HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló II. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 26. 11:13

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 16:12

Akkor bocsi, nem vettem észre. Csak ma néztem meg és gondoltam benyomom ide :)

Semmi:)
Szerintem nyugodtan lehet egy filmet többször is ajánlani. Csak a kép miatt mondtam, hogy írtam már.

#2142 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:25

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 19:00

Most jutottam el odaig, hogy megnezzem a ket utolso Caprio filmet, a Veres Gyemantot es a Teglat. Nagyon jo volt mindketto, bar Oscar dijak ide vagy oda, nekem a Veres Gyemant jobban tetszett.

:taps:  Egyetértek. A Tégla nem fogott meg annyira.
tesa

#2143 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:28

Cukorfalat
(Hard Candy)
Kép

Színes, szinkronizált amerikai thriller, 2005

Főszereplők: Patrick Wilson, Ellen Page
Rendezte: David Slade
103 perc

Hayley szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-fel, a 32 éves fotóssal, és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti, és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába, és elmegy vele a férfi házába.......

További ismertetőt nem másoltam be, mert sokat elárul..

Nekem nagyon tetszett, magával ragad a feszültsége...
tesa

#2144 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 21:13

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

> Beowulf <
Full CG

Kép

Kép

Kép

Kép
Wherever you go, go with all your heart.

#2145 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:10

ma 22:15, Duna TV

Lilja 4-ever

Kép

#2146 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:05

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 18:10

ma 22:15, Duna TV

Lilja 4-ever

Kép

Köszi, jól hangzik, ha nem alszom el megnézem :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2147 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 16:12

Kép

A gyűjtő (Kiss the Girls)
Krimi / Thriller, 1997 - amerikai film

Rendezte: Gary Fleder
Főszerepben: Morgan Freeman, Ashley Judd, Alex McArthur, Roma Maffia

Izgalmak és borzongások szédítő tempóban. Gondold azt, hogy hétszer a Hetedik!

Nyolc elrabolt nő. Mind gyönyörű. Mind tehetséges. Mindet az a veszély fenyegeti, hogy az élete kegyetlenül rövid lesz, ha Alex Cross nyomozó és Kate Mctiernan koronatanú nem találja meg a megfoghatatlan gyűjtőt, aki Casanovának hívja magát. Beindul a vadászat a lenti délről a kaliforniai partig és vissza, ebben az idővel versenyt futó, provokatív, izgalmakkal teli filmben, amely James Patterson bestsellere alapján készült.
Ashley Judd alakítja a találékony, határozott Mctiernent. Ő az egyetlen, aki meg tudott szökni Casanova titkos búvóhelyéről - és meg akarja menteni fogolytársnőit, akiket ott hagyott. Morgan Freeman játssza Crosst, a megoldhatatlan rejtélyek mesterét. De most több forog kockán a jóhírénél: ezúttal az egyik áldozat a saját unokahúga ebben a feszes, lebilincselő thrillerben.
-----------------------------------
Jó film,mondjuk,hamar rá lehet jönni ki a fő gonosz :)

#2148 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:34

Idézet

Kép

A diákmegmozdulás során rendőrgyilkosság gyanújába keveredett amerikai egyetemista, Mark egy kis lopott repülőgépen menekülve próbál elszakadni ettől a számára egyre terhesebb világtól. Így ismerkedik meg Dariával, aki egy olyan vállalatnál dolgozik, amely egy üdülőszálló építésével még a sivatagban is képes üzletet csinálni. A fiatal pár közös tűnődése és álmodozása persze nem válhat valósággá, s reménytelenül éles a kontraszt Mark tragikusan végződő lázadása és a polgárok ragyogó fogyasztói világa között, melyet a lány is csak gondolatban képes felrobbantani.

Zabriskie Point
amerikai filmdráma, 109 perc, 1970
16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Michelangelo Antonioni
író: Michelangelo Antonioni
forgatókönyvíró: Michelangelo Antonioni, Franco Rossetti, Sam Shepard, Tonino Guerra, Clare Peploe
zeneszerző: Jerry Garcia
operatőr: Alfio Contini
jelmeztervező: Ray Summers
producer: Carlo Ponti
executive producer: Harrison Starr
látványtervező: Dean Tavoularis
vágó: Franco Arcalli, Jim Benson

szereplő(k):
Mark Frechette (Mark)
Daria Halprin (Daria)
Paul Fix (Cafe Owner)
Rod Taylor (Lee Allen)
Harrison Ford

I. M. Michelangelo Antonioni

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2149 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 17:23

ma 0:05, TV2

Mechanikus Narancs

Kép

#2150 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 23:12

Mostanában láttam:

Fantasztikus Négyes 2: nagyon humoros, látványos szuperhősös mozi, nekem nagyon tetszett. 9/10. :respect:

