HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#581 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 12. 17:29

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 16:29

megy itt  számolgatás jobbra-balra
egy értelmes használható konfig, ami nem codegen tápból meg kula alkatrészekből van összerakva 30-40 k környékén jön ki
akkor még reszelni kell rá valamilyen rendszert is
így a két lemezes NAS nem annyira egetrengetően kerül többe, hogy ne érné meg
csak bele kell tolni két lemezt és megcsinál mindent, torrent, fileszerver, stb

kinek a pap, kinek a papné. de hadd kérdezzem már meg, van otthon nas-od, ami torrentezik, ftp-ről, emule-ról húz, adott esetben rapidshare és egyéb hasonló oldalakról szed akár free részről valami scriptes megoldással, és a minden szg., médialejátszó, konzol gond nélkül eléri?
csak mert a fenti említett dolgokat egybe egy nas-sal a büdös életben nem oldod meg. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#582 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 17:33

Idézet: stol - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 17:27

- Intel D945GCLF alaplap + integrált Intel Atom Processor  15.800-
- DDR2 512Mb 667MHz Kingston CL5  3.600-
- FSP 350W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-350PNF) OEM  6.300-
- 1Tb Samsung SATA 32Mb F2, HD103SI 500GB/2disc EcoGreen  19.100-
- Antler Supercase SKII-386 (TÁP NÉLKÜL)  5.500-

Összesen: 50.300-

Nem olcsó, ám több célú, mint egy mezei NAS. ;)

itx ház ac/dc táppal táppal 12-15k
itx lap: 14-18k
1-2 giga ram: 4-6k (csakazértis bammeg, szerintem a legnagyobb hülyeség 512-es modul venni :Đ )
alsó hangon 30k. felsőn 40.
de részemről, amit akarok home servernek matx ház, táp, matx lap bele cel3200 alulfeszelve (kettő együtt 20k), downclockolva. idle 20w, hajtva 35. + vinyók ízlés szerint.
csak meg kéne szabaduljak pár poros alkatrésztől. el lehet passzolni mostanság bartonos holmikat, ddr1-et, agp-s vga-t?

Szerkesztette: avman 2010. 01. 12. 17:39 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#583 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 17:46

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 17:29

csak bele kell tolni két lemezt és megcsinál mindent, torrent, fileszerver, stb

Ja, csak kapásból elég butus torrent fut rajta, ami nem képes normálisan seedelni. :)
És ha már egy árban van, akkor már felesleges nas-t venni. De veheted úgy is, h egy pc-re rá tudsz dugni 4-6 sata cuccot is. Egy 4-6 portos nas meg csillagászati áru.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#584 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:06

Idézet: avman - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 18:29

kinek a pap, kinek a papné. de hadd kérdezzem már meg, van otthon nas-od, ami torrentezik, ftp-ről, emule-ról húz, adott esetben rapidshare és egyéb hasonló oldalakról szed akár free részről valami scriptes megoldással, és a minden szg., médialejátszó, konzol gond nélkül eléri?
csak mert a fenti említett dolgokat egybe egy nas-sal a büdös életben nem oldod meg. 

egy ilyen
és ezeket csinálom rajta
torrent
ftp
mail
stream (rádió)
rsync a céges szintén hasonló nasokról, mint metnés
WebDAV
TimeCapsule
Twonky itthoni mádialejátszónak
Ycam szerver
és érdekes módon mind megy, még egyszerre is
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#585 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:20

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 19:06

egy ilyen
és ezeket csinálom rajta
torrent
ftp
mail
stream (rádió)
WebDAV
TimeCapsule
Ycam szerver

És olyant tud-e, h 2T cuccból, sacca 250-300 torrentből válogat, h mit seedeljen? Mert ha nem, akkor torrentre gyakorlatilag alkalmatlan, kivéve, ha digi neted van.

#586 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:32

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 19:20

És olyant tud-e, h 2T cuccból, sacca 250-300 torrentből válogat, h mit seedeljen? Mert ha nem, akkor torrentre gyakorlatilag alkalmatlan, kivéve, ha digi neted van.

