HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#681 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 26. 11:07

Sziasztok!

Hamarosan NAS vásárlás lesz és az alábbi 2 modell közül kellene választani, de annyira hasonlóak, hogy nem tudom melyik a jobb.
- QNAP TS-219P
- Synology DS209+II

Kérdésem: van-e valakinek konkrét tapasztalata ezekkel?

Illetve van egy harmadik nevező is a Synology DS710+ személyében. Ez meg végképp betette a kaput a döntésnél.

Ahogy túrtam a netet, nagyon arra a következtetésre jutottam, hogy szinte azonosak, de mégis két élesen ellentétes tábor van. Van aki erre, van aki arra esküszik. De konkrét "miért"-et nem találtam.

Szóval minden építőjellegű hozzászólást szívesen vennék! Előre is köszönöm!
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#682 Felhasználó inaktív   mageska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 26. 11:29

Idézet

Egyébként is érdektelen mennyi és milyen ram van a PC-ben, ugyanúgy ahogy azt se kérdeztem milyen színű házba szerelted be..

Fogadjunk hogy kurvára érdekes, hogy mennyi és milyen ram van a gépedben ha másolsz. Sőt az sem mindegy, hogy milyen operációs rendszered van. Ne mondj már baromságot... Különben fekete a ház. :)

Idézet

a nagy és kisbetű teljesen mást jelent, ezért nagyot tudsz ezen tévedni, vagy átversz vele másokat.

Szerintem a hozzászólásom elolvasása után te voltál az egyetlen, akinek a 8gb ram-ról a gramm bit jutott eszébe. Ennél egyszerűbb megoldás lenne ha elismernéd, hogy csak okoskodni (kioktatni) vagy kötekedni akartál. (tipikus Magyar) Egyébként: "lessz" egy sz, mondatkezdet nagybetű stb stb... 

Szerkesztette: mageska 2010. 02. 26. 11:43 -kor

#683 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 26. 14:38

Idézet: mageska - Dátum: 2010. febr. 26., péntek - 11:29

Egyébként: "lessz" egy sz, mondatkezdet nagybetű stb stb... 

:offtopic: nyelvtannáci  :Đ
amúgy igazad van, értelmetlen kötekvés volt.
a problémához: szerezni kellene kölcsön egy gigabites szvicset, vagy legalább egy másik gépet beletenni a hálózatba, h két gigabites gép között fennáll-e ez a probléma másolás közben.

Szerkesztette: avman 2010. 02. 26. 14:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#684 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 26. 14:38

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 8:32

Még az is lehet, hogy veszek egy másikat is ami valamelyik gyártótól egy 2010-es modell lesz. Persze QNAP vagy Synoról beszélek.

:offtopic: burzsujnáci  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#685 Felhasználó inaktív   zsolesz79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 12:21

A tanácsotokat szeretném kérni NAS vásárlása előtt. 7/24-ben torrentezni, fotó megosztása és média megosztásra használnám, RAID1-es felállásban. A Synology DS209, DS210J és a QNAP TS-210 közül melyiket választanátok?

Köszi: Zs.

#686 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 16:13

Idézet: zsolesz79 - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 13:21

A tanácsotokat szeretném kérni NAS vásárlása előtt. 7/24-ben torrentezni, fotó megosztása és média megosztásra használnám, RAID1-es felállásban. A Synology DS209, DS210J és a QNAP TS-210 közül melyiket választanátok?

Kisfogyasztású PC+linuxot.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#687 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 18:41

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 16:13

Kisfogyasztású PC+linuxot.

itx-es passzív tápú alapokon  :Đ ámbátor raidben inkább nas.

Szerkesztette: avman 2010. 02. 28. 18:42 -kor

#688 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 22:34

Idézet: zsolesz79 - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 12:21

Köszi: Zs.

felesleges itt feltenni egy ilyen kerdest, mert mindenre az lesz a valasz h NAS hulyeseg, mert "ennyibol mar ossze lehet rakni egy pc-t..."

#689 Felhasználó inaktív   zsolesz79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 01:03

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 21:34

felesleges itt feltenni egy ilyen kerdest, mert mindenre az lesz a valasz h NAS hulyeseg, mert "ennyibol mar ossze lehet rakni egy pc-t..."

Továbbra is érdekelne pedig...  De akkor egy másik irány: Intel D945GCLF + FreeNAS ? 2 lemezes RAID1 esetén usb flash-re szokás tenni az os-t? Vagy ez is felejtős?

Szerkesztette: zsolesz79 2010. 03. 01. 01:09 -kor

#690 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 06:52

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 22:34

"ennyibol mar ossze lehet rakni egy pc-t..."

legyünk pontosak: 35-40k-ból össze lehet rakni egy passzív itx-es gépet. ha a hang annyira nem számít, és megfelelő a bontott ház, táp, ram, akkor jóval olcsóbban is. szerintem ezen árkategória nas-ai gagyik, és lassúak torrentre, hálózati sebességre egyaránt.
persze, ha raid-et akar, akkor a ház és a hang miatt már egy picit morcosabb az egész.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 01. 06:54 -kor

#691 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 07:37

Idézet: zsolesz79 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 1:03

Intel D945GCLF + FreeNAS ?

ez a lap pont nem az igazi, csak 100mbit-es hálókártyája van.
van vmi másik atomos, amin gigabites lan van.

