HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:09

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 15:51

PENEO Callback

Connect two landlines or cell phones using your
PENEO account.
There are 2 ways to connect: using your mobile phone by sending an SMS (text message) or using our web based trigger.
Once you buy a PENEO account, you automatically have access to our callback service using the same username and password.
Both services are particularly useful if travelling or if you want to make low-cost calls from a country when pc2phone services have been blocked.

http://www.hu.peneo.com/connect.html
http://www.hu.peneo....s_callback.html

Ez erdekenek tunik, foleg a mobilre, de a tarifak mesze vannak a busterektol.
Nem lehetseges e ezt az otletet nekunk is felhasznalni ...  :think:  :confused:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#882 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:13

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 18:17

Nos a helyzet a következő a www.didww.com oldalon felkinált telefonszám ...

Mindenkeppen jol jartal magyar szammal. Nezd meg mindenhol kinaljak kb. 20$-ert:

http://www.uvoipia.c...es.php?addon=10
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#883 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 18:44

Szoval kellene vmi kozos SIP vagy PBX amin mindenki van es barmikor hivhato nem csak amikor neten van mint a Skypeben. Egyebbkent erre akar Neophonex is alkalmas, de ha vmi zart rendszert szeretnenk (uj emberek csak is engedelyel lephetnek be) akor persze, hogy PBX elonyosebb lenne, sot neha hasznosabb is mert akar megendhetjuk egy-masnak valami hozaferest valamihez ...

A rendszer valójában már készen van.  :cool:
Azt kell végigcsinálod, amit csucsregop-nak írtam pár hozzászólással korábban. Annyi különbséggel, hogy  kihagyod belőle a vezetékes szám dolgait, mert az nem tartozik most ide.

Ha eljutottál addig, hogy csináltál egy aldomaint (pl. drbuster.dyndns.org), amelyik állandóan rád mutat, akkor a többi már gyerekjáték:

- regisztrálsz a SIPBroker-re

Username: a te SIP URI-d. Ez így tevődik össze: a "Sipura-ban beállított User ID"@drbuster.dyndns.org (pl. doctor@drbuster.dyndns.org)
Password: amit akarsz

Ha sikerült a SipBroker regisztráció, a My Account-nál van egy SIP broker Alias rész. Itt kiválasztod az országot (USA vagy. Mo vagy amit akarsz) és megadsz egy számot. Megadhatod a telefonszámodat is, csak az marha hosszú és azokkal tolsz ki, akik fel akarnak hívni.  :D
Ezek után előállt a SipBroker számod, amit ha valaki felhív, a hívás átirányítódik az általad megadott SIP URI-ra, ami történetesen az ATA-d. A szám egyébként így néz ki: *011 xx yyyyyyyy Ahol az xx az általad választott ország kódja, a többi szám pedig az, amit az előbb megadtál. Természetesen csak az fog tudni felhívni, akink megadod a számod.

Buksika és csucsregop ma felfedezték, hogy csak akkor jön be a hívás a SIPBroker felől, ha az ATA-ban az 5060-as port van beállítva annál az User ID-nél, ami a SIPBroker-ben megadott SIP URI-ban szerepel. Példánkban a "doctor" User ID-nál.

A dolog nagy előnye, hogy nem kell egy vonalat "elpazarolni". Nálam is úgy van beállítva, hogy ugyanezen a vonalon van beállítva a VoipDiscount is.

A Dialplan-t érdemes egy kicsit kiegészíteni a következővel:
(itt az eredeti rész, amit változatlanul hagyunk|<:*x[*x].@sipbroker.com>)

Ezáltal máris hívhatod bármelyik SIPBroker számot. Felhívhatod pl. Buksikát és már cseveghettek is. (A számok végén #-t kell nyomni és akkor rögtön elindul a hívás.)

Ha valami nem tiszta, legalább öten-hatan tudunk segíteni.

Szerkesztette: 007 2006. 06. 29. 20:17 -kor

#884 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:20

Azért a nagy örömmámorban jelezném, hogy nekem a Fritz-ről még élő embert nem sikerült elérnem a Voxalot/Sipbroker buherrel...

