HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#1001 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 04. 17:25

Sziasztok,

Újra NAS kérdésem lenne. Most viszont otthonra keresnék. Nagy igények nincsenek, 1hdd-s (3,5" hdd preferált) elég, tudjon cifs-et, torrentet (8-10torrent max), illetve alkalmanként kiszolgálni egy Dune-t hálózaton keresztül torrent mellett. Kérdés, hogy ezeknek mennyire kell cpu/ram, mert némelyikbe a 128MB elég karcsúnak tűnik. Hasonlóra gondoltam, mint ez, bár a Synology-t eléggé hypolják, emiatt lehet, hogy drágább, mint kategóriatársai. Ja és olyan 30-40k a keret max (hdd nélkül ofc), használt sem kizáró ok.

Thx,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1002 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 12:48

Sziasztok!!

Az lenne a kérdésem, hogy ez az eszköz tud e torrentet kezelni MEDION® LIFE® P89626, mert azt olvastam egyik helyen igen a másikon nem. :s :s Itthon meg az ügyfélszolgálat csak egy szerviz aki még nem is látta az eszközt. Ha valakinek már meg vette az eszközt és használja torrentezésre írja meg a véleményét mennyire lehet használni. :rolleyes:
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#1003 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: telefonn - Dátum: 2011. 12. 05. 12:48

Sziasztok!!

Az lenne a kérdésem, hogy ez az eszköz tud e torrentet kezelni MEDION® LIFE® P89626, mert azt olvastam egyik helyen igen a másikon nem. :s :s Itthon meg az ügyfélszolgálat csak egy szerviz aki még nem is látta az eszközt. Ha valakinek már meg vette az eszközt és használja torrentezésre írja meg a véleményét mennyire lehet használni. :rolleyes:

Linux futkározik rajta, intelligens letöltésvezérléssel.
Ettől még lehet rajta idióta torrentszoftver, ami csak addig oszt vissza, amíg töltesz.
Amiket találok, az a Zyxel nsa-210-zel hasonló dolgok:
http://forums.whirlp...archive/1817691
Ebből úgy gondolom, hogy az usb-s torrentkliens futtatható, a prohardveres leírás alapján.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1004 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 09. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 05. 15:25

Linux futkározik rajta, intelligens letöltésvezérléssel.
Ettől még lehet rajta idióta torrentszoftver, ami csak addig oszt vissza, amíg töltesz.
Amiket találok, az a Zyxel nsa-210-zel hasonló dolgok:
http://forums.whirlp...archive/1817691
Ebből úgy gondolom, hogy az usb-s torrentkliens futtatható, a prohardveres leírás alapján.

Hirtelen felindulásból vettem egy ilyet.
Az idióta torrent kliens bejött, mert korlátozva van 5-re, valamint az egyszer leállított torrenteket kettő kivételével visszadobja "The torrent file you added already exists" hibával.
Másnak is előjött, de okosságot még nem találtam rá, hiába törlök mindent, restart, semmi sem segít. :(
Nem a torrent miatt vettem, de ha jó lett volna, lehet átálltam volna rá.
Ez az USB torrent leírás hol van fórum vagy cikk?

Szerkesztette: Bucy 2011. 12. 09. 19:45 -kor

#1005 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 09. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 12. 09. 19:42

Hirtelen felindulásból vettem egy ilyet.
Az idióta torrent kliens bejött, mert korlátozva van 5-re, valamint az egyszer leállított torrenteket kettő kivételével visszadobja "The torrent file you added already exists" hibával.
Másnak is előjött, de okosságot még nem találtam rá, hiába törlök mindent, restart, semmi sem segít. :(
Nem a torrent miatt vettem, de ha jó lett volna, lehet átálltam volna rá.
Ez az USB torrent leírás hol van fórum vagy cikk?

http://logout.hu/cik...ick_telnet.html
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1006 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 09. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 09. 20:13

Kösz, nézem.
Annyit már elértem, hogy a seedelés feléledt (csak a gyári könyvtárból hajlandó), de amit még el sem kezdett tölteni az nem megy.

#1007 Felhasználó inaktív   Ene 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 29. 14:42

Sziasztok. Abszolút nem értek a nasokhoz, így segítséget kérnék: szeretnék egy költséghatékony megoldást a problémáimra.

Adottságok: 2 mac gép, 1db 2 tb-s NTFS külső merevlemez, DLNA-s TV. Mivel a merevlemez árak az egekbe szöktek, olyan nas kéne, ami nem ragaszkodik belső merevlemezhez (de azért be tudjon fogadni lehetőleg 2 db-ot a jövőben), formázás nélkül tudja használni és kezelni a meglévő külső merevlemezemet is (úgy is, hogy egyelőre nem kerülne bele belső merevlemez). Az ajánlott nasnak tudnia kéne az fájl megosztáson felül itunes megosztást, FTP és torrent kezelést, valamint értelem szerűen DLNA (avi, mkv). Nice to have az Apple Filing Protocol ismerete. Backup kezelés nálam nem szempont, a kritikus dolgokat crashplan-nel mentem a netre. Árban nem szeretnék 40-50e Ft fölé menni.

