Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. 03. 18. 17:27
1. ha másolgatok a belső hdd-k közt a file station-nal webböngészőből akkor ha másolás közben bezárom a webböngészőt akkor másol tovább a Synology vagy megszakad a másolási folyamat? Ez azért érdekes mert nálam ez elég lassan megy, nagyobb mennyiségű másolások órákba telnek..
2. Torrentet használtál rajta ? Nekem csak a piranjaöbölből sikerült, mert a bejelentkezős torrent-oldalról nem megy.
3. Találtál rá WOL progit ami feléleszti a LAN-on lévő kikapcsolt PC-t egyszerűen?
4. Milyen kötetformátumot érdemes használni? Raid-en kívül lehet "Normál" módba (nem "Alap") installálni két különböző méretű hdd-t amire szintén azt mondja hogy van adatintegritás-védelem (nekem az egyik hdd-m feleakkora sincs mint a másik), azaz ha az egyik hdd meghibásodik akkor a jó hdd-n megmaradnak az adatok (de mennyi?), és nem szeretnék sok helyet veszteni adatvédelemre. (van rajta még Raid 0, 1, 10, Jbod ami használható) Érdemes-e Alap-ról Normál -ra átformázni a hdd-ket? Ha az egyik hdd már "Normál" és ezen vannak az adatok akkor a másik üres hdd hozzáadódik mint jbodnál? Illetve az adatok megmaradnak a meglevő "Normál" hdd-n a másik hdd átállításakor és becsatolásakor?
Szia,
1. Tukrozve hasznalom igy ezt ki sem probaltam meg. Min hasznalod mert nekem Gigabiten azert nem olyan laasu.
2. Igen nincs vele gond.
3. Nem is kerestem, mert nincs ra szuksegem.
4. Raidnel mindig a legkisseb HDD a mervado. Nagyobbol is csak a kissebbnek megfelelo meretet hasznalja. Alapbol turkozve hasynalom egyforma HDD kel de elvileg megy a dinamikus raid letrehozas. Tehat ha beteszel 1 HDD -t hasznalod majd kesobb bovited akkor azt lehet tukrozni.

Súgó
A téma zárva.