Buksival sokat kísérleteztünk, de csak softphone-nal értem el... meg hét 007-et sem, smelo-t sem érem el a *01136xxx számukon. :mad:

#885 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:29

egy másik fórumból:

Datavox IP 200 IP telefon 14eFT (10 db.)
Sipura SPA2100 ATA 15eFT (1db.)
Datavox IP 201 1FXO/1FXS ATA 13eFt (1db.)
Korábbi megrendelésbőekből visszamaradt cuccok. Doboz+leírás mindegyikhez van.

#886 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:41

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 20:20

Azért a nagy örömmámorban jelezném, hogy nekem a Fritz-ről még élő embert nem sikerült elérnem a Voxalot/Sipbroker buherrel...

Ez a "Voxalot/SIPBroker buher" nagyon tetszik.  :D
Az volt a lényege, hogy kellett a Voxalot, mint szolgáltató, hogy rajta keresztül tudj SIPBroker számokat hívni?

Én a Voxalot/magyar szolgáltatók buherral próbálkoztam, de bejövő hívást sem tudtam belőle kicsikarni, nemhogy kimenőt. Aztán feladtam. De utána a doktor küldte a PBXes-t, az meg kifogástalanul működik.

Szerkesztette: 007 2006. 06. 29. 20:45 -kor

#887 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:56

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:41

Ez a "Voxalot/SIPBroker buher" nagyon tetszik...
...De utána a doktor küldte a PBXes-t, az meg kifogástalanul működik.

Kifele is mukodik? (ugy ertem vezetekesre) Mi van rajta beallitva neked es mi a tapasztalat?

DE sok ajandekot kaptatok tolem mostanaban ...  ;)  :cool:

Szerkesztes: az elozo nagyon is logikus is jol, erthetoen megirt DNS-es hozaszolasodrol szandekosan nem nylatkozom most mert ez bovebb targyalast igenel es kesobb viszaterek, amikor ti mar alszatok ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 21:01 -kor

#888 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:12

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 20:56

Kifele is mukodik? (ugy ertem vezetekesre) Mi van rajta beallitva neked es mi a tapasztalat?

A buster-klónok "természetesen" nem működnek.

Vezetékesre nem próbáltam, mert csak a VoipDiscount-ról hívok vezetékest., az meg ugye innen sem megy.

A következő magyar szolgáltatók viszont a saját hálózatukon belül kifelé/befelé egyaránt mennek:

- Megafone
- Klip
- Fonline

Próbaképpen ma is megcsörgettem őket, hogy élnek-e még és mindegyik működött.
Azt hiszen, hogy még aznap beüzemeltem őket, amikor írtál a PBXes-ről.
Egszer Buksika fel is hívott a megafone-os számomon és minden jó volt. Több, mint egy órát társalogtunk rajta.

- korábban az fwd-s accountomat is beüzemeltem rá, de aztán levettem és inkább átirányítottam közvetlenül az ATA-ra. De egyébként amíg rajta volt, addig az is jól ment.

De azt gondolom, hogy ha egy szolgáltató belső hálózatán más számot tudok róla hívni, akkor ugyanazon szolgáltatón keresztül vezetékest is lehetne.

#889 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:25

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:29

egy másik fórumból:

Datavox IP 200 IP telefon 14eFT (10 db.)
Sipura SPA2100 ATA 15eFT (1db.)
Datavox IP 201 1FXO/1FXS ATA 13eFt (1db.)
Korábbi megrendelésbőekből visszamaradt cuccok. Doboz+leírás mindegyikhez van.

