HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#341 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 06. 13:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 20:53

Érdekel minden részlet erről is, ha van még  :up:

Üdv!

Szóval zyxel nsa220. Elkezdtem végre használni.  2db WD 500gb 7200/16 green (wd500aacs) került bele, tükrözve.  Két db soho switchen keresztül "kapcsolódik a gépemhez", 100mb-s hálón.

Írás: TC alatt, nagy fájloknál ~8000kB/secig felmegy az átvitel.  Kis fájloknál 4-5000kB/sec, de két ablakban másolva  2x ennyi.  Összeségében a 10mB/sec-et erősen közelíti.
TC-ből tallózva hálózaton megtalálható, teljesen jól megy.  Jogokkal sincsen gond. \\név-vel hivatkozva egyből elérhető; semmi extra nem kell hozzá.
Egyéb dolgait nem használom.

Ventije néha bekapcsol de akkor is extra halk. A vinyók kattogása hangosabb, mint az egész doboz maga.

Szerintem tuti jó szerkezet, csak drága  (~50nettó).

Szerkesztette: pgyafi 2008. 12. 06. 13:43 -kor

#342 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 13:38

nsa220:
írás, mp3-ak, 7 könyvtár, 126 fájl, TC-vel move-olás
1025kB -  199sec       => 5105kB/sec

olvasás, mp3-ak, 8 könyvtár, 168 fájl, TC-vel move-olás
1.083kB - 176sec   => 6153kB/sec

SmallNetworkBuilderen másokat mértek, gyengébb eredményeket.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 12. 06. 13:50 -kor

#343 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 16:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 13:32

Szóval zyxel nsa220. Elkezdtem végre használni.  2db WD 500gb 7200/16 green (wd500aacs) került bele, tükrözve.  Két
.
.
.

:respect:

Köszönöm az infót! Igen sok tesztet olvastam az utóbbi időben és leszűrtem, hogy vagy veszek valami egyszerűt vagy valami nagyon durvát. Az egyszerű a Zyxel 220 lenne, a nagyon durva pedig a különféle 4 diszkes Raid5 cuccok. De azokat egyrészt sokáig ki sem használnám (1 vinyóval minek?), aztán pedig jön az hogy a szekvenciális bővítéssel sokkal jobban járok.

Egy Zyxel 220-al indítva elég sokáig el vagyok látva hellyel. Aligha lesz annyi fontos adatom állandóan készenlétben, hogy kinőjem az 1 terát. Ha mégis beütne valami ilyesmi, addigra nyugodtan rá lehet kapcsolni a hálózatra egy másik NAS-t, ha annyira égető a szükség. De hát nem kötelező mindent rajta tartani, lehet nyugodtan kiírni is lemezre. A képeimet úgyis dupla lemezenként backupolom, nem tartogatom őket vinyón.

Az nagyon jó hír, hogy halk, mert ez egy alapvető szempont. 1T WD Green Power vinyót szánok bele, az is halk lesz.

Köszönöm még egyszer a mini-tesztet  :up:

Üdv!
.
.
.

#344 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:48

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 11:54

Sziasztok!

Ez egy piszok gyors NAS lett  :eek:

Kábé 2x olyan gyors, mint a többi 2 diszkes megoldás. Mondjuk az ára sem szerény.
Üdv!

Hello

Bruttó 100.000, de a kistestvére a 207+ az csak 76.000.
Természetesen lemez nélkül.

Nekem egyébként egy Netgear ReadyNas Duo-m van, 2x1 TB segate hdd-vel, 5 és 32 mbyte között másolok :) smb-n.

Van még egy Buffalo Link Station Live 320-asom is, de ezt csak letöltéshez használom, mert 2-6 mbyte a sebessége, igaz csak 1 hdd van benne.

üdv
An-Dee

ui: ha valakit érdekelnek a NAS-ok, akkor irjon privátba, ezzel (is) foglakozom
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#345 Felhasználó inaktív   Rétibika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 20. 22:33

Sziasztok,

Új fórumozóként azonnal egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szeretnék itthonra egy 4férőhelyes NAS servert a következő célra:

Full HD-s filmeket szeretnék tárolni rajta, és azt akár egy időben 2 gépről lejátszani. Legrosszabb esetben előfordulhat, hogy mindkét gép ugyanazt a fájlt használná.

Ehhez lenne a következő kérdésem: vajon akadásmentes lenne a filmek lejátszása? (főleg, ha 2 gépről lenne használva egyszerre)
A két médiacenter, ami használná xp alapú.

Mivel fájlátviteli sebesség számításában nem vagyok annyira toppon, meg azt sem tudom, hogy mi a minimum, ami a Full HD-s filmekhez kell, ezért tanácstalan vagyok.
Én egy dns-343-as NAS-ra gondoltam, de ha ez kevés és van jobb ajánlatotok, akkor szívesen fogadom.
Remélem tudtok nekem segíteni, amit előre is köszönök.

u.i.: a nas amit ajánlotok, az minimum tudja kezelni az 1TB-os vinyót/slot. thx.

