Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. Feb. 17., Tuesday - 18:06
Igen, csak akkor van gáz, ha nem vagy biztos a névben/formátumban/méretben. Esetleg egy állományt tartalmazó lemezből pont egyetlen dll fájl kell.
Asszem macerás lenne 1-2 ezer lemezt a te módszereddel katalogizálni. Onnantól bukik a dolog, ha nem tudod a nevét a keresett cuccnak, csak azt tudod, hogy mondjuk flc és 5mb alatti.
Plusz notepad macerás már kb 10 lemez után, nem tudsz kategorizálni egyszerre több szempont alapján stb stb.
100 lemeznél akár milliós nagyságrendű sorod is lehet benne.
én régebben html-t alkalmaztam erre. de aztán csináltam egy "komolyabb" html alkalmazást (HTA). ami most kb csak annyit tud, hogy egy sima txt vagy html fileban tárolja a lemezek file listáit (amit természetesen egy scripttel tudok frissiteni új lemez esetében.) a PATH és a file nevével együtt és ezekben tudok keresni, kb mint a sima windowsos keresés. tehát kilistázza azokat a fileokat, amik tartalmazzák a megadott keresési szót. sőt, ne mcsak a file nevében keres, hanem ugye az egész elérési útban, hiszen abban a TXT adatbázis fileban keres valójában. hmm lehet fejlesztgetem még a dolgot és majd publikálom. 
itt egy kép kb hogyan is van ez most: 
http://i43.tinypic.com/23ia15e.png
van egy txt file, ami az adatbázis. ez kb mint egy winamp m3u file és ebben keres a hta alkalmazás, aztán meg kilistázza a találatokat. 
mondjuk 1000res cd/dvd méretnél lehet ez sem a leghatásosabb módszer, de én is sok ilyen progit kipróbáltam, aztán csak maradtam a sajtát fejlesztésemnél.

Szerkesztette: des 2009. 02. 17. 18:33 -kor