HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#661 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:00

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 21:50

Lehet utólag is telepíteni rájuk (normális) torrent klienst. Pl. QNAP-okra rTorrent++, illetve az összes IPKG-t támogató NAS-ra pedig Transmission torrentet. Ez utóbbihoz ráadásul fullos PC-alapú kezelőprogram van, nem webadmin. (Amit aztán el lehet dönteni, hogy előny vagy hátrány, mivel az rTorrent++ webes kezelőfelülete sem piskóta.)

Ezek egyike sem tud seed queue-t kezelni tudtommal, azaz csak digis netre jó, keskenyebb sávon nem érdemes futtatni egyszerre 500 torrentet.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#662 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:09

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 0:26

Nekem annyit, hogy beállítok 2-5 cuccot letöltésre, és letölti. Slussz. Nem seedelek 200 torrentet, stbstb.

Ha dsl neted van, és egy jobb oldalon vagy, ahova kurva nehéz seedelni, akkor onnan ezzel a technikával rövid úton mész a levesbe.

Ilyen buta klienshez csak egy megoldás létezik: diginet, vagy betolod a gépet szerverparkba.

Vékony kapcsolattal azt tudod csinálni, h több TB cuccot megtartasz, és folyamatosan seedeled, a kliens meg különféle szempontok szerint válogat, h mit seedeljen.

#663 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:09

Tehát, akkor neked, mint DSL-esnek nem jó. De másoknak igen, akinek nem DSL van :-)

Attól még normális kliens van mindegyikben, mert mindegyik tud seedelni és leechelni :-)

Illetve lehet még normálisabbat is tenni, pl transmission, rtorrent++

Szerkesztette: Tiga 2010. 02. 22. 16:10 -kor

#664 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:58

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 13:00

Ezek egyike sem tud seed queue-t kezelni tudtommal, azaz csak digis netre jó, keskenyebb sávon nem érdemes futtatni egyszerre 500 torrentet.

mivel nas, nem arra van kitalálva, hogy arányt javítson eszetlenül, hanem hogy adatot tároljon
persze örülünk, hogy torrentezni is lehet vele, de ladávala se szántok, azért mert 4 kerék van rajta
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#665 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:04

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 12:09

Ha dsl neted van, és egy jobb oldalon vagy, ahova kurva nehéz seedelni, akkor onnan ezzel a technikával rövid úton mész a levesbe.

Ilyen buta klienshez csak egy megoldás létezik: diginet, vagy betolod a gépet szerverparkba.

Vékony kapcsolattal azt tudod csinálni, h több TB cuccot megtartasz, és folyamatosan seedeled, a kliens meg különféle szempontok szerint válogat, h mit seedeljen.

A torrentfogyasztasi szokasaimhoz erdekelt, h az altalatok sokszor lefikazott NAS kliense mire elég. Két éve tolom, bentvagyok  Mo. talan legnagyobb meghivasos oldalán, ez ido alatt 290 gigát töltöttem le. Legfokepp sorozatokat es filmeket rantok le, de ezek legnagyobb resze (80%) free, ergo olyan rohadtul seedelnem sem kell. Ha gebaszos lesz az arany, akkor van mutteromeknal diginet, azzal 2 nap alatt beallitom ugy az aranyomat, hogy fel evig hozza sem kell nyulnom. Sosem tudtam megérteni a havonta több száz gigát forgalmazókat (pontosabban de: nincs munka, millio szabadido, vagy peniszhosszabbitas (tudomtudom linuxparticiok porognek). Ezert erdekelt az h tudja-e azt a NASok torrent kliense, amire egy egyszeru mezei usernek szuksege van. De a jelek szerint tudja.

#666 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 08:01

Próbáld ki ezt a BH-n. Bár most, h vannak feltöltési szrozós torrentek, kifejezetten könnyű seedelni. De még most is sokaknak gond.
Otthon kb 1.5T cuccot seedelek, és folyamatosan megy felfele, igaz, van vagy 200-250 torrent a queue-ban. Szerveren nincs, csak 700G helyem, és van kb 30 torrentem, így az csak néha megy. Ennyire fontos a kliens.

Szerk: és nem én töltök le, hanem az asszony, én havonta max 1 filmet nézek meg, azt is duzzogva.  :Đ

Szerkesztette: leslie 2010. 02. 23. 08:03 -kor

#667 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 08:12

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:04

A torrentfogyasztasi szokasaimhoz erdekelt, h az altalatok sokszor lefikazott NAS kliense mire elég. Két éve tolom, bentvagyok  Mo. talan legnagyobb meghivasos oldalán, ez ido alatt 290 gigát töltöttem le. Legfokepp sorozatokat es filmeket rantok le, de ezek legnagyobb resze (80%) free, ergo olyan rohadtul seedelnem sem kell. Ha gebaszos lesz az arany, akkor van mutteromeknal diginet, azzal 2 nap alatt beallitom ugy az aranyomat, hogy fel evig hozza sem kell nyulnom. Sosem tudtam megérteni a havonta több száz gigát forgalmazókat (pontosabban de: nincs munka, millio szabadido, vagy peniszhosszabbitas (tudomtudom linuxparticiok porognek). Ezert erdekelt az h tudja-e azt a NASok torrent kliense, amire egy egyszeru mezei usernek szuksege van. De a jelek szerint tudja.

mondjuk nem ma kezdtem, de határozottan egyszerűbb az élet, hogy a nason ketyeg a torrent
Kép
-
Kép

be van állítva, hogy 4.0 arány után dobálja ki a cuccokat, automatikusan kicsomagol és törli a régi torrentet
tartalomnak megfelelően a helyére másolja a cuccot
nekem meg csak nyomkodnom kell a popcornt

Szerkesztette: sityak 2010. 02. 23. 08:13 -kor

..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#668 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 08:57

És akkó még én vagyok a mindent letöltő.  :Đ

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  bh.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#669 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:26

igaz, csak augusztus óta van accountom ide...
otthonról, upc-vel töltök le/fel.
fullhd anyagban sok a free, így jó az arányom.
ami nem tömörítve volt, azt hagyom seedelni, elfér.

Csatolt fájl:

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#670 Felhasználó inaktív   mageska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 22:10

Sziasztok!

Előre is elnézést kérnék a hülye kérdésért, az is meglehet hogy nem itt kéne feltennem de mivel NAS van a dologban úgy döntöttem megkockáztatom. :) Lecseréltem a routeremet mert 120mb/s-os lett a netem és szegényke nem bírta. Vettem helyette egy Cisco RVS4000 es típusút. Ez ugye elvileg tud gigabites hálózatot csinálni nekem. A problémám az lenne hogy iszonyat lassan tudok a NAS-omra másolni. Elkezdi 20000 kbyte/mp-el a Total Commander pár másodpercig, majd 3000kbyte/mp- körülre lassul és ez beáll a file másolás végéig. Ha nagyobb file-t (2 giga körülit) másolok akkor nemegyszer 1000kbyte/mp-re lassul. Csak azt szeretném megtudni hogy ez normális, vagy valamilyen beállítás rosszul van megadva valamelyik eszközön?

Gép:
Gigabyte EP45 DS3L, Core2Quad 2.5, 2 x 1 TB Seagate, 8gb DDR2, Win7 64bit
Router:
Cisco RVS4000
NAS:
NETGEAR ReadyNAS DUO

A válaszokat előre is köszi.

#671 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 09:35

hálózatban jártasabbaktól kérdem: jumbo frame-nek van értelme? érdemes azzal próbálkozni?

(mageska által írt NAS-ra kerestem rá, és ott láttam egyik leírásban, hogy sokat gyorsított rajta, bár anélkül is bőven többet kéne tudnia mint 1000k/sec)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#672 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 09:43

Gigabites hálón érdemes vele mahinálni, én használom legalábbis :)

#673 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 13:45

Idézet: mageska - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 22:10

Lecseréltem a routeremet mert 120mb/s-os lett a netem és szegényke nem bírta. Vettem helyette egy Cisco RVS4000 es típusút. Ez ugye elvileg tud gigabites hálózatot csinálni nekem. A problémám az lenne hogy iszonyat lassan tudok a NAS-omra másolni. Elkezdi 20000 kbyte/mp-el a Total Commander pár másodpercig, majd 3000kbyte/mp- körülre lassul és ez beáll a file másolás végéig. Ha nagyobb file-t (2 giga körülit) másolok akkor nemegyszer 1000kbyte/mp-re lassul.

a NAS-od a lista szerint ezt a 20MB/s -t tudja ahogy mérted. Ez megy amíg a cache-k fel nem töltődnek gondolom. utána a hdd lehet lassú. filerendszer, esetleg 20évnél ha régebbi a hdd akkor érdemes egy gyors tipusra kicserélni. erről (nas-hdd tipusa, ide/sata, rpm/s, Raid mód) nem írtál.. ha régen is csak ezt tudta...

