HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#1401 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 21. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 20. 14:26

Ugyanmár, eljárt felette az idő.

Munkavasban még mindig a magától jött Fujitsu MAS-ok pörögnek, 15krpm, a mai napig kurva jók. Bameg, az egyik már 10 éves lesz maholnap, de olyan a rendszer róla, mint az olajozott szardínia.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1402 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 21. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 21. 07:58

Munkavasban még mindig a magától jött Fujitsu MAS-ok pörögnek, 15krpm, a mai napig kurva jók. Bameg, az egyik már 10 éves lesz maholnap, de olyan a rendszer róla, mint az olajozott szardínia.

Most szedtem ki a társait is, új nagyvasat építettem, mondtam is, hogy ebből kihúzom a tápot de megállni azt nem fog.
Make love not Wor.

#1403 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 22. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 21. 11:11

Most szedtem ki a társait is, új nagyvasat építettem, mondtam is, hogy ebből kihúzom a tápot de megállni azt nem fog.

pont ezért használják még sok helyen. Compaq W6000-emben is az van. rolz :cool:

-C0pp3rM!n3-

#1404 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 28. 09:54

Hi All!

Van egy Synology Ds211j NAS-om, 2x1TB vinyóval, tükörbe konfigurálva. Gyönyörűen működik is, csak kifogyóban van a szabad hely. Ki szeretném cserélni a 2x1TB-ot 2x2TB-ra. A kérdésem annyi lenne, hogyan tudom ezt fájdalommentesen megtenni. A winyókat fizikailag nem gond kicserélni, mivel ez csak kézügyesség és csavarhúzó kérdése. Azt lenne jó tudni, hogy NAS-al meg tudom oldani, hogy csinálja meg a komplett tartalom másolást az új winyóra/winyókra.
Én ezt úgy képzelném el (a kis fejemben), hogy rádugom az egyik 2TB winyót a NAS-ra USB-n keresztül, valahogy megcsináltatni a NAS-al a tartalom másolást (esetleg Backup funkció), majd beépítem mindklét 2TB-os winyót a NAS-ba, és az megcsinálja (megcsináltatpom vele) a tükröt.
Ez nagyon vad (hülye) elképzelés, vagy van erre egy jobb bevált módszer?

Üdv,
Zotya

#1405 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 28. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2012. 09. 28. 10:54

Hi All!

Van egy Synology Ds211j NAS-om, 2x1TB vinyóval, tükörbe konfigurálva. Gyönyörűen működik is, csak kifogyóban van a szabad hely. Ki szeretném cserélni a 2x1TB-ot 2x2TB-ra. A kérdésem annyi lenne, hogyan tudom ezt fájdalommentesen megtenni. A winyókat fizikailag nem gond kicserélni, mivel ez csak kézügyesség és csavarhúzó kérdése. Azt lenne jó tudni, hogy NAS-al meg tudom oldani, hogy csinálja meg a komplett tartalom másolást az új winyóra/winyókra.
Én ezt úgy képzelném el (a kis fejemben), hogy rádugom az egyik 2TB winyót a NAS-ra USB-n keresztül, valahogy megcsináltatni a NAS-al a tartalom másolást (esetleg Backup funkció), majd beépítem mindklét 2TB-os winyót a NAS-ba, és az megcsinálja (megcsináltatpom vele) a tükröt.
Ez nagyon vad (hülye) elképzelés, vagy van erre egy jobb bevált módszer?

Üdv,
Zotya

Ahogy nézem a klasszikus "one by one" itt is működik: http://www.synology....p?q_id=482#t4.1
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1406 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 09. 28. 12:57

Ahogy nézem a klasszikus "one by one" itt is működik: http://www.synology....p?q_id=482#t4.1

Nagyon szépen köszönöm a segedelmet! Igencsak korrekt leírás. Ezek alapján nem lesu nehéz megoldani a cserét :-)

#1407 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 11:54

grr tegnap este rájöttem hogy még mindig nem az igazi a NAS nálam, pedig azt hittem, hogy most jó

windows home server van rajta, a windowsos megosztással nincs is baj, 100 mega/sec körül tudok olvasni róla.
de a samba az fos. a dune 5-6-7 mega/sec körül olvas, ami BD50hez kevés többnyire.

mi lehet a megoldás?
windows 7 alatt pár naponta lehalt a samba, és reboot segített csak. itt nem hal le, cserébe lassú.

linuxhoz és társaihoz nem értek, nincs kedvem velük szívni...

