HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#321 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 14:02

Megérkezett a piritós sűtő  :D
zyxel nas220

- szép fehér
- bedug, elindul, megy, ip meg név alapján elérhető
- van benne torrent kliens, meg sima letöltő
- a fém ház kicsit erősíti a vinyó hangját, de 1 vinyóval teljesen csöndben van
- 1 vinyónál ventit nem hallani
- állítható vinyó lekapcsolási idő
- web publishing; ftp szerver; media szerver, printer szerver (?)
- Broadcatching  -  na ezt nemtommi
- elöl 2 usb,  bővíthető a tárhely usbs vinyóval vagy copy gombra bemásolja a tartalmát

10 perc alatt még nem sikerült megosztás szinten hozzáférni :(

nah:  usb portba usb-s nyomtató is dugható amit megoszt

szerk:   na azé' nem ment megosztásból, mert rossz címen kerestem..

Szerkesztette: pgyafi 2008. 11. 10. 14:13 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 14:04

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 14:02

zyxel nas220

- elöl 2 usb,  bővíthető a tárhely usbs vinyóval vagy copy gombra bemásolja a tartalmát

Broadizé vagy stremaserver lehet, vagy pont fordítva, netes streamet bír menteni. Kezd érdekelni engem is, főleg ha USBvel bővíthető, akkor tudok rá backupolni is!
Make love not Wor.

#323 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:51

Idézet: pasanyi - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 16:56

az imént megrendeltem a synology ds408at,holnap vagy kedden megérkezik  :D  majd írok tapasztalatot...  :up:

:up:

Tapasztalat érdekel engem is, gondolom másokat is. Leginkább olyasmikről próbálj írni, hogy milyen a hangja, hogy mennyire tudja az egységsugarú user használni és mindenféle részletről ami a tesztekben nem kap hangsúlyt. A Small Net Builder teszteket olvasom és bekerült a látókörömbe ez a típus is.

Üdv!
.
.
.

#324 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 14:02

zyxel nas220

Érdekel minden részlet erről is, ha van még  :up:

Üdv!
.
.
.

#325 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 09:54

Mentési célra kéne valami, viszont azon gondolkodom, hogy lehet e értelmes áron kapni olyan NAS-t, amibe több hdd megy bele (min. raid1-el), és még gyors is, vagy érdemesebb inkább valami mini pc-t összerakni, ami aztán tetszőlegesen konfigurálható.

Lehetőség szerint tudjon valami olyasmit, hogy kikapcsol, és csak akkor kapcsol be, mikor kell (éjszakai mentés idejére)

Másra nem is lenne használva. (rackszekrénybe lenne elsüllyesztve, hang, meg ilyesmik nem számítanak)

Viszotn Én csak olyat találtam elfogadható áron, amibe max. 2 hdd megy. Vagy olyan, amibe több megy (4 már bőven jó lenne) nem is igen van ebben a szegmensben? akkor esetleg inkább gépet kéne összerakni?

(gép esetén még azt is lehetne akkor, hogy az ip kamerák képét rögzíti, bár ez egyáltalán nem szempont)

Szerkesztette: charlie 2008. 11. 17. 09:56 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#326 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 10:13

Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 10:54

Mentési célra kéne valami, viszont azon gondolkodom, hogy lehet e értelmes áron kapni olyan NAS-t, amibe több hdd megy bele (min. raid1-el), és még gyors is, vagy érdemesebb inkább valami mini pc-t összerakni, ami aztán tetszőlegesen konfigurálható.

Mivel te linuxozol, jobban jársz egy linuxos géppel.
Vannak 4hdd-s nasok is, olyan (60-)100e árkategóriában.

#327 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 10:42

Akkor marad a rendes gép.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#328 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 18:33

Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 10:42

Akkor marad a rendes gép.

Ha értesz hozzá és van gép talonban, akkor egy Ubuntu Server jó választás lehet. A Small Net Builder egyik tesztjében kivesézik, nagyon gyors. Ha kis rendszer kell, akkor a FreeNas is jó lehet, de ott korlátozott a támogatott eszközök sora. Ha viszont jól értesz hozzá, akkor meg úgyis össze tudsz állítani valami kihegyezett rendszert, ami az igényeidet kiszolgálja.

Én sík hülye vagyok sajnos a hálózati dolgokhoz, ezért nagyon komolyan ki kellene művelnem magamat, hogy bele merjek vágni egy saját rendszer összeállításhoz. Beismerem, hogy :lama: vagyok hozzá, ezért aztán megelégszem a bolti NAS-okkal alighanem.

A stratégiám az, hogy indítok egy Zyxel 220-as kütyüvel, aztán ha esetleg később túl pici lenne, akkor bármikor lehet mellé tenni egy komolyabbat kiegészítésnek.

Üdv!
.
.
.

#329 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 23:40

Nekem FTP letöltésre kellene NAS, hogy ne menjen se a gép, se a notim..

3 dolgot kéne tudnia:
Külön portos FTP re tudjon csatlakozni, név/jelszóval.
Ne legyen neki probléma, hogy 150 karakternél hosszabb a cím amit le kéne tölteni.
Legyen normális felülete, ahová akár drag'n'drop stílusban be tudom húzkodni a cuccokat. (mint mondjuk egy flashFXP nél.

Egy 313 Dlinket vettem, na ezzel már a 150 karakteres címeknél elakadok, drag n drop-nak meg híre hamva nincs. Volt egy kósza próbálkozás telnet+wget el is, de nincs nekem erre ennyi időm.
Inkább notit használok, de az még mindíg 30-40 wattot zabál a 10 helyett amiből meg lehetne úszni egy ilyet..

Szóval most van egy ilyenem kb 10 percet ment (míg lement rajta az fw frissítés), ha kell valakinek nettón odaadom...

Tippeket szívesen fogadok.. :) köszi.
100%

#330 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 00:27

Idézet: LML - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 0:40

Nekem FTP letöltésre kellene NAS, hogy ne menjen se a gép, se a notim..

3 dolgot kéne tudnia:
Külön portos FTP re tudjon csatlakozni, név/jelszóval.
Ne legyen neki probléma, hogy 150 karakternél hosszabb a cím amit le kéne tölteni.
Legyen normális felülete, ahová akár drag'n'drop stílusban be tudom húzkodni a cuccokat. (mint mondjuk egy flashFXP nél.

Egy 313 Dlinket vettem, na ezzel már a 150 karakteres címeknél elakadok, drag n drop-nak meg híre hamva nincs. Volt egy kósza próbálkozás telnet+wget el is, de nincs nekem erre ennyi időm.
Inkább notit használok, de az még mindíg 30-40 wattot zabál a 10 helyett amiből meg lehetne úszni egy ilyet..

Szóval most van egy ilyenem kb 10 percet ment (míg lement rajta az fw frissítés), ha kell valakinek nettón odaadom...

Tippeket szívesen fogadok.. :) köszi.

Nekm is kellene egy nekem való, olcsó, az én igényeimet maximálisan kielégítő 8működő képes :-) NAS :-))

#331 Felhasználó inaktív   admin-is-traitor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 24. 00:30

hi mindenki!

Én is egy nas szervert szeretnék venni, ami csendes minimális fogyasztásu, és ami a legfontosabb, windows alapu progikat tudjak rátelepiteni. pl usdownloader, vagy flashget, esetleg szerverek...

Létezik egyáltalán ilyen?

Köszi a tippeket!

#332 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 18:54

Idézet: admin-is-traitor - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 0:30

hi mindenki!

Én is egy nas szervert szeretnék venni, ami csendes minimális fogyasztásu, és ami a legfontosabb, windows alapu progikat tudjak rátelepiteni. pl usdownloader, vagy flashget, esetleg szerverek...

Köszi a tippeket!

Szerintem rossz a koncepció. Ezek a kütyük nem telepíthetőek a szó hagyományos értelmében. De ha ellátogatsz a Small Network Builder oldalra, akkor ott olvasgathatsz teszteket róluk és okulhatsz.

Úgy képzeld el, hogy ez a gép fut magában, aztán el lehet érni egy "webes" felületen, ahol be tudsz állítani letöltéseket és ha a rendszer is támogatja akkor egyéb szolgáltatásokat is. De ezt minden kütyü másként tudja.

Az csendes, amiben nagy venti van és kevés vinyó.

Üdv!
.
.
.

#333 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 20:21

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 19:54

Szerintem rossz a koncepció. Ezek a kütyük nem telepíthetőek a szó hagyományos értelmében. De ha ellátogatsz a Small Network Builder oldalra, akkor ott olvasgathatsz teszteket róluk és okulhatsz.

Úgy képzeld el, hogy ez a gép fut magában, aztán el lehet érni egy "webes" felületen, ahol be tudsz állítani letöltéseket és ha a rendszer is támogatja akkor egyéb szolgáltatásokat is. De ezt minden kütyü másként tudja.

Az csendes, amiben nagy venti van és kevés vinyó.

Üdv!

Hab a tortán, hogy 99%-ukon valamiféle Linux fut, Windows Storage Server -- ami MS oldalról erre a célra van -- már kevésbé, azt inkább a drágább kütyükbe rakják, gondolom ott inkább elenyészik a licencdíja. Tehát windowos programok telepítésével már csak ezért is kár kísérletezni.

Ellenben egy Windows Home Server inkább válasz a kérdésre, abból még van 100% passzív hűtésű is. Tehát ebbe az irányba nézzél inkább, ha ilyen igényeid vannak.

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 11. 24. 20:23 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#334 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 24. 21:05

Idézet: admin-is-traitor - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 0:30

hi mindenki!

Köszi a tippeket!

igen. úgy hívják kis fogyasztású fullintegrált MiniITX lap, pl. intel D201GLY2, vagy atomos testvérei, pl. D945GCLF, távoli asztallal elért wines oprendszer, 2,5"-os vinyó, ízlés, hely, pénztárca szerint ház, táp.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#335 Felhasználó inaktív   admin-is-traitor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 09:06

"Én is egy nas szervert szeretnék venni, ami csendes minimális fogyasztásu, és ami a legfontosabb, windows alapu progikat tudjak rátelepiteni. pl usdownloader, vagy flashget, esetleg szerverek..."

Nah köszi a válaszokat...Nem birtam már magammal ugyhogy beruháztam egy atom procis laptopra.
Nem volt olcsó, (80e) de a letöltési céloknak megfelel. 50 watt a fogyasztása- ami szerintem sok, és ugy hallottam az atomprocik kisfogyasztásuak lesznek-, tud wlan-t, lant, van benne hangkari,120 gb winyo, webkamera, 3 usb bemenet , tehát raidezni is tudsz, vga kimenet. A fájlátviteli sebességéröl nem sok mindent tudok mondani, mert most üzemeltem be.De mivel 10/100-as van benne, gondolom 1,2 mbyte/s minimum   :)  Viszont van két nagy hátránya, mégpedig nonstop müködtetésre nem alkalmas, pihentetni kell. És nincs benne cd (bár kicsit nagyobb mint egy cd) :)

Még egyszer köszi, remélem nem kanyarodtam el nagyon a nas témátol, de erre az igényre ez a megoldás...

Szerkesztette: admin-is-traitor 2008. 11. 25. 09:15 -kor

#336 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 10:02

Idézet: admin-is-traitor - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 10:06

Még egyszer köszi, remélem nem kanyarodtam el nagyon a nas témátol, de erre az igényre ez a megoldás...

Hát, avman megoldása szvsz jóval használhatóbb, ha nem is ilyen elegáns... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#337 Felhasználó inaktív   admin-is-traitor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 10:49

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 10:02

Hát, avman megoldása szvsz jóval használhatóbb, ha nem is ilyen elegáns... :)

Igy van, avman köráj megoldást kinált, csak az a baj, utolag olvastam :(

#338 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 26. 01:06

monnyuk, ha nagyon komolyan veszi az ember, akkor a ldrágábbik, passzív itx házzal, 2 magvas atommal, sokgigás 2,5".os vinyóval is ugyanott van az ember. persze sokat óccsósít, ha az ember lejjebb adja az igényeket (nekem home serverhez elég vplt 2700 pézért egy sérült, de új hp-s ház, 350-es halk átmatricázott fsp táppal, 2 db régebbi 3,5"-os vinyó, 1 jobbfajta ventivel, giga ram, és a sis-es celeron 220-as intel lap, aztán ezt az egészet egy utp kábeles falfúrással kivágtam az előszobába, h ne halljam.  :Đ
de legalább van egy mobil géped, ami egyébként netezésre, enyhe klimpírra kényelmesen tökéletes dolog, persze csak 10" környékén.

Szerkesztette: avman 2008. 11. 26. 01:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#339 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 21:22

Ha igazán komolyan veszi az ember, akkor épít valami guberált gépből egy masinát épít, aztán tesz rá egy kis Freenas rendszert. Feltéve, hogy kezeli a hálókártyát. A review szerint erre figyelni kell.

Vicces, hogy a mostani verzió neve Salusa Secundus, ez tiszta Dűne. Imádom azt a regényt...

Üdv!
.
.
.

#340 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 10:54

Sziasztok!

Ez egy piszok gyors NAS lett  :eek:

Kábé 2x olyan gyors, mint a többi 2 diszkes megoldás. Mondjuk az ára sem szerény.
Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18