HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:46

Egész jó ez a Győr-Újpest meccs. :up:
Semper Fi

#42 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:07

Nagyon jó! :up:

#43 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 28. 12:40

Nem megy a fejembe ez a Győr!  :(

2:2-nél lett volna esélyük megfogni az UTE-t, ez tisztán látszott. Erre fél perc nem telik el és Mátyus ilyen ordító hibát követ el...  :omg: Ott aztán össze is omlottak a győriek sajnálatos módon!

De azért Mészölyből kiütközött megint az apja bunkó vére. Nagytotálba, bele a kamerába: "A p*csába, mindig ellenünk történik ilyen!". (Nem szó szerint idézve.)

Szerintem egyébként arra gondolt, hogy elsőre Tóth 11-esét visszafújta a bíró, s gondolom Mészöly szerint ezért is hibázta el elsőre Tóth a rúgást, mert mindez megzavarta. Nahát, hogy ilyen is van? Nem csak az UTE-nak kedveznek a bírók?  :rolleyes:

A VIDI dolga viszont kemény lesz, mert mindenképpen győznie kell, hogy a bronzérmet megszerezze! Az UTE pedig biztosan győzelemre fog játszani, mert nem engedheti meg magának azt, hogy egy Pápai győzelmen múljon a bajnoki címe.
Ezen kívül az MTK szintén a harmadik helyért fog játszani... szóval a VIDI egyetlen esélye Újpesten megverni az UTE-t.

De saját maguknak tették ezt nehézzé. Tény, hogy ebben a bajnokságban a labdarúgásért felelős személyek is megtettek mindent azért, hogy Székesfehérvár semmit ne érjen el a labdarúgásban.
De a VIDI végjegye, az ősszel betonstabil, átjátszhatatlan védelme tavasszal már nem volt az igazi valamilyen okból. Hiszen ősszel is ugyanaz volt jellemző a támadóinkra. Piszok sok hibával játszottak, s bár a kontrák támadójátéka általában magyar viszonylatban nívós, s tetszetős volt, Sitkuék rengeteg 100%-os gólhelyzetet elcsesztek. Igen ám, de 1 gólt, azért általában mindig sikerült rúgni, míg a védelmünk egyet sem kapott. Jöttek sorban a kevés gólos győzelmek, szinte bekapott gól nélkül.

Aztán, amikor a mi védelmünk elkezdte bekapdosni az 1-2-3 gólokat, akkor ez a változatlanul sok hibával megtűzdelt támadójáték már kevés volt az üdvösséghez. Én egyértelműen ebben látom annak okát, hogy miért úszott el Székesfehérvár labdarúgó csapatának első bajnoki címe.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#44 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:10

A Fehérvárnak bár nagyon jól összerakott védelme volt szinte egész évben, a támadó játéka végig elég gyengének bizonyult. A bajnokság elején is, ha jól emlékszem végig gyenge támadó játékkal egy-két góllal hozták a meccseket.  Sitku mellé még kellett volna egy erős támadó, bár én a Sitkut sem tartom egy gólzsáknak. Az Újpest pedig pont ellenkezőleg, a támadó játéka nagyon erős, köszönhetően a Rajczi, Kovács, Tóth triumvirátusnak, míg a védelme pocsék. A Debrecen ebből a szempontból sokkal kiegyensúlyozottabb csapat.

Győr nagyon küzdött, hajtott, de ez nem volt elég, aztán a 3. Újpest gólnál összeomlott minden. A bajnokság legelején mondtam, hogy a Győrnek nagyon-nagyon gyenge a védelme. Ezen a meccsen is beigazolódott, hogy a Hanák, Mátyus tengely nem igazán szuperál. Be is jött, amit mondtam. Egyébként nagyon élvezetes meccs volt, kivéve az anti-újpesteseknek, mert nekik rémálom. :D

#45 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 28. 16:35

Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:10

A Fehérvárnak bár nagyon jól összerakott védelme volt szinte egész évben, a támadó játéka végig elég gyengének bizonyult. A bajnokság elején is, ha jól emlékszem végig gyenge támadó játékkal egy-két góllal hozták a meccseket.  Sitku mellé még kellett volna egy erős támadó, bár én a Sitkut sem tartom egy gólzsáknak.

Nem, nem a támadójáték volt gyenge. Azaz nem abszolút értelemben véve. Én is éppen azt írtam, hogy a befejező csatárokkal volt "csak" gond. Maguk a kontrákból folytatott támadásvezetések gyakran elég tetszetősek voltak. Egyébként mindez elmondható az első négy csapatra. Elég fantáziadús támadásokat vezettek többször is.
A VIDI-ben sajnos nem volt jó befejező csatár. Azaz a jól felépített támadások is rendre elhaltak a kapu előtt, s bizony kevés 100%-os gólhelyzet ment be. Sokat elárul az, hogy viszonylag sok gól védőknek és középpályásoknak köszönhető. Egyértelmű, hogy szerezni kell legalább 2 olyan játékost a csatárok közé, aki képes igen jó arányban gólra váltani a helyzeteket. Dvéri egyedül kevés az üdvösséghez.
(Mondjuk ezért sem kellett volna kölcsönadni Disztl Dávidot!)

A védelem, s csapat egyértelműen leggyengébb pontja pedig Csizmadia. Ő ugyebár gyakran besegített a támadásokba is, de gyakorlatilag minimális sikerrel. Őt én nem tartom méltónak a magyar mezőnyben való szereplésre. Lassú, körülményes, nem agilis, rúgni, cselezni, passzolni nem tud. Nagyon gyenge játékos szerintem.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#46 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:02

A Csizmadiával kapcsolatban 100%ban egyetértek, én is pont őt szúrtam ki magamnak! :)

#47 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:15

A Fehérvár azért úszott el, mert gyenge a támadójátéka, és ha kap egy gólt, bajban van, mert támadni kéne.
Nem csak védekezni, támadni is kell, és ha ugymond magadra húzod az ellenfeled, a kontra miatt, becsúszhat egy talált gól is az ellenféltől..., és ekkor a Vidi már bajban van kissé. Nemzetközi szinten egyik magyar csapatnak sincs sok esélye, de a Vidi meccset lesz a legnehezebb végignézni, ha csak arról fog szólni, hogy védekezik, nemzetközi szinten ez már nehezebb, és kevés esélyük lesz gólt lőni.

Magabiztosan nyertünk, bár 2-2-nél kicsit elbizonytalanodtam, de hamar megnyugodtam.

Döntsön az utolsó forduló. Részben igazságos, hogy az Újpest helyzeti előnyben van a Debrecen ellen, ha másért nem, azért, mert az Újpest TV-s meccsei szinte a legjobbak voltak átlagban, és a semleges szurkolók is jól szórakoztak, így ha az utolsó fordulóban nyerünk, megérdemelten leszünk bajnokok. Nehezebb az ellenfelünk mint a Debrecené, de a bajnoki címért szerintem az ellenfél személye másodlagos kell hogy legyen, OTTHON, HAZAI PÁLYÁN NYERNI KELL!!

HAJRÁ LILÁK HAJRÁ LILÁK

Bármi is lesz a bajnokság vége, minden magyar kupacsapatnak sok sikert kívánok a nemzetközi kupákban.

Szerkesztette: Macska 2006. 05. 28. 17:15 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#48 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 06:54

Idézet: Macska - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 18:15

...Nehezebb az ellenfelünk mint a Debrecené, de a bajnoki címért szerintem az ellenfél személye másodlagos kell hogy legyen, OTTHON, HAZAI PÁLYÁN NYERNI KELL!!

HAJRÁ LILÁK HAJRÁ LILÁK

Bármi is lesz a bajnokság vége, minden magyar kupacsapatnak sok sikert kívánok a nemzetközi kupákban.

Bajnok lesz az Újpest, ebben 100%-ig biztos vagyok! Az is tuti, hogy a Pápát megveri a Loki otthon, de kevés lesz. Eredményesen játszik az UTE, és bedarálja majd a Fehérvárt. Akkor lett volna izgi, ha a Sopront legyőzik Dvériék! Sajnos elmaradt.

Nagy hibának tartanám, ha megemelnék a létszámot jövőre. Inkább csökkenteni kéne. Nekem eddig a 12 csapatos rendszer tetszett a legjobban, rájátszással, alsó- felsőházzal.
"and in this corner weighing in at 850 pounds, GUNS N' ROSES"

#49 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 07:10

Idézet: GNR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 7:54

1. Bajnok lesz az Újpest, ebben 100%-ig biztos vagyok!

2. Ha mégsem, akkor automatikusan az 1. pont lép életbe.

#50 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 09:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 8:10

2. Ha mégsem, akkor automatikusan az 1. pont lép életbe.

:D

#51 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 09:07

Idézet: GNR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 7:54

Nagy hibának tartanám, ha megemelnék a létszámot jövőre. Inkább csökkenteni kéne. Nekem eddig a 12 csapatos rendszer tetszett a legjobban, rájátszással, alsó- felsőházzal.

Az azért volt szar, mert a rájátszás csak odavágós volt. Így azon ment a vita, hogy ki hányszor játszott idegenben/otthon. Ha úgy lenne, hogy oda/visza vágós az már jó lenne.

#52 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 09:24

Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:07

Az azért volt szar, mert a rájátszás csak odavágós volt. Így azon ment a vita, hogy ki hányszor játszott idegenben/otthon. Ha úgy lenne, hogy oda/visza vágós az már jó lenne.

Volt az rendesen oda-visszavágós is.
De az se volt jó (nekik)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#53 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 09:27

Szerintem azért problémás az Újpest bajnoki címe mert a BL selejtezőkön nem fogja olyan szinten képviselni a magyar focit mint ahogy a Debrecen tudná tenni. Laikusként úgy látom, hogy jobb szellemiségű csapat a Lokit. Mentesek a pesti klubbokra jellemző bunkó, kultúrálatlan, trágár, balhés stílustól. A Hajduk Split elleni meccsen megnyílvánuló tiszta, hajtós, felesleges szabálytalanságok nélküli, kiváló sportteljesítményt az újpest nem fogja produkálni. De bár tévednék.

Általában a magyar bajnokságról:
Bundameccseken megnyert bajnokságon nem kell olyan sportteljesítmény nyújtani amivel fel lehet készülni a nemzetközi szinte.
Nem látok más magyarázatot arra, hogy a magyar foci miért nem tudja hozni a többi Közép-Európai országokra jellemő futbalteljesítményt.

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 05. 29. 09:29 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#54 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 10:34

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:24

Volt az rendesen oda-visszavágós is.
De az se volt jó (nekik)

Így van! :respect:

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:27

Szerintem azért problémás az Újpest bajnoki címe mert a BL selejtezőkön nem fogja olyan szinten képviselni a magyar focit mint ahogy a Debrecen tudná tenni. Laikusként úgy látom, hogy jobb szellemiségű csapat a Lokit. Mentesek a pesti klubbokra jellemző bunkó, kultúrálatlan, trágár, balhés stílustól. A Hajduk Split elleni meccsen megnyílvánuló tiszta, hajtós, felesleges szabálytalanságok nélküli, kiváló sportteljesítményt az újpest nem fogja produkálni. De bár tévednék.

Általában a magyar bajnokságról:
Bundameccseken megnyert bajnokságon nem kell olyan sportteljesítmény nyújtani amivel fel lehet készülni a nemzetközi szinte.
Nem látok más magyarázatot arra, hogy a magyar foci miért nem tudja hozni a többi Közép-Európai országokra jellemő futbalteljesítményt.

Azt el kell ismerni, hogy jelenleg az UTE és a Loki játsza a leglátványosabb támadófocit a hazai mezőnyből. Ezt nem lehet semmilyen bundára fogni. Az is tény, hogy idén a legeredményesebb csapat, az Újpest. Tavaly valóban remekül, és szépen játszott a Loki a horvátok ellen, és talán ha megadják Halmosi szabályos gólját Manchesterben... De nincs ha, nincs volna. A United 6:0-al átlépett a Lokin. Talán az Újpestnek több szerencséje lesz, és nem egy favoritot kap a selejtező körben. Én úgy érzem, pont ugyan akkora "sikerrel" tudja képviselni hazánkat az Újpest, mint tenné azt a Loki. Momentán esélye sincs egy hazai csapatnak sem bejutni a főtáblára... :(

Szerkesztette: GNR 2006. 05. 29. 10:36 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 10:40

Szerintem az Újpest mostani csapata egyedülálló, abban a tekintetben, hogy nem a kontrákra építette a játékát. Ez valszeg nagyban köszönhető az edzőnek, aki külföldön szerezte meg a tudását. Míg a magyar edzők állandóan a kontrákra építenek, ráadásul olyan csapatokkal, akik kicsit sem alkalmasak rá. Az első négy helyezett alattiak szinte mind erre építettek és nem is jutottak sehova. Leszámítva a Kispestet meg a REACot, de ők azért nem jutottak sehova, mert nagyon gyenge a keretük.

Fehérvárnak is csak azért jött be a bajnokság elején a kontra taktika, mert beton erős volt a védelme.

#56 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 13:44

Idézet

Lapértesülések szerint a holland válogatott csatárt az AC Milan nézte ki magának, a Chelsea-hez tartó Adnrij Sevcsenko pótlására. „Szeretnénk leigazolni van Nistelrooy-t. Ő egyike azon támadóknak, akik pótolni tudnák a Sevcsenkót.” – nyilatkozta a The Sunnak, az olasz egyesület szóvivője. Van Nistelrooy 200 alkalommal lépett pályára a ManU színeiben, és 150 gólt szerzett az elmúlt öt év során.

:eek:  :eek:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#57 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:10

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 12:44

:fear:

-C0pp3rM!n3-

#58 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:29

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 14:44

Szerintem a holland simán befér a Milanba, legalább a malacfejű mellett lenne egy paci is.  :Đ Félretéve a hülyeséget: két éve azt mondtam volna, nincs jobb helyettese Sevcsenkónak, most viszont vicces az ötlet. A holland formán kívül van egy ideje, nem tudom, hogy lehetne összekapni. Csak Eto'o-t vagy Henryt tudnám elképzelni Seva helyére, ha Milan drukker lennék. Bár ha a másodosztályban fognak jövőre játszani, akkor akadémikus a vita. :D

#59 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:45

Idézet

A labdarúgó Borsodi Liga utolsó fordulójában az aranyéremről döntő mindkét összecsapást - a közvetítés jogait birtokló televíziós csatorna kérésére - nem a korábban közölt vasárnapi, 11:30 órás kezdési időponttal, hanem szombaton, 16:20 órától játsszák.
A Magyar Labdarúgó Liga hétfői tájékoztatása szerint az Újpest FC-Fehérvár FC összecsapást az RTL Klub, míg a Debrecen-Pápa mérkőzést a Sport Klub televízió közvetíti, de az RTL rendszeresen átkapcsol majd a debreceni találkozóra.
A péntek 19 órára kiírt Sopron-Ferencváros találkozó időpontja nem változik, míg a forduló többi mérkőzését azonos időben, szombaton 18 órától rendezik.

Valamint itt egy komment egy valószínű nem UTE szurkolótól (kissé durva, meg a címet nézve kissé nevetséges)
Pártatlanság, oh
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#60 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:29

Bár ha a másodosztályban fognak jövőre játszani, akkor akadémikus a vita. :D

szvsz ez is benne lehet Shev döntésében...csak miért pont a cselszki...mert Abramovics kifizeti a 100 misi eurót érte, ha van egy csöpp esze a Milannak annyit kér, ha jól emlékszem 100 millió eurót kinált ő már több játékosért korábban ( Shev, Henry , stb ), nameg Abramovics kedvence Shev... a 3 menni akaró embert lehet cserébe odaadják, pl Cresponak sokkal jobban ment a Milanban mikor kölcsönadták :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.