Üdv: Rétibika

#346 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 12. 20. 23:40

hát, ha az adatbiztonság végett nem raid tömböket akarsz beletenni + egyéb hálózati mentés csalafintaságok, akkor jobban jársz egy itx alaplap alapú home serverrel. olcsóbb, és több célra is be lehet fogni (pl. hd anyagok beszerzésére  :Đ )... persze valamilyen oprendszer kell rá, meg az ehhez tartozó minimális hálózati beállítgatás...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#347 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 08:56

Idézet: Rétibika - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 22:33

Sziasztok,

Új fórumozóként azonnal egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szeretnék itthonra egy 4férőhelyes NAS servert a következő célra:

Full HD-s filmeket szeretnék tárolni rajta, és azt akár egy időben 2 gépről lejátszani. Legrosszabb esetben előfordulhat, hogy mindkét gép ugyanazt a fájlt használná.

Ehhez lenne a következő kérdésem: vajon akadásmentes lenne a filmek lejátszása? (főleg, ha 2 gépről lenne használva egyszerre)
A két médiacenter, ami használná xp alapú.

Mivel fájlátviteli sebesség számításában nem vagyok annyira toppon, meg azt sem tudom, hogy mi a minimum, ami a Full HD-s filmekhez kell, ezért tanácstalan vagyok.
Én egy dns-343-as NAS-ra gondoltam, de ha ez kevés és van jobb ajánlatotok, akkor szívesen fogadom.
Remélem tudtok nekem segíteni, amit előre is köszönök.

u.i.: a nas amit ajánlotok, az minimum tudja kezelni az 1TB-os vinyót/slot. thx.

Üdv: Rétibika

Szia!

Én amatőrként kotyognék bele. Ha NAS, akkor mindenképpen olyat válassz, ami rendelkezik BT klienssel, mert az hasznos. A DNS 343 jelenleg nem tud ilyet.

Ami még fontos: ki kell deríteni hogy mekkora adatátviteli sebesség kell a HD tartalomhoz és ez duplázva (plusz valami kis biztonsági rátartás) látogass el a Small Net Builder oldalra, azon belül a NAS területre. Ott találsz egy mindenre kiterjedő sebesség adatbázist, ami alapján már tudsz becsülni.

Ha 4 férőhelyes, akkor tipikusan RAID5 lesz, nem? Akkor ha 4 db 1T lemezt pakolsz, akkor lesz 3T elérhető helyed.

Két tényezővel számoljál: a diszkek sebessége egy dolog, a RAID tömb sebessége pedig egy másik. A fájlok méretétől, a cache méretétől, a vezérlő "erejétől" kezdve sok tényező számít.

Ami nekem eddig megfogta a figyelmemet az a Synology és a QNAP megfelelő 4 diszkes terméke. Ezek patentok. De én alighanem 2 diszkeset fogok csak venni. Viszont te vethetnél egy pillantást a Synology CS407-re, a QNAP TS409-re kezdésként.

Hátha segít  :up:

Üdv!
.
.
.

#348 Felhasználó inaktív   Jani939 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 22. 22:20

Eladó 1 db D-Link DNS-323 hálózati adattároló.
NAS meghajtó
- merevlemez mérete: 3,5"
- 2 merevlemez
- PC csatlakozók: S-ATA I (150 MB/s)
- LAN sebesség: 10 Mbit (IEEE 802.3), 100 Mbit (IEEE 802.3u), 1000 Mbit (IEEE 802.3ab)
- csatlakozók: Gigabit Ethernet RJ45(1000 Mbit), USB 2.0
(merevlemezek nélkül)

2008.12.08.-ÁN VÁSÁROLTUK, SAJNOS NEM ALKALMAS ARRA A FELADATRA AMIRE SZÁNTUK.  MÉG MAJDNEM 1 ÉVIG GARANCIÁLIS.

ÚJ ÁRA: 40.560.- volt...
ÁR: 28.000.-

e-mail: j.a.n.i@inbox.com

#349 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 22:22

Bolhán hirdess.

Köszi.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#350 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 08:22

Idézet: Jani939 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 23:20

SAJNOS NEM ALKALMAS ARRA A FELADATRA AMIRE SZÁNTUK.  MÉG MAJDNEM 1 ÉVIG GARANCIÁLIS.

(Miért kell nagybetű?)

Mire nem alkalmas?

#351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 10:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 8:22

Mire nem alkalmas?

Azt itt már nem biztos, hogy megtudjuk.
Make love not Wor.

#352 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 13:50

gondolom nem tudta ráhegeszteni a torrentet :D

-C0pp3rM!n3-

#353 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:13

Vagy rájött, hogy nem árt teszteket olvasni, mielőtt rácsap az első olcsó kütyüre. Gondolom olyasmin bukhatott meg, mint pl. a másolási sebesség.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#354 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:48

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 21:13

Vagy rájött, hogy nem árt teszteket olvasni, mielőtt rácsap az első olcsó kütyüre. Gondolom olyasmin bukhatott meg, mint pl. a másolási sebesség.

A 323-as dlink nem olcsó és viszonylag jónak számít. Torrentet is tud. Sebessége is elég jó.

#355 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 14:37

Kár, hogy nem tudtuk meg mire nem alkalmas. Kíváncsi lennék :Đ

#356 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 22:13

Üdv

Mi a tapasztalat a WD ShareSpace cuccról? Lenne egy 4TB-os darab, amit adna egy haver. RAID1 ként használnám, így 2TB-os lenne "csak". Csak otthoni adattárolásra használnám. Ha beüzemelem, akkor megjelenik alapból a vistában mint hálózati vinyók? Azt tudom, hogy FTP-ről megy.

#357 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 02:21

Sziasztok,

Építettem egy gépet egy Robo-8712VLA kártyából. Arra gondoltam, hogy a routeremen beállítom távoli elérésre hogy tudjak melóhelyről ftp-zni, vagy letöltést indítani. Kérdésem: ha billentyűzet/monitor nélkül egy másik gépről (pl. Vnc) akarom használni, miközben fent van a neten két háló kártya kell, vagy hogyan, milyen programot kell használni.

Most winxppro sp3 +vnc van rajta, de ha belépek, a netet nem látja.

A távoli elérés miatt fix ip címet adtam a router belső ip tartományából, ha a hálózati kapcsolatokra megyek, látja az összes workgroup-ban levő gépet, az egyik kisharelt könytárból telepíteni is tudott.

Jelenleg egy lan portja van, viszont van usb2.0 portja és létezik usb to lan adapter. Vegyek egy ilyet, hogy meglegyen a két lan, vagy más programot(/oprendszert) kell használni?
Commo-do-re

#358 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 07:42

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 22:13

Üdv

Mi a tapasztalat a WD ShareSpace cuccról? Lenne egy 4TB-os darab, amit adna egy haver. RAID1 ként használnám, így 2TB-os lenne "csak". Csak otthoni adattárolásra használnám. Ha beüzemelem, akkor megjelenik alapból a vistában mint hálózati vinyók? Azt tudom, hogy FTP-ről megy.

Ha 4TB-os, akkor 4 diszk van benne, használhatod RAID5-ként (2.7GB hely). Gondolom tud SMB-t is szóval meg kell hogy jelenjen a hálózati listában is.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#359 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 10:25

Idézet: sirkope - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 2:21

Sziasztok,

Építettem egy gépet egy Robo-8712VLA kártyából. Arra gondoltam, hogy a routeremen beállítom távoli elérésre hogy tudjak melóhelyről ftp-zni, vagy letöltést indítani. Kérdésem: ha billentyűzet/monitor nélkül egy másik gépről (pl. Vnc) akarom használni, miközben fent van a neten két háló kártya kell, vagy hogyan, milyen programot kell használni.

Most winxppro sp3 +vnc van rajta, de ha belépek, a netet nem látja.

A távoli elérés miatt fix ip címet adtam a router belső ip tartományából, ha a hálózati kapcsolatokra megyek, látja az összes workgroup-ban levő gépet, az egyik kisharelt könytárból telepíteni is tudott.

Jelenleg egy lan portja van, viszont van usb2.0 portja és létezik usb to lan adapter. Vegyek egy ilyet, hogy meglegyen a két lan, vagy más programot(/oprendszert) kell használni?

Abból amit leírsz úgy tűnik, hogy csak a saját IP tartományában lévő képeket látja, tehát feltételezem, hogy az IP beállításnál a default gateway, és DNS részeket nem, vagy hibásan töltötted ki.
Amúgy meg elég lesz 1 hálókártya.
VODKA
-Connecting People-

#360 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 12:31

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 11:25

Abból amit leírsz úgy tűnik, hogy csak a saját IP tartományában lévő képeket látja, tehát feltételezem, hogy az IP beállításnál a default gateway, és DNS részeket nem, vagy hibásan töltötted ki.
Amúgy meg elég lesz 1 hálókártya.

Hali,

a következő beállításokat csináltam:
Ip                  192.168.1.110
Subnet mask  255.255.255.0
Gateway        192.168.1.1

DNS-t nem állítottam

A router címe 192.168.1.1, a 192.168.1.100-192.168.1.199 tartományból oszt címet dhcp-vel

Viszont, ha jól tudom, a DDNS-hez a gépnek fix ip címűnek kell lennie.

Akkor hogyan állítsam be?

Szerkesztette: sirkope 2009. 01. 02. 12:32 -kor

Commo-do-re

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20