen, nem (ennyi kerdojel, azaz konkret kerdes volt a hozzaszolasodban).

kicsit bovebben:

google://sipura documentation
http://www.grynx.com...ith-the-sipura/
http://www.sipura.co...0QuickStart.doc
http://www.sipura.co...00faq/index.htm
http://www.sipura.co...Guidev2.0.9.pdf

olvass, aztan konkretat kerdezz, vagy hallgass orokke :)

Köszi a segítséget :)
Oda már eljutottam, hogy működik a hálózat, regisztrál a szolgáltatóhoz, és tudok is hívást kezdeményezni VOIP-en, az analóg készüléken.

Viszont: bejövő hívás esetén nincs hívószám-megjelenítés. (Illetve már olyat láttam, hogy csak egy pillanatra mutatja a számot, azután már nem)

Olvasgattam a dokumentációkat, de igazából nem tudom, hogy hol keressem azt, hogy hogyan tudok PSTN vonalra "váltani" a hívás indításakor. Találtam valami olyasmit, hogy a Voip és a PSTN Answer delay-okat változtassam, de igazából ez nem vezetett eredményre. Vagyis mit kellene konkrétan beállítani, hogy "váltani" lehessen a PSTN és a VOIP kapcsolat között? Mondjuk úgy lenne a jó, ha pl. #-tel lehetne ezt megoldani, vagy bármilyen kódsorral (pl. 100-zal kezdve a hívást IP-n fut ki...) De az is elfogadható megoldás lenne, ha pl. pstn vonalon jelentkezne be az analóg készülék, és kb. 5-10 másodperc után átdobná VOIP-re, ha nem lenne semmi bevitel.

Illetve még konkrét kérdés: A Dial Planon lehet beállítani azt, hogy milyen "formában" lehet telefonálni? Azaz be lehet valahogy állítani rajta, hogy a magyarországi hívásokat ne 0036-tal, hanem 06-tal kezdve, a  "vezetékes körzeten - jelen esetben 25-ös - belüli" hívásokat pedig előhívószám nélkül, csak a hat számot tárcsázva "ismerje meg?" Az a baj, hogy találtam a Sipura leírásában erre vonatkozó dolgot, de nem merek "nekiállni", nehogy valamit nagyon elbaltázzak :(

Az, hogy a voip híváskor a hívott félnél "unavailable" hívószám jelenik meg a SIP-szolgáltató "gondja", vagy ezen is lehet állítani? (Freecall amúgy a szolgáltató)

Köszönöm, ha tud segíteni nekem valaki!

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1965 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:51

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:46

Olvasgattam a dokumentációkat, de igazából nem tudom, hogy hol keressem azt, hogy hogyan tudok PSTN vonalra "váltani" a hívás indításakor.

nem hiszem el, hogy olvastad.  kulonben ezt is lattad volna:

http://www.sipura.co...ction_2.html#12

12:  Can I dial out to the PSTN through the FXO port using Line 1?
A: Yes. You can specify a dial plan rule in the Line 1 dial plan such that
certain numbers dialed will go out through the FXO port.  For example:
<9,:>1408xxxxxxx< :@gw0> will plays outside dial tone after entering 9, then if
the user enters 1408 follow by 7 digits, the call will be made to the PSTN gateway.

#1966 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:59

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:46

Viszont: bejövő hívás esetén nincs hívószám-megjelenítés. (Illetve már olyat láttam, hogy csak egy pillanatra mutatja a számot, azután már nem)

Erre találtam olyat, hogy Caller ID method. Jó helyen kapizsgálok?

SF

#1967 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:13

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:51

nem hiszem el, hogy olvastad.  kulonben ezt is lattad volna:

http://www.sipura.co...ction_2.html#12

12:  Can I dial out to the PSTN through the FXO port using Line 1?
A: Yes. You can specify a dial plan rule in the Line 1 dial plan such that
certain numbers dialed will go out through the FXO port.  For example:
<9,:>1408xxxxxxx< :@gw0> will plays outside dial tone after entering 9, then if
the user enters 1408 follow by 7 digits, the call will be made to the PSTN gateway.

valóban :(
http://www.sipura.co...ection_1.html#1
Ezt a "faq" részt olvastam csak, az indexből idetévedtem, és azt hittem, hogy csak ennyi van.

Azért köszi!

SF

#1968 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:39

Se hívószámkijelzés, se pstn-voip átváltási lehetőség :( Pedig megcsináltam, amit leírtak a faqban.

SF

#1969 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:59

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:46

Köszi a segítséget :)
Oda már eljutottam, hogy működik a hálózat, regisztrál a szolgáltatóhoz, és tudok is hívást kezdeményezni VOIP-en, az analóg készüléken.

Olvasgattam a dokumentációkat, de igazából nem tudom, hogy hol keressem azt, hogy hogyan tudok PSTN vonalra "váltani" a hívás indításakor. Találtam valami olyasmit, hogy a Voip és a PSTN Answer delay-okat változtassam, de igazából ez nem vezetett eredményre. Vagyis mit kellene konkrétan beállítani, hogy "váltani" lehessen a PSTN és a VOIP kapcsolat között? Mondjuk úgy lenne a jó, ha pl. #-tel lehetne ezt megoldani, vagy bármilyen kódsorral (pl. 100-zal kezdve a hívást IP-n fut ki...) De az is elfogadható megoldás lenne, ha pl. pstn vonalon jelentkezne be az analóg készülék, és kb. 5-10 másodperc után átdobná VOIP-re, ha nem lenne semmi bevitel.

Illetve még konkrét kérdés: A Dial Planon lehet beállítani azt, hogy milyen "formában" lehet telefonálni? Azaz be lehet valahogy állítani rajta, hogy a magyarországi hívásokat ne 0036-tal, hanem 06-tal kezdve, a  "vezetékes körzeten - jelen esetben 25-ös - belüli" hívásokat pedig előhívószám nélkül, csak a hat számot tárcsázva "ismerje meg?" Az a baj, hogy találtam a Sipura leírásában erre vonatkozó dolgot, de nem merek "nekiállni", nehogy valamit nagyon elbaltázzak :(

Az, hogy a voip híváskor a hívott félnél "unavailable" hívószám jelenik meg a SIP-szolgáltató "gondja", vagy ezen is lehet állítani? (Freecall amúgy a szolgáltató)

Köszönöm, ha tud segíteni nekem valaki!

SF

Szia!
Ha lesz egy kis idom vamikor (?) elkuldom neked akar emailben az en dial plan-em, magyarazattal, es azt modositva szemelyre is szabhatod, es megoldodnak ezen gondjaid. Csak egy kis idot kerek, meg egy emai cimet, es a hetvegen talan elkuldom.  ;)
Smelo

#1970 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:02

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:39

Se hívószámkijelzés, se pstn-voip átváltási lehetőség :( Pedig megcsináltam, amit leírtak a faqban.

SF

A hivoszamkijelzes lehet hogy nem is a dobozon mulik, hanem azon szolgaltaton, amit hasznalsz, plusz az spa3000-es es tarsain meg a Betamax-ot se lehet beallitani (marmint a hivoszam kuldest). Ezzel szvsz ne kuzdj, mert nem erdemes.  :rolleyes:

Szerkesztette: smelo 2007. 03. 23. 16:02 -kor

#1971 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:06

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:59

Szia!
Ha lesz egy kis idom vamikor (?) elkuldom neked akar emailben az en dial plan-em, magyarazattal, es azt modositva szemelyre is szabhatod, es megoldodnak ezen gondjaid. Csak egy kis idot kerek, meg egy emai cimet, es a hetvegen talan elkuldom.  ;)
Smelo

Köszi!! :) E-mail ment püben! Nagyon várom!!! :)

Üdv

SF

#1972 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:10

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 17:02

A hivoszamkijelzes lehet hogy nem is a dobozon mulik, hanem azon szolgaltaton, amit hasznalsz, plusz az spa3000-es es tarsain meg a Betamax-ot se lehet beallitani (marmint a hivoszam kuldest). Ezzel szvsz ne kuzdj, mert nem erdemes.  :rolleyes:

De tényleg nem lehet megoldani, hogy az SPA3102 "átengedje" a hívószámot? Azaz nem működik senkinél a hívószámkijelzés a kütyü mögött? Mert nekem működött, de csak pillanatokra.

SF

#1973 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:29

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 17:10

De tényleg nem lehet megoldani, hogy az SPA3102 "átengedje" a hívószámot? Azaz nem működik senkinél a hívószámkijelzés a kütyü mögött? Mert nekem működött, de csak pillanatokra.

SF

Az SPA atengedi a hivoszamot (en sajat sip szerverrel telefonalok, es van hivoszamkijelzes).  A szolgaltatok belul is atengedik a hivoszamokat, csak a halozatbol kifele nem.  Ennek tobb irany fele mas okai vannak:

- PSTN fele azert nem, mert nyilvan a sajat szamukat irnak csak ki, de azt minek
- mas voip halozat fele azert nem, mert az egyes szolgaltatok szamozasai egymastol fuggetlenek, es ugyanaz a hivoszam ervenyes lehet mas halozatban is.  felrevezeto lenne

Eszkozteszt: sikerult ma delutan kicsit kevesebb, mint 1 ora torodessel egy cisco 7912 ip telefont beuzemelni a SIP proxy-ra, elhuzta az idot amig a tftp-t, meg mindent alatettem.  Most ezt tesztelgetem, es latszik mi az amiben minosegi, es mi az ami miatt home felhasznalasra nem eppen idealis, gondolok itt a halozati kornyezetre elsosorban.  Asszem egy kicsit jatszogatok vele, aztan meglatjuk van-e ertelme megtartani.

#1974 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:40

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:29

Az SPA atengedi a hivoszamot (en sajat sip szerverrel telefonalok, es van hivoszamkijelzes).  A szolgaltatok belul is atengedik a hivoszamokat, csak a halozatbol kifele nem.  Ennek tobb irany fele mas okai vannak:

- PSTN fele azert nem, mert nyilvan a sajat szamukat irnak csak ki, de azt minek
- mas voip halozat fele azert nem, mert az egyes szolgaltatok szamozasai egymastol fuggetlenek, es ugyanaz a hivoszam ervenyes lehet mas halozatban is.  felrevezeto lenne

Akkor még próbálkozom.

Dial plan: (*xx|112S0<:@gw0>|<#0,:>xx.<:@gw0>|xx.)
Úgy lestem valahonnan. Viszont ezzel sem megy sem a 112 sem pedig a #0-s híváskezdeményezés PSTN-en. Mi lehet a baj?

Amúgy hívószámkijelzésnél mi a "lokális" opció itt szerény hazánkban? Melyiket állítsam be a SPA-n?

Amúgy ilyen dolgokat kell szerkeszteni az SPA-ban? Dial tone, busy tone, reorder tone, ring back tone és társai? Mert találtam valami - talán ausztrál - oldalt, ahol itt egész más értékek voltak megadva. Vagy itt nem számít? (Csak max. másképp csipog)

SF

Szerkesztette: Sasfióka 2007. 03. 23. 18:45 -kor

#1975 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:47

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:40

Dial plan: (*xx|112S0<:@gw0>|<#0,:>xx.<:@gw0>|xx.)
Úgy lestem valahonnan. Viszont ezzel sem megy sem a 112 sem pedig a #0-s híváskezdeményezés PSTN-en. Mi lehet a baj?

Ha ram hallgatsz, akkor _nem_ a 112-vel tesztelsz!  Egyszer sikerul a hivas, felveszik es akkor magyarazkodhatsz, hogy minek hivod oket ok nelkul.

Helyette a 1412 -vel tesztelj, ez a matav ingyenesen hivhato ugyfelszolgalata, automata veszi fel.

A #0 -s bejegyzes azt jelenti a vesszo miatt, hogy varosi vonalat fogsz kapni, azaz allj meg a tarcsazas kozben.  En ezzel tesztelnek inkabb:

(*xx|1412<:@gw0>|<#0,:>xx.<:@gw0>|<0:>xx.<:@gw0>|...>  ez nekem mukodik, a #0 tehat vonalat ad, a 0 pedig csak sima prefix, ami utan tarcsazhatok es a kivant iranyba megy.

A mi lehet a baj nem egy konkret kerdes.  Szerintem gondold at a kerdeseket, egy jo kerdes mar egy fel valasz.  Mit jelent, hogy nem megy?  Foglaltat, torlodasjelzest, ervenytelen szamot kapsz?  A halozati forgalom?  Biztos jo iranyba megy a hivas, azaz a weboldalon latod az utolso hivasokat?

A kerdeseket ne nekem valaszold meg, hanem magadnak :)

#1976 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:27

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:47

Ha ram hallgatsz, akkor _nem_ a 112-vel tesztelsz!  Egyszer sikerul a hivas, felveszik es akkor magyarazkodhatsz, hogy minek hivod oket ok nelkul.

Helyette a 1412 -vel tesztelj, ez a matav ingyenesen hivhato ugyfelszolgalata, automata veszi fel.

A #0 -s bejegyzes azt jelenti a vesszo miatt, hogy varosi vonalat fogsz kapni, azaz allj meg a tarcsazas kozben.  En ezzel tesztelnek inkabb:

(*xx|1412<:@gw0>|<#0,:>xx.<:@gw0>|<0:>xx.<:@gw0>|...>  ez nekem mukodik, a #0 tehat vonalat ad, a 0 pedig csak sima prefix, ami utan tarcsazhatok es a kivant iranyba megy.

A mi lehet a baj nem egy konkret kerdes.  Szerintem gondold at a kerdeseket, egy jo kerdes mar egy fel valasz.  Mit jelent, hogy nem megy?  Foglaltat, torlodasjelzest, ervenytelen szamot kapsz?  A halozati forgalom?  Biztos jo iranyba megy a hivas, azaz a weboldalon latod az utolso hivasokat?

A kerdeseket ne nekem valaszold meg, hanem magadnak :)

Választoltam a kérdésekre magamban is, megnéztem, hogy mi volt az utolsó hívás az infoban. Ettől függetlenül bármit írok be a dp-be, folyton az a gyors foglaltságjelzés (talán ez a torlódáshang?) hallható. Ha az "alap" - factory reset utáni - beállításokkal használom, akkor tudok hívni a nemzetközi formátumban, voipen keresztül.

A dp: (*xx|1443<:@gw0>|<#0,:>xx.<:@gw0>|<0:>xx.<:@gw0>)

Ha felveszem a telefont, és hívom a 1443-at (inviteles területen ez az üszi), akkor sem történik semmi, csak egyszercsak az a gyors foglalthang. Az infoban: Last Called Number:    1443@gw0
Ha hívok pl mobilt akkor ugye 0-val kezdem, és akkor nincs tárcsahang, azaz 00620xxxxxxx számot tárcsázok, akkor "pittyen" egyet, majd jön ez a gyors foglaltsághang. Az infoban: Last Called Number:    0620xxxxxxx@gw0

Mindkét Last Called Number a Voice > Info > Line1 Status alatt szerepel.

A PSTN Status alatt pedig:  Last Called PSTN Number:    0620xxxxxxx, illetve előtte 1443

Tanácstalan vagyok, mert eleddig nem sikerült PSTN hívást kezdeményezni. Nem tudom, hogy mit rontok el.
Ha a hívást #0-val kezdem, akkor a #0 bebillentyűzése után megkapom a "városi tárcsahangot", viszont utána ha bármit ütök, pittyen egyet, majd gyors foglaltsághang. (Infoban Line1-nél is és PSTN-nél is ott van a szám)
Factory reset után beállítom a Line1-ben a sip dolgokat, máshoz nem nyúlok. Esetleg kellene valamit még változtatni? (dp a fent beírt, tudom, hogy így kevés, de egyelőre ez a része sem működik :( )

Szerk: Ide még annyit, hogy a fővonalra nem megy ki semmi az SPA-ból, ha direktbe rákötök egy másik telefont és "belehallgatok", hogy tárcsáz-e, semmi nem történik.

Ha kihúzom az áramforrás alól, tökéletesen működik a "loop", azaz tudok városit hívni.

SF

Szerkesztette: Sasfióka 2007. 03. 23. 20:12 -kor

#1977 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 20:09

Illetve még egy kérdés hívószámazonsoítással kapcsolatosan:
Regional > Miscellaneous Caller ID Method, Caller ID FSK Standard és Feature Invocation Method részen állítok. A tapasztalat az, hogy amennyiben a Feature Invocation Method Sweden, akkor látom a hívószámot, de csak az első csengetésig. (Caller ID method Bellcore vagy EFSI FSK with PR (UK), FSK Standard: Bell 202)
Akármelyik beállítást használom, mindig csak az első csengetésig látom, utána pedig már privát a szám. A hívószámkijelző pedig két számot kap, az első csengetéskor a hívó számát, második csengetéskor pedig privátot.
A fenti három beállítások kívül kell még valamit állítani, hogy "megtartsa" az első csengetéskor kapott számot?

Köszi,

SF

#1978 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 20:31

Feladom :( Igazából nem tudok már kezdeni vele semmit. Nem működik csak a voip rész. Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, mégsem hajlandó a router PSTN-en hívást indítani. Hívószámot is csak az első csengetéskor küld, másodikra már privát számot ad.
Nem tudom, hogy mit rontottam el, de bármit állítottam, sehogy nem lett jó. Ha előről kezdtem akkor sem.

Még megvárom, ígértek egy dp-t, hátha azzal tudok mit kezdeni, de szerintem itt nem az a baj. Csak nem tudom, hogy merre induljak. Lehet, hogy az SPA a rossz... ;(

SF

#1979 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 22:07

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:06

Köszi!! :) E-mail ment püben! Nagyon várom!!! :)

Üdv

SF

szia!
kuldtem emailt!

#1980 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 22:10

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:40

Amúgy hívószámkijelzésnél mi a "lokális" opció itt szerény hazánkban? Melyiket állítsam be a SPA-n?

ETSI FSK, ha jol tudom

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.