írtál egy olyat hogy "8gb". Ez mi lehet? SI szerint "g" tudtommal kizárolag a gramm mértékegység rövidítése, a "b" pedig IT területen a bitet jelöli. azaz így értelmetlen: 8 gramm bit ? Vagy 8bites ramra gondolsz amit XT -ben használtak utoljára; esetleg GB lenne azaz GigaByte ? (1B=8b)

Szerkesztette: Doky586 2010. 02. 24. 14:08 -kor

#674 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 13:52

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 13:45

esetleg 20évnél ha régebbi a hdd akkor érdemes egy gyors tipusra kicserélni

hát, ha 20 évnél régebbi, akkor biztos hogy érdemes cserélni :)

#675 Felhasználó inaktív   mageska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 17:02

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 13:45

a NAS-od a lista szerint ezt a 20MB/s -t tudja ahogy mérted. Ez megy amíg a cache-k fel nem töltődnek gondolom. utána a hdd lehet lassú. filerendszer, esetleg 20évnél ha régebbi a hdd akkor érdemes egy gyors tipusra kicserélni. erről (nas-hdd tipusa, ide/sata, rpm/s, Raid mód) nem írtál.. ha régen is csak ezt tudta...

írtál egy olyat hogy "8gb". Ez mi lehet? SI szerint "g" tudtommal kizárolag a gramm mértékegység rövidítése, a "b" pedig IT területen a bitet jelöli. azaz így értelmetlen: 8 gramm bit ? Vagy 8bites ramra gondolsz amit XT -ben használtak utoljára; esetleg GB lenne azaz GigaByte ? (1B=8b)

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

A jumbo frame -et bekapcsoltam már mikor a NAS-t vettem. Azzal tehát nincs baj.

Igazad van, a NAS HDD vagy hdd vagy Hdd vagy hDD vagy HdD vagy HDd ről nem írtam. (valamelyik biztos jó)
A 8gb hoz viszont odaírtam hogy DDR2 úgy éreztem ez elég információ. Ne haragudj ha gondolkodásra késztettelek.
Tehát akkor:
8GB KINGSTON DDR2 1066 RAM. Így megfelel?

Ellenben ha kötözködsz :
1. Mondatkezdet nagybetű.
2. HDD nagybetű
3. Fájlrendszer
4. cache-ek
5. Ez a mondatkezdeted pedig egészen zavaros: filerendszer, esetleg 20évnél ha régebbi a hdd akkor

A NAS-ban lévő HDD pedig ugyan olyan mint a gépben:  SATAII 1 GB SEAGATE BARRACUDA 7200 rpm
Igaz csak egy van benne, de szerintem ennek az egynek is tudnia kéne ezt a sebességet.
Egyre jobban érlelődik bennem a gondolat hogy  a routerben nem stimmel valami...

Szerkesztette: mageska 2010. 02. 24. 17:15 -kor

#676 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 18:02

nincs a közeledben egy másik router vagy switch amivel kipróbálhatnád?
esetleg még 1 pc, hogy a hálózatot próbáld ki?

#677 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 18:19

Idézet: mageska - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 17:02

A jumbo frame -et bekapcsoltam már mikor a NAS-t vettem. Azzal tehát nincs baj.

"To summarize, there are many factors working against jumbo frame transmissions. Every device from end to end must support jumbo frames of the same frame size. The maximum frame size in a transmission is determined by the smallest maximum frame size supported end to end. Security restrictions on a network may cause black hole occurrences. Dropped packets will degrade connections. Finally, fragmentation and dropped packets can result in excessive retransmissions of data, defeating throughput gains."

Tehát a hálózati eszközök mindegyikének, a gépben levő (Realtek 8111C) LAN kártya, a router, a NAS azonos frame konfig beállítások kellenek, mert ennek hiánya okozhat anomáliákat... lehet egyszerűbb lenne próbaképpen kikapcsolni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#678 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 18:24

Idézet: mageska - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 17:02

A NAS-ban lévő HDD pedig ugyan olyan mint a gépben:  SATAII 1 GB SEAGATE BARRACUDA 7200 rpm
Igaz csak egy van benne, de szerintem ennek az egynek is tudnia kéne ezt a sebességet.

Na ez lett volna a lényegi info amit hiányoltam. Így látszik hogy nem itt lessz a hiba..

Mivel ezen NAS-t nem ismerem ezért a filerendszert említettem: Ha fat és erősen fregmentált akkor az sokat ronthat rajta (ez nem csak PC-n de NAS-on is gond). Ha 100ezer 10kB-os filet írsz az jóval lasabb mint 1db 1GB-os file kiírása. pedig ugyanannyi..  ;)

a nagy és kisbetű teljesen mást jelent, ezért nagyot tudsz ezen tévedni, vagy átversz vele másokat..
Egyébként is érdektelen mennyi és milyen ram van a PC-ben, ugyanúgy ahogy azt se kérdeztem milyen színű házba szerelted be..

