HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:44

Az, ami a Vonage-hez van felkonfigurálva és a Voice lapról semmi infó, hanem azt mondja, hogy contact Vonage for more information?  :rolleyes:

#462 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:48

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:34

Gondolom nem nagy titok, ha kiteszem és megkérdezem, erről van szó? Ez szerintem nem ata (rosszul van a neve) mert az ata-s verzióben nincs modem, ebben pedig a leírás szerint van. De majd meglátjuk. Szeretettel várjuk a srácot és a tapasztalatait itt a fórumon!
(végül lehett fizetni paypal-al? vagy nem ezt vette meg?)

Igazad van, tiszta hülyeségeket beszélek  :omg:

Valóban erről van szó, és tényleg nem ATA és tényleg nem lehet Paypallal fizetni a töbii igaz  :D  :D  :D

Bocsi mindenkitől.

#463 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:58

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:34

Hát, akkor a Spiuránál nem tudom mit csinálnál, ugyanis a menüje ömlesztve, és a dokumentáció nem hogy nem értehtő, hanem NINCS!

A Sipurához nagyon komoly 87 oldalas dokumentáció van, amiben minden megtalálható. Nem holmi csillogó-villogó, marketingdumával teli vacak, hanem minden apró részletre kiterjedő iromány.
Nálam az volt az egyik szempont a Sipura mellett, hogy ellentétben az itthon is kapható PAP2-vel, van hozzá dokumentáció és nem a netről kell összevadászni hozzá az információkat.

Igaz, valóban nem egy szórakoztató olvasmány.  :)

#464 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:17

Idézet

A Sipurához nagyon komoly 87 oldalas dokumentáció van,

Na jó, nevezzük nevén a gyereket. Ez a 87 oldalas dokumentáció egy darab termékehez készült az SPA 3000-eshez valamikor régen, a többi termékhez ha szükséged van valamire akkor ebből ki talán ki tudod következtetni mivel sok miden ugyanaz, nem upgradelt -az újabb firmware-ekben újabb mezők jelentek meg amik nincsenek ledokumentálva.
Nem akarom lehordani a Sipurákat, de ezek a készülékek elsődlegesen szolgáltatóknak készültek ezért is konfigurálhatóak ennyire mélyen, és mivel elsődlegesen nem a mezei felhasználóknak készültek, nem is felhasználóbarát a felületük, ezt el kell ismerni.

Amit én vettem itt Mo.-n Spa 2100-ast, csak egy kis lapot adtak hozzá mint üzembehelyezési útmutatót és ami semmire sem volt volt, sőt egy óráig azt hittem hibás a termék mivel nem tudtam elérni a webfelületét sem, mire kiderült, hogy telefonon be kell ütni bizonyos kódokat amivel engedélyezni kell a webszerverét. De ez sehol nem volt leírva csak ebben a 87 oldals doksiban valahol a közepén, amit nem a sipura oldaláról szedtem le.

#465 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:23

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:34

1. rég volt a próba, és valami korlát nem tetszett ebben a funkcióban -hát ezen gondolkoztam

2. csak mivel én lefeküdtem korán tegnap (ki kellett pihennem a előző éjjelt) ((lásd. adam.k állapotát  :Đ )) ezért próbáltam sorban reagálni, láttam, hogy válaszoltál  - viszont smelo nem próbálta még ki, és engem is érdekel...

Delutan-este kiprobalom, de az eddigiek alapjan szerintem nem mukodik akkor.
Az spa3000-nel ez a gw-es dolog azt hiszem nagyjabol olyan, mintha egy nagyon hosszu dialplan lenne vmennyire leegyszerusitve. Mas szerepe alig van. CSak a kifele hivasoknal, es csak a hivas idejere epul fel a VOIPszolgaltato proxyja es az ATA kozotti kapcsolat.

#466 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:27

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:17

Amit én vettem itt Mo.-n Spa 2100-ast, csak egy kis lapot adtak hozzá mint üzembehelyezési útmutatót és ami semmire sem volt volt, sőt egy óráig azt hittem hibás a termék mivel nem tudtam elérni a webfelületét sem, mire kiderült, hogy telefonon be kell ütni bizonyos kódokat amivel engedélyezni kell a webszerverét. De ez sehol nem volt leírva csak ebben a 87 oldals doksiban valahol a közepén, amit nem a sipura oldaláról szedtem le.

