HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:46

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 16:43

Az Allnetes cuccok tényleg olyanok, hogy a userektől visszamegy az allnethez letesztelik és ami jó azokat eladják. Természetesen mondtam, hogy mindenre van garancia és akinek nem jó annak kicserélem legyen bármi baja vele...

Nem akarok annyira ugatni, mert nekem spec működnek, de elég változatosan. Az lehet, hogy júzer el sem tudja mondani a problémáját, vagy ahogy én kapom szervizbe a dolgokat, jön a szállító, oszt "rossz". De mi baja? "rossz". Aztán cucc elindul, megy 2 napig, jónak van minősítve.

Ilyenkor törpös dolog volt a gigabyte routereknél rájönni, hogy X giga forgalom után eldobja a wlant, vagy megfagy. Esetleg a NASnál áramszünet után nem indul el, csak kibekapcs kell, ezek már advancedebb dolgok. Gondolom mérnökóra ott is drágább, mint ilyenekkel szopózni heteket, mert műxik, használt, eladjuk occsóért, csoki. Vagy miben tévedek?
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 16:46

Nem akarok annyira ugatni, mert nekem spec működnek, de elég változatosan. Az lehet, hogy júzer el sem tudja mondani a problémáját, vagy ahogy én kapom szervizbe a dolgokat, jön a szállító, oszt "rossz". De mi baja? "rossz". Aztán cucc elindul, megy 2 napig, jónak van minősítve.

Ilyenkor törpös dolog volt a gigabyte routereknél rájönni, hogy X giga forgalom után eldobja a wlant, vagy megfagy. Esetleg a NASnál áramszünet után nem indul el, csak kibekapcs kell, ezek már advancedebb dolgok. Gondolom mérnökóra ott is drágább, mint ilyenekkel szopózni heteket, mert műxik, használt, eladjuk occsóért, csoki. Vagy miben tévedek?

Ebben igazad van, de sok cucc azért megy frankón, legalábbis nem sok jön vissza. De mondom, ami behal azért van rá 3 hó gar.

#83 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 17:54

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 16:43

Az Allnetes cuccok tényleg olyanok, hogy a userektől visszamegy az allnethez letesztelik és ami jó azokat eladják. Természetesen mondtam, hogy mindenre van garancia és akinek nem jó annak kicserélem legyen bármi baja vele...

hát ja,
Jahno, mintha pont beletrafáltunk volna  - sajnos :cool:

#84 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 17:58

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 16:51

Ebben igazad van, de sok cucc azért megy frankón, legalábbis nem sok jön vissza. De mondom, ami behal azért van rá 3 hó gar.

Hát ja, csak ezt nem mondtad!

Én régen vettem tőled 4db-ot. Ebből egyik 1 havonta 1x leáll. Másik nem indul el áramszünet után.
Ez mind olyan hiba, ami csak több hónapi szarakodás után vált egyértelművé, hogy tényleg a termék rossz.
Tipikus, visszavitték szervizbe, 1 napot tesztelték és én meg szopok vele.  Ha előre tudom, lehet, hogy esetleg hibás akkor meg sem veszem!
Na azóta sem használom egyiket sem, ilyenek után hogyan merjem betenni mondjuk adatmentésre?

#85 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 19:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 17:58

Hát ja, csak ezt nem mondtad!

Én régen vettem tőled 4db-ot. Ebből egyik 1 havonta 1x leáll. Másik nem indul el áramszünet után.
Ez mind olyan hiba, ami csak több hónapi szarakodás után vált egyértelművé, hogy tényleg a termék rossz.
Tipikus, visszavitték szervizbe, 1 napot tesztelték és én meg szopok vele.  Ha előre tudom, lehet, hogy esetleg hibás akkor meg sem veszem!
Na azóta sem használom egyiket sem, ilyenek után hogyan merjem betenni mondjuk adatmentésre?

Mit nem mondtam? Mindig fel volt tüntetve, hogy 3 hó garit vállalok. Még garjegyet is adtam mindenkinek hozzá. 6200-nél már kitárgyalták itt is, hogy el kell inditani áramszünet után. Ha komolyabb kell, ott a 6250 vagy 6500/6400. Nem érzem magam hibásnak ebben, máshol sem tesztelnek cuccokat hónapokon keresztül akár alaplapról legyen szó, akár vga kártyáról.

#86 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 20:51

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 19:14

Mit nem mondtam? Mindig fel volt tüntetve, hogy 3 hó garit vállalok. Még garjegyet is adtam mindenkinek hozzá. 6200-nél már kitárgyalták itt is, hogy el kell inditani áramszünet után. Ha komolyabb kell, ott a 6250 vagy 6500/6400. Nem érzem magam hibásnak ebben, máshol sem tesztelnek cuccokat hónapokon keresztül akár alaplapról legyen szó, akár vga kártyáról.

Azt nem mondtad, hogy ezek gariba visszahozott, lehet, hogy hibás termékek!  A 3 hó gariból ez még nem következik.

Itt a fórumon is olvashatod, hogy van amelyik gond nélkül elindul áramszünet után. Most akkor melyik is a rossz vagy a jó?

