HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló II. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:32

Akkor tényleg megérdemled a titulust az avatarod alatt. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#82 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:37

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:32

Akkor tényleg megérdemled a titulust az avatarod alatt. :D

Tudom. :p
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#83 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:09

Idézet: tesa - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 14:04

A történet nem volt egy hajde..
Látványos.

Hat nem, de egy kepregenytol mit varjon az ember, nem is ezert nezzuk. :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#84 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:20

Nem kellene a képregényeket lenézni.  ;) Az más kérdés, hogy nálunk alig van és hogy milyenek...
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#85 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:30

Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:24

Megvan DVDn. Mondjuk az összes (nem retekklubos) DVD megvan...

miabaj a retekklubbos bud spencer / terence hill filmekkel? nekem azokból van meg az összes  :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#86 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:57

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:30

miabaj a retekklubbos bud spencer / terence hill filmekkel? nekem azokból van meg az összes  :)

Az, h újra szinkronizálták.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#87 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 16:48

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 12:49

melyik regényekre gondolsz?

Természetesen az "eredeti", Frank Herbert által írt regényekre. Az utolsó egy-két rész már annyira nem tetszett nekem.

Idézet

Lynch kicsit másképp értelmezi/mutatja. olyan Lynches ( :D ). elég sokat egyeztetett Herberttel, állítólag eléggé tetszett neki is.
( bár aki a könyv előtt látja a Lynch filmet, egy életre elmegy tőle a kedve.  :D )

Tudom, hogy Frank Herbertnek tetszett a Lynch-féle változat, de dögöljek meg ha tudom miért. :D

#88 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:22

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 17:48

Tudom, hogy Frank Herbertnek tetszett a Lynch-féle változat, de dögöljek meg ha tudom miért. :D

Miért nem tetszett neked?
Wherever you go, go with all your heart.

#89 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:44

Nem jött át a Dűne hangulat, összecsapottnak éreztem az egészet, ráadásul a speciális effektusok még az akkori szintet sem ütötték meg.

#90 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 19:14

Kisiklottak

Kép
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#91 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:43

Tegnap ezt láttam.
Kép
Tetszett, bár a vége nem annyira (már az egyik verzió).

#92 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 21:15

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 13:49

melyik regényekre gondolsz?
Brian Herbert & Kevin J. Anderson féle folytatások, szót sem érdemelnek.
de a Frank Herbert által írt részekkel szvsz semmi baj sincs. A részek közt eltelt 20-25 év érződik rajtuk, másképp/más irányba folynak a dolgok mint az első könyvben. Herbertben is megváltozhattak dolgok, de rosszabb író csak nem lett az évek alatt.
( + ugye az utolsó, 7. rész el sem készült Herbert halála miatt).

a minisorozat tisztességesen bemutatja mi van a könyvben, de ennek nem sok értelmét látom, akkor inkább elolvasom ötödjére is. (aki nem ismeri a könyvet, kedvcsinálónak jó lehet  :)  ).
Lynch kicsit másképp értelmezi/mutatja. olyan Lynches ( :D ). elég sokat egyeztetett Herberttel, állítólag eléggé tetszett neki is.
( bár aki a könyv előtt látja a Lynch filmet, egy életre elmegy tőle a kedve.  :D )

Látom összegyűlt itt sok Dűne-rajongó  :respect:

A könyvekről csak annyit, hogy az előjáték trilógia valóban rémesen gagyira sikerült, de a Butleri Dzsihádról szóló könyvek nekem nagyon tetszettek, azokat érdemes elolvasni. Ezek után remélem, hogy megírják a Dune 7-et is, szerintem méltó lenne a Mester örökségéhez  :respect:

A filmadaptációk nekem speciel nem tetszettek, mert a történet szempontjából alapvető dolgokat változtattak meg bennük, de ha már választani kell, akkor a Stinges verzió :D

#93 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 02:03

Megnéztem az X-men 3-at. Kiváló film!!! :respect: Remélem, hamarosan meg tudom nézni moziban is. ;)

!!!SPOILER!!!

Nagyon sajnálom, hogy meg kellett halnia Xaviernek, Cyclopsnak, Jean Graynek. :( Ez volt az egyetlen negatívuma a filmnek számora. (Az effektekről nem nyilatkoznék, nem volt túl jó minőségű a verzió, amit láttam.) Persze, ez kellett a film felépítéséhez, dramaturgiájához. Ha ezt utolsó résznek kell tekinteni, akkor nagyon jó lezárás volt. De én nagyon szomorúan néztem azután, hogy Xavier meghalt. Remélem, ha lesz új rész, akkor valahogy visszatérnek a most "meghalt" szereplők. Akik átalakultak, azok nem sokáig maradnak úgy, lásd Magneto a végén. Nem érdekel, ha banális marhaság lesz az ok, hogy visszatérjenek, de térjenek vissza! Nélkülük nem az igazi az X-men. Ha csak a bevételeken múlik, tuti lesz folytatás szerintem. (A Supermannél nem vagyok ebben biztos...)
De mondjuk az emberek vezetőiben is csalódtam, ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a helyes, óriási veszteségekre volt szükség.
Azt ugyebár nem tudni, mi lett Cyclops-sal (feltételezhetjük, hogy őt is elemeire szedte szét Phoenix, de ezt nem tudjuk). Viszont Xavier mosolygott, mielőtt elemire hullott volna szét. Legalábbis úgy tűnik, ez történik, jobban nem tudom leírni, mivel nem tudom, pontosan mit tesz ilyenkor Phoenix. Tehát, lehet, hogy a professzor már sejtett, tudott valamit, ami esetleg a következő részből derül ki. Gondolom, átjutott Phoenix védelmén és rájött valamire. Legalábbis nekem így tűnt, remélem, így is van. :)

