HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 06:27

Köszi, délután ki is próbálom!  :respect:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#382 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 09:28

Hello!
Egy jó 6 éves pixelview play tv pro+fm (pv-bt878p+fm) tunernek elveszett a driver lemeze. A drivert már sikerült pótolni, de nem tudom, mi volt a kezelőprogramja, amivel lejátszani meg felvenni lehetne, ebben tudnátok segíteni, hogy milyen progival lehetne helyettesíteni?

#383 Felhasználó inaktív   Tompici 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:31

Remélem lesz valaki aki tud segíteni.
Samsung DV kamera felvételeit szerettem volna megszerkesztve kiírni, de nem jött össze az alábbi hiba miatt. A kamerát FireWire kártyán keresztül kötöttem össze a géppel és Pinnacle Studio 11-et használtam a szerkesztéshez. A capture-t követően tapasztaltam, hogy a felvételnek egyáltalán nincsen hangja. Kipróbáltam számtalan beállítást a Studio 11-ben, a kamerán maximumon a hangerő és ennek ellenére nincsen hangja a felvételnek. A video szép tiszta azzal nem is lenne semmi baj. Menéztem a hangkártyát a firewire-t elviekben minden jól működik.
Mivel nem jutottam a Studióval előbbre, hát kipróbáltam az xp movie maker-ét is. Ott is hasonló volt  a gond. Video rendesen lejön, de nincsen hangja. Ja a felvételnek egyébként van rendes hangja.
Találékozott már valaki hasonló problémával?

#384 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 00:26

Mivel tudom kihuzni egy videó alól a hangsávot és elmenteni waw-ba vagy mp3-ba?
Ja és az is jól jönne hogy hogy kell azt megcsinálni.

#385 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 05:18

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 1:26

Mivel tudom kihuzni egy videó alól a hangsávot és elmenteni waw-ba vagy mp3-ba?
Ja és az is jól jönne hogy hogy kell azt megcsinálni.

Videoszerkesztő programok, demultiplexer programok.

#386 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 17:39

Hali!

Adott egy dv kamera, pontos típust nem tudom, lényeg szeretném felrakni dv kazirol anyagot gépre.
na most ha van nekem s-video bemenetem VGA-n, akkor szépen összetolom kamerával és egy erre alkalmas szoftverrel simán átlököm anyagot egy avi fileba hdd-re?
mi lenne a legjobb progi erre? vmi egyszerű és hatékony kellene, eddig nemigen csináltam ilyet, de most sürgős lett hirtelen.
előre is thx :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#387 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:06

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 18:39

Hali!

Adott egy dv kamera, pontos típust nem tudom, lényeg szeretném felrakni dv kazirol anyagot gépre.
na most ha van nekem s-video bemenetem VGA-n, akkor szépen összetolom kamerával és egy erre alkalmas szoftverrel simán átlököm anyagot egy avi fileba hdd-re?
mi lenne a legjobb progi erre? vmi egyszerű és hatékony kellene, eddig nemigen csináltam ilyet, de most sürgős lett hirtelen.
előre is thx :up:

A DV kazettán már digitálisan rögzített videóanyag van, nem igazán fog menni az áttöltés analog videobemenetről (s-video). Használd a firewire aljzatot!

#388 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:38

Idézet: multibit - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:06

A DV kazettán már digitálisan rögzített videóanyag van, nem igazán fog menni az áttöltés analog videobemenetről (s-video). Használd a firewire aljzatot!

aham közben rájöttem :)  :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#389 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 20:22

Idézet: multibit - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:06

Attól, hogy digitális jeleket rögzít a kamera még az S-video, Composite kimenetén normál analóg videó jelenik meg mivel az analóg TV-k felé a kamera tartalmaz D/A konvertert is. (a hanghoz is van D/A konverter). Tehát nyugodtan átrakható S-video-n keresztül is csak ugyebár felesleges hiszen a D/A majd az A/D konverzió csak ront a képminőségen. DV kameráknál firewire használatos mert így csak sima hálózati másolás történik és nem lesz minőségromlás.

#390 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 06:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 21:22

Attól, hogy digitális jeleket rögzít a kamera még az S-video, Composite kimenetén normál analóg videó jelenik meg mivel az analóg TV-k felé a kamera tartalmaz D/A konvertert is. (a hanghoz is van D/A konverter). Tehát nyugodtan átrakható S-video-n keresztül is csak ugyebár felesleges hiszen a D/A majd az A/D konverzió csak ront a képminőségen. DV kameráknál firewire használatos mert így csak sima hálózati másolás történik és nem lesz minőségromlás.

Ezzel én is tisztában vagyok! A kamera analog kimenetét lehet használni, csak - ebben az esetben - felesleges... :respect:

Szerkesztette: multibit 2007. 08. 27. 06:21 -kor

#391 Felhasználó inaktív   LucifeTheReal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 09:54

Sziasztok!