#87 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:00

Erről is volt már pedig szó a topicban. A lényeg: az Allnet 3 év azonnali cseregarit vállal mindenre, ha visszaviszed pl. a routeredet, hogy nem jó nem fogják tesztelgetni, hanem kapsz másikat. A leadott cucc lejön ide a német sráchoz aki leteszteli őket. Ami tényleg rossz megy ki tajvanba, ami jó az pedig megy eladásra. Ha visszaküldöd nekem a 6200-kat, akkor kicserélem neked akár másik 6200-ra akár 6250-re mostmár úgyis mind2 nagyon olcsó lett. Ebből ne legyen vita, de nem kerestél meg, hogy figy ezek rosszak és csináljunk már valamit. Mert tényleg segitek ha tudok.

#88 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 20:51

Azt nem mondtad, hogy ezek gariba visszahozott, lehet, hogy hibás termékek!  A 3 hó gariból ez még nem következik.

De írta. Elején mesélte, hogy hülye júzerek toljk vissza a cuccsot, oszt ami működik, Lacima azt árulja ki occsóért. Kérdés meddig tesztelik, meg miképpen, ha elindul a cucc, mert gondolom elég sok kuka júzer viszi be önhibából, de sok van "nemmegyrossz" hibával is, közben lehet valami 27ezresdik bug van benne.

Azért érdekelne, hogy új allnet cuccokat miképpen tudnék én idehonban vásárolni, mert boltban nem láttam, de lehet szívesen forgalmazgatnám.
Make love not Wor.

#89 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:07

melyik milyen árban van?
HDD-re milyen korlátok vannak?
lehet sata-ii-es?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#90 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:45

Meg az is úgy van ám, hogy aki itt régi motoros szaki felajánlottam pl FőDudu-nak is, hogy vigye el a nagy Nasokat aztán tesztelje nyugodtan, ha nem jó meg visszaadja azt kész. 6600, 6400 elég komoly cucc már, 6600-ba komplett celeron konfig van :D.

#91 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:10

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 22:45

Meg az is úgy van ám, hogy aki itt régi motoros szaki felajánlottam pl FőDudu-nak is, hogy vigye el a nagy Nasokat aztán tesztelje nyugodtan, ha nem jó meg visszaadja azt kész. 6600, 6400 elég komoly cucc már, 6600-ba komplett celeron konfig van :D.

úgy láccik nem voltam világos. data sheet + ár információk érdekelnek. A társadalmi életeteket bár nagyra becsülőm, de úgy érzem nem visz közelebb a problémám megoldásához :Đ

#92 Felhasználó inaktív   nyunya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:09

két napja vagyok boldog tulajdonosa 1db  6250-nek és nagyon tetszik.  :up:  Remélem nem lesz vele semmi gondom. Rádugtam egy szünetmentesre, így kiküszöbölhetem az áramszünet utáni, újra indulási gondokat.
A web szerver részét nem sikerül használnom, mert nem értek hozzá, de holnap egy barátommal neki ugrunk. Az FTP az viszont jól müxik  :cool:

#93 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 23:37

egy Edimax routert néztem ki. Gondoltam egy winchestert berekok hdd keretbe oszt jóvan!
Kérdés: le kell formázni a lemezt?
Gondolkodtam, hogy egy régebbi gépemet beállítom ien célra, de nagy a fogyasztás+zaj...

#94 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 00:21

Idézet: nyunya - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:09

két napja vagyok boldog tulajdonosa 1db  6250-nek és nagyon tetszik.  :up:  Remélem nem lesz vele semmi gondom. Rádugtam egy szünetmentesre, így kiküszöbölhetem az áramszünet utáni, újra indulási gondokat.
A web szerver részét nem sikerül használnom, mert nem értek hozzá, de holnap egy barátommal neki ugrunk. Az FTP az viszont jól müxik  :cool:

holvetted? :think:

#95 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 0:21

Hétfőn küldök árakat a NAS-okról. Van mindenféle, de a boltnyitás miatt most hanyagolnom kell a hwsw-s árusitást.

#96 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:44

Az Allnet NASok tipusai és árai. Mind1ik használt, 3hó garral.

Allnet ALL6200 7.000,-

Allnet ALL6250 10.000,-

Allnet ALL6400 25.000,-

Allnet ALL6500 20.000,-

Allnet ALL6600 40.000,-

Az Allnet NAS-ok nagy részének van Tecus-os párja is, tehát azok firmware-jét rá lehet tölteni (állitolag jobb).

#97 Felhasználó inaktív   nyunya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 1:21

allnet.co.hu

Szerkesztette: nyunya 2007. 01. 14. 18:20 -kor

#98 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:03

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:44

Allnet ALL6250 10.000,-

Számla esetleg?
Újonnan mennyi lenne?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#99 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:55

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:03

Számla esetleg?
Újonnan mennyi lenne?

Számla + áfaért ok. Újonnan passz, holnapra megtudom.

#100 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:16

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:55

Számla + áfaért ok. Újonnan passz, holnapra megtudom.

Nem írtál/hívtál fel :(
Lesz a héten valami a cuccosból?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »