HWSW Informatikai Kerekasztal: Ingyenes szoftverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ingyenes szoftverek Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 24. 11:51

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2722 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:55

Jelenleg csak a cd/dvd-rw progi esetében nem tudok dönteni... Kicsi, gyors és egyszerű legyen, amire használnám: linux .iso kiírására és adat cd/dvd írására.
Ezeket szoktam használni: InraRecorder, ImgBurn és a néha CD Burner XP-t
Ötlet?

#2723 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 27. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: KaLeun - Dátum: 2011. 01. 27. 15:55

Jelenleg csak a cd/dvd-rw progi esetében nem tudok dönteni... Kicsi, gyors és egyszerű legyen, amire használnám: linux .iso kiírására és adat cd/dvd írására.
Ötlet?

Imgburn :up:

#2724 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 27. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: KaLeun - Dátum: 2011. 01. 27. 15:55

Elfér egy gépen mindhárom. :-)

#2725 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2011. 01. 16. 21:40

Tipp:

http://cdn.ghacks.ne...10/12/aimp3.jpg

AIMP 3.00

Tud DirectSound helyett ASIO módú lejátszást, webradio capture-t, meg még ezerféle dolgot.

Kösz szépen, de közben a foobart már megszoktam, bár az elején elég sok fejtörést okozott.

#2726 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 01. 28. 08:24

közben a foobart már megszoktam, bár az elején elég sok fejtörést okozott.

Na látod. Akkor az utolsó Winamp hívő is megtért :-D Pedig nem rossz a Winamp, csak már elég rég abandonware. Az mp3 korszakkal együtt elhalt. Majd hosszabb használat után fogod látni, hogy a foobar2000 milyen sok tekintetben köröket ver rá.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2727 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 10:50

Nem mondanám, hogy az mp3 korszak kihalt volna.
Eddigi használat alapján azt bátran kijelentem, hogy a foobar az id tagok kezelésében valóban fényévekre van a winamptól. Viszont míg a Winamp lefagyott az audio cd-ktől a foobar nem, viszont nem érzékeli automatikusan, hogy milyen cd-t tettem be, ráadásul elég sokat gondolkozik mire megtalálja, ráadásul ha meg is találja nekem kell jóváhagyni. Egy szóval ez elég gagyin van megcsinálva, pedig nem gondolnám egy túlzottan bonyolult dolognak.

Úgyhogy audio cd-re a wmp-t használom továbbra is, mert az nem fagy le és egyből tudja, hogy mit raktam be, még az album képét is kiteszi...

#2728 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 12:10

Pedig de. Már rég a lossless a divat. Az mp3 csak azért nem tűnt el, mert még sok lejátszó, telefon, bizbasz támogatja. Ettől még elavult marad. Már rég nem ez határozza meg a dolgokat.

foobar2000-ből melyik verziót használod? Nekem nincs probléma audio CD-vel. Eddig kemény 1x tettem be egyet, akkor a foobar még csak 0.8-as verziónál járt. Igaz lassan, de felismerte, nem fagyott. Általában az én CD-im az EAC-nek köszönnek és kúszik is le az egész flac + cue kombóban, és nem kell többet a lemez. Nem hinném, hogy sokan CD-znének még. Nem tudom hogy viseled el egyáltalán a meghajtó zúgását zenehallgatás közben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2729 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 01. 28. 08:24

Kösz szépen, de közben a foobart már megszoktam, bár az elején elég sok fejtörést okozott.

Hehe, nekem is így volt. Először "fapadosan" kezdtem el használni, tehát gyakorlatilag play/stop. Aztán szépen lassan a library-t meg különböző playlisteket és egyebeket is megszoktam. Na meg a customizálás folyamata tetszett a legjobban benne. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 28. 12:10

Pedig de. Már rég a lossless a divat. Az mp3 csak azért nem tűnt el, mert még sok lejátszó, telefon, bizbasz támogatja. Ettől még elavult marad. Már rég nem ez határozza meg a dolgokat.

Lehet, de azért nem mindenhol. Én underground zenéket szeretek, és itt ahogy én látom, kb 90% vs 10% az mp3/lossless arány. Ilyen kis szubkultúrában örülünk, hogy megtalálunk valamit, nem hogy még válogassunk, hogy hádde' nekem lossless kell. Mellesleg nekem nincs bajom az mp3-mal és szerintem nem is fog eltűnni egy hamar. Meglehet, hogy elavult, mint ahogy az winxp is, de bizonyos körökben / bizonyos embereknek elég lesz még évekig. Térjünk erre vissza 5 év múlva. :) Meglátjuk mi lesz.