Nem nagyon tudom, hogy miről beszélsz
de nem mondanám torrentre alkalmatlannak, ugyanis havi szinten több száz Gb adatot mozgatok így
Panorámák

#587 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:36

Idézet: avman - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 17:33

itx ház ac/dc táppal táppal 12-15k
itx lap: 14-18k
1-2 giga ram: 4-6k (csakazértis bammeg, szerintem a legnagyobb hülyeség 512-es modul venni :Đ )
alsó hangon 30k. felsőn 40.
de részemről, amit akarok home servernek matx ház, táp, matx lap bele cel3200 alulfeszelve (kettő együtt 20k), downclockolva. idle 20w, hajtva 35. + vinyók ízlés szerint.
csak meg kéne szabaduljak pár poros alkatrésztől. el lehet passzolni mostanság bartonos holmikat, ddr1-et, agp-s vga-t?

:offtopic:

Áruld már el, honnan szerzel _valójában_ _újonnan_ 2G/800-at 6k-ért, mert nagyon érdekelne.

#588 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 23:55

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 18:06

egy ilyen
és ezeket csinálom rajta
torrent
ftp
mail
stream (rádió)
WebDAV
TimeCapsule
Ycam szerver

Ez egy ~300k-s cucc +~100k a HDD. 1.6GHz Intel N270 Atom, ICH7-M, 1GB DDRII 667 RAM, Intel 82574L Gigabit Ethernet Controller, Marvell 88SX7042 PCI-e 4-port SATA-II x2, Ubuntu, 73W. Ez egy komplett Atomos PC. Ennyiért és így már tudhat mindent. :D
Nem egy átlagos otthoni eszköz.
Ennek nem ellenfél egy 40-50k-s NAS, amire szerintem , ismétlem szerintem, itt a kollégák gondoltak. A NAS-al szembeállított letöltőgép is a 30-50k-s kategóriában mozog.

Grat a jó cuccnak! :respect:

szerk.: Azt nem tudom, hogy bármit lehet telepíteni? Ha igen, az maga a kánaán.

Szerkesztette: eddie 2010. 01. 13. 00:09 -kor

#589 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 06:46

Idézet: eddie - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 0:55

Ez egy ~300k-s cucc +~100k a HDD. 1.6GHz Intel N270 Atom, ICH7-M, 1GB DDRII 667 RAM, Intel 82574L Gigabit Ethernet Controller, Marvell 88SX7042 PCI-e 4-port SATA-II x2, Ubuntu, 73W. Ez egy komplett Atomos PC. Ennyiért és így már tudhat mindent. :D
Nem egy átlagos otthoni eszköz.
Ennek nem ellenfél egy 40-50k-s NAS, amire szerintem , ismétlem szerintem, itt a kollégák gondoltak. A NAS-al szembeállított letöltőgép is a 30-50k-s kategóriában mozog.

Grat a jó cuccnak! :respect:

szerk.: Azt nem tudom, hogy bármit lehet telepíteni? Ha igen, az maga a kánaán.

bármit lehet rá rakni
de amúgy a synology 60k-s nas is kb ismeri ezeket a fícsöröket
meglepően sok mindent bele tudnak pakolni
pedig abban csak egy 800as CPU van
Panorámák

#590 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 08:24

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 19:32

Nem nagyon tudom, hogy miről beszélsz
de nem mondanám torrentre alkalmatlannak, ugyanis havi szinten több száz Gb adatot mozgatok így

Akkor jó neted van, és nem kell figyelned a torrentre. Én otthon 512k uppal havi 120G cuccot tolok fel. Hidd el, ami benne van torrent kliens az egy unintelligens darab, számomra alkalmatlan. :)

#591 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 08:47

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 9:24

Akkor jó neted van, és nem kell figyelned a torrentre. Én otthon 512k uppal havi 120G cuccot tolok fel. Hidd el, ami benne van torrent kliens az egy unintelligens darab, számomra alkalmatlan. :)

fiber 60
ez 12 napi termés
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

de mondjuk így egyszerű
Kép

Szerkesztette: sityak 2010. 01. 13. 08:47 -kor

Panorámák

#592 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:33

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 8:47

möff

Azzz semmi :Đ
Digi 50/30

Kép

;)

Szerkesztette: stol 2010. 01. 13. 09:33 -kor

#593 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:49

Idézet: stol - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 10:33

Azzz semmi :Đ
Digi 50/30

;)

szép termés
Panorámák

#594 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 13:17

Látom egy kicsit megint bementünk az infós fórumok betegségébe, hogy alapfelhasználáshoz olyan cuccokat ajánlunk, ami tényleg minden igény kielégít :)

Lehet h hülye vagyok, de kicsit irreálisnak tartom azt, hogy egy gigabites NAS, vagylamint egy gigabites router (amire alapból is szükség van, akár letöltőgép van, akár NAS) ne tudjon stabilan kábelen keresztül 5-7 megát. (de cáfoljatok meg, ha hülyeség amit írtam)

Nem kell hiperszuper minden, csak annyi h az adott meghajtót a ház összes gépe, plusz xbox, WD Tv, lássa, és ha kell tudjon róla mp3-at tolni, wd tv hd filmet lejátszani. Ergo központi médiatárként szolgáljon.

Soha az életben nem volt még másfél terrás adatforgalmam, sztem még a 100 gigát sem léptem át sohasem egy hónapban, nem seedelek 200 torrentet (legtöbbször ami kell az általában ugyis free), mivel a felfelé való sávszél kaki (pr telekom lesz 12/2-es), így altalaban sokat nem is seedelek (3 hetente egyszer hazamegyek miskolcra, ott meg diginettel fel nap alatt rendberakom az arányomat, ha kell, de már sztem egy éve ugyanazon az arányon vagyok) Igy ha tud egy teljesen alap (értsd: beallitom h mit toltson és tölti) torrentklienst az nekem BŐVEN elég.

Arról nem is beszélve, h marhára nincs helyünk egy géppel idétlenkedni, plusz kerülgetni.

Szoval erre: mediatár, torrent jó ez a kombó, vagy keressek más megoldást? Pl ha siman csak egy USb egy vinyót, az helyettesíti ezt?

Kérem ne szálljunk el :) (olyan mint amikor TV vásárlásnál valaki betéved egy lcd vs plazma topikba, a legnagyobb vallásháború közepére, és átlagfelhasználáshoz olyan dolgot ajánlanak neki ami egy ufót is kielégítene, plusz olyan indokokkal beszélik le az általa kiválasztott tipusról, amiket magátüól soha a büdös életben nem venne észre. :) )

Szerkesztette: CosmoBacsika 2010. 01. 14. 13:23 -kor

#595 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 15:08

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 13:17

Lehet h hülye vagyok, de kicsit irreálisnak tartom azt, hogy egy gigabites NAS, vagylamint egy gigabites router (amire alapból is szükség van, akár letöltőgép van, akár NAS) ne tudjon stabilan kábelen keresztül 5-7 megát. (de cáfoljatok meg, ha hülyeség amit írtam)

az említett tp-link ntfs filerendszerrel nem tud. 2-3. ext egy kicsit gyorsabb.
a 30k körüli asus rt-n16 tud ntfs-el nagy átlagban 5-6 körül. de stabilan nem láttam még olyan sebsséget. ext alatt állítólag megvan a 7-8.
a tp link egyáltalán nem tud gyári fw-el torrentet. talán lesz rá ddwrt és akkor alatta rtorrent meg a többiek.
az asusban van gyári download masternek nevezett cucc, a beta fw-el állítólag seedel is. 6 torrentet lehet futtatni vele. van, aki a gépéről sem érte el, én sokat nem szoptam vele, mikor próbálgattam, gikszer nélkül lejött pár 10 giga. cserébe mikor futott, 2-3 mb/s-a esett az storage sebessége.
ddwrt van az asus-ra., ha valaki szereti a linuxos környezetet, akkor jól el lesz vele.

Idézet

Arról nem is beszélve, h marhára nincs helyünk egy géppel idétlenkedni, plusz kerülgetni.

ha egy nas-ra van hely, akkor egy itx ház is elfér. kb. 2,5x akkora.
első körben az említett asus. router meg a többi egyben. nas-ként aránylag korrektül funkcionált nálam pár hétig. sebességtől nem voltam elájulva.
az általad linkelt nas hálózati sebessége nem tudom mekkora. nem tudom, torrent hogy s miként. amiket láttam belépő kategóriás nas-ok, azokkal csak a szopás volt torrentezés terén. lehalás, custom fw felhekkelése, ilyesmik. sebességük se volt valami hűdenagy. az is igaz, h ez nem mostanában volt.
még valami: nekem ugyanez kellett itthonra. bocsánat, h a tapasztalataim alapján azt merészeltem javasolni, szerintem a részedre a legjobb megoldás egy 10k körüli n-es tplink rúter meg egy itx-es home server 35k környékén. szerintem stabil működés, kevesebb szopási lehetőség, mint egy szimpla nas-ként funkcionáló rúter (merhogy olyanom is van).
a belépő nas-ok képességeit meg nem ismerem. csak gondolom, az általad belinkelt nas megfelelő erre a célra egy szimpla n-es rúterrel.
az asus rúter meg megfelelő LEHET, ahogy az említett netgear is.

Szerkesztette: avman 2010. 01. 14. 15:32 -kor

#596 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 11:26

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 14:17

Nem kell hiperszuper minden, csak annyi h az adott meghajtót a ház összes gépe, plusz xbox, WD Tv, lássa, és ha kell tudjon róla mp3-at tolni, wd tv hd filmet lejátszani. Ergo központi médiatárként szolgáljon.

Szia,

Szerintem ezt a reszt olvasd el ha meg nem tetted volna meg: Link. Ott kerdezhetsz is. Adalekent probald meg kitalalni hogy egyszerre mennyi gep hasznalna a NAS -t.

#597 Felhasználó inaktív   zupa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 11:18

Sziasztok,

En most egy Synology DS210j vagy DS209 vasarlasan gondolkozom. Szamomra a legfontosabb az adatbiztonsag, szoval RAID 1-et hasznalnek. (1TB-os WD greenekre gondoltam)
Amikor a SmallNetBuilder-en osszehasonlitottam a Netgear ReadyNAS Duo-val, annak a filerendszerere azt irta hogy "EXT3 w/16KB block size. Not readable on x64 and x86 systems.", mig a DS210j-re sima EXT3-at irt.

Tegyuk fel hogy meghal a NAS. (fo az optimizmus  :D )
Egy atlagos Windowos PC-be belerakva az egyik HDD-t, ki tudom olvasni rola majd az adatokat?
Probalta mar valaki?

Elore is koszi.
Zupa
Okleveles mérnök-informatius | Master of Engineering in Information Technology
SAP Certified Development Associate - ABAP with SAP NetWeaver 7.0

#598 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 11:23

Idézet: zupa - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 12:18

Sziasztok,

En most egy Synology DS210j vagy DS209 vasarlasan gondolkozom. Szamomra a legfontosabb az adatbiztonsag, szoval RAID 1-et hasznalnek. (1TB-os WD greenekre gondoltam)
Amikor a SmallNetBuilder-en osszehasonlitottam a Netgear ReadyNAS Duo-val, annak a filerendszerere azt irta hogy "EXT3 w/16KB block size. Not readable on x64 and x86 systems.", mig a DS210j-re sima EXT3-at irt.

Tegyuk fel hogy meghal a NAS. (fo az optimizmus  :D )
Egy atlagos Windowos PC-be belerakva az egyik HDD-t, ki tudom olvasni rola majd az adatokat?
Probalta mar valaki?

Elore is koszi.

Én is éppen egy DS210j masinkával szemezek, és ez a kis apró részlet nekem is szöget ütött a fejembe
De további részleteket én sem találtam :-(

#599 Felhasználó inaktív   zupa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 13:22

Idézet: zwodka - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 11:23

Én is éppen egy DS210j masinkával szemezek, és ez a kis apró részlet nekem is szöget ütött a fejembe
De további részleteket én sem találtam :-(

Megtalaltam a hivatalos valaszt.

Idézet

... when the DS209 fails and data needs to be rescued, you could use explore2fs or ext2ifs. However, it is always recommended to first contact online support when volume crashes.

Szoval olvashato Windows alol ext2ifs-el.

Most mar csak az a kerdes, hogy milyen winyot vegyek bele.
Zupa
Okleveles mérnök-informatius | Master of Engineering in Information Technology
SAP Certified Development Associate - ABAP with SAP NetWeaver 7.0

#600 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 17:36

Idézet: zupa - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 13:22

Most mar csak az a kerdes, hogy milyen winyot vegyek bele.

Lehetőleg olyat, amilyet hivatalosan is támogat a Synology. Lista a támogatott HDD-kről.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.