NFS-t talán megpróbálom még, de nem sok reményt fűzök hozzá.

windows home server alatt sambával lehet valamit alkotni, hogy jobb legyen?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1408 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 11:54

Én még ilyet nem is hallottam, de biztos létezik. Ellenben minek samba, ha megy a wines megosztás és jó is?
Make love not Wor.

#1409 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 11:54

grr tegnap este rájöttem hogy még mindig nem az igazi a NAS nálam, pedig azt hittem, hogy most jó

windows home server van rajta, a windowsos megosztással nincs is baj, 100 mega/sec körül tudok olvasni róla.
de a samba az fos. a dune 5-6-7 mega/sec körül olvas, ami BD50hez kevés többnyire.

mi lehet a megoldás?
windows 7 alatt pár naponta lehalt a samba, és reboot segített csak. itt nem hal le, cserébe lassú.

linuxhoz és társaihoz nem értek, nincs kedvem velük szívni...

NFS-t talán megpróbálom még, de nem sok reményt fűzök hozzá.

Dune-n a fast SMB access be van kapcsolva? Default állapotban nincs, viszont kell ahhoz, hogy legyen rendes sebességed MP-NAS között...
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1410 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 12:20

be van kapcsolva a fast SMB.

Jahno: Dune-hez kell :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 12:20

Jahno: Dune-hez kell :)

És? Az eléri a wines megosztást is, elvégre a samba kb. annak a Linuxos megfelelője, Winen nekem ezek simán olvassák, valami mást néztél be, ha nem megy.
Make love not Wor.

#1412 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 11. 05. 11:57

Én még ilyet nem is hallottam, de biztos létezik. Ellenben minek samba, ha megy a wines megosztás és jó is?

Ezt én sem vágom, mert ilyen médialejátszóknál (DUNE-t épp nem ösmerem) max annyi szokott lenni a baj, hogy a Storage Server, vagy Home Server default SMB konfigjával (2.0, 2.1) nem értenek szót, de ez orvosolható (vissza lehet állni SMB 1.0-ra)...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1413 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 12:57

Jahno: Dune nem lát wines megosztást, csak sambát.
megy, csak lassú.

win7 alatt nem volt lassú, ott viszont 4-5 naponta reboot kellett, különben semmi se látta a samba megosztást.

(osx-macbook-ra is igaz ez, hogy lassú, illetve win7 esetén pár nap után nem látszódott)

Szabcsi: hogy kell visszaállítani? Win7 milyen verzió, mert ott amíg ment, addig gyors volt...

#1414 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 12:57

megy, csak lassú.

win7 alatt nem volt lassú, ott viszont 4-5 naponta reboot kellett, különben semmi se látta a samba megosztást.

(osx-macbook-ra is igaz ez, hogy lassú, illetve win7 esetén pár nap után nem látszódott)

Szabcsi: hogy kell visszaállítani? Win7 milyen verzió, mert ott amíg ment, addig gyors volt...

Hirtelen ezt találtam ami jó lehet: How to Disable SMB 2.0 on Windows Vista/2008
Ahogy nézem 2008R2/Win7 alatt is ez a módi, már ha nyomsz egy keresést a "how to disable SMB 2.0" témában...

#1415 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 13:13

thx, megpróbáltam letiltani, ha hazaérek kiderül.

#1416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 12:57

Ez melyik Dune? Láttam egy tonnát, de eddig ráadásul csak winnel használtam, az működött és ezért a nagy értetlenségem.
Make love not Wor.

#1417 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 14:12

Smart D1

win megosztásnak része az smb, nem külön smb-only megosztás.
csak fos lassú.

#1418 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 20:43

na úgy tűnik, hogy az SMB 2.0 kikapcsolásával megjavult...
remélem nem csak pillanatnyilag :)

#1419 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 05. 21:43

na úgy tűnik, hogy az SMB 2.0 kikapcsolásával megjavult...
remélem nem csak pillanatnyilag

Én is DuneHD-t használok utp-vel. nálam mindig is ki volt kapcsolva a fast smb funkció rajta, de smb-n akadoztak a 20Mbps feletti HD filmek, ezért áttértem NFS+TCP -re. így hozza a 9MB/s olvasási sebességet, ami bőven elegendő. (file-on olvasási tesztet indítva kiírja a sebességet)

#1420 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 18:59

Idézet

de a samba az fos. a dune 5-6-7 mega/sec körül olvas, ami BD50hez kevés többnyire

egyébként az 5MB/s = 40Mbps: a HD filmek ennek kb a felét fogyasztják. nálam a 2-3MB/s -et nem érte el sokszor smb-n.
ha a "mega/sec" -edet jól értem. mi mega? bit(e), byte, borsó, amper?

Szerkesztette: Doky586 2012. 11. 06. 19:03 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.