Tudtok javasolni olyat, ami megfelel a fentieknek? Létezik egyáltalán olyan nas, ami csak külső vinyóval is megy? Köszi

#1008 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 02. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Ene - Dátum: 2011. 12. 29. 14:42

Sziasztok. Abszolút nem értek a nasokhoz, így segítséget kérnék: szeretnék egy költséghatékony megoldást a problémáimra.

Adottságok: 2 mac gép, 1db 2 tb-s NTFS külső merevlemez, DLNA-s TV. Mivel a merevlemez árak az egekbe szöktek, olyan nas kéne, ami nem ragaszkodik belső merevlemezhez (de azért be tudjon fogadni lehetőleg 2 db-ot a jövőben), formázás nélkül tudja használni és kezelni a meglévő külső merevlemezemet is (úgy is, hogy egyelőre nem kerülne bele belső merevlemez). Az ajánlott nasnak tudnia kéne az fájl megosztáson felül itunes megosztást, FTP és torrent kezelést, valamint értelem szerűen DLNA (avi, mkv). Nice to have az Apple Filing Protocol ismerete. Backup kezelés nálam nem szempont, a kritikus dolgokat crashplan-nel mentem a netre. Árban nem szeretnék 40-50e Ft fölé menni.

Tudtok javasolni olyat, ami megfelel a fentieknek? Létezik egyáltalán olyan nas, ami csak külső vinyóval is megy? Köszi

Linksysnek volt valami ilyesmije, de nem tudom, hogy kapni-e még a piacon: Linsys NSLU2

lényegében egy usb-t és külső hdd-t "hálózatosít", de az általad említett feature-öket csak 3rd party firmmel lehet kihozni belőle (pl DAAP, BitTorrentet, UPnP Media Server, stb).

Viszont meglévő ntfs-re formázott lemezt szerintem default nem kezeli, mert gyárilag ext3-at tud, de el tudom képzelni, hogy 3rd partyval ez is megoldható (mivel kvázi linuxot lehet ráhúzni úgy ahogy van).

-C0pp3rM!n3-

#1009 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 02. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 02. 16:52

Linksysnek volt valami ilyesmije, de nem tudom, hogy kapni-e még a piacon: Linsys NSLU2

Az NSLU2 már eléggé elavult eszköz, ahelyett a SqueevePlug vagy TonidoPlug jönne szóba, ha ilyen irányba keresgélne. De a leírásból úgy tűnik, inkább kész eszközt keres a srác.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1010 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 02. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Ene - Dátum: 2011. 12. 29. 14:42

Hogy valami konstruktívat is mondjak, amennyire tudom, a Qnap és Synology NAS-ok mind eleve vinyó nélkül vásárolhatók, te belerakhatod a saját vinyódat és szerintem mennek "saját vinyó" nélkül is, de ez csak saját gondolat, nincs tapasztalatom benne. Végül is a fő kérdés az, hogy a beletett vagy hozzácsatlakoztatott vinyót megformázza-e, ennek kell utána nézni. Ha rám hallgatsz olyat veszel, aminek van eSATA kimenete, az tuti hogy tud fogadni külső vinyót, csak ennél is kérdés hogy megy-e belső vinyó nélkül.

Az a bajom ezekkel a készen kapott NAS-okkal, hogy ventilátor van a legtöbben.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1011 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 02. 17:59

Az NSLU2 már eléggé elavult eszköz, ahelyett a SqueevePlug vagy TonidoPlug jönne szóba, ha ilyen irányba keresgélne. De a leírásból úgy tűnik, inkább kész eszközt keres a srác.

Bocs, elírtam, SheevaPlug a korrekt megnevezés.

#1012 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 22:13

Na összedobtam egy saját építésű NAS szervert, Intel Atom procival....

Vettem egy Asus AT5NM10T-I Mini-ITX lapot, Atom D525 proci van benne. Sajnos elég drágán vettem, 30eFt-ért, tudtam hogy annyiért már Brazos-t (Asus E35M1-M) is lehetett volna kapni, de a displayt úgyse használom és ez Mini-ITX, a másik Micro-ATX lenne. Most látom, azóta lejjebb ment az AT5NM10T-I ára is. Azért nem az Intel D525MW lapot vettem (az jóval olcsóbb), mert azon nincs csak 2 db SATA.

Egyelőre ATX méretű házban van, ez volt itthon, majd egyszer lehet átrakom egy Mini-ITX házba. PicoPSU tápom sincs, rendes táppal megy. A táp ventije sajnos nem olyan halk mint vártam, de szegény 3 éve éjjel-nappal megy, így nem csoda...
Hát elég üres a ház....

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezek az alkatrészek:
Alaplap: Asus AT5NM10T-I, 30.099 Ft
RAM: 2 db Kingmax Notebook DDR3 1333 MHz 2 GB, 7112 Ft.