én végül a jobb bővíthetőség miatt vettem g41+celeron párost. árban ugyanannyi volt mintha atomos lapot vettem volna, viszont nem csak 2 sata van rajta, hanem 5...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#692 Felhasználó inaktív   zsolesz79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 07:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 6:37

ez a lap pont nem az igazi, csak 100mbit-es hálókártyája van.
van vmi másik atomos, amin gigabites lan van.

én végül a jobb bővíthetőség miatt vettem g41+celeron párost. árban ugyanannyi volt mintha atomos lapot vettem volna, viszont nem csak 2 sata van rajta, hanem 5...

Tudom, hogy csak 100 megás, de bele lehet pakolni egy pci-os gigást. Mindenképp kicsinek és zajtalannak kellene lennie. A FreeNAS-sal van tapasztalat? Olvasgattam róla és azt írják, hogy arra a diszkre nem telepíthető, amit raid tömbbe akarok szervezni. Ezért USB flash-re, compcat flashre szokás. Van vele tapasztalat?

Ha viszont nem PC akkor Syno DS210J, DS209 vagy QNAP TS-210? Erről valaki?

Szerkesztette: zsolesz79 2010. 03. 01. 07:47 -kor

#693 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 08:16

Vagy DS-209 vagy TS-210. Én mondjuk a TS-210-et választanám, de a Syno vs QNAP kb ugyan az az eset, mint az Intel vs AMD.

Hitvita az egész :Đ

Nekem a QNAP szimpatikusabb, de van aki a Synora esküszik.

#694 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 09:02

Idézet: zsolesz79 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 7:46

Tudom, hogy csak 100 megás, de bele lehet pakolni egy pci-os gigást. Mindenképp kicsinek és zajtalannak kellene lennie.

D945GCLF2 az már gigabites.
amúgy g41 matx alaplap se túl nagy, és celeronon hűtő se hangos, illetve egy picit nagyobb hűtő passzívan is elvinné.

de tény, ha 2 vinyó elég neked, és nem tervezed/igényled hogy későbbiekben bővíthető legyen, akkor bőven elég az atom.
freenas-t valóban érdemesebb usb-re, vagy cf-re tenni.
nekem nincs jó tapasztalatom, vele, picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy lassú volt. de tény, hogy elég hamar feladtam a küzdelmet vele.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#695 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 09:19

Nem kell pont freenas, felrakhatsz egy akármilyen linuxot, arra egy sambát meg egy torrent klienst. Nekem debian van fent így.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#696 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 09:32

Idézet: VKP - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 10:19

Nem kell pont freenas, felrakhatsz egy akármilyen linuxot, arra egy sambát meg egy torrent klienst. Nekem debian van fent így.

Dettó. :) Linux kiválóan kezel raidet, ha az kell, és lehet kapásból raidezett partícióra is telepíteni egyszerűen.

#697 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 12:22

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 6:52

legyünk pontosak: 35-40k-ból össze lehet rakni egy passzív itx-es gépet. ha a hang annyira nem számít, és megfelelő a bontott ház, táp, ram, akkor jóval olcsóbban is. szerintem ezen árkategória nas-ai gagyik, és lassúak torrentre, hálózati sebességre egyaránt.
persze, ha raid-et akar, akkor a ház és a hang miatt már egy picit morcosabb az egész.

de ezért röhej az egész topic, itt nem htpc gep osszeallitasarol kene beszelni, hanem NAS-ekről, de minden betevedonek az a tanacs, h inkabb rakjanak össze gépet. ennyi erovel le lehetne zarni az egesz topicot, es kiirni h a "NAS BAROMSAG RAKJAL ÖSSZE OCCSO PC-t"

#698 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:40

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 12:22

de ezért röhej az egész topic, itt nem htpc gep osszeallitasarol kene beszelni, hanem NAS-ekről, de minden betevedonek az a tanacs, h inkabb rakjanak össze gépet. ennyi erovel le lehetne zarni az egesz topicot, es kiirni h a "NAS BAROMSAG RAKJAL ÖSSZE OCCSO PC-t"

lehet rosszul emlékszem, de eddig senki nem volt elájulva a megvásárolt max 40k-s nasok képességeitől.
szerintem jobb megismerni az egyéb lehetőségeket, melyek vannak olyanok jók, mint egy nas, és utána dönteni. végtére is az ide betévedők jobbára költségorientált magánfelhasználók. a file serveren kívül a torrent a lényeg, vagy egyéb p2p, pl. emule, esetleg rapid/megaupload, stb. utóbbiakra egy nas-on nem sok alternatíva van.
a röhej inkább az, amikor valaki elkezdi mondani a frankót, de közben a home servert keveri a htpc-vel.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 01. 13:59 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:51

:Đ  :up:

#700 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:52

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:22

Az ilyen 50 ezres NAS tudod mire jó? Üffélhez letesszük, bekonfigoljuk, oszt arrol fut az éttermi prg. Nem dől össze az oprencere, az nem lesz vírusos, stb.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.