#679 Felhasználó inaktív   Bitrider 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 21:46

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 11:51

DS210j-t sem vennék...az utóbbi 2 hónapban beleástam magam a NAS-ok rejtelmeibe amatőr szinten :think:

Be is vásároltam egy Syno DS-207 olcsón, de aztán rájöttem, hogy nagyon gyengusz cucc, aztán sikerült készletkisöprésből szereznem egy DS-210j-et...hát ez sem győzött meg sebesség tekintetében. Olyan lassan csomagolt ki file-okat, hogy azt hittem megöregszem illetve sok más nem akart vele működni, pl mailserver + torrent meg ilyenek egy időben. Gondolom a 128mb a szűk keresztmetszet.

Aztán próbáltam szerezni régi DS-209-et ami nagyon baba szerkezet, de épkézláb áron nem sikerült hozzájutnom.

Majd ráakadtam német ebay-en egy QNAP TS-209 Pro II-re elég jutányos áron és megvettem azt. Ha megérkezik és meggyőz, akkor eladom ezt a két Synot (már van vevő rá) és 0-én is leszek, igaz kicsit túlléptem a NAS-ozásra szánt keretet, dehát majd behozza, SE :rolleyes:  :)

A DS207 egy 2007-es modell, azóta már a 3. generációsok kaphatóak. Naná hogy egy 2007-es modell mai szemmel gyenge. Nem is értem, hogy vehetted meg.

DS210j: meglehetősen új modell, "készletkisöprés" teljesen kizárt, heteket kell várni a magyar forgalmazónál is ha most rendeled meg, annyira nem győzi a keresletet kielégíteni a gyártó. Innentől erősen hiteltelen amit írsz.

Az kétségtelen, hogy ez egy otthoni használatra szánt "belépő" modell, ami egyszerre sok feladattal nyilván nehezen birkózik meg, a 128 MB RAM eléggé korlátozza ebben. De alapvetően egy jó cucc home felhasználásra, doksik tárolására, médialejátszók kiszolgálására, átlagos torrentezése, mindezt RAID1 tükör tárolással. A CPU-ja 800 MHz-es.

És akkor most egy 1 éve nem létező, 500 MHz-es modellre (Qnap TS209PII) gondolod, hogy megoldja a problémád. Aha, biztos úgy lesz... A RAM-ja valóban 256 MB, de a CPU annyival gyengébb, hogy kb. ugyanott leszel vele.

#680 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 08:32

Idézet: Bitrider - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 21:46

A DS207 egy 2007-es modell, azóta már a 3. generációsok kaphatóak. Naná hogy egy 2007-es modell mai szemmel gyenge. Nem is értem, hogy vehetted meg.

DS210j: meglehetősen új modell, "készletkisöprés" teljesen kizárt, heteket kell várni a magyar forgalmazónál is ha most rendeled meg, annyira nem győzi a keresletet kielégíteni a gyártó. Innentől erősen hiteltelen amit írsz.

Az kétségtelen, hogy ez egy otthoni használatra szánt "belépő" modell, ami egyszerre sok feladattal nyilván nehezen birkózik meg, a 128 MB RAM eléggé korlátozza ebben. De alapvetően egy jó cucc home felhasználásra, doksik tárolására, médialejátszók kiszolgálására, átlagos torrentezése, mindezt RAID1 tükör tárolással. A CPU-ja 800 MHz-es.

És akkor most egy 1 éve nem létező, 500 MHz-es modellre (Qnap TS209PII) gondolod, hogy megoldja a problémád. Aha, biztos úgy lesz... A RAM-ja valóban 256 MB, de a CPU annyival gyengébb, hogy kb. ugyanott leszel vele.

- Tudom, hogy 2007-es modell és azért vettem meg, mert 2x250gigával került 15.000Ft-ba. Ennyiért nem hagyhattam ki, főleg, hogy drágábban adtam el -> kerestem rajta egy kis küvecset.

- Magyar forgalmazónál lehet, hogy heteket kell várni (egyébként a magyar forgalmazóról megvan a véleményem ami nem túl jó), de ki akarta tőlük megvenni? Japánban az egyik boltban kiárusítás volt pár napig, az, hogy ez most készletkisöprés volt vagy csak akció nem tudom, de jóval olcsóbban meg lehetett venni, szóval semmi hiteltelen nincs ;)

- Nyugi, nem biztos, hogy megoldja a problémám, de eddig lekopogom tökéletesen teszi a dolgát a QNAP, semmi olyan gondom nem volt vele ami a Synokkal volt. Itt még meg kell jegyezzem, hogy semmi bajom nincs a Synoval, nagyon jó cuccok, ugyan úgy, mint a QNAP, de ezt tudtam szerezni nagyon jó áron.

Még az is lehet, hogy veszek egy másikat is ami valamelyik gyártótól egy 2010-es modell lesz. Persze QNAP vagy Synoról beszélek.

Szerkesztette: Tiga 2010. 02. 25. 08:35 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.