Sziasztok!
Jó ideje fontolgatom egy hálózati tároló összerakását/beszerzését, talán most lesz rá lehetőségem. Ma egy évre visszamenőleg elolvastam a topicot és láttam, hogy enpera pont annak a NAS-nak a tesóját vette, amit én is kinéztem. Az én kiszemeltem
QNAP TS-412, ami nem tér el különösebben a 419-től, egyedül maximum az USB3-at hiányolnám.
Persze az utolsó pillanatig nyitott vagyok más ötletekre is, bár megmondom őszintén különösebben nem vágyom telepítgetős-macerálós megoldásokra, így a HP miniszerver - bármilyen kellemesnek is tűnik - nem igazán dobogtatja meg a szívem.
Az általam igényelt funkciók nagyon alapvetőek. Lehetőleg redundáns (RAID) módon tárolnék rajta fájlokat, amit aztán a családban található eszözök számára. Ezek elég változatosak, laptopok, mobiltelefonok, médialejátszó, tévé, asztali számítógép. Szeretném az eléréseket valamilyen szinten hierarchizálni (nem akarom például, hogy a gyerek elérje a felnőtteknek szóló filmeket, a munkám biztonsági mentései csak az asztali gépről elérhető, stb), de nem bonyolítanám túl. Szeretnék - szintén az asztali gépről - automatikus mentéseket csinálni, de ez is nagyon alap funkció. Erről a cuccról tudom, hogy létezik hozzá iphone-os app, amivel valamilyen szinten vezérelni lehet, ez nagyon tetszene, ha nem is elvárás, de gigantikus előny lenne. Egyedüli extrább elképzelésem - amihez nem ragaszkodnék foggal-körömmel - egy zenelejátszó lenne, aminek nagyon tudnék örülni, mert erre pillanatnyilag nincs normális megoldásom, nagyon jó lenne, ha mondjuk a telefonon kiválaszthatok zeneszámokat, és az erősítőn meg is szólalna. De ez tényleg csak hab lenne a tortán (mondjuk ugyanez netes rádióval megfejelve egyenesen istenség lenne).
Elvileg a kinézett NAS tudja ezeket, bár a pontos működés módjáról nincs semmi infóm egyelőre.
Ha bárkinek - és a QNAP tekintetében enperának - lenne ötlete, meglátása, nagyon hálás lennék mindenért!
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...