HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 13:34

Számot átvinni pedig vagy egyben a 3-at lehet, vagy szétbontással, UPC pedig ettől állt a fejáre, hogy akkor most mi legyen.

mar csak azt nem ertem, hogy ez TEGED miert zavar? zavarja oket! kerd annak az egy szamnak a hordozasat, de a UPC-tol!, majd nezd meg, hogy dolnek a kardjukba. :) en ugy hiszem, hogy a torveny az torveny, es vert fognak pisilni, de valahogy megcsinaljak. es az egeszben az a szep, hogy ezt nem neked, hanem a UPC-nek kell inteznie!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#582 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:32

Joestet.  Mission accomplished, sipura 3000 forever (legalabbis a low budget kategoriaban).

Alljon itt par tanulsag masoknak, hogy az okosak tanuljanak mas karan.

1) az spa gyari sw verziojaval ha isdn-t hivsz pstn-rol, (az isdn szet van dobva ket analogra, igy lehet bekotni az spa-ba) es a beerkezo pstn hivast tovabbdobod etherneten egy telefonra, akkor amikor a hivo leteszi a vonal nem szakad meg.  az spa nem teszi le.  a hivott folyamatosan cseng mint allat, es nem birsz vele mit kezdeni.  analogot hivva nem jott elo a problema csak isdn-rol leosztott analognal.  szoftverfrissites megoldja a problemat

2) egy dial plan, ahhoz, hogy a pstn->voip megvalosulhasson: (S0<:1111@sipproxy:5060;nat>) ahol 1111 a telefonszam amire tovabbdobod a hivast, a sip proxy meg az amihez be van az 1111 regisztralva.  ez tulajdonkeppen egy hotline, akkor ha nincs auth beallitva.  segitsegevel budapesti matav szam hivasakor cseng a telefonom kulfoldon :)  allat.

Tulajdonkeppen ez volt a ket dolog amivel szivas volt voip szempontbol, a tobbi az nem voip temaban volt szivas (mire rabeszeltem a sip proxy-t hogy mysql-bol autholjon, az szep moka volt).

Szoval a nagy mu elkeszult, megyek felbontok egy tokajit.  Ha valaki hasonlot akar epiteni, azaz nem a megszokott "en-hivok-olcson" semat akarja kovetni, hanem inkabb az "engem-hivjanak-olcson" modellt, es elakad akkor kerdezzen nyugodtan, remelhetoleg fogok tudni segiteni.

#583 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 02:42

Bar csak ez legyen es majd az egesz vilagon:

Company launches free SIP-based VoIP service

A company based in Dubai and New York says it's launching yet another free VoIP service. Efonica says its service will provide secure and high-quality calls using technology its parent company is trying to patent. The parent company, Fusion Telecommunications International, says it's applied for a patent on a technique it uses to provide service between SIP devices. We don't understand the business plan of using a proprietary network to provide free service over open standards and we don't know any details of the patent. But Fusion does say that its service does not use the Skype technique of borrowing processing power and bandwidth from its users.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#584 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 18:17

Aki ért angolul, akkor annak talán ez egy jó oldal, hogy megértse (még jobban), mit műveltünk itt a fórumon múlt hétvégén: http://voip.wikispaces.com/InterVSP

#585 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 22:35

...van annak már két hete is  :rolleyes:

Gondolom vannak akiket érdekel, az X-Litenak megjelent a 3.0-ás verziója és ezzel együtt teljesen megváltozott az egész program. Az EyeBeamhez hasonlít az egész felület, jobbra-balra kinyithatók ablakok, köztük video -ez nem tudom működik-e- (elvileg a SIP protokoll támogatja a képátvitelt is) teljesen más a menürendszer, rögzíthető a beszélgetés, stb. de a 3 vonal helyett már csak 2 vonal van.

Még valami. Már korábban gondot okozott számomra, hogyha újratelepítettem a gépet, vagy máshova akartam elvinni az X-Liteban felkonfigurált akkountjaimat, nem találtam meg, hogy milyen fájlban tárolja a lementett adatokat. Nos, nem fájlban, hanem abszolut mindent a telefonkönyvtől a legutóbbi híváslistáig mindent a regisztriben tárol a HKEY_CURRENT_USER/Software/X-TenNetworksInc vagy CounterPathSolutionsInc/X-Lite avagy X-Pro alatt. Az újban nem néztem...

szerk: az új verzió elveszítette a korábbiaknak azt a kiemelkedő tulajdonságát, hogy több accountot fel lehetett konfigolni

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 03. 23:10 -kor

#586 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 18:59

Légyszíves valaki írja meg privátban, hogy a Voipbusternél mit jelet a Direct Callback Nr és a Call Forwarding.

Előre is köszi.

#587 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:42

Érdeklődtem a Megafone-nál és azt a választ kaptam, hogy a feltöltött összeg "nem jár le". Ezek szerint ha befizetek 1000Ft-ot, akkor lesz egy 21-es körzetszámú vonalam befelé. A dolog szépséghibája, hogy az oldaluk szerint még nem hívható mindenhonnan. Pl. T-com körzetből sem.

Ahonnan a 21-es szám felhívható:
- külföldről
- Hungarotel körzetekből (95, 89, 32, 66, 68)
- Pantel hálózatból
- GTS Datanet hálózatból

#588 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 07:50

Mi tortent itt: olyan csond van 2 hete  ;)
Na, azert van itt par nagyon erdekes iras ... majd visza terek ezekre.
Most csak egy rovid kerdes (gondolom Blackbilehoz?): mennyibe kerul mostanaban Mo-n a Fritz Box Fon ATA ? Itt USA-ban senki nem foglalkozik vele. Hamarosan Mo-ra szeretnek menni es mostanaban kell dontenem vegyek e itt egy SPA1001-st ami nekem nagyon tetszik, de csak egy baja van - csak 2 VSP-t lehet beallitani. A "Fricus" egyaltalan nem tetszik (atanulmanyoztam), de oriasi elonye, hogy 10 VSP-t lehet beallitani ki es befele (ha igaz).
Koszonom szepen.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#589 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 12:04

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 8:50

: mennyibe kerul mostanaban Mo-n a Fritz Box Fon ATA ?

Szia,

árkérdésben Buksika van mostanában otthon!

#590 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 05:32

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 13:04

Szia,

árkérdésben Buksika van mostanában otthon!

Szia es koszi!

Szoval meg egy szer ;) :

1) Biztosan ott (Fritzusnal) lehet beallitnai 10 szolgaltatot kulon-kulon kimeno es foleg bejovo hivasi kapacitasokkal?

2) Ha jol ertettem akor barmelyik telefonrol (2 van) lehet kivalasztani melyek szolgaltaton keresztul hivhatom kifele? Ugyan ugy kivalaszthatom melyik bejovo szamom csongessen melyik kagylora vagy akar mindegyik mind a kettore is?

3) Lehet, hogy tudod lehet e kapni univerzalis halozati adapterrel (120-240 V, 50-60 Hz - mint ez van Sipurak eseten, peldaul).
Ja, es a mi legfontossabb: nemet nyelvu sofwarevel nem kerek! Lehet e kapni angollal?

4) A Fritzust be kell installalni az adott computerre?  :mad: Ha igy van akor ez nem tetszik. Pl. Sipurakat nem kell installalni egyaltalan ...

5) Hol es mennyiert lehet kapni? Szallitjak e USA-ba? (bar ez nem gond mert vehtek M-n is, igaz hogy szeretnek itt beallitani es ugy elvinni magammal, de mindegy ...). Ja, ha nem Mo-n veszek akor nem is kell fiztenem az AFA-t, bar lehet, hogy dragabb a szllitas ...

6) Letezik e meg vmi ATA mely rendelkezik tobb bejovo vonallal ? (mint Fritzus, kar, hogy SPA1001-snek csak 2 van - nagyon tetszik nekem. Igazsag sz. legjobb ATA lenne SPA3000, de tobb bejovo vonallal es ugy kb. megoldva (softwaresen) mint SPA1001-nel ... de nincs ilyen (?) :mad:

7) Hol van mindenki? Most szokottlan csond van itt ...  :)

A kerdesek nem csak neked szolnak: mindenkinek!
Nagyon koszonom elore is.  :respect:
Legjobbokat!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 12. 05:38 -kor

#591 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 05:43

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 6:32

...

1., 2. Igen

3. Un. adapterről nem tudok... / Lehet angol nyelvűt is kapni

4. Nem (ha USB-n akarod a PC-del összekötni, akkor igen)

5. Ebay-en nézz körül / ÁFA-t mindelhol kell fizetned, ha újonnan veszed nem?!

6. Nem tudok róla

7. Mindenkinek működik minden  :cool:

#592 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 05:51

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 6:43

1., 2. Igen
... ... ...

Iz aztan igen ... de gyors vagy!!!  :respect: Mondtam mar, hogy szeretlek? Ha igen akkor most mondom, hogy nagyon! Koszi.

7. Ez nagyon jo szoveg!!!  :up:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 12. 05:52 -kor

#593 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 06:04

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 6:43

... ... ...
5. Ebay-en nézz körül / ÁFA-t mindelhol kell fizetned, ha újonnan veszed nem?!
... ... ...

Ebay:
Sajnos csak vmi marhasagokat talatam aminek semmi koze a VoIPhez ... Lehet, hogy vmi europai Ebayon kellet volna keresni? Ha letezik ...
AFA-t itt internetes vasarlasokra nem kell fizetni egyaltalan, akor sem kell fizetni az AFA-t ha kulfoldra megy a dolog (Mo-n is igy van: ha otthon vasarolok es viszem ki akor visza kaphatok az AFA-t a hataron). Egyebbkent itt altalaban 100$-ig nem kell fizetni semmilyen adot, AFA-t is.
Pl., Bustereknel sem fizetek semmi adot: sem AFA-t, sem VAT-t, semmit.

Sajnalom az Ebay-t, hogy ott nincen (vagy rosszul kerestem?), pedig jo otlet volt.  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 12. 06:08 -kor

#594 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 07:19

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 7:04

AFA-t itt internetes vasarlasokra nem kell fizetni egyaltalan, akor sem kell fizetni az AFA-t ha kulfoldra megy a dolog (Mo-n is igy van: ha otthon vasarolok es viszem ki akor visza kaphatok az AFA-t a hataron). Egyebbkent itt altalaban 100$-ig nem kell fizetni semmilyen adot, AFA-t is.
Pl., Bustereknel sem fizetek semmi adot: sem AFA-t, sem VAT-t, semmit.

Sajnalom az Ebay-t, hogy ott nincen (vagy rosszul kerestem?), pedig jo otlet volt.  :respect:

a voip otthona itt van: www.ebay.de

USA-t jelölted be országnak Busteréknél? Azért nem kell VAT-ot fizetned? Tehát 10EUR-ot fizetsz nem 11.6-ot?

#595 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:37

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 5:43

Megpedig igen jo hangminoseggel.  Egesz meglepodtem.

#596 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 18:35

Szia Doki!

A múlt hét előtt felvettem a kapcsolatot három magyarországi FRITZ!Box viszonteladóval, magyarországi képviselővel.
Kettő tud közülük FRITZ!Box Fon ATA-t szállítani, de az egyiknél az ár még bizonytalan.
Én a napokban készülök rendelni,  de nekem is az áfával van bajom.
Esetleg privátban beszélhetünk vagy felhívhatlak. Mennyi is az időeltolódás?

#597 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 18:45

Sziasztok

Megafone hirlevelbol idezet:

Júniustól már nem csak Te hívhatsz vezetékes vagy mobilszámokat a
Megafone-nal, de mások is felhívhatnak Téged 06-21-es telefonszámodon!

Ahonnan a 21-es szám jelenleg felhívható:
- külföldrõl
- Hungarotel körzetekbõl (95, 89, 32, 66, 68)
- Pantel hálózatból
- GTS Datanet hálózatból

#598 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:23

Hello alvo helyeiknek  ;)

Ezt erdekesnek tartom es lehet, hogy ez a megoldas az ATA-s problemaimre? lehet ezel helyethesithetek az ATA-kat? legalabb az in-out hianyzo vonalokat?
Mi a velemenyetek? Blacbile szakerto Ur? Nekem ez meg nem egy kicsit, hanem egyaltalan nem vilagos  :think:  :confused:  :respect:
https://www.pbxes.com/ Nemet (ami nekem nem jo) es angol leirasok is vannak.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 13. 17:26 -kor

#599 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:26

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 18:23

Nekem ez meg nem egy kicsit, hanem egyaltalan nem vilagos  :think:  :confused:  :respect:

jónak tűnik!

én sem értem elsőre

#600 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:04

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:26

jónak tűnik!

én sem értem elsőre

Megvagyok nyugodva: nem csak en vagyok ilyen ...  ;)
Ok, fedezzuk fel egytt! Ok?
Nekem ugy tunik, hogy ezel megoldathat minden ATA-s problemam (hogy keves az in-out vonalom) ... bar lehet, hogy nem, mert azt irjak ott a forumban, hogy alitolag a Finarea (Busterok) blokkoljak ezt a service majusota  :down:  MOst nem tudom, hogy igy van e ... De ez nekunk meg messze van, elobb megkell tanulnunk ezt a szolgaltatast. Szoval, fogjunk ossze. Ok? Ha vmi egeszen konkretumokat kellene megbeszelnunk ami nem nagyon erdekelne a szeles kozonseget akor hasznalhatjuk a privatot vagy meg jobb a Skype-t. En "skypap" vagyok ott.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.