Star Wars eredeti trilógia: már rég láttam, akkor sem biztos, hogy az összeset végig, megnéztem hát újra a felújított változatot. Nos, nem győzött meg, hogy átálljak az erő másik oldalára és SW fan legyek, maradok a Star Treknél. :) Többször is húzzák az időt, itt-ott unalmas, egy kicsit több információt, illetve fénykard párbajt is elviseltem volna. 6.5/10 Na mindegy, ha már Star Wars, akkor inkább KOTOR I-II. :cool:

Die Hard 4: Röviden csak annyit tudnék mondani, qrva jó film! :smoker: McClane újra a régi, a tökös szövegek megvannak, bár kevesebb káromkodással, de ez filmnézés közben fel sem tűnik. Az akció elsőrangú, Kevin Smith király bónusz. :D 10/10

Robin Hood a fuszeklik fejedelme: már rég láttam, most megnéztem már végre eredeti nyelven. Mit mondjak, dőltem a röhögéstől az elejétől a végéig. :Đ Klasszikus. 10/10

Transformers: Tipikus Bay mozi, fergeteges akció, kiváló látvány (ebbe nem csak Megan Fox tartozik bele :Đ) és nagyon jó humor. 8/10

Simpsons - A film: rohadt jó, végig lehet röhögni, mindenkinek kötelező, nem csak Homér fanoknak. 10/10 :D

The Blues Brothers 2000: nemrég volt TV-ben, ott csak a legelejét láttam. Eddig csak egy olasz nyelvű változatot szereztem be belőle, de az arra jó volt, hogy megtudjam, fantasztikusak benne a zenék. Már csak azért megéri megnézni.

Deja Vu: Denzel Washington filmje, miatta kezdtem bele. Egy kicsit lassan halad, de egyszer azért megéri megnézni. 7/10.

New York Minute: Az Olsen ikrek filmje, de ne ítéljétek el, egész vicces kis film. 7/10 :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2151 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 00:03

Kép

Véres vasárnap (Bloody Sunday)
Dráma, 2002 - angol-ír film

Rendezte: Paul Greengrass
Főszerepben: James Nesbitt, Allan Gildea, Gerard Crossan, Mary Moulds, Carmel McCallion

Derry, Észak-Írország, 1972. január 30. A városban ezen a napon békés tüntetés készül a brit kormány intézkedése ellen, mely lehetővé teszi a katolikus írek börtönbe zárását bírói ítélet nélkül. A felvonulás szervezője Ivan Cooper, aki hisz abban, hogy békésen meg lehet oldani a konfliktusokat. A tüntetők között feltűnik a 17 éves katolikus Gerry Donaghy is, aki gyűlöli az ellenségeskedést, és legszívesebben protestáns barátnőjét venné feleségül.
A demonstrálók brit katonákkal találják szembe magukat. A "Véres vasárnap"-on tizenhárom fegyvertelen tüntető hal meg, és rengetegen megsebesülnek. Ez a nap drámai fordulópontot jelentett a modernkori ír történelemben - fiatalok tömegei csatlakoztak az IRÁ-hoz, elíndítva ezzel egy több évtizedes erőszakhullámot.

-----------------------------------------
Elgondolkodtató,ajánlom.

#2152 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 15:27

Idézet: Necros - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 23:12

Star Wars eredeti trilógia: 6.5/10
Transformers: 8/10
Simpsons - A film: 10/10

Ez is egy vélemény. :D

#2153 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 15:34

Kép

Kép

Kép

Stephen King: Állj ki mellettem! (Stand by Me) (1986)
színes amerikai dráma, 89 perc

Geordie, Chris, Teddy és Vern átlagos tinédzserek egy átlagos oregoni kisvárosban. Élik életüket, és közben életük nagy kalandjára várnak. Egy napon ez a kaland el is jön: a közeli erdőben ugyanis életét veszti egy velük nagyjából egyidős tinédzser. A négy barát elindul, hogy megkeressék a holttestet. Hamarosan azonban meg kell érteniük, hogy ami egy egyszerű jó hangulatú kirándulásnak indult, az véresen komoly dolog.

