Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 7:45
...
1) Busteréken kívül még sehova nem fizettem be, mert a telefonálási szokásaink alapján egyértelműen a buster-klónok a legmegfelelőbbek.
2) De úgy látom doktor, hogy mindent a vezetékes számok hívására vezetsz vissza.

Pedig a VOIP egyik nagy előnye éppen az, hogy létezik a VOIP-VOIP hívás is. Ami meg ugye ingyenes. És itt a lényeg.
3)

Egyébként és is haragszom az összes lenyúlós vállalatra. De birkák az emberek is, mert csak ülnek, néznek és sírnak. ...
4) Drága a bank, ahol van a számlám? Körülnézek és átmegyek egy másikhoz. Drága a telefonszolgáltató vagy szar szolgáltatást nyújt? Átviszem a számomat a másikhoz, aztán kész. Én mindkettőt megtettem és bármikor megteszem újra, ha nem tetszik, amit kapok. Mindenkinek ezt kellene tenni és akkor nem lenne miért sírni.
Hogy mennyire igazad van es mennyire egyforman gondolkozunk
Bar van egy tisztazatlan pont. Lejebb reszletezem, de megprobalom roviden: mar kellene lefekudnom.
Elsosorban kell azt tisztazni, hogy a mi csaladunk kb. 300 hivast intez es kb. 2000 percet hasznalunk havonta. Miert olyan sokat (kevekeset?)? Azert, hogy itt az egesz elet telefonon es neha interneten zajlik. Fiammal is tartunk kapcsolatot altalaban telefonon es interneten, pedig egy varosban lakunk. Van egy PSTN vonalunk melyet csak arra hasznaljuk hogy minket hivnak. Az oszes tobbi forgalom (altalaban kifele, de befele is - masodik bejovo vonalkent) voipon bonyolitunk le. Tudod van nekem egy elofizetett most mar uj (sajnos) szolgaltaom korlatlan hivasi lehetoseggel. Ilyen szolgaltatas nelkul mar nem tudunk letezni. Vonalos viszont annak ellenere, hogy itt nagyon olcso a telefon, draganak tekintek es nem hasznalunk kifele hivasokra mert van olcsobb (sajnos nem jobb).
1) Nagyon is megfelelt nekem a Mr. Buster Company! DE elejetol kezdve (en elkezdtem hasznalni oket mielott a magyarok megtudtak, hogy letezik ilyen sot lehet, hogy rajtam keresztul lanszeruen megtudott az fel orszag) nekem volt az az erzesem, hogy ez egy nem megbizhato folyamat es erre nem lehet epiteni az egesz csaladi telefoniat. Arra gondolom itt, hogy ereztem, hogy ez az 1 $ befizetes vegtelen beszelgetessel nem lesz sokait (irtam is itt a forom elejeben errol). Most viszont van 10 E 120 napra (marad e ez az ido? nem hiszem), de nem ez a gond. A gond nekem az ido korlatozasaval: 300 perc egy hetre nem biztos, hogy eleg nekunk. Ezert kenytelen vagyok tartani a elofizetett szolgaltatot (25$ navonta).
Felmerult bennem az is, hogy ha akar fizetem percdijakat busterknel akkor is kb ennyit fogok fizetni. De kieszeltem mas megoldast: Megrendelnek egy kizarolag USA-i szolgaltatot (semmi kulfoldi orszagok ne legyenek benne) es fizetnek erte 8-10$/ho. Igy az USA-i beszelgetesek tobsege ezel el van intezve. De keves a vonalom a SPA3K-n. US beluli hivasok kb.90% idot jelentenek nekunk, csak neha kulfoldi hivasok lesznek forditva 90% es USA-i a maradek amikor Mo-n vagyunk es fiam itt marad. E esetben a busterek is elegendok (amikor USA-ban vagyunk) kulfoldi hivasokra. Amikor viszont Mo-n vagyunk es rendgeteget kell Mo-n belul is telefonalni akor nem biztos, hogy a busterek elegndok nekunk. Szoval ezert egyenlore kenytelen vagyok tratani vmi korlatlan szolgaltatot. Igazsag sz. nincs egyertelmu megoldas. Buster keves, masik draga (de mostani rosz is). Ha bustereknek lesznek majd kulon planok akor lesz es szivesen fizetnek nekik akar ezt a 25$-t havonta mert szolgaltatasuk jobb mind a mostani szolgaltatomnak (de nem az elozonek - az jo volt). Szoval, kivarasos pozicioban vagyok most.
2) Igenis, csak is a vezetekes elerese erdekel elso sorban. Ennek egyszeru a magyarazat: a) emberek tobsege elerheto vezetekesen es en ezeket az embereket szeretnek elerni, ok viszont engemet - ez logikus. Ha interneteseket szertnek elerni akor azokkal nincs is gond annyi ingyenes skype van amennyi akarsz, sot dobozk is vannak ... de sajnos nem mindenkinek. b) Tudod en regi radioamator vagyok es nagyon sok idot, penzt is befektettem valamikor e dologba (most is mO-n a hazomon legkorszerubb 20 meteres antenna van melyet nem is fogom hasznalni). Akoriban ez volt erdekes es ez a fontos! hasznos: ingyen volt "mobilom" akor is amikor mobil alig volt. Szoval ez sem volt tiszta "sport" ... Voip sem az! Voip nekem, de tobsegenek is csak egy fejfajas amit muszaj torni mert olcson (jobb ingyen) szeretnek telefonalni. Ez a topik is ezert van. Igen tudunk egu-massal ingyen beszelni, de a lenyeg itt nem csak ez ahnem a marradek nagyvilag - vezetekes halozat. El tudom kepzelni, hogy jovoben minden lakasban lesz doboz (bar szerintem 1 hazra 1 doboz es onnan vezetkek) es a telefon altalanydijas lesz, mondjuk 1$/ho es telefonalsz barhova a vilagba ingyen. Lehet, hogy ez mobil format is atveszi ... Ki tudja, ez jovo titka. Mostanaban viszont a vezetekes az UR es azzal kell kapcsolatban lenni .
3) En nem haragszom ezekre az emberekre: olyanok amilyenek, de mindenben egyet ertek. Igen nem sirni kell hanem cselekedni es NEVELNI a piacot. Ez mindenkin mulik. En nem veszek a dragabb benzin akor is, ha eleneszo kulonbsegert kell autoznom 1 km, akor sem ha az ut kultsegeim tobb lesznek mint a megtakaretott fillerek. Nem akarom, hogy a piac ezsirosodjon. Azert is kerestem pl. olcsobb SPA1001-t akar par dollarrol is van szo, annak ellenere, hogy ezzel kinlodtam napokig. Tudtam volna dragabban es kenyelmesebben venni,de nem szoktatom a piaci szereploket arra, hogy dragan is eladhatnak. Igy nem lesz konkurencia ami mozditja a kapitalizmust! Ezert is allandoan valtok a szolgaltatokat, de bankkat is. Ne en vadasszak rajuk, hanem Ok! Pl. csinaltam meg egy bankszamlat magamnak es nejemnek. Minek nem is kellet. Azert mert ajandekba adtak 2 db Casio zsebTV-t, csak egy dollart kellett betenni a szamlamra. DE jo az uzletpolitkajuk megis atcsabitottak engemet oda az elozo banktol mert kiderult, hogy naluk ingyen lehet atuitalni penzt barhova.

Szoval, veluk maradok addig amig nem lesz mas ... lehet most mar kocsit vagy lakast fognak ajandekozni

Egyebkent ez szokas itt ha nyitott egy szmlat akor kb. 100-200 $-t ad bank ajandekba ... Mindenhol szamithatsz vmi kis ajandekra. Boltokban is. Miert van ez? Azert mert itt az embereket oda akarnak csabitani. Internettel is ugyanez van: sehol nincs hosegnylatkozat. Ma szolsz ma megkapod, holnap lemondhatsz, de meg kapsz ajandekba 1-2 honapot ingyen ...
Szoval, mindenkinek kellene csinalni ugy ahogy te teszel es akor olcsobb lesz es kenyelmesebb az eletunk ... nem most majd, gyerekeinknek. Leglabb nekik ...