Filmajánló II.
Elküldve: 2006. 05. 29. 14:32

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2006. 05. 29. 14:37
Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:32

Tudom.

<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>
Elküldve: 2006. 05. 29. 15:09
Idézet: tesa - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 14:04
Látványos.
Hat nem, de egy kepregenytol mit varjon az ember, nem is ezert nezzuk. :Đ
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2006. 05. 29. 15:20

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:30
Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:24
miabaj a retekklubbos bud spencer / terence hill filmekkel? nekem azokból van meg az összes

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:57
Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:30

Az, h újra szinkronizálták.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>
Elküldve: 2006. 05. 29. 16:48
Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 12:49
Természetesen az "eredeti", Frank Herbert által írt regényekre. Az utolsó egy-két rész már annyira nem tetszett nekem.
Idézet

( bár aki a könyv előtt látja a Lynch filmet, egy életre elmegy tőle a kedve.

Tudom, hogy Frank Herbertnek tetszett a Lynch-féle változat, de dögöljek meg ha tudom miért.

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:22
Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 17:48

Miért nem tetszett neked?
Elküldve: 2006. 05. 29. 17:44
Elküldve: 2006. 05. 29. 19:14

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:43

Tetszett, bár a vége nem annyira (már az egyik verzió).
Elküldve: 2006. 05. 29. 21:15
Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 13:49
Brian Herbert & Kevin J. Anderson féle folytatások, szót sem érdemelnek.
de a Frank Herbert által írt részekkel szvsz semmi baj sincs. A részek közt eltelt 20-25 év érződik rajtuk, másképp/más irányba folynak a dolgok mint az első könyvben. Herbertben is megváltozhattak dolgok, de rosszabb író csak nem lett az évek alatt.
( + ugye az utolsó, 7. rész el sem készült Herbert halála miatt).
a minisorozat tisztességesen bemutatja mi van a könyvben, de ennek nem sok értelmét látom, akkor inkább elolvasom ötödjére is. (aki nem ismeri a könyvet, kedvcsinálónak jó lehet

Lynch kicsit másképp értelmezi/mutatja. olyan Lynches (

( bár aki a könyv előtt látja a Lynch filmet, egy életre elmegy tőle a kedve.

Látom összegyűlt itt sok Dűne-rajongó

A könyvekről csak annyit, hogy az előjáték trilógia valóban rémesen gagyira sikerült, de a Butleri Dzsihádról szóló könyvek nekem nagyon tetszettek, azokat érdemes elolvasni. Ezek után remélem, hogy megírják a Dune 7-et is, szerintem méltó lenne a Mester örökségéhez

A filmadaptációk nekem speciel nem tetszettek, mert a történet szempontjából alapvető dolgokat változtattak meg bennük, de ha már választani kell, akkor a Stinges verzió

Elküldve: 2006. 05. 30. 02:03

!!!SPOILER!!!
Nagyon sajnálom, hogy meg kellett halnia Xaviernek, Cyclopsnak, Jean Graynek.

De mondjuk az emberek vezetőiben is csalódtam, ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a helyes, óriási veszteségekre volt szükség.
Azt ugyebár nem tudni, mi lett Cyclops-sal (feltételezhetjük, hogy őt is elemeire szedte szét Phoenix, de ezt nem tudjuk). Viszont Xavier mosolygott, mielőtt elemire hullott volna szét. Legalábbis úgy tűnik, ez történik, jobban nem tudom leírni, mivel nem tudom, pontosan mit tesz ilyenkor Phoenix. Tehát, lehet, hogy a professzor már sejtett, tudott valamit, ami esetleg a következő részből derül ki. Gondolom, átjutott Phoenix védelmén és rájött valamire. Legalábbis nekem így tűnt, remélem, így is van.

Összeségében nálam kiváló a film, a színészekkel teljesen meg vagyok elégedve, egytől egyig kiválóak voltak. Bratt Rattner ismét bizonyította, nagyon jó rendező. A forgatókönyvírókat legszívesebben felkötném, de csak az "öldöklésük" miatt.

/!!!SPOILER!!!
A lényeg: csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyszerű film, megéri az árát.

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:48
Ha megvártad volna a stáblista utáni jelnetet, kevésbé lettél volna szomorú.

Szerkesztette: lexatan 2006. 05. 30. 09:48 -kor
Elküldve: 2006. 05. 30. 10:16

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:34
Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 3:03

!!!SPOILER!!!

De mondjuk az emberek vezetőiben is csalódtam, ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a helyes, óriási veszteségekre volt szükség.
Azt ugyebár nem tudni, mi lett Cyclops-sal (feltételezhetjük, hogy őt is elemeire szedte szét Phoenix, de ezt nem tudjuk). Viszont Xavier mosolygott, mielőtt elemire hullott volna szét. Legalábbis úgy tűnik, ez történik, jobban nem tudom leírni, mivel nem tudom, pontosan mit tesz ilyenkor Phoenix. Tehát, lehet, hogy a professzor már sejtett, tudott valamit, ami esetleg a következő részből derül ki. Gondolom, átjutott Phoenix védelmén és rájött valamire. Legalábbis nekem így tűnt, remélem, így is van.

Összeségében nálam kiváló a film, a színészekkel teljesen meg vagyok elégedve, egytől egyig kiválóak voltak. Bratt Rattner ismét bizonyította, nagyon jó rendező. A forgatókönyvírókat legszívesebben felkötném, de csak az "öldöklésük" miatt.

/!!!SPOILER!!!

...esetleges SPOILER!
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy Xavier fel fog tamadni, leven az elejen nem veletlenul mutatta azt a komas videot, az egy kiserlet resze volt, ahol Xavier tudatat probaltak meg atvinni az emberkebe, ami mint kesobb elvileg kiderul, sikeres volt... (de lehet, hogy huleseg, mar asse tom hol olvastam...)
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 30. 10:37 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2006. 05. 30. 13:01
Idézet: lexatan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 13:56

Köszi!!!

Elküldve: 2006. 05. 31. 15:04
Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 3:03

!!!SPOILER!!!

/!!!SPOILER!!!

Sejtet valamit az esetleges negyedik részről a 3. rész legeslegutolsó pillanata.
Amúgy úgy néztem a harmadikat, hogy az első kettőt nem is láttam. Csak a páromat kísértem el. Látványos volt, meg minden, de történetileg nem fogott meg. Látnom kéne az első kettőt is?

És egy kicsit

Nagyon kérek mindenkit, aki valamilyen film borító/plakát képet illeszt be kérem írja oda a magyar nyelven futott címét is, mert nem mindenki ismeri a filmeket az eredeti címük alapján. Köszönöm.
ON
Szerkesztette: tesa 2006. 05. 31. 15:05 -kor