Szereplõk: Wil Wheaton (Gordie Lachance), River Phoenix (Chris Chambers), Jerry O'Connell (Vern Tessio), Corey Feldman (Teddy Duchamp), Kiefer Sutherland (Ace Merrill), Richard Dreyfuss (a felnőtt Gordon Lachance), Marshall Bell, John Cusack (Denny Lachance), Jason Oliver, Bradley Gregg, Bruno Kirby (Mr. Quidacioluo), Casey Siemaszko, Gary Riley
Rendezte: Rob Reiner

#2154 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:30

Idézet: tesa - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 0:10

Tudod, én min szoktam felhúzni magam?
Azon, hogy a hozzászólók (tisztelet a kivételnek) betesznek egy-egy DVD borítót, vagy posztert, az eredeti nyelvű nyomtatással. Azzal még nem lenne semmi baj, de nem veszik a fáradságot, hogy hozzáírnák az illető film közismertebb, egymás közt emlegetett magyar címét.
Ezt én nagyképű dolognak tartom. Ja,hogy angolul evidens tudni? bocsi. De ha még tudok is, akkor sem tudnám kikövetkeztetni, hogy a Cold Greek Major az a Jéghideg otthon vagy a Rest Stop a Pihenő a pokolban, például....de még lehetne sorolni.

Hát ja, van ilyen. Csak hogy még offoljak :) Berakni egy posztert, semmi értelme, ha nem egy ismert filmről van szó.
(Egyébként az a Cold Greek Major az Cold Creek Manor, bocs, nem hagyhattam ki) :)

Dreamcatcher szerintem nem nagy dobás, de azért feelinges. Inkább a Stand By Me. Sőt, a titkos kedvencem:

Kép

Thinner (Sorvadj El!)

Amiket én nézegettem mostanában, elég rég jártam erre:

Transformers

Nagyon ütős, a minimál történet pont elég, több, mint amit vártam. Az év látványfilmje. Csak moziban!
Ja, a 300 után. :)

Csak az operatőrt iratnám be egy olyan filmes iskolába, ahol megmagyarázzák neki a "nagytotál" fogalmát... :rolleyes:

Die Hard 4

Ez is több lett, mint amit vártam, megvan benne az a Die Hard feeling, egyáltalán nem 24 klón, fényévekkel jobb, mint a 3 szvsz. Gond:
1. McClane-nek nincs haja.
2. Nem szakad le róla a felsője, pedig ott van alatta a híres atlétatrikó... :rolleyes:
3. A "McClane vs. vadászgép" jelenet már nagyon gáz, haverom sírva röhögött alatta... Előtte kellett volna abbahagyni.
4. Lehet, hogy csak a már kitárgyalt előzmények miatt, de úgy néztem a filmet, hogy "ez PG." (13 év felettiek bemehetnek rá, az előző részek 17 feletti "R" besorolásával szemben.) És tényleg, alig volt benne vér, McClane-en több van már az elején, mint az összes hullán együtt. Ez főleg a darálónál volt ciki...
Mindenesetre kellemes meglepetés így is.

Hölgyválasz(Shall We Dance?)

Richard Gere még mindig király, jó, szívmelengető kis film, semmi erőltetett romantika, laza, vicces, de semmi odaerőltetett poén. Nem dráma. Nem vígjáték. Csak egyszerűen film.

És ha már Gere, egy klasszikus:

Kép

Mr. Jones

Mr. Jones egy rendkívül jóképű betege a fiatal pszichiáternőnek. A férfi a diagnózis szerint mániákus depresszióban szenved, ám ez mégsem teljesen igaz. Mr. Jones különös világban él, a múltjában titok lappang, melynek feltárásával a doktornő el tudja érni, hogy kibillentse őt a jelenlegi állapotából és vissza tudja nyerni régi önmagát. Leheletnyi románc a magánélet és a hivatás között húzódó ellentmondás tükrében...

Gere itt frenetikus, élete legjobb formáját hozza. Depresszív film, de felemelő is.

Na, ennyi magam mára, azt hiszem, ez belefért a filmajánlásba. :)

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 07. 21:59 -kor

#2155 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:40

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:30

Hát ja, van ilyen. Csak hogy még offoljak :) Berakni egy posztert, semmi értelme, ha nem egy ismert filmről van szó.
(Egyébként az a Cold Greek Major az Cold Creek Manor, bocs, nem hagyhattam ki) :)

Dreamcatcher szerintem nem nagy dobás.

Nem kell sírni, ott a Google. :cool:
Mindenki annyit tesz hozzá a topichoz, amennyit akar.

Dreamcatcher nem nagy dobás? Mihez képest? :)
Ja, tudom, Pókember 3 rulez... :D

#2156 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:59

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 22:40

Ja, tudom, Pókember 3 rulez... :D

Áh, gyengécske volt a 3, írtam is.