2007-es vásárlások:
Ház: Asus TA-982, 8500 Ft
IDE-SATA átalakító: Conceptronic CSATAC2, 4332 Ft
eSATA kivezetés: Kingwin ESAC-02, 1000 Ft
Táp: Seasonic S12 II 430 W, 20.280 Ft

2005-ös vásárlás:
ODD: Pioneer DVR-109, 12.875 Ft

Ez így 84eFt.... :huh:

Az oprendszert egy USB Pendrivera raktam, ez egy Corsair Flash Voyager 8 GB-os, speciel ezt ingyen kaptam egyszer ajándékba. Ha meg kéne venni, ez kb 3-4 eFt lenne.

Mértem a fogyasztást, elindítva, 1 db pendrive-val, a DVD íróval és az IDE-SATA átalakítóval, de vinyó nélkül, idle állapotban 34W. De ebben benne van a táp hatásfoka is.

A vinyó egy külső rackben van, a tápellátását ebből fogom kivezetni egy MOLEX hosszabbítóval. Ezek szintén régebbi cuccok, csak még nem kapcsoltam rá.

Egy biztos, valamilyen passzív tápot kell majd venni, gondolom PicoPSU, és egy külső 12V-os adapter.... plusz egy halk/lassú venti akkor majd kell a házra. De az ráér.

Próbaképpen OpenSUSE 12.1-et raktam föl a pendrive-ra, minimál installban, nincs rajta semmilyen X szerver, csak karakteresen érhető el. A /var/log-ot és a /tmp-t TMPFS fájlrendszerre mount-oltam.... de egyelőre még tesztelem hogyan kéne konfigolni rendesen.

Azt nem tudom, hogy vajon ez-e a legjobb vagy legolcsóbb megoldás.... de mondjuk nekem tetszik. :laugh:

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 16. 22:16 -kor

#1013 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 16. 22:13

Azt nem tudom, hogy vajon ez-e a legjobb vagy legolcsóbb megoldás.... de mondjuk nekem tetszik. :laugh:

hátőőő .. akkor már MicroServer. Egyrészt az üresen 30k körül van, másrészt kevesebbet eszik, harmadrészt kisebb.

-C0pp3rM!n3-

#1014 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 22:58

Nekem van egy majdnem ugyanilyen lapom, meg van microserverem is. Ez fűt mint az állat, meg lényegesen többet eszik.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1015 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 23:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 16. 22:24

hátőőő .. akkor már MicroServer. Egyrészt az üresen 30k körül van, másrészt kevesebbet eszik, harmadrészt kisebb.

-C0pp3rM!n3-

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 01. 16. 22:58

Nekem van egy majdnem ugyanilyen lapom, meg van microserverem is. Ez fűt mint az állat, meg lényegesen többet eszik.

Hmmmm. :think:
Mondjuk az igaz, hogy korábban is a Microservert ajánlottátok többen is itt, de valahogy sose néztem rendesen utána, azt hittem, hogy speciális alkatrészek vannak benne, hogy esetleg nem cserélhető, ezért tartottam tőle. Most egy órája olvasgatok róla, valóban impresszív a Microserver.... Azt se tudtam, hogy 5.25-ös ODD beletehető, mert nekem az mindenképpen kellett. Egész jó cucc, még egy eSATA is van hátul. Na mindegy, nem tájékozódtam eléggé.

Elején azt hittem, olcsóbban kijövök, csak most hogy így összeszámoltam, jött ki sokra, de a cuccok nagy része már 2007 óta megvolt. Most csak a lapot és a memóriát vettem.

A Microserver tápjában a kis venti nem sípol?

#1016 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 17. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 16. 22:24

És ennyire össze sem kell kalapálni. Igaz 30k-ért szerintem nem nagyon lesz, de itt alaplap+RAM az 38ezer, én biztos nem hertéltem volna. Lehet telepítek még egyet :-)
Make love not Wor.

#1017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 00:10

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 16. 23:37

Azt se tudtam, hogy 5.25-ös ODD beletehető, mert nekem az mindenképpen kellett.

Beletehető. 4 darab vinyó és egy 5.25. Kis táp nem sípol.
Make love not Wor.

#1018 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 00:12

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 16. 23:37

Azt se tudtam, hogy 5.25-ös ODD beletehető, mert nekem az mindenképpen kellett.

Beletehető. 4 darab vinyó és egy 5.25. Kis táp nem sípol.
Make love not Wor.

#1019 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 00:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 17. 00:09

És ennyire össze sem kell kalapálni. Igaz 30k-ért szerintem nem nagyon lesz, de itt alaplap+RAM az 38ezer, én biztos nem hertéltem volna. Lehet telepítek még egyet :-)

nem néztem mostanában nagykerárakat, de asszem talán ramirisben dobálták 30k áron az üreset (+fa of coz), asszem most meg vmiért nem kapni ott (sem) o.O

-C0pp3rM!n3-

#1020 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 00:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 01. 17. 00:48

nem néztem mostanában nagykerárakat, de asszem talán ramirisben dobálták 30k áron az üreset (+fa of coz

Szóval alapban 36ezresről indul.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »