HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#1041 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 04. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 16:58

Sziasztok,

Gondoltam, hogy összeütök egy otthoni tárolószervert.
Kellene valami doboz, amibe beletehetek jó sok HDD-t, mondjuk legalább négyet.
Gondolom a gigabit LAN, USB portok alapból vannak már ilyeneken...

Tudtok javasolni valami konkrét típust? Illetve azt is, hogy milyen fajta HDD-ket érdemes betenni? 2 TB/db kapacitásban gondolkodom...

Előre is köszi!

Szia!

Nem teljesen értem, hogy most te magad akarsz összerakni egy NAS szervert, saját magad véve alaplapot, memóriát, házat, stb? Vagy pedig kész megoldást szeretnél, amibe a vinyókat már csak bele kell rakni?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1042 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 17:14

HP Microserver, de már elmondtuk sokszor.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1043 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 04. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 16:58

Kellene valami doboz, amibe beletehetek jó sok HDD-t, mondjuk legalább négyet.
Gondolom a gigabit LAN, USB portok alapból vannak már ilyeneken...

Nem mindegyiken. De ha doboz, akkor mindig a Microservernél kötünk ki, míg felettünk lévő főokos nem mond jobbat, de az is csak a száját járatta. 4vinyó alapban belemegy, OD helyére ha akarsz, akkor még egyet. Meg van esata. Én meg matekozom, hogy még lógatok rá külsőt, akkor elég a második vasat néha bekapcsolni :-)

Vinyóból meg amit éppen találsz és occsó.
Make love not Wor.

#1044 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 02. 04. 17:06

Szia!

Nem teljesen értem, hogy most te magad akarsz összerakni egy NAS szervert, saját magad véve alaplapot, memóriát, házat, stb? Vagy pedig kész megoldást szeretnél, amibe a vinyókat már csak bele kell rakni?

Nem nagyon láttál még ebben a topicban, pedig sok ideje vagyok a fórumon -> nem értek hozzá! ;) :D

Szóval olyan kell, ami doboz, én csak beleteszem a HDD-ket és kész. Semmi észmunka... ;) :D

#1045 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 18:26

Szóval olyan kell, ami doboz, én csak beleteszem a HDD-ket és kész. Semmi észmunka... ;) :D

Az drága, gigabitnél lassabb, vagy hozom a dobozt, VKP megkalapál rá egy FreeNAS-t, oszt mindenki jól jár :-) Nekünk 2008, Linux, meg ilyesmik vannak rajt, nem baj ha mást is tud, nem csak hálózaton éred el. Ha hálózatos kell, akkor abból a jobbaknak megkérik az árát, USB is csak korlátos, meg satöbbi. Legjobb az occsón, mikor gigabites LAN van rajt, oszt megy is 30 megabittel...
Make love not Wor.

#1046 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 04. 18:46

Az drága, gigabitnél lassabb, vagy hozom a dobozt, VKP megkalapál rá egy FreeNAS-t, oszt mindenki jól jár :-) Nekünk 2008, Linux, meg ilyesmik vannak rajt, nem baj ha mást is tud, nem csak hálózaton éred el. Ha hálózatos kell, akkor abból a jobbaknak megkérik az árát, USB is csak korlátos, meg satöbbi. Legjobb az occsón, mikor gigabites LAN van rajt, oszt megy is 30 megabittel...

Na, akkor lehet, nem voltam elég precíz a feladat specifikálásakor... :(

Most van egy 2 TB WD MyBook Live. Na, ilyen kellene több, mint 2 lemezzel. Hogy legyen otthon mondjuk 8TB hely (80 GB kép, 0,6 TB film, többi poresz ;) :omg: :D). Szóval az ilyen "telepítünk, beállítunk" dolog felejtős...

Ilyenre van ötlet? Vagy az nem is NAS és elnéztem a házszámot? Rájöttem, hogy USB nem is kell, csak Gigabit LAN...

#1047 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 19:14

Ilyenre van ötlet? Vagy az nem is NAS és elnéztem a házszámot? Rájöttem, hogy USB nem is kell, csak Gigabit LAN...

De az NAS. Erre írtam, hogy ebből a rendes instant az drága, de Microserver is NAS, csak OS kérdése...
Make love not Wor.

#1048 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 04. 19:18

De az NAS. Erre írtam, hogy ebből a rendes instant az drága, de Microserver is NAS, csak OS kérdése...

Az ilyennel is OS-sel szívni? Vagy ez olyan, hogy csak bekapcsolom és megy? :think:

#1049 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 20:02

Az ilyennel is OS-sel szívni? Vagy ez olyan, hogy csak bekapcsolom és megy? :think:

Megy, de ezekkel is lehet szopni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1050 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 23:48

Ilyen volt nálunk backupnak, lassú, de legalább bugos :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1051 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 20:02

Bekapcsolod, elvileg megy. Gyakorlatban szopol. A 6 vinyósak jók, meg a felettiek, pld. Ultra 2, REadyNAS 3200, vagy 4200. Azok nem hisztisek. Előzőre hiába csinálsz jelszót, bárki olvas bármit, oszt vaze kisvállalati, de legalább lassú :-)
Make love not Wor.

#1052 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 05. 00:01

Bekapcsolod, elvileg megy. Gyakorlatban szopol. A 6 vinyósak jók, meg a felettiek, pld. Ultra 2, REadyNAS 3200, vagy 4200. Azok nem hisztisek. Előzőre hiába csinálsz jelszót, bárki olvas bármit, oszt vaze kisvállalati, de legalább lassú :-)

Nekem a jelszó olyan szempontból nem kell, hogy otthoni hálóra lesz, aki eléri, nézheti. (Családi ház lesz, szóval még az sincs, mint itt a panelben, hogy aki a Wifi-t elkapja, nézheti...

Viszont, ha ez is szopolós, akkor lehet, hogy mégis egy HP kellene? Ha már szívás, akkor legalább legyen olcsóbb...

#1053 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 11:41

Na, rombolom tovább a topic szinvonalát! ;)

Microserver
Mediaserver

A Microservernél elvileg "szívni kell" a telepítéssel, egyébbel. A Mediaservernél nem? A honlapok szerint direkt otthoni médiatárolásra való, de kb. semmi különbséget nem látok a kettő között... :think:

Jahno, Te tudsz ilyeneket szerezni? (számlára, csomagolással, nem lopni kell! :D)

#1054 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 05. 11:41

A Microservernél elvileg "szívni kell" a telepítéssel, egyébbel. A Mediaservernél nem? A honlapok szerint direkt otthoni médiatárolásra való, de kb. semmi különbséget nem látok a kettő között... :think:

Ha jól látom akkor ez a mediaserver semmi más, mint egy microserver vga-val, hdmi kábellel és egy 250-es vinyóval. Szóval szintén noOS, stb., de 27-el több. Ha HTPC-t akarsz faragni akkor belevaló VGA-t veszel 8-ért (egyébként elég az alaplapi), hdmi madzag párszázas kategória lehet, 250-es vinyóra pedig nem sok pr0n fér :D

#1055 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:11

Próbált már valaki NAS-t POE-tel meghajtani?
Olyan helyre szeretnénk vinni NAS-t, ahol UTP már van, de 220-at nem szeretnénk telepíteni.

#1056 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 02. 05. 16:11

Olyan helyre szeretnénk vinni NAS-t, ahol UTP már van, de 220-at nem szeretnénk telepíteni.

Qnap topicban már számolgatták, de elég kevés ehhez...

"The power sourcing equipment (PSE) will be capable of outputting 15.4W (350mA @ 44V). But the IEEE 802.3af specification states that with 20 Ohms series resistance, the maximum input power to the powered devices (PD) = 12.95W (350mA @ 37V). If the DC/DC converter is 80% efficient then the available output power = 10.36W. This is something to be aware of this when working out the actual power, under worse case conditions. The IEEE have set-up a new task force to progress POE further with a higher power standard IEEE 802.3at. This is still in progress and the new standard is not expected to be ratified in the near future."
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1057 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 05. 09:56

Nekem a jelszó olyan szempontból nem kell, hogy otthoni hálóra lesz, aki eléri, nézheti. (Családi ház lesz, szóval még az sincs, mint itt a panelben, hogy aki a Wifi-t elkapja, nézheti...

Rendben,de ha vállalatiban ilyen alapvetőhibát benéznek, akkor mi lehet még a szoftvreben, ami elsőre ki sem derül? Szerencsére filenvek/korlátok már nem nagyon vannak, aztán majd jön az új verzió, amiben újra előkerül?
Make love not Wor.

#1058 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 02. 05. 16:11

2 bazi nagy teherautó akku, aztán időnként cseréled.
Make love not Wor.

#1059 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 02. 05. 15:22

Ha HTPC-t akarsz faragni akkor belevaló VGA-t veszel 8-ért (egyébként elég az alaplapi), hdmi madzag párszázas kategória lehet, 250-es vinyóra pedig nem sok pr0n fér :D

Microservernél nem viszi a HD-t, no meg nem árt manapság a hdmi kimenet sem.
Make love not Wor.

#1060 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 05. 11:41

Jahno, Te tudsz ilyeneket szerezni? (számlára, csomagolással, nem lopni kell! :D)

Ja. Ezt mondtam, hogy összerakjuk instant NASnak, bekapcsolod, utána weben nyomkodhatot, meg amit akarsz, az már egyszerű. Bár ha filetárolás kell, akkor max. a nevét/IPjét írod át, aztán ennyi. HP-n ráadásul direkt van belső USB csati, abba dugott PENről fut a szoftvere. Ellenben ez biztos nem annyi lesz, mint a legolcsóbb netes ajánlat :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.