Dreamcatcher a fenti King-filmekhez, a Ragyogáshoz, A Green Mile-hoz, a Dolores Claiborne-hoz, a Hasznos Holmikhoz, a Kedvencek Temetőjéhez képest gyengébb szvsz... :)

És ha már King, lazán kapcsolódik, de mostanában láttam újra, ez is titkos kedvenc:

Kép

A fűnyíróember (The Lawnmower Man)

A szellemileg visszamaradott Jobe Smith-t (Jeff Fahey) csak "fűnyíró embernek" csúfolják a városban. A húszéves fiatalember értelmi és érzelmi fejlődése megrekedt egy ötéves gyerek szintjén. Angelo doktor (Pierce Brosnan), aki csimpánzokon végez komputeres kísérleteket az intelligenciaszint növelésére, megsajnálja Jobe-ot. Számítógépes játékokkal szórakoztatja a fiút, de hamarosan veszélyes kísérletsorozatának alanyává teszi. Az eredmény megdöbbentő: Jobe intelligenciája ugrásszerűen fejlődik. Értelmi képességeinek növekedésével azonban felerősödnek agresszív ösztönei is, és eljön a pillanat, amikor a szuperintelligens fűnyíróember elszabadul. A komputeres beavatkozás hatására bomlott elméje szerint új világrend jött el, és az ő feladata, hogy igazságot szolgáltasson a bűnös világban.

Nálam alap sci-fi.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 07. 22:30 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:11

Kép

Getno

színes magyar játékfilm, 95 perc, 2004
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Salamon András
forgatókönyvíró: Salamon András
operatőr: Tóth Zsolt
vágó: Incze Ágnes

szereplő(k):
Gesztesi Károly (Jancsi)
Szalontay Tünde (Juli)
Király Levente (Jenő)
Péter Kata (Szandi)
Bánfalvy Ágnes (Teri)

Miről álmodik Jancsi (Gesztesi Károly) és felesége (Szalontay Tünde) egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek, gazdagok lesznek. Álmodoznak az amerikai álomról. És mert a férfi apja (Király Levente) már vagy harminc éve amerikai állampolgár, ők végre összeszedik a bátorságukat és minden pénzüket, hogy nekivágjanak a nagy kalandnak. Átrepülik az óceánt, hogy lázadó kamaszlányuk (Péter Kata) társaságában kezdjenek új életet az ígéret földjén.
Igaz, csupán néhány angol szót ismernek. Tény, hogy Amerikáról csak annyit tudnak, amennyi a filmekből és a tévéből kiderül. De nagyon bíznak Jenő papában, mert Jenő tudja, hogy "miről szól az élet".
A nagypapa ugyanis egyszerre testesíti meg a tipikus Las Vegas-i kisnyugdíjast és a büszke magyart, aki egy igazi roncstelep tulajdonosa. Jenő igazi túlélőművész és sivatagi filozófus, akinek hatalmas banalitásai közé olykor igazi bölcsességek is becsúsznak. Fura, de szerethető ember. És bár tényleg van háza Vegasban, az nem egy palota, csupán egy műfűvel körülvett sufni a sivatag szélén. Jancsiéknak tehát egyedül kell megtalálniuk a boldogságot. "Lesz vigasz?"
A 'getno' a Rolling Stones I Can't Get No Satisfaction című számának magyarosra változott, legendás hívószava.

Díjak és jelölések:
35. Magyar Filmszemle (2004) - Arany olló-díj: Incze Ágnes

---------------------------
egyszer érdemes!!
/mondjuk azt sosem fogom megérteni,magyar filmben a SOK angol beszédet miért nem irják ki magyarul... :rolleyes:  /

#2158 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 11:23

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:59

Dreamcatcher a fenti King-filmekhez, a Ragyogáshoz, A Green Mile-hoz, a Dolores Claiborne-hoz, a Hasznos Holmikhoz, a Kedvencek Temetőjéhez képest gyengébb szvsz... :)

És ha már King, lazán kapcsolódik, de mostanában láttam újra, ez is titkos kedvenc:

A fűnyíróember (The Lawnmower Man)

Köszi, erről hallottam, de nem láttam még. :respect:

Nálam a Stephen King filmek között van a Halálsoron meg a Remény rabjai, aztán jön az összes többi...
Ez a kettő viszont zseniális alapmű. :cool:

Amiket nagyon bírtam a minisorozatokból:

A langolierek
A rózsa vére
Végítélet
Az évszázad vihara

Kép

Kép

Kép

Kép

#2159 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:13

A Stand király volt, a Rose Red csak Nancy Travis miatt leginkább. Ja, és az It-et kihagytuk. De nálam is első a Halálsoron. Magasan.
A Lawnmower Man egyébként nem King novella alapján készült, csak a marketing céljából használták fel a készítők a nevét. Aztán tetemes bírságot is kaptak érte, a VHS-eket vissza is kellett vonni, újracimkézni...
A King-féle kis történet is király, készült abból is egy rövidfilm, azt azért megnézném.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 08. 19:16 -kor

#2160 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:35

langolierst láttam még anno tévében, akkoriban vetítettek king filmeket, leszámítva hogy megvalósításon látszott hogy low budget, jóvolt
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.