Szerintem megfordult a vilag: ott van amerika es itt magyarorszag  ;)  annyire jok ezek az arak ... Azt viszont nem ertem, hogy mit jelent viszamaradt ... az ebayen is minden amit arusitanak az is viszamaradt, ami boltban van az is viszamaradt ... minden aru ami meg nincs eladva ez viszamaradtnak mundhato = meg nem eladott ... Az mas dolog, ha vki szeretne gyorsan elszabadulni az arutol vagy penzre van szuksege, akor ez nem viszamaradt arunak szoktak nevezni (masnyelveken is), hanem elarusitasnak, actonak/salenek vagy akar vegelarusitasnak ... Furcsa es nem tudom miert ilyenkor egy kis hanyinger erzetem tamad, de rovid idore: viszamaradt  :down: ez gyerekr fejlodesere, orszagra, jelemzo altalaban stb. A cucra: pl nem attvett aru? De ez nem azt jelent ... nem eladott? tlan es ezert kedvezmenyes elarusitas/actio, stb.
Mindegy ... csak utalok a marketing slenget. Miert nem lehet oszinte leirni, hogy elarusitas mert kell a penz ... Lehet, hogy ma is rosz napon van - morgok ...

#890 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:35

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 22:12

1) A buster-klónok "természetesen" nem működnek.
Vezetékesre nem próbáltam, mert csak a VoipDiscount-ról hívok vezetékest., az meg ugye innen sem megy.
...
2) Egszer Buksika fel is hívott a megafone-os számomon és minden jó volt. Több, mint egy órát társalogtunk rajta.

3) - korábban az fwd-s accountomat is beüzemeltem rá, de aztán levettem és inkább átirányítottam közvetlenül az ATA-ra. De egyébként amíg rajta volt, addig az is jól ment.

4) De azt gondolom, hogy ha egy szolgáltató belső hálózatán más számot tudok róla hívni, akkor ugyanazon szolgáltatón keresztül vezetékest is lehetne.

1) Nem tudjatok, hogy a masik PABX-en mukodnek e a clonok? Vki hasznalja/kiprobalta egyaltalan ezt a PABX-et?
2) Megafone milyen szamokat ad? (lusta vagyok megnezni)
3)Minek  kell/miert hasznalod a FWD-t?
4) Ez annyire nem biztos, hogy ez annyire biztos (tetszik ez a mondas  :up: )

Szerkesztes: Buksika , probald mar ki a Voicesticked mukodik e PBX-en ki es befele, ha kell segitek.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 21:43 -kor

#891 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:53

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 22:35

...
2) Megafone milyen szamokat ad? (lusta vagyok megnezni)
...

Nem birtam ki es megneztem, csak halozati szamot ad  :down: nem nagy ugy ... Akor miert hasznalod?
Nevetseges: szomszed lakasba dragabb telefonalni mint USA-ba  :down:

Szerkesztes: Nevetseges? Egyaltalan nem!!! Felhaborito! Szegyeny a T-comok es masokra, foleg Invitelre ahogy kifosztjak a magyr nepet ... Tobbszoroset keresik mint barmelyik amerikai valalat es meg mindig keves nekik, rohadjanak meg!!! Addig teszik ameg birnak ... utalom Oket! Biztosan rosz napom van ma ... ;)

Persze, hogy ilyenek miatt is esik a forint ...  :down:  Bar nekem ez talan jobb  :think:  :confused:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 22:07 -kor

#892 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 03:12

http://www.aimphonel...alling.adp?pg=1

http://www.telephony...rs_ATAs_s/2.htm

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 30. 03:20 -kor

#893 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 06:45

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:53

Nem birtam ki es megneztem, csak halozati szamot ad  :down: nem nagy ugy ... Akor miert hasznalod?
Nevetseges: szomszed lakasba dragabb telefonalni mint USA-ba  :down:
[...]
Szegyeny a T-comok es masokra, foleg Invitelre ahogy kifosztjak a magyr nepet

PBXes tesztelésre.  ;)
Természetesen valójában semmire nem használom, mivel állati drága. Eléggé odafigyelek arra, hogy kiválasszam azokat a dolgokat, amik nkem a leginkább megérik. Busteréken kívül még sehova nem fizettem be, mert a telefonálási szokásaink alapján egyértelműen a buster-klónok a legmegfelelőbbek.

De úgy látom doktor, hogy mindent a vezetékes számok hívására vezetsz vissza.  ;) Pedig a VOIP egyik nagy előnye éppen az, hogy létezik a VOIP-VOIP hívás is. Ami meg ugye ingyenes. És itt a lényeg.
Mondjuk van egy barátom, aki befizet 1000Ft-ot pl. a Megafone-hoz, hogy ha nagy ritkán vezetékes számot akar hívni, akkor olcsóbban tehesse, mint mondjuk a hagyományos vezetékes telefonról vagy mobilról. Ráadásul az említett szolgáltatónál a befizetett összeg nem jár le, mint busteréknél.
De ha már megvan neki ez az accountja, akkor miért ne hívhassa az én ATA-mat - akár a szolgáltató szoftveres kliensprogramjával - ingyen. Tehát mit teszek én, aki mondjuk sokkal jobban ért ezekhez a dolgokhoz, mint a haver, aki csak annyit tud, hogy letölti a programo, elindytja és használja? Regisztrálom magam a szolgáltatónál, beállítom a szükséges dolgokat pl. a PBXes-nél és a barát máris ingyen felhívhat, amikor csak kedve tartja. Nem kell neki mindeféle egyéb programokat beállítgatni és bénázni velük. (Hiszen nem mindenkinek van kedve/türelme ezekkel a dolgokkal annyit foglalkozni, mint nekünk).

[...]
:offtopic: Egyébként és is haragszom az összes lenyúlós vállalatra. De birkák az emberek is, mert csak ülnek, néznek és sírnak. Azt várják, hogy majd mások megoldják helyettük a problémáikat. Nem tudják, hogy nagy tömegben igenis rákényszeríthetnék a lenyúlós cégeket, hogy visszafogják magukat. Drága a bank, ahol van a számlám? Körülnézek és átmegyek egy másikhoz. Drága a telefonszolgáltató vagy szar szolgáltatást nyújt? Átviszem a számomat a másikhoz, aztán kész. Én mindkettőt megtettem és bármikor megteszem újra, ha nem tetszik, amit kapok. Mindenkinek ezt kellene tenni és akkor nem lenne miért sírni.

#894 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 07:03

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 21:14

A rendszer valójában már készen van.  :cool:
...
Ha valami nem tiszta, legalább öten-hatan tudunk segíteni.

Elmentettem a leirtakat es majd visza terek erre nyugodtan. Most megkeresem az elozo reszet es azt is elmentem.
Nagyon szepen koszonom.

De most mi a helyzet ezel az egeszel tulajdonkeppen mukodik vagy nem? Mert Blackbile irt ezt rogton utanad: "Azért a nagy örömmámorban jelezném, hogy nekem a Fritz-ről még élő embert nem sikerült elérnem a Voxalot/Sipbroker buherrel...
Buksival sokat kísérleteztünk, de csak softphone-nal értem el... meg hét 007-et sem, smelo-t sem érem el a *01136xxx számukon. "
Nem olyan egyszeru ez a dolog? VAgy nem is mukodik jol? Akor nem jobb e tenyleg a PBX?

#895 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 08:03

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 7:45

...
1) Busteréken kívül még sehova nem fizettem be, mert a telefonálási szokásaink alapján egyértelműen a buster-klónok a legmegfelelőbbek.

2) De úgy látom doktor, hogy mindent a vezetékes számok hívására vezetsz vissza.  ;) Pedig a VOIP egyik nagy előnye éppen az, hogy létezik a VOIP-VOIP hívás is. Ami meg ugye ingyenes. És itt a lényeg.
3) :offtopic: Egyébként és is haragszom az összes lenyúlós vállalatra. De birkák az emberek is, mert csak ülnek, néznek és sírnak. ...
4) Drága a bank, ahol van a számlám? Körülnézek és átmegyek egy másikhoz.  Drága a telefonszolgáltató vagy szar szolgáltatást nyújt? Átviszem a számomat a másikhoz, aztán kész. Én mindkettőt megtettem és bármikor megteszem újra, ha nem tetszik, amit kapok. Mindenkinek ezt kellene tenni és akkor nem lenne miért sírni.

Hogy mennyire igazad van es mennyire egyforman gondolkozunk  :up:
Bar van egy tisztazatlan pont. Lejebb reszletezem, de megprobalom roviden: mar kellene lefekudnom.
Elsosorban kell azt tisztazni, hogy a mi csaladunk kb. 300 hivast intez es kb. 2000 percet hasznalunk havonta. Miert olyan sokat (kevekeset?)? Azert, hogy itt az egesz elet telefonon es neha interneten zajlik. Fiammal is tartunk kapcsolatot altalaban telefonon es interneten, pedig egy varosban lakunk. Van egy PSTN vonalunk melyet csak arra hasznaljuk hogy minket hivnak. Az oszes tobbi forgalom (altalaban kifele, de befele is - masodik bejovo vonalkent) voipon bonyolitunk le. Tudod van nekem egy elofizetett most mar uj (sajnos) szolgaltaom korlatlan hivasi lehetoseggel. Ilyen szolgaltatas nelkul mar nem tudunk letezni. Vonalos viszont annak ellenere, hogy itt nagyon olcso a telefon, draganak tekintek es nem hasznalunk kifele hivasokra mert van olcsobb (sajnos nem jobb).
1) Nagyon is megfelelt nekem a Mr. Buster Company! DE elejetol kezdve (en elkezdtem hasznalni oket mielott a magyarok megtudtak, hogy letezik ilyen sot lehet, hogy rajtam keresztul lanszeruen megtudott az fel orszag) nekem volt az az erzesem, hogy ez egy nem megbizhato folyamat es erre nem lehet epiteni az egesz csaladi telefoniat. Arra gondolom itt, hogy ereztem, hogy ez az 1 $ befizetes vegtelen beszelgetessel nem lesz sokait (irtam is itt a forom elejeben errol). Most viszont van 10 E 120 napra (marad e ez az ido? nem hiszem), de nem ez a gond. A gond nekem az ido korlatozasaval: 300 perc egy hetre nem biztos, hogy eleg nekunk. Ezert kenytelen vagyok tartani a elofizetett szolgaltatot (25$ navonta).
Felmerult bennem az is, hogy ha akar fizetem percdijakat busterknel akkor is kb ennyit fogok fizetni. De kieszeltem mas megoldast: Megrendelnek egy kizarolag USA-i szolgaltatot (semmi kulfoldi orszagok ne legyenek benne) es fizetnek erte 8-10$/ho. Igy az USA-i beszelgetesek tobsege ezel el van intezve. De keves a vonalom a SPA3K-n. US beluli hivasok kb.90% idot jelentenek nekunk, csak neha kulfoldi hivasok lesznek forditva 90% es USA-i a maradek amikor Mo-n vagyunk es fiam itt marad. E esetben a busterek is elegendok (amikor USA-ban vagyunk) kulfoldi hivasokra. Amikor viszont Mo-n vagyunk es rendgeteget kell Mo-n belul is telefonalni akor nem biztos, hogy a busterek elegndok nekunk. Szoval ezert egyenlore kenytelen vagyok tratani vmi korlatlan szolgaltatot. Igazsag sz. nincs egyertelmu megoldas. Buster keves, masik draga (de mostani rosz is). Ha bustereknek lesznek majd kulon planok akor lesz es szivesen fizetnek nekik akar ezt a 25$-t havonta mert szolgaltatasuk jobb mind a mostani szolgaltatomnak (de nem az elozonek - az jo volt). Szoval, kivarasos pozicioban vagyok most.