Szóval te mindent megtalálsz losslessben, amit keresel? Úgy könnyű áttérni és elfelejteni az mp3-at. Bár akkor még mindig ott van az igény kérdése nálam, hogy miben lenne ez több számomra. (méretben biztos)

Szerkesztette: des 2011. 01. 28. 12:29 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2730 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 12:35

Idézet

Kép

* More than 17000 of stations in the package
* Supports most of the internet radio formats – mp3, wma, ogg vorbis, aac+ and so on
* Quick and reliable search for your favorite radio stations
* Smooth switching between stations including crossfade effect
* Recording what you are listening to and packaging it into separate song files
* Simultaneous recording of multiple stations
* Automatic checking for software and radio stations updates
* Command line parameters for automatization
* Runs on Windows XP SP3, Vista, Windows 7 (32 and 64 bit)
* UNICODE support – all domestic stations are perfectly visible and searchable
* and much much more…

#2731 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 13:33

Pontosan erről beszéltem volna, de nem akartam kifejteni. Arról nem is beszélve, hogy reggelente a metrón utazó, zenét hallgató ifjúság is feltehetőleg nem flac/ape dolgokat hallgatnak, hanem az elavult mp3-t, ne adj isten wma-t. Mivel a zenekütyüik tárolókapacitása nem haladja meg a pár GB-ot. De azért a különféle torrent oldalak zenei kínálatát is megnézve eléggé szegényes a lossless felhozatal. Leszámítva persze az erre specializálódott oldalakat.

foobar2000-ből melyik verziót használod? Nekem nincs probléma audio CD-vel. Eddig kemény 1x tettem be egyet, akkor a foobar még csak 0.8-as verziónál járt. Igaz lassan, de felismerte, nem fagyott. Általában az én CD-im az EAC-nek köszönnek és kúszik is le az egész flac + cue kombóban, és nem kell többet a lemez. Nem hinném, hogy sokan CD-znének még. Nem tudom hogy viseled el egyáltalán a meghajtó zúgását zenehallgatás közben.

Szerintem a legújabb verziót tettem fel. Ezek szerint a 0.8-as verzióhoz képest semmi fejlesztés nem volt ezen a téren. Ugyanolyan lassú és körülményes. Csupán 700 GB-nyi helyem van így nem engedhetem meg magamnak, hogy minden be legyen "flaccolva". Különösen nem érdekel, hogy sokan mit csinálnak, de felfogtam, hogy miről beszélsz, valszeg nem fogják fejlesztgetni a foobart azért a kevés "retro" emberért. A meghajtó csak a legelején zúg egy picit, aztán abbahagyja. Szerencsére kifogtam a tutit ezzel a drive-val.

Szerkesztette: Warton 2011. 01. 28. 13:34 -kor

#2732 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 01. 28. 13:33

Csupán 700 GB-nyi helyem van

Te szegény :-D

így nem engedhetem meg magamnak, hogy minden be legyen "flaccolva".

Na, ez az, ami tévedés. A lossless általában max. 2x nagyobb csak, mint az mp3 320kbps CBR. Nem azt mondom, hogy az mp3-nak még nincs meg a helye. Mjúzikolok én is telón, vagy bóvli lejátszón, ahová a 128kbps-es mp3 is bőven elég. Valamint igen, sok rétegzene általában csak mp3/wma. De akkor sem ez a lassan 18. éves formátum már a fő a csapásirány a HD, BD, terabájtok világában. Sokan filmenként lehúznak 30gigát. Miért pont az a ~180MB/800MB-os CD különbözet számítana, amit az ember a lossless - 320kbps_mp3 különbözettel nyer audióban? A lejátszók tárolókapacitása elég durván növekszik, még ha nincs az a betelíthetetlen tár, akkor is. Arról nem beszélve, hogy azonos bitrátán is vannak jobb veszteséges audioformátumok, csak pont azért nem terjedtek el, mert mindenki az mp3-t implementálja. Még akkor is, ha csak 2.0-t, max. 48kHz, nuku gapeless lejátszás. A lossless még akkor is megéri, ha szar a hangrendszer vagy a lejátszó, mert szabadon lehet konvertálni belőle bármibe, bármikor. Ha mégis vesz később az ember valami jobb hangrendszert, akkor meg nincs miről beszélni.

valszeg nem fogják fejlesztgetni a foobart azért a kevés "retro" emberért.

Nem, nem azért nem fejlesztenik, mert nem akarják. Hanem annyira kevés ember CD-zik PC-én, hogy nem kap a fejlesztő visszajelzést erről a bugról. Szerintem küldj egy bugreportot. Lehet, ha tudomására jut, hogy már régi bug, kijavítja akkor is, ha nem sokan használják ezt a funkciót.

A meghajtó csak a legelején zúg egy picit, aztán abbahagyja.

Ez igaz. El is felejtettem, hogy audio CD-nél alacsony a meghajtó sebessége. Nem hiába, most jól lebuktam, rég hallgattam gépen CD-t.

Szerkesztette: Wile E 2011. 01. 28. 15:42 -kor

#2733 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 28. 15:41

Nem, nem azért nem fejlesztenik, mert nem akarják. Hanem annyira kevés ember CD-zik PC-én, hogy nem kap a fejlesztő visszajelzést erről a bugról. Szerintem küldj egy bugreportot. Lehet, ha tudomására jut, hogy már régi bug, kijavítja akkor is, ha nem sokan használják ezt a funkciót.

Ez nem bug, hanem "lack of feature". :laugh:

#2734 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 18:53

Kép

:D

#2735 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 20:40

Workrave 1.9.3
írta Papp Gábor, 2011. január 27.Számítógép előtt ülni hosszabb távon egészségtelen, mindegy, hogy otthon vagy a munkahelyen tesszük ezt.

Kép

http://pcworld.hu/wo...3-20110127.html

#2736 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 16:11

...

Ja, mintha az emberek többsége hallana is bármi különbséget az MP3 meg a lossless formátumok között... :-D
A régi analóg kazettás korszakhoz képest egy nem agyontömörített MP3 is fantasztikusan jól szól. A zene minősége pedig nem egyenlő a hangminőséggel. Persze, aki igényes rá és megfelelő hangcuccal rendelkezik, az válassza a lossless-t, ha teheti.
Wherever you go, go with all your heart.

#2737 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 17:11

Már leírtam miért tévedés ez a szemlélet. Nem azt kell nézni, hogy a legtöbb embernek nincs olyan hangcumója, amin hallani lehetne a különbséget. Jó, ha megvan a forrás veszteség nélkül. Nekem sincs olyan hangrendszerem, amin kijönne a különbség, de ha lejátszóra konvertálok zenét, vagy film alá lesz hangsávnak, akkor konvertáláskor jó mindig az eredetiből kiindulni. Helyfoglalásban sem sokkal több. Szerintem egy jó zene megér ennyit.

#2738 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 18:57

#2739 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 31. 17:11

Már leírtam miért tévedés ez a szemlélet. Nem azt kell nézni, hogy a legtöbb embernek nincs olyan hangcumója, amin hallani lehetne a különbséget. Jó, ha megvan a forrás veszteség nélkül. Nekem sincs olyan hangrendszerem, amin kijönne a különbség, de ha lejátszóra konvertálok zenét, vagy film alá lesz hangsávnak, akkor konvertáláskor jó mindig az eredetiből kiindulni. Helyfoglalásban sem sokkal több. Szerintem egy jó zene megér ennyit.

Persze, jó ha megvan, viszont az embereknek egyenlőre még nincs igényük a losslessre, lehetséges, hogy majd egyszer ténylegesen eltűnik az mp3, de egyenlőre ettől még messze vagyunk.

#2740 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 31. 17:11

Én úgy állok ehhez, hogy hiába jobb és alig nagyobb a lossless egy nagy bitrátájú mp3-nál, ha az eszközök egy része még mindig nem támogatja (autórádió, hifi, telefon, stb...)
Két különböző formátumban nem fogom tárolni az anyagot, mert akkor mégis csak jóval több helyet fog elfoglalni.
A lejátszás előtti tömörítés sem megoldás, mert az már nem mondható instant megoldásnak.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok anyag el sem érhető semmilyen veszteségmentes formátumban.

Mindezek mellett az is tény, hogy autóban, tömegközlekedésen, irodában, de még háttérzeneként is az emberek többsége számára észrevehetetlen 99%-a számára a különbség a két tömörítési mód közt. A maradék 1% pedig nyugodtan használjon csak veszteségmentes formátumokat, de ne nézzen le mindenki mást, akinek nincsenek ilyen extra igényei.

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.