Idézet: Warton - Dátum: 2011. 02. 01. 22:11
Nem nagyon fog itt senki meggyőzni senkit sem.
Nem akartam vitázni. Sokan vannak, akiknek megfelel ez a 18. éves formátum, mindent kizárólag ebben tárolnak, lelkük rajta. Nekem is van belőle szép számmal, igaz csak kényszerből. Csak ne ideologizálják meg, hogy miért nem éri meg a lossless, csak milliomos audiofilek való, meg mennyi sok helyet foglal. Nem meggyőzés kérdése, idejétmúlt az empéhárom. A gyártók még ragaszkodnak hozzá, mert élvezhető, népszerű és hordozható, de ez ördögi kör. Ennyi erővel sosem fognak formátumot váltani. Videó fronton van fejlődés, terjed a HD, az MPEG-4, az SD, DivX helyett, pedig ezen a téren tényleg van helyfoglalásbeli különbség. Tudom, itt érezhető a minőségbeli különbség is, de még sokaknak van analóg, vagy kisebb felbontású tv-je, kijelzője. Az audió front meg leragadt. Pedig pl. a FLAC implementálása semmivel nem nehezebb, drágább, hw-igényesebb, nem foglal sokkal több helyet az anyag. Vannak lejátszók, amik támogatják, kevés prémium modell. Ez pedig magával hozza sajnos, hogy a kiadók is leragadnak a 2 csatornánál és a CD minőségnél, DVD-A emiatt nem terjedt el. Pedig a mostani stúdiók már többet tudnának nyújtani és a régi analóg anyagok is masterelhetők jobb minőségre.