2) Igenis, csak is a vezetekes elerese erdekel elso sorban. Ennek egyszeru a magyarazat: a) emberek tobsege elerheto vezetekesen es en ezeket az embereket szeretnek elerni, ok viszont engemet - ez logikus. Ha interneteseket szertnek elerni akor azokkal nincs is gond annyi ingyenes skype van amennyi akarsz, sot dobozk is vannak ... de sajnos nem mindenkinek. b) Tudod en regi radioamator vagyok es nagyon sok idot, penzt is befektettem valamikor e dologba (most is mO-n a hazomon legkorszerubb 20 meteres antenna van melyet nem is fogom hasznalni). Akoriban ez volt erdekes es ez a fontos! hasznos: ingyen volt "mobilom" akor is amikor mobil alig volt. Szoval ez sem volt tiszta "sport" ... Voip sem az! Voip nekem, de tobsegenek is csak egy fejfajas amit muszaj torni mert olcson (jobb ingyen) szeretnek telefonalni. Ez a topik is ezert van. Igen tudunk egu-massal ingyen beszelni, de a lenyeg itt nem csak ez ahnem a marradek nagyvilag - vezetekes halozat. El tudom kepzelni, hogy jovoben minden lakasban lesz doboz (bar szerintem 1 hazra 1 doboz es onnan vezetkek) es a telefon altalanydijas lesz, mondjuk 1$/ho es telefonalsz barhova a vilagba ingyen. Lehet, hogy ez mobil format is atveszi ... Ki tudja, ez jovo titka. Mostanaban viszont a vezetekes az UR es azzal kell kapcsolatban lenni .
3) En nem haragszom ezekre az emberekre: olyanok amilyenek, de mindenben egyet ertek. Igen nem sirni kell hanem cselekedni es NEVELNI a piacot. Ez mindenkin mulik. En nem veszek a dragabb benzin akor is, ha eleneszo kulonbsegert kell autoznom 1 km, akor sem ha az ut kultsegeim tobb lesznek mint a megtakaretott fillerek. Nem akarom, hogy a piac ezsirosodjon. Azert is kerestem pl. olcsobb SPA1001-t akar par dollarrol is van szo, annak ellenere, hogy ezzel kinlodtam napokig. Tudtam volna dragabban es kenyelmesebben venni,de nem szoktatom a piaci szereploket arra, hogy dragan is eladhatnak. Igy nem lesz konkurencia ami mozditja a kapitalizmust! Ezert is allandoan valtok a szolgaltatokat, de bankkat is. Ne en vadasszak rajuk, hanem Ok! Pl. csinaltam meg egy bankszamlat magamnak es nejemnek. Minek nem is kellet. Azert mert ajandekba adtak 2 db Casio zsebTV-t, csak egy dollart kellett betenni a szamlamra. DE jo az uzletpolitkajuk megis atcsabitottak engemet oda az elozo banktol mert kiderult, hogy naluk ingyen lehet atuitalni penzt barhova.  :up:  Szoval, veluk maradok addig amig nem lesz mas ... lehet most mar kocsit vagy lakast fognak ajandekozni  ;) Egyebkent ez szokas itt ha nyitott egy szmlat akor kb. 100-200 $-t ad bank ajandekba ... Mindenhol szamithatsz vmi kis ajandekra. Boltokban is. Miert van ez? Azert mert itt az embereket oda akarnak csabitani. Internettel is ugyanez van: sehol nincs hosegnylatkozat. Ma szolsz ma megkapod, holnap lemondhatsz, de meg kapsz ajandekba 1-2 honapot ingyen ...
Szoval, mindenkinek kellene csinalni ugy ahogy te teszel es akor olcsobb lesz es kenyelmesebb az eletunk ... nem most majd, gyerekeinknek. Leglabb nekik ... :offtopic:

#896 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 09:16

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 7:03

De most mi a helyzet ezel az egeszel tulajdonkeppen mukodik vagy nem? Mert Blackbile irt ezt rogton utanad: "Azért a nagy örömmámorban jelezném, hogy nekem a Fritz-ről még élő embert nem sikerült elérnem a Voxalot/Sipbroker buherrel...

A Sipurák esetében tutira működik a dolog. Néha Buksika fel szokott hívni, hogy próbáljunk ki ezt-azt és eddig még mindig jó volt. Nem előre megbeszélt hívások ezek, hanem teljesen életszerűek. Tegnap is hívott. Éppen mosogattam, amikor csörgött a telefon.  :) Jópár hete állítottam be és eddig mindig jó volt.

Hogy Blackbile miért nem tud minket a SIPBroker számunkon felhívni, azt nem tudom.

#897 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 10:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 8:03

Elsosorban kell azt tisztazni, hogy a mi csaladunk kb. 300 hivast intez es kb. 2000 percet hasznalunk havonta.

Elkezdtem számolgatni, hogy nem érné-e meg nektek mégis a buster. Aztán menet közben rájöttem, hogy mekkora nagy trükk is ez a 300 perc / 7 nap. Ugyanis ha valaki sokat telefonál, annál mindig meglesz a 300 perc/7 nap. Így aztán tőle mindig lenyúlhatják az 1 eurocentet percenként, hiszen nem lesz olyan, hogy bizonyos időközönként újra kezdődik a 300 perc számolása.

#898 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 12:55

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 19:25

Megneztem.  Valami motoszkal bennem.  Megneztem a voipbuster, meg meg egy szolgaltato weboldalat, akit korabban emlitettetek (es valoszinuleg hasznaljatok is).  Gyakorlatilag mindharom szolgaltato ugyanoda kinal ugyanolyan feltetelekkel hivasokat.  Ugyanugy csak windowsos kliens van, csak azon lehet regisztralni (ezert nalam mar itt elbuktak).  Valamint a faq szinte szorol-szora megegyezik.

Aztan gondoltam megnezem hogy ezek halozatilag mennyire fuggetlenek.  Es meglepodtem.
[ka@joy ~]$ host www.voipbuster.com
www.voipbuster.com has address 83.138.175.214
[ka@joy ~]$ host www.freecall.com
www.freecall.com has address 83.138.175.214

Tehat a gyanum szerintem beigazolodott.  Ez a harom ceg egy es ugyanaz.  Nekem itt valami nagyon buzlik.  Raadasul azt ugye mindenki tudja: ingyen ebed nincs (kedvenc csaladi mondasunk: there is no such thing as free lunch).  Szoval ez a vsp valamire keszul ami nem biztos, hogy jo lesz a vegfelhasznaloknak.  En biztos nem koteleznem el magam mellette, meg annyival sem, hogy letoltom es felinstallalom a kliensprogramot (amugy sem tudnam, linux nem supportalt).  Ki tudja mi mindent telepitek fel a gepemre, amiert neki megeri ingyen hivast adni?

#899 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:44

nezz vissza a Voipbuster 1 topicban, es latni fogod, hogy miert vannak ezek az osszefuggesek. hogy ugyanabban az iranyban mindegyik ugyanazt szolgaltatja..?? nem teljesen. nagyreszt igen, de vannak kulonbsegek. (pl. a Voipbuster maga sehova sem ingyenes mar.) meg persze a befizetendo osszegek es hogy hany napig hasznalhatod is varialodnak. (kicsit olyan, mint a mobilpercdijjak. matematika phd nelkul ki nem szamolod, hogy melyik eri meg!!)

a windows-os kliens CSAK a regisztraciohoz szukseges. miutan ezt megtetted (gondolom egy db windows csak van a kozelben..? ha nem, ulj be egy internetkavezoba! :D) mar semmi szukseg ra! az ATA, vagy barmely mas softphone -- igen, linuxos is, tokeletesen mukodik veluk!

szoval eloiteleteid jelen esetben alaptalanok.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#900 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:46

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 10:14

Elkezdtem számolgatni, hogy nem érné-e meg nektek mégis a buster. Aztán menet közben rájöttem, hogy mekkora nagy trükk is ez a 300 perc / 7 nap. Ugyanis ha valaki sokat telefonál, annál mindig meglesz a 300 perc/7 nap. Így aztán tőle mindig lenyúlhatják az 1 eurocentet percenként, hiszen nem lesz olyan, hogy bizonyos időközönként újra kezdődik a 300 perc számolása.

jo kerdes.. de szerintem ott hibas a szamolas, hogy 300 perc INGYENES beszelgetes utan lesz fizetos. az meg nem telitodik a fizetos percekkel.. ha sokat beszelsz, akkor az azt jelenti, hogy kihasznalod fullra a 300 percet.

(amugy az az 1 cent sem olyan sok, igaz ahogy maszik fel a forint..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »