LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék.
Elküldve: 2006. 05. 28. 12:40
2:2-nél lett volna esélyük megfogni az UTE-t, ez tisztán látszott. Erre fél perc nem telik el és Mátyus ilyen ordító hibát követ el...
De azért Mészölyből kiütközött megint az apja bunkó vére. Nagytotálba, bele a kamerába: "A p*csába, mindig ellenünk történik ilyen!". (Nem szó szerint idézve.)
Szerintem egyébként arra gondolt, hogy elsőre Tóth 11-esét visszafújta a bíró, s gondolom Mészöly szerint ezért is hibázta el elsőre Tóth a rúgást, mert mindez megzavarta. Nahát, hogy ilyen is van? Nem csak az UTE-nak kedveznek a bírók?
A VIDI dolga viszont kemény lesz, mert mindenképpen győznie kell, hogy a bronzérmet megszerezze! Az UTE pedig biztosan győzelemre fog játszani, mert nem engedheti meg magának azt, hogy egy Pápai győzelmen múljon a bajnoki címe.
Ezen kívül az MTK szintén a harmadik helyért fog játszani... szóval a VIDI egyetlen esélye Újpesten megverni az UTE-t.
De saját maguknak tették ezt nehézzé. Tény, hogy ebben a bajnokságban a labdarúgásért felelős személyek is megtettek mindent azért, hogy Székesfehérvár semmit ne érjen el a labdarúgásban.
De a VIDI végjegye, az ősszel betonstabil, átjátszhatatlan védelme tavasszal már nem volt az igazi valamilyen okból. Hiszen ősszel is ugyanaz volt jellemző a támadóinkra. Piszok sok hibával játszottak, s bár a kontrák támadójátéka általában magyar viszonylatban nívós, s tetszetős volt, Sitkuék rengeteg 100%-os gólhelyzetet elcsesztek. Igen ám, de 1 gólt, azért általában mindig sikerült rúgni, míg a védelmünk egyet sem kapott. Jöttek sorban a kevés gólos győzelmek, szinte bekapott gól nélkül.
Aztán, amikor a mi védelmünk elkezdte bekapdosni az 1-2-3 gólokat, akkor ez a változatlanul sok hibával megtűzdelt támadójáték már kevés volt az üdvösséghez. Én egyértelműen ebben látom annak okát, hogy miért úszott el Székesfehérvár labdarúgó csapatának első bajnoki címe.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 05. 28. 13:10
Győr nagyon küzdött, hajtott, de ez nem volt elég, aztán a 3. Újpest gólnál összeomlott minden. A bajnokság legelején mondtam, hogy a Győrnek nagyon-nagyon gyenge a védelme. Ezen a meccsen is beigazolódott, hogy a Hanák, Mátyus tengely nem igazán szuperál. Be is jött, amit mondtam. Egyébként nagyon élvezetes meccs volt, kivéve az anti-újpesteseknek, mert nekik rémálom.
Elküldve: 2006. 05. 28. 16:35
Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:10
Nem, nem a támadójáték volt gyenge. Azaz nem abszolút értelemben véve. Én is éppen azt írtam, hogy a befejező csatárokkal volt "csak" gond. Maguk a kontrákból folytatott támadásvezetések gyakran elég tetszetősek voltak. Egyébként mindez elmondható az első négy csapatra. Elég fantáziadús támadásokat vezettek többször is.
A VIDI-ben sajnos nem volt jó befejező csatár. Azaz a jól felépített támadások is rendre elhaltak a kapu előtt, s bizony kevés 100%-os gólhelyzet ment be. Sokat elárul az, hogy viszonylag sok gól védőknek és középpályásoknak köszönhető. Egyértelmű, hogy szerezni kell legalább 2 olyan játékost a csatárok közé, aki képes igen jó arányban gólra váltani a helyzeteket. Dvéri egyedül kevés az üdvösséghez.
(Mondjuk ezért sem kellett volna kölcsönadni Disztl Dávidot!)
A védelem, s csapat egyértelműen leggyengébb pontja pedig Csizmadia. Ő ugyebár gyakran besegített a támadásokba is, de gyakorlatilag minimális sikerrel. Őt én nem tartom méltónak a magyar mezőnyben való szereplésre. Lassú, körülményes, nem agilis, rúgni, cselezni, passzolni nem tud. Nagyon gyenge játékos szerintem.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 05. 28. 17:02
Elküldve: 2006. 05. 28. 17:15
Nem csak védekezni, támadni is kell, és ha ugymond magadra húzod az ellenfeled, a kontra miatt, becsúszhat egy talált gól is az ellenféltől..., és ekkor a Vidi már bajban van kissé. Nemzetközi szinten egyik magyar csapatnak sincs sok esélye, de a Vidi meccset lesz a legnehezebb végignézni, ha csak arról fog szólni, hogy védekezik, nemzetközi szinten ez már nehezebb, és kevés esélyük lesz gólt lőni.
Magabiztosan nyertünk, bár 2-2-nél kicsit elbizonytalanodtam, de hamar megnyugodtam.
Döntsön az utolsó forduló. Részben igazságos, hogy az Újpest helyzeti előnyben van a Debrecen ellen, ha másért nem, azért, mert az Újpest TV-s meccsei szinte a legjobbak voltak átlagban, és a semleges szurkolók is jól szórakoztak, így ha az utolsó fordulóban nyerünk, megérdemelten leszünk bajnokok. Nehezebb az ellenfelünk mint a Debrecené, de a bajnoki címért szerintem az ellenfél személye másodlagos kell hogy legyen, OTTHON, HAZAI PÁLYÁN NYERNI KELL!!
HAJRÁ LILÁK HAJRÁ LILÁK
Bármi is lesz a bajnokság vége, minden magyar kupacsapatnak sok sikert kívánok a nemzetközi kupákban.
Szerkesztette: Macska 2006. 05. 28. 17:15 -kor
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2006. 05. 29. 06:54
Idézet: Macska - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 18:15
HAJRÁ LILÁK HAJRÁ LILÁK
Bármi is lesz a bajnokság vége, minden magyar kupacsapatnak sok sikert kívánok a nemzetközi kupákban.
Bajnok lesz az Újpest, ebben 100%-ig biztos vagyok! Az is tuti, hogy a Pápát megveri a Loki otthon, de kevés lesz. Eredményesen játszik az UTE, és bedarálja majd a Fehérvárt. Akkor lett volna izgi, ha a Sopront legyőzik Dvériék! Sajnos elmaradt.
Nagy hibának tartanám, ha megemelnék a létszámot jövőre. Inkább csökkenteni kéne. Nekem eddig a 12 csapatos rendszer tetszett a legjobban, rájátszással, alsó- felsőházzal.
Elküldve: 2006. 05. 29. 07:10
Idézet: GNR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 7:54
2. Ha mégsem, akkor automatikusan az 1. pont lép életbe.
Elküldve: 2006. 05. 29. 09:01
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 8:10
Elküldve: 2006. 05. 29. 09:07
Idézet: GNR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 7:54
Az azért volt szar, mert a rájátszás csak odavágós volt. Így azon ment a vita, hogy ki hányszor játszott idegenben/otthon. Ha úgy lenne, hogy oda/visza vágós az már jó lenne.
Elküldve: 2006. 05. 29. 09:24
Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:07
Volt az rendesen oda-visszavágós is.
De az se volt jó (nekik)
Elküldve: 2006. 05. 29. 09:27
Általában a magyar bajnokságról:
Bundameccseken megnyert bajnokságon nem kell olyan sportteljesítmény nyújtani amivel fel lehet készülni a nemzetközi szinte.
Nem látok más magyarázatot arra, hogy a magyar foci miért nem tudja hozni a többi Közép-Európai országokra jellemő futbalteljesítményt.
Szerkesztette: VINIKOR 2006. 05. 29. 09:29 -kor
Elküldve: 2006. 05. 29. 10:34
Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:24
De az se volt jó (nekik)
Így van!
Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:27
Általában a magyar bajnokságról:
Bundameccseken megnyert bajnokságon nem kell olyan sportteljesítmény nyújtani amivel fel lehet készülni a nemzetközi szinte.
Nem látok más magyarázatot arra, hogy a magyar foci miért nem tudja hozni a többi Közép-Európai országokra jellemő futbalteljesítményt.
Azt el kell ismerni, hogy jelenleg az UTE és a Loki játsza a leglátványosabb támadófocit a hazai mezőnyből. Ezt nem lehet semmilyen bundára fogni. Az is tény, hogy idén a legeredményesebb csapat, az Újpest. Tavaly valóban remekül, és szépen játszott a Loki a horvátok ellen, és talán ha megadják Halmosi szabályos gólját Manchesterben... De nincs ha, nincs volna. A United 6:0-al átlépett a Lokin. Talán az Újpestnek több szerencséje lesz, és nem egy favoritot kap a selejtező körben. Én úgy érzem, pont ugyan akkora "sikerrel" tudja képviselni hazánkat az Újpest, mint tenné azt a Loki. Momentán esélye sincs egy hazai csapatnak sem bejutni a főtáblára...
Szerkesztette: GNR 2006. 05. 29. 10:36 -kor
Elküldve: 2006. 05. 29. 10:40
Fehérvárnak is csak azért jött be a bajnokság elején a kontra taktika, mert beton erős volt a védelme.
Elküldve: 2006. 05. 29. 13:44
Idézet
Elküldve: 2006. 05. 29. 14:10
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 12:44
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 05. 29. 14:29
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 14:44
Szerintem a holland simán befér a Milanba, legalább a malacfejű mellett lenne egy paci is. :Đ Félretéve a hülyeséget: két éve azt mondtam volna, nincs jobb helyettese Sevcsenkónak, most viszont vicces az ötlet. A holland formán kívül van egy ideje, nem tudom, hogy lehetne összekapni. Csak Eto'o-t vagy Henryt tudnám elképzelni Seva helyére, ha Milan drukker lennék. Bár ha a másodosztályban fognak jövőre játszani, akkor akadémikus a vita.
Elküldve: 2006. 05. 29. 14:45
Idézet
A Magyar Labdarúgó Liga hétfői tájékoztatása szerint az Újpest FC-Fehérvár FC összecsapást az RTL Klub, míg a Debrecen-Pápa mérkőzést a Sport Klub televízió közvetíti, de az RTL rendszeresen átkapcsol majd a debreceni találkozóra.
A péntek 19 órára kiírt Sopron-Ferencváros találkozó időpontja nem változik, míg a forduló többi mérkőzését azonos időben, szombaton 18 órától rendezik.
Valamint itt egy komment egy valószínű nem UTE szurkolótól (kissé durva, meg a címet nézve kissé nevetséges)
Pártatlanság, oh
Elküldve: 2006. 05. 29. 15:36
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:29
szvsz ez is benne lehet Shev döntésében...csak miért pont a cselszki...mert Abramovics kifizeti a 100 misi eurót érte, ha van egy csöpp esze a Milannak annyit kér, ha jól emlékszem 100 millió eurót kinált ő már több játékosért korábban ( Shev, Henry , stb ), nameg Abramovics kedvence Shev... a 3 menni akaró embert lehet cserébe odaadják, pl Cresponak sokkal jobban ment a Milanban mikor kölcsönadták

Súgó
A téma zárva.