Bakker, miért ilyen nehéz eldönteni...?
NAS szerver ki mit tud róla
Elküldve: 2012. 12. 27. 16:41
Bakker, miért ilyen nehéz eldönteni...?
Elküldve: 2012. 12. 28. 12:23
Idézet: Before - Dátum: 2012. 12. 27. 14:39
Ahogy látom, ezen sincs semmilyen multimédia kimenet, szóval nem fogok tudni vele MP3-at direktben lejátszani...
hát valaminek számolna kell
az eszköz nélküli zenehallgatásra két verzió létezik
- apple airplay képes cuccok (appleTV, airport express)
-usb-s hangkártya
Elküldve: 2012. 12. 28. 13:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 28. 12:27
Az a baj, nekem a már meglévő erősítőmre kéne kitenni a hangot. De majd megnézem, esetleg az nem tudja-e valami módon magáévá tenni a zenéket (tartok tőle, hogy nem, mert 2-3 éves darab, akkor ez még nem volt ennyire elterjedt, ráadásul Sony, azok meg sose voltak nagy újítók)...
Elküldve: 2012. 12. 28. 13:58
Idézet: Before - Dátum: 2012. 12. 28. 13:20
http://esupport.sony...l?mdl=NAC-SV10i
Bár egy hálózatos médialejátszó kellene inkább a láncba, és az minden eszközöddel kommunikálhat hálóztaton.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2012. 12. 28. 14:07
Idézet: Before - Dátum: 2012. 12. 27. 14:39
Fut a torrentem a nason. Lejátszom egy divx rajzfilmet, megy. Lejátszom egy divx akciófilmet, kockásodik. Lejátszom egy dvd, vagy mkv konténert, akad, mintha betárcsázós neten méznék hd-jutúbot.
Idézet
Ha már az autórádióknál kitalálták a slot-ines kijelzőket, igazán bekerülhetett volna az asztali eszközök világába.
Próbálkoztam kis monitorokkal, autós tévékkel, de a betűméret legalább 14-es képernyőt kér.
Elküldve: 2012. 12. 28. 15:03
Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 28. 13:58
Bár egy hálózatos médialejátszó kellene inkább a láncba, és az minden eszközöddel kommunikálhat hálóztaton.
Koszi, ezzel csak az a baj, hogy 200 dollar, amibol kiindulva itthon 60-70ezer alatt nem kapom meg. Van halozati mediaplayerem, de azt is csak a tv-re kotve tudom kezelni... Ha csak a mediaplayer futna, meg elmegy, ha tudom mondjuk iPhone-rol kezelni, de a tevet is bekapcsolni csak emiatt...
A torrent egyebkent overkill minden kornyezetben...
Egyelore lehet, hogy hagyom a fenebe az egeszet es siman csak egy megosztott konyvtarat csinalok a gepemen, aztan arrol mehetnek a fajlok mindenfele. A telefonnal mar igy is ftp-vel szoktam a gepen levo anyagokat nezni.
Szerkesztette: Before 2012. 12. 28. 15:06 -kor
Elküldve: 2012. 12. 28. 15:29
Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 28. 14:07
Ennyit bír, vagy jobban tömörített, vagy más konténer, vagy piros. Mikor videót közvetítünk, akkor pld. egy átlag beszélgetős műsor 10%-ot zabál le a prociból, ugyanott egy akciófilm húzósabb része vagy egy koncert már rögtön a 90%-ot veri.
Elküldve: 2012. 12. 28. 16:21
Idézet: Before - Dátum: 2012. 12. 28. 15:03
DLNA? Mostanában az eszközök majdnem mindegyike ismeri.