;)
Igen, ez a rovidke "dokumentacio" inkabb poen erteku, mintsem vmire is hasznalhato leiras... :D

#467 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:33

Blackbile,
nekem nincs ADSL-em, nem kell ISDN, sot, meg routerem is van. Melyik Fritz az, ami ilyen esetben szoba johet:
-van PSTN szamom
-lehetoleg egy analog keszulekrol kezelni lehessen a PSTN-t, es a VoIP hivasokat
Ha jol gondolom ezek a Fritzek is tudjak a PSTN-VoIP atjarast, mint az spa3000 ?  :think:

#468 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:38

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:17

de ezek a készülékek elsődlegesen szolgáltatóknak készültek ezért is konfigurálhatóak ennyire mélyen, és mivel elsődlegesen nem a mezei felhasználóknak készültek

Elkepzelem ahogy mondjuk a matav kozpontban ott sorakozik egymas mellett 40 darab haromezres :) Szerintem az spa3000 egy igen igen keskeny felhasznaloi reteget celzott meg, es (szamomra ugy tunik) nem nagyon van kovetoje.  Inkabb csak az olyan majmok veszik mint en, akinek semmi se jo es mindent maguk akarnak megcsinalni.

A tomegtermeles valoban arra van, hogy a nagyit fel lehessen hivni vezetekes telefonon olcsobbert.  Az ilyen termekek valoban szepen csillognak, magyarul beszelnek.

De akkor hol marad a kihivas? :)

#469 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:48

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:33

Blackbile,
nekem nincs ADSL-em, nem kell ISDN, sot, meg routerem is van. Melyik Fritz az, ami ilyen esetben szoba johet:
-van PSTN szamom
-lehetoleg egy analog keszulekrol kezelni lehessen a PSTN-t, es a VoIP hivasokat
Ha jol gondolom ezek a Fritzek is tudjak a PSTN-VoIP atjarast, mint az spa3000 ?  :think:

hát... nem tudom, nincs router nélküli így elsőre (de ezt félve írom), meg ISDN is van bennük...

egy telefonom van, arról oda megyek, ahova akarOK: PSTN v. VoIP, 
mi az hogy PSTN-VoIP átjárás? (call-through)

(most munka van sorry... nincs időm...)

#470 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:54

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:38

Elkepzelem ahogy mondjuk a matav kozpontban ott sorakozik egymas mellett 40 darab haromezres :)

Nem így értettem, nem a központban természetesen. De Dr.Buster SPA-2100-ast kapott a telefonszolgáltatójától -lockolva.

#471 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:05

Smelo, próbálok én is segíteni ha megengeded.
Router nélküli nincs (ez csak jó) de van modem néküli ami Neked kell ha nem ADSL-ed van, ezt hívják Fritz Box Fon ATA-nak. Vagy van még az a lehetőség amit Blackbile ha lesz ideje kipróbál, hogy a modemes változatokban is ki lehet iktatni a modemet és így direktben LAN-ra is köthetők.

Az a fajta "ISDN" mindegyik változatban megtalálható, hogy akár analóg akár ISDN fővonalat beledughastz a készülékbe, a Fritz fogja tudni értelmezni. Tehát ez nem hátrány számodra.

#472 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:15

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:05

Smelo, próbálok én is segíteni ha megengeded.
Router nélküli nincs (ez csak jó) de van modem néküli ami Neked kell ha nem ADSL-ed van, ezt hívják Fritz Box Fon ATA-nak.

Koszi!
Most mar csak meg nehany kerdes:
Magyarorszagrol honnan lehet ilyet rendelni. Korabban a fonline-nal lattam iylet, de most ott sincs...
Ha a Fritz routerenek LAN reszebol jovo kabel vegere egy switch-et rakok, ugye akkor le tudom osztani a netem tobb PC fele meg?
Ezzel a Fritz-el is meg lehet csinalni azt, mint az spa3000-nel a PSTN-VoIP, es a VoIP-PSTN atjarast?
Ennyi kerdesem lenne csupan meg, es ezek utan el kell gondolkoznom, megerne-e lecserelni az ATA-m.
Koszi szepen a segitseget. :respect:

#473 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:33

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:15

Magyarorszagrol honnan lehet ilyet rendelni.

***********1**

esetleg?

#474 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:06

A call trought elvileg tudja mind a két irányban

Esetleg még itt lehet szétnézni bár kicsit drágábbak az árak de nagyobb a választék,

viszont itt kapható az AVM legcsúcsabb készüléke olyan áron, mint máshol az eggyel korábbi verzió.

#475 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:29

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:15

Ha a Fritz routerenek LAN reszebol jovo kabel vegere egy switch-et rakok, ugye akkor le tudom osztani a netem tobb PC fele meg?

Erre a kérdésre kiamaradt a válaszom, de eltűnt a szerkesztés gombom. Másnak van? Vagy valamit elállítottam?

Szerintem 100% hogy ha ráraksz egy switch-et vagy egy hub-ot akkor le tudod osztani a netet.

#476 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:38

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:33

Koszi!

Szerkesztette: smelo 2006. 05. 25. 11:55 -kor

#477 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:27

Toprengtem.  Topr, topr. Hogyan lehetne az spa haromezressel megoldani a ket "fo" gateway problemat.  Amugy magat az igenyt nem ertem teljesen, de mindegy, attol meg lehet morfondirozni rajta.

A haromezres olyan kicsi, es szerintem sokat tud.  Legyen belole ketto.  Igen, de az kenyelmetlen, mert ket telefon kell es nem praktius.  Ellenben mi lenne, ha a ket haromezres kozul az elsot radugnad a PSTN-re, a masodikat pedig bele az elsobe.  Magyarul kaszkadositanad.  Az egy szem telefont pedig a masodik haromezresbe.  Ekkor a masodik spa azt hinne, hogy a PSTN-be van dugva, de valojaban nem, mert az elso SPA eljatsza neki a pstn-t.  Eredmeny?  Egy telefonrol, kisse trukkos dial plannel tudsz valtogatni mindket spa "fo" gateway-e kozott.  Sot, mindket eszkoz 4-4 tovabbi gateway-e rendelkezesre all, tehat meg van plusz nyolc darab.

Tovabbi elony: a ket eszkoz ugyebar egyforma, tehat ha valamelyik meghibasodik, meg tartalekon tovabbra is tudsz uzemelni.  mig kulonbozo eszkozokkel ez nem annyira megoldhato.

Teljesen nem gondoltam vegig, csak egy futo otlet, de milyen vicces lenne mar.

#478 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:57

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:38

Koszi!

Hát nincs szerencséd! A fonline-nál épp 10 eFt-al volt olcsóbb a FRITZ!Box Fon ata 1020, amire az agol nyelvű Firmware Version 11.04.01-t fel lehetett tenni. Azóta is olyan elégedett vagyok vele, mint Blackbile a sajátjával, bár az -  ha jól emlékszem - egy másik változat.

#479 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:11

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:57

Hát nincs szerencséd! A fonline-nál épp 10 eFt-al volt olcsóbb a FRITZ!Box Fon ata 1020, amire az agol nyelvű Firmware Version 11.04.01-t fel lehetett tenni. Azóta is olyan elégedett vagyok vele, mint Blackbile a sajátjával, bár az -  ha jól emlékszem - egy másik változat.

;)  Orulok, hogy elegedettek vagytok.
Az arvaltozasba gondolom azert bejatszik az is hogy kb feleve-eve a Ft-EUR arany nem ilyen volt meg...

#480 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:16

Nocsak, kiderül, hogy vannak még Fritz-es felhasználók errefelé :-)) Üdv. leslie-sz!

A fonline-nál hogy megváltozott a weblapjuk designja, attól még lehet hogy lehet kapni náluk az ATA-t.
Meg is kérdezem mert engem is érdekel, aztán majd jelzem.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.