Összeségében nálam kiváló a film, a színészekkel teljesen meg vagyok elégedve, egytől egyig kiválóak voltak. Bratt Rattner ismét bizonyította, nagyon jó rendező. A forgatókönyvírókat legszívesebben felkötném, de csak az "öldöklésük" miatt. ;) 5/5!

/!!!SPOILER!!!

A lényeg: csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyszerű film, megéri az árát.  :up:

#94 Felhasználó inaktív   Xenu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:48

Kissé SPOILER!

Ha megvártad volna a stáblista utáni jelnetet, kevésbé lettél volna szomorú.  ;)

Szerkesztette: lexatan 2006. 05. 30. 09:48 -kor

Arra riadtam fel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

#95 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:16

Az nem volt meg. :) Moziban talán meglehet majd várni. Ha nem, akkor majd DVD-n vagy egy jobb verzióban. :D

#96 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:34

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 3:03

Megnéztem az X-men 3-at. Kiváló film!!! :respect: Remélem, hamarosan meg tudom nézni moziban is. ;)

!!!SPOILER!!!

Nagyon sajnálom, hogy meg kellett halnia Xaviernek, Cyclopsnak, Jean Graynek. :( Ez volt az egyetlen negatívuma a filmnek számora. (Az effektekről nem nyilatkoznék, nem volt túl jó minőségű a verzió, amit láttam.) Persze, ez kellett a film felépítéséhez, dramaturgiájához. Ha ezt utolsó résznek kell tekinteni, akkor nagyon jó lezárás volt. De én nagyon szomorúan néztem azután, hogy Xavier meghalt. Remélem, ha lesz új rész, akkor valahogy visszatérnek a most "meghalt" szereplők. Akik átalakultak, azok nem sokáig maradnak úgy, lásd Magneto a végén. Nem érdekel, ha banális marhaság lesz az ok, hogy visszatérjenek, de térjenek vissza! Nélkülük nem az igazi az X-men. Ha csak a bevételeken múlik, tuti lesz folytatás szerintem. (A Supermannél nem vagyok ebben biztos...)
De mondjuk az emberek vezetőiben is csalódtam, ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a helyes, óriási veszteségekre volt szükség.
Azt ugyebár nem tudni, mi lett Cyclops-sal (feltételezhetjük, hogy őt is elemeire szedte szét Phoenix, de ezt nem tudjuk). Viszont Xavier mosolygott, mielőtt elemire hullott volna szét. Legalábbis úgy tűnik, ez történik, jobban nem tudom leírni, mivel nem tudom, pontosan mit tesz ilyenkor Phoenix. Tehát, lehet, hogy a professzor már sejtett, tudott valamit, ami esetleg a következő részből derül ki. Gondolom, átjutott Phoenix védelmén és rájött valamire. Legalábbis nekem így tűnt, remélem, így is van. :)

Összeségében nálam kiváló a film, a színészekkel teljesen meg vagyok elégedve, egytől egyig kiválóak voltak. Bratt Rattner ismét bizonyította, nagyon jó rendező. A forgatókönyvírókat legszívesebben felkötném, de csak az "öldöklésük" miatt. ;) 5/5!

/!!!SPOILER!!!

A lényeg: csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyszerű film, megéri az árát.  :up:

...esetleges SPOILER!

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy Xavier fel fog tamadni, leven az elejen nem veletlenul mutatta azt a komas videot, az egy kiserlet resze volt, ahol Xavier tudatat probaltak meg atvinni az emberkebe, ami mint kesobb elvileg kiderul, sikeres volt... (de lehet, hogy huleseg, mar asse tom hol olvastam...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 30. 10:37 -kor

#97 Felhasználó inaktív   Xenu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:56

Itt van az a jelenet, igaz rossz minőségben.  ;)
Arra riadtam fel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

#98 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 13:01

Idézet: lexatan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 13:56

Itt van az a jelenet, igaz rossz minőségben.  ;)

Köszi!!! :respect:

#99 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:26

Back To The Future

#100 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 15:04

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 3:03

!!!SPOILER!!!

/!!!SPOILER!!!

Sejtet valamit az esetleges negyedik részről a 3. rész legeslegutolsó pillanata.

Amúgy úgy néztem a harmadikat, hogy az első kettőt nem is láttam. Csak a páromat kísértem el. Látványos volt, meg minden, de történetileg nem fogott meg. Látnom kéne az első kettőt is? :think:

És egy  kicsit :offtopic: :

Nagyon kérek mindenkit, aki valamilyen film borító/plakát képet illeszt be kérem írja oda a magyar nyelven futott címét is, mert nem mindenki ismeri a filmeket az eredeti címük alapján. Köszönöm.

ON

Szerkesztette: tesa 2006. 05. 31. 15:05 -kor

tesa

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7