Elküldve: 2012. 12. 28. 17:13
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 28. 15:29
Hú, valahol útközben szerintem elkanyarodtunk egy olyan irányba, amiről szó sincs. Nekem nem kellenek médialejátszási képességek, nem akarok videót szórni, van hálózati médialejátszóm (Popcorn 100-as), a tévém is hálózatra köthető és lejátszik - elvileg - mindent, ezekhez nekem csak fájlkiszolgálásra van szükségem a NAS-tól. Ez nem hiszem, hogy bármilyen formában leterhelné a kiszolgáló processzorát. Nincs szükségem arra se, hogy a mobileszközöket kiszolgálja konvertált videóval, van az iPhone-ra olyan lejátszóm, ami eredeti formájában lejátszik bármit (720p-s mkv-konténeres, multiaudiós, feliratos filmeket is), tehát ide is csak a fájlkiszolgálás az össz igényem.
Ami nem megoldott, az a zenelejátszás olyan módon, hogy ne kelljen a tévét bekapcsolnom (viszont azt se igénylem, hogy valami beépített miniképernyője legyen akár a NAS-nak, akár a médialejátszómnak, nem szeretem, ha össze-vissza világít minden), de ha ez nem jön össze, valahogy túlélem. Egyébként közben - végigolvasva a Synology leírását - rájöttem, hogy elvileg USB-s hangszóró köthető rá. Ez végül is már majdnem egy line-out (bár nyilván csak sztereo, de ennél nagyobb bajom sose legyen), talán ebbe az irányba kéne tapogatóznom. De ez az egész nem túl fontos, idejét nem tudom, mikor hallgattam zenét utoljára az erősítőmön, általában a számítógépemen, fejhallgatóval szoktam.
Szóval nekem nem kell processzorerő, nem kell számolni, maximum a raid-hez szükséges dolgokat.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve rákerestem, hogy a popihoz létezik-e iPhone-os távirányító alkalmazás és igen! Tehát gyakorlatilag érdektelenné vált az mp3 lejátszási képesség...
Szerkesztette: Before 2012. 12. 28. 17:15 -kor
Elküldve: 2013. 01. 03. 19:23
Idézet: Before - Dátum: 2012. 12. 28. 17:13
Ami nem megoldott, az a zenelejátszás olyan módon, hogy ne kelljen a tévét bekapcsolnom (viszont azt se igénylem, hogy valami beépített miniképernyője legyen akár a NAS-nak, akár a médialejátszómnak, nem szeretem, ha össze-vissza világít minden), de ha ez nem jön össze, valahogy túlélem. Egyébként közben - végigolvasva a Synology leírását - rájöttem, hogy elvileg USB-s hangszóró köthető rá. Ez végül is már majdnem egy line-out (bár nyilván csak sztereo, de ennél nagyobb bajom sose legyen), talán ebbe az irányba kéne tapogatóznom. De ez az egész nem túl fontos, idejét nem tudom, mikor hallgattam zenét utoljára az erősítőmön, általában a számítógépemen, fejhallgatóval szoktam.
Szóval nekem nem kell processzorerő, nem kell számolni, maximum a raid-hez szükséges dolgokat.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve rákerestem, hogy a popihoz létezik-e iPhone-os távirányító alkalmazás és igen! Tehát gyakorlatilag érdektelenné vált az mp3 lejátszási képesség...
Én még korábban vettem egy NAS-t, de nem tudom megfelelő árkategóriában mozog-e. Ez egy QNAP TS-419P II, jelenleg 2 db 3 terás diszkkel megtöltve. Már pár hónapja fut és egyszerűen imádom. Annyira egyszerű volt beállítani, hogy még én is meg tudtam csinálni, pedig a hálózatokhoz semmit nem értek. Vettem először egy gigabites routert, azt beállítottam. Aztán pedig betöltöttem a két diszket, majd rá a hálókábelt, összedugtam és bekapcsoltam. A netes felületét beállítani könnyű. Kiválasztottam a mirrort, aztán definiáltam kötetet, majd megosztásokat. Asszony a másik felhasználó, neki elég korlátozott hozzáférése van a dolgokhoz.
