HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 16:55

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 12:41

Miert nem iranyitod at a hivasokat a telconal?

Mert az pénzbe kerül :)
Így meg a gsm adapterbe teszek egy csoportbeli SIM-et és korlátlan mennyiségben irányítom át mobilra.

#2402 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 06:58

Idézet: djsms - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 16:55

Mert az pénzbe kerül :)
Így meg a gsm adapterbe teszek egy csoportbeli SIM-et és korlátlan mennyiségben irányítom át mobilra.

Es akkor inkabb egy telefonkozpontba invesztalsz penzt, vagy inkabb a telconak fizeted ki?  PBX nelkuli megoldasrol en nem tudok.  Egy SPA-val el tudom kepzelni, hogy az FXO-t beleteve IP-n tovabbitja a gsm adapternek a hivast, de egyreszt ami nekunk van reigsztracio nelkul nem tovabbit, masreszt azs SPA komoly minosegcsokkenest eredmenyez a beszelgetesben az en tapasztalataim szerint.  Legalabbis szignifikans kulonbseg van ha a PRI-n hivok be illetve ha az SPAN-n keresztul.

#2403 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 08:18

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 7:58

Es akkor inkabb egy telefonkozpontba invesztalsz penzt, vagy inkabb a telconak fizeted ki?  PBX nelkuli megoldasrol en nem tudok.  Egy SPA-val el tudom kepzelni, hogy az FXO-t beleteve IP-n tovabbitja a gsm adapternek a hivast, de egyreszt ami nekunk van reigsztracio nelkul nem tovabbit, masreszt azs SPA komoly minosegcsokkenest eredmenyez a beszelgetesben az en tapasztalataim szerint.  Legalabbis szignifikans kulonbseg van ha a PRI-n hivok be illetve ha az SPAN-n keresztul.

Telconak nem fizetek! :) PBX-es megoldás lesz. Hardverben viszont továbbra is kérnék ajánlásokat az analóg vezetékes vonal voip-ra alakításához illetve gsm-hez. A lényeg, hogy ne legyen egy vagyon.

#2404 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 22. 00:55

Sziasztok!

Valami nem kerek nálam a hitelkártyás fizetésnél Betamax klónoknál. Két accountot regisztráltam (először VoipBuster, majd smsDiscount). Az elsőnél (aug.4) simán tudtam mastercarddal feltölteni. Egy héttel később (azonos mailcím, regisztráció ugyanarról a gépről, természetesen más usernév) már nem engedett ugyanazzal a hitelkártyával feltölteni (hiba kód 850-202), próbálkoztam másik kártyával is. Másnapra a hitelkártyás feltöltés logoi is eltűntek. Ma próbából regisztráltam mégegy smsdiscount accountot, ugyanarról a kliensről, másik email címmel. Megjelentek a hitelkártyás lehetőségek, de az authorizációra ugyanaz a hibakód jött.

Van tapasztalatotok, mit tettem rosszul?

Üdv! Csaba

#2405 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 08:24

Sziasztok!

Most kezdtem el konfigurálni egy Linksys SPA-3102-őt. Lenne egy gyors kérdésem.
Miért van az, hogy ha a LAN IP-t beállítom pl.: 192.168.2.x-re, a WAN IP 192.168.2.xy-ra, akkor magától átírja a LAN IP-t 192.168.3.x-re. Nagyon zavaró és nem jövök rá, hogy miért csinálja, persze így DHCP-vel sem megy, mert ott is a 192.168.2-es tartományból kap IP-t.
Hogy tudom ezt kiküszöbölni? Egy tartományban kellene lenni, mert router után van kötve.

#2406 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 16:09

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 8:24

Miért van az, hogy ha a LAN IP-t beállítom pl.: 192.168.2.x-re, a WAN IP 192.168.2.xy-ra, akkor magától átírja a LAN IP-t 192.168.3.x-re.

Mert nem bridge.

#2407 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 09:12

Tanulságképp leírnám a szívásomat, hátha másnak segít :)
Szóval beszereztem két linksys 3102-t. A már meglévő és letesztelt fali kábeleket használva behoztam az analóg telefonvonalat a "központhoz". Analóg készülék nem volt nálam így külön nem lett még egyszer letesztelve. Becsörgetésnél a cucc menüje mutatta, hogy van hívás, de az állandóan megszakadt. Kb 3 órát szívtunk a konfigurálással, mert nem akart menni. Végül valamiért ki lett cserélve a kábel (kihagyva a fali tesztelt szakaszt) és minden jó lett. A szívást az okozta, hogy valahol mégiscsak kontaktos vagy zárlatos a fali kábel. Mivel az spa menüje mutatta, hogy van hívás ezért nem is gondoltam kábelhibára. Ráadásul utólag hagyományos telefonnal tesztelve működik a fali drót is, csak mintha nagy lenne az ellenállása.
Gonosz egy hiba...

#2408 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 09:54

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 8:24

Sziasztok!

Most kezdtem el konfigurálni egy Linksys SPA-3102-őt. Lenne egy gyors kérdésem.
Miért van az, hogy ha a LAN IP-t beállítom pl.: 192.168.2.x-re, a WAN IP 192.168.2.xy-ra, akkor magától átírja a LAN IP-t 192.168.3.x-re. Nagyon zavaró és nem jövök rá, hogy miért csinálja, persze így DHCP-vel sem megy, mert ott is a 192.168.2-es tartományból kap IP-t.
Hogy tudom ezt kiküszöbölni? Egy tartományban kellene lenni, mert router után van kötve.

Egy router WAN és LAN lábára természetesen nem tudod ugyan azt az IP tartományt beállítani!!!

#2409 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 16:24

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 9:54

Egy router WAN és LAN lábára természetesen nem tudod ugyan azt az IP tartományt beállítani!!!

Másik routerrel simán megy. Ezt beállítottam bridge-nek, kapott egy wan IP-t és így most tökéletes. Már csak a beállításokkal szenvedek, de ez köszönhető a nyögvenyelős angolomnak.

#2410 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 21:23

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 14:46

Neten boklaszva lattam az otletet, hogy bluetooth adaptert rakva a pc-hez az erzekeli ha a mobilom a kornyeken van, es ha ott van akkor a hivasokat is oda engedi.  ha nem vagyok ott, akkor pedig mobilra

Szia!

Nagyon érdekelne ez a "Bluetoth proximity" dolog. Rákerestem a guglival, de marketing modszerként kapok egy rakás telálatot. Hol találtál erről valami anyagot?

Köszi!  Csaba

#2411 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:18

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 21:23

Nagyon érdekelne ez a "Bluetoth proximity" dolog. Rákerestem a guglival, de marketing modszerként kapok egy rakás telálatot. Hol találtál erről valami anyagot?

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=bleuto...es%C3%A9s&meta=

elso talalat

szerkesztes: termeszetesen typo van benne, de meg igy is az elso talalat

Szerkesztette: adam.k 2008. 08. 26. 09:20 -kor

#2412 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 07:31

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy(kettő) SPA-3102 adapter programozásához. Sajnos önerőmből nem megy, mert annyi nyitott kérdésem van, hogy már én sem tudom mindet. 3 napja szenvedek vele, de sajna semmit nem sikerült beállítani, még egy egyszerű szolgáltatót sem. A neten találtam leírásokat, azok szerint próbálkozom de nem akar működni, mindig failed-et ír ki a regisztrációnál. De nem is ez a fő problémám. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a Dial Plan működését, átolvastam a kézikönyvét, de abból sem lettem okosabb.

Leírnám röviden, hogy mit szeretnék vele csinálni (korábban már ebben a topicban részletesebben leírtam).
Van a cégünknek két telephelye 1-1 Panasonic analóg központtal. Erre van téve az 1-1 SPA-3102. Azt szeretném, hogy ingyen lehessen a két központ közt telefonálni és a bejövő városi vonalakat kapcsolni. Tehát ha engem keresnek az egyik helyen, akkor onnan áttudjanak kapcsolni az SPA-n keresztül a másik helyre, és ez visszafelé is működjön. Ezen kívül szeretnék még egy VoIP szolgáltatót is beállítani(neophone), hogy olcsón tudjunk telefonálni vezetékes irányba(egyelőre még csak ezt sem tudtam beállítani). A fentebb említett topicban már Pilot-telekom kollégától kaptam segítséget, csak sajnos nem tudtam hasznosítani, mert nem értem. Például ezt írta nekem a dial plan-be: (<:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0) Sajnos nem értem egyik adatot sem, hogy mi micsoda és miért kell. Most a Dial Plan tele van xxxxx-ekkel...nem tudom miért. Pl. ez az adat: ":iroda_SPA_Line1_User_ID" micsoda, nekem kell beállítani valahol? De sajnos a többivel is így vagyok.

Most ott tartok, ahol az elején. A hálózat be van állítva, az SPA egy router mögött van bridge-ként, a routeren a port továbbítások beállítva az SPA-nak, a két telephely közt működő VPN hálózat van. Mindkét telephely FIX IP címmel rendelkezik.

Nagyon szépen megkérnék valakit, akinek van egy szabad fél órája, hogy segítsen nekem beállítani az SPA-kat. Nem azt szeretném, ha helyettem beállítaná, hanem, hogy meg is értsem, hogy mit miért úgy kell állítani. A fentebb linkelt topicban részletesebben leírtam, hogy mit és, hogy hogyan szeretnék.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Lala

Szerk.: Változás történt, a Neophone-t sikerült beállítani, az már működik. :)

Szerkesztette: Lala9 2008. 08. 27. 08:14 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 12:40

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 7:31

[...]
Van a cégünknek két telephelye 1-1 Panasonic analóg központtal. Erre van téve az 1-1 SPA-3102. Azt szeretném, hogy ingyen lehessen a két központ
[...]

A leiras alapjan ez ugy hangzik, mint egy tankonyvi peldaja annak, mikor kell kidobni az analog vackokat a fenebe es voipesiteni a teljes telefoniat az adott cegnel.  Nem pedig ATA-t es munkaorat invesztalni a multba.

#2414 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 13:35

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 12:40

A leiras alapjan ez ugy hangzik, mint egy tankonyvi peldaja annak, mikor kell kidobni az analog vackokat a fenebe es voipesiteni a teljes telefoniat az adott cegnel.  Nem pedig ATA-t es munkaorat invesztalni a multba.

Nem megoldható. Sokba kerülne és a telefon már kivan építve. Így a legegyszerűbb, mellesleg az analóg központ nagyon megbízható, soha semmi gond nem volt vele. De ha minden voip lenne és elmegy a net az egyik helyen, akkor az ki is lenne zárva a központból, nem lenne telefon. Ez egy cégnél nem fordulhat elő.

Szerkesztette: Lala9 2008. 08. 27. 13:59 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:01

Csak csendben megosztom veletek az örömöm: voltunk Krétán és végre igazán nagy hasznát vettem a voipdiscount előfizetésemnek. Már sok éve használom itthon is nagy megelégedéssel (és olcsó telefonszámlával) :) de most Chania és Agia Marina utcáiról ingyen hazatelefonálva egész más feeling-je volt a dolognak. Szerencsére nem kellett sokat mászkálni, hogy találjunk nyitott wifi hálózatokat, így PDA-val SJPhone programmal csodásan lehetett hazatelefonálgatni  :D No meg persze internetezni is, de ez már más téma. Köszönöm voipdiscount  :respect: FON előfizetésem is van de ilyen hálózat sajnos nem volt a közelünkben, de így egy kis wifi vadászat után külön jól esett, hogy nem kellett sem a T-mobile sem a Vodafone nevű pénzéhes cégek zsebét tömnöm az irreális percdíjaik után.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2416 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 17:00

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 13:35

Nem megoldható. Sokba kerülne és a telefon már kivan építve. Így a legegyszerűbb, mellesleg az analóg központ nagyon megbízható, soha semmi gond nem volt vele. De ha minden voip lenne és elmegy a net az egyik helyen, akkor az ki is lenne zárva a központból, nem lenne telefon. Ez egy cégnél nem fordulhat elő.

Szerintem eppen, hogy megoldhato.  Sokba kerulne... hat ez nezopont kerdese.  Szamszeruen biztosan tobb, mint amit most akarsz elerni, de nyujtott szolgaltatasban, nem szamokban kifejezheto elonyokben, versenyhelyzetben valoszinuleg a kevesebb a tobb.  A voip kozpont is legalabb olyan megbizhato, mint az analog.  A net hibat pedig ki lehet kuszobolni vannak erre piackepes megoldasok, lenne telefon akkor is.

Szoval csak azt akartam irni, hogy muszakilag megoldhato es valoszinuleg jobb eredmenyt is hozna, de ha mast akarsz akkor nyilvan mast fogsz megcsinalni.

#2417 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 17:01

Idézet: Sparks - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 14:01

találjunk nyitott wifi hálózatokat, így PDA-val SJPhone programmal csodásan

congrats :)

#2418 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 21:09

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 17:00

Szerintem eppen, hogy megoldhato.  Sokba kerulne... hat ez nezopont kerdese.  Szamszeruen biztosan tobb, mint amit most akarsz elerni, de nyujtott szolgaltatasban, nem szamokban kifejezheto elonyokben, versenyhelyzetben valoszinuleg a kevesebb a tobb.  A voip kozpont is legalabb olyan megbizhato, mint az analog.  A net hibat pedig ki lehet kuszobolni vannak erre piackepes megoldasok, lenne telefon akkor is.

Szoval csak azt akartam irni, hogy muszakilag megoldhato es valoszinuleg jobb eredmenyt is hozna, de ha mast akarsz akkor nyilvan mast fogsz megcsinalni.

Most ezt kellene beállítani, már megvan hozzá minden. Később, ha modernizálni kell, majd akkor átállunk teljes VoIP-ra. Ha megnézted a topic-ot amit linkeltem, akkor látod, hogy az elején még én is gondolkoztam SPA-9000 és SPA-400 központon. Aztán mégsem emellett döntöttem. 2-2 db kellett volna belőle, plusz az IP telefonok mindenhova ahol most is van telefon. Számolgattam és nagyon sokba került volna. Az analóg központ jóval olcsóbb és még annak sem használjuk ki minden funkcióját.

#2419 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 14:25

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:18

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=bleuto...es%C3%A9s&meta=

elso talalat

szerkesztes: termeszetesen typo van benne, de meg igy is az elso talalat

Köszi!

#2420 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 14:38

Sziasztok!

Tapasztaltatok-e a ATA DTMF kezeléssel kapcsolatos problémát? Itthon 3102-esem van. A cégnél az Alcatel (4200) központ analóg fővonalára ráakasztottam egy PAP2T-t. A cél az volt, hogy direkt IP hívással DISA-val ingyen tudjam hívni a mellékeket. A tapasztalat lesújtó. Ha a 3102-vel a publikus hálózaton keresztül felhívok egy, a központra kötött Inviteles analóg fővonalat, rendben működik a DISA. DTMF-fel be tudom hívni a melléket. De amint a két ATA kommunikál közvetlenül egymással, a DTMF decoder nem ismeri fel a betárcsázott számokat, és az első szám után foglaltat ad. Probáltam a PAP-on mindenféle DTMF beállítást, de szerintem ehhez semmi köze, ugyanis a DTMF generálását nem a PAP, vagy az SPA végzi, hanem a végén levő telefonkészülék. Van-e valakinek tapasztalata, vagy megoldása erre.

Üdv!  Csaba

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.