Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 13:17
Lehet h hülye vagyok, de kicsit irreálisnak tartom azt, hogy egy gigabites NAS, vagylamint egy gigabites router (amire alapból is szükség van, akár letöltőgép van, akár NAS) ne tudjon stabilan kábelen keresztül 5-7 megát. (de cáfoljatok meg, ha hülyeség amit írtam)
az említett tp-link ntfs filerendszerrel nem tud. 2-3. ext egy kicsit gyorsabb.
a 30k körüli asus rt-n16 tud ntfs-el nagy átlagban 5-6 körül. de stabilan nem láttam még olyan sebsséget. ext alatt állítólag megvan a 7-8.
a tp link egyáltalán nem tud gyári fw-el torrentet. talán lesz rá ddwrt és akkor alatta rtorrent meg a többiek.
az asusban van gyári download masternek nevezett cucc, a beta fw-el állítólag seedel is. 6 torrentet lehet futtatni vele. van, aki a gépéről sem érte el, én sokat nem szoptam vele, mikor próbálgattam, gikszer nélkül lejött pár 10 giga. cserébe mikor futott, 2-3 mb/s-a esett az storage sebessége.
ddwrt van az asus-ra., ha valaki szereti a linuxos környezetet, akkor jól el lesz vele.
Idézet
Arról nem is beszélve, h marhára nincs helyünk egy géppel idétlenkedni, plusz kerülgetni.
ha egy nas-ra van hely, akkor egy itx ház is elfér. kb. 2,5x akkora.
első körben az említett asus. router meg a többi egyben. nas-ként aránylag korrektül funkcionált nálam pár hétig. sebességtől nem voltam elájulva.
az általad linkelt nas hálózati sebessége nem tudom mekkora. nem tudom, torrent hogy s miként. amiket láttam belépő kategóriás nas-ok, azokkal csak a szopás volt torrentezés terén. lehalás, custom fw felhekkelése, ilyesmik. sebességük se volt valami hűdenagy. az is igaz, h ez nem mostanában volt.
még valami: nekem ugyanez kellett itthonra. bocsánat, h a tapasztalataim alapján azt merészeltem javasolni, szerintem a részedre a legjobb megoldás egy 10k körüli n-es tplink rúter meg egy itx-es home server 35k környékén. szerintem stabil működés, kevesebb szopási lehetőség, mint egy szimpla nas-ként funkcionáló rúter (merhogy olyanom is van).
a belépő nas-ok képességeit meg nem ismerem. csak gondolom, az általad belinkelt nas megfelelő erre a célra egy szimpla n-es rúterrel.
az asus rúter meg megfelelő LEHET, ahogy az említett netgear is.
Szerkesztette: avman 2010. 01. 14. 15:32 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.