Arra gondoltam, hogy inkább egy NAS-tól független dologról írok. Van egy multimedia megosztás, azon van egy iPod library. Mivel a számítógépemen van egy jobb hangszóró, ezért azon szoktunk zenét hallgatni. Van rajta Foobar2000, az látja az iPod libraryt. A Foobar igazából egy nagyobb könyvtárat lát, amin belül van egy "iPod library" és egy "iPod talán" is. A library könyvtár össze van szinkronizálva az iPodommal, a másik (talán) könyvtár olyan zene, amit nem akarok hordani az iPodon, de asszony szereti hallgatni.
Van backup megosztás, oda backupolódik asszony laptopja és a nagy gép dokumentum könyvtára is. Teljesen észrevehetetlen a cucc, hangja gyakorlatilag semmi. Asszony simán elalszik délután mellette ugyanabban a szobában. Fél óra inaktivitás után leáll a vinyó. Reggel 8:30-kor start, este 11-kor standby. Még jóval 2 tera felett van a szabad hely, de ha lefogy, akkor megy bele még 2 db legalább 3 terás vinyó.
Igazából ha a gépeden is ott van a cucc és nem kell többszörös diszkes mókolás, akkor már egy szimpla diszkes NAS is igen jó. Egy dupla diszkes pedig lehet igen csendes és nem túl drága is. Remélem segített az infó.
Elküldve: 2013. 01. 04. 05:29
Idézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 03. 19:23
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Végigolvastam az utóbbi egy év termését a fórumban, nyomon követtem a NAS-vásárlásodat.
Mások a zenehallgatási, filmnézési szokásaim is, ha a gépen akarok zenét hallgatni, akkor a gép előtt is ülök, tehát tökéletesen megfelel egy egyszerű hálózati tároló funkció (és mélységesen gyűlölöm az iTunes-t, sose használnám zenelejátszásra). Viszont meg szeretném oldani, hogy - a számítógép kihagyása nélkül - hallgathassak zenét az erősítőmön, de erre valószínűleg találtam megoldást. Legalább is a synologi oldalán konkrétan említik, hogy usb-hangszórókon keresztül lejátszható vele zene, 40-50 dollárért pedig kapni jó minőségü usb-bemenetes DAC eszközt, aminek sztereo RCA kimenete van.
Nekem inkább konkrét típusokról lenne szükségem pro és kontra érvekre. Olvastam, hogy nagyon elégedett vagy a qnap-pal, de kíváncsi lennék például, hogy van-e bármi, ami nem tetszett benne, ami hiányzik belőle, stb...
Elküldve: 2013. 01. 04. 08:47
Idézet: Before - Dátum: 2013. 01. 04. 05:29
Köszönöm szépen a választ. Végigolvastam az utóbbi egy év termését a fórumban, nyomon követtem a NAS-vásárlásodat.
Mások a zenehallgatási, filmnézési szokásaim is, ha a gépen akarok zenét hallgatni, akkor a gép előtt is ülök, tehát tökéletesen megfelel egy egyszerű hálózati tároló funkció (és mélységesen gyűlölöm az iTunes-t, sose használnám zenelejátszásra). Viszont meg szeretném oldani, hogy - a számítógép kihagyása nélkül - hallgathassak zenét az erősítőmön, de erre valószínűleg találtam megoldást. Legalább is a synologi oldalán konkrétan említik, hogy usb-hangszórókon keresztül lejátszható vele zene, 40-50 dollárért pedig kapni jó minőségü usb-bemenetes DAC eszközt, aminek sztereo RCA kimenete van.
Nekem inkább konkrét típusokról lenne szükségem pro és kontra érvekre. Olvastam, hogy nagyon elégedett vagy a qnap-pal, de kíváncsi lennék például, hogy van-e bármi, ami nem tetszett benne, ami hiányzik belőle, stb...
Egy ideig néztem én is a 412-est, de aztán az elérhető teljesítmény miatt a 419P lett belőle. Egyébként tökéletes a 412 is. Én nem vagyok túlságosan power user, ezért talán elsiklom bizonyos hibák felett. De ha jól értem a leírásokat a QNAP igazából eléggé paraméterezhető, a profi hálózatos guruk is be tudnak állítani mindent. A kezelői felület elég logikus, netes felületen lehet beállítani mindent.
Az első indításnál megszivatott, beállítottam ugyan az új jelszót, de nem engedett be. Aztán kiderült, hogy kézzel kellett resetelni az egészet először, utána fogadta el a default jelszót az adminnak és utána tudtam megváltoztatni. Ez lehet már nem így van az új firmware esetén. Pár havonta belépek az admin felületre, ilyenkor mindig volt firmware update. Eléggé úgy tűnik, hogy törődnek vele, van frissítés.
Be lehet egyébként állítani mindent, akár még a resetelő kapcsolót is le lehet tiltani szoftverből, ezt otthoni felhasználásnál felesleges szerintem. Be lehet állítani mikor pittyegjen. Tud üzenetet küldeni, ha valami hiba van. Lehet különféle ellenőrzéseket is berakni. Megadott időközönként lefuttathat gyors vagy teljes ellenőrzést is. Látja a SMART adatokat.
Ami még igen szimpatikus mind a Synology, mind a QNAP gépekben az a ventilátor mérete. Sokkal inkább hiszek egy nagy ventiben, mint több pici hajszárítóban. A venti az itt töltött idő alatt nem lett hangosabb, nincs olyan hangja ami zavaró lenne. Mondom ezt úgy, hogy egy iMac előtt ülök, ami állati csendes. Asszony kis Acer netbookja hangosabb, de így sem zavaró a NAS hangja.
Nagyon fontos, hogy a gyártó oldalán ajánlott merevlemez listából válassz. A QNAP listáján csoportosítják is a vinyókat felhasználási csoport szerint. De a Synology is mutat hasonló listát.
És végül gondolom ismered a Smallnetbuilder oldalt, itt van sok olvasnivaló.
Elküldve: 2013. 01. 18. 17:35
Qnap TS-412, vagy Synology DS413j???
Elküldve: 2013. 01. 18. 18:15
Elküldve: 2013. 01. 18. 18:28
Idézet: MisterY - Dátum: 2013. 01. 18. 18:15
Nemnem! Annyi mindennel szívok már, ezt abszolút plug&play módon akarom használni.
Sok szempont alapján végül is marad az eredeti verzió: a qnap-ot veszem meg!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Elküldve: 2013. 02. 08. 19:47
Idézet: Before - Dátum: 2013. 01. 18. 18:28
Sok szempont alapján végül is marad az eredeti verzió: a qnap-ot veszem meg!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A Synology J-sorozat elég gyengus teljesítményű, a 412-es QNAP elvileg jobb.
Elküldve: 2013. 02. 21. 16:11
" \\192.168.XXXX.XXXX nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja van-e hozzáférési joga.
Távoli eljáráshívási (RPC) protokoll hiba."
Csatolt fájl:
-
nas.jpg (70,82K)
Letöltések:: 17
Elküldve: 2013. 02. 21. 17:09
Idézet: Balu001 - Dátum: 2013. 02. 21. 16:11
" \\192.168.XXXX.XXXX nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja van-e hozzáférési joga.
Távoli eljáráshívási (RPC) protokoll hiba."
Win7 az jó eséllyel NTLM2őt szeretne erőltetni.
Angolul itt tudod megmókolni:
1.Click Start > All Programs > Accessories > Run and type secpol.msc in the Open box, and then click OK.
2.Click Local Policies > Security Options > Network Security: LAN Manager authentication level.
3.Click Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated.
4.Click Apply.
Hálózati biztonság: LAN kezelő hitelesítési szintje, itt NTLM-et is engedsz, aztán valami lesz.
Elküldve: 2013. 02. 21. 18:13
Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 02. 21. 17:09
Angolul itt tudod megmókolni:
1.Click Start > All Programs > Accessories > Run and type secpol.msc in the Open box, and then click OK.
2.Click Local Policies > Security Options > Network Security: LAN Manager authentication level.
3.Click Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated.
4.Click Apply.
Hálózati biztonság: LAN kezelő hitelesítési szintje, itt NTLM-et is engedsz, aztán valami lesz.
nem működik

Súgó
A téma zárva.