Legnagyobb tiszteletem minden hozzáértő úrnak, és hölgynek!Hajnali 4 óra óta böngészem a topikot, kezdve a 2004-es legelső oldaltól de nem tudok segítségre találni.(biztosan én kerestem rossz helyen) Régi VHS filmeket szeretnék digitalizálni, a lehető legjobb minőségben, amit majd DVD-be szeretnék konvertálni. 1 1/2-2 órás filmek.
A nyers behuzásig már találtam beállítást:

VirtualDub 1.6.3
Codec Huffyuv
720x576
Frame 25
Audio Encoding: PCM

Filter:
Chroma noise reduction  (1.1)
Temporal Smoother 5

Ez eddig meg is lenne, de tömöríteni szertném, hogy késöbb ConvertXtoDVD-vel bekonvertálhassam.
(Nekem ez jött be)
Többen is kérdezték, amit most én is feltennék, hátha valaki hozzáértő tud konkrét választ adni.
Mivel érdemes tömöríteni? DivX 6.0.4-el próbáltam, de ott a configjába van annyi "Kínai" dolog mint égen a csillag. Más Codec-kekkel is próbálkoztam, és azok beállításaival, de sajnos nincs rá felesleges 15 évem, mire mind kipróbálom őket. A minőség mindíg erősen romlott. 4000-es bitrátával is.
Tehát mivel kéne tömörítenem? Bármilyen tanács érdekel.
Capture kártyám:Winfast DV2000
Composite-on jön a jel ,mert az S-Video-n valamiért élvezhetetlen.
CPU: AMD Athlon64 3500+
RAM: 1G

Elnézést a Lámaságomért, légyszi segítsetek.

#392 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:24

Idézet: LucifeTheReal - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 10:54

Sziasztok!

Legnagyobb tiszteletem minden hozzáértő úrnak, és hölgynek!Hajnali 4 óra óta böngészem a topikot, kezdve a 2004-es legelső oldaltól de nem tudok segítségre találni.(biztosan én kerestem rossz helyen) Régi VHS filmeket szeretnék digitalizálni, a lehető legjobb minőségben, amit majd DVD-be szeretnék konvertálni. 1 1/2-2 órás filmek.
A nyers behuzásig már találtam beállítást:

VirtualDub 1.6.3
Codec Huffyuv
720x576
Frame 25
Audio Encoding: PCM

Filter:
Chroma noise reduction  (1.1)
Temporal Smoother 5

Ez eddig meg is lenne, de tömöríteni szertném, hogy késöbb ConvertXtoDVD-vel bekonvertálhassam.
(Nekem ez jött be)
Többen is kérdezték, amit most én is feltennék, hátha valaki hozzáértő tud konkrét választ adni.
Mivel érdemes tömöríteni? DivX 6.0.4-el próbáltam, de ott a configjába van annyi "Kínai" dolog mint égen a csillag. Más Codec-kekkel is próbálkoztam, és azok beállításaival, de sajnos nincs rá felesleges 15 évem, mire mind kipróbálom őket. A minőség mindíg erősen romlott. 4000-es bitrátával is.
Tehát mivel kéne tömörítenem? Bármilyen tanács érdekel.
Capture kártyám:Winfast DV2000
Composite-on jön a jel ,mert az S-Video-n valamiért élvezhetetlen.
CPU: AMD Athlon64 3500+
RAM: 1G

Elnézést a Lámaságomért, légyszi segítsetek.

Ha a végén DVD-re írod akkor minek akarod DIVX-be tömöríteni. Készíts MPEG2-t és azt írd ki DVD-re DVD-VIDEO formátumban.

#393 Felhasználó inaktív   LucifeTheReal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 10:24

Ha a végén DVD-re írod akkor minek akarod DIVX-be tömöríteni. Készíts MPEG2-t és azt írd ki DVD-re DVD-VIDEO formátumban.

Köszönöm, a gyors választ, főleg olyasvalakitől, aki a kezdetek óta itt van :respect:
Én úgy tudtam a DivX 6.4.0 jobb tömörítő, mint az Mpeg2, de hangsúlyozom csak én hallottam így.
A ConvertXtoDVD mindkét fajtát meg tudja csinálni. Most már csak azt szeretném tudni, hogyan, melyikkel és milyen beállításokkal csináljam?...VirtualDubbal? A DivX6.4.0-nek számomra bonyolult a beállítása, ill. a virtualDub-ba ilyen codec-jeim vannak:

Cinepak Codec by Radius
DivX 6.4.0 Codec (1 Logical CPU)
DivX 6.4.0 YV12 Decoder
ffdshow Video Codec
Huffyuv v2.1.1
Indeo video 5.10
Intel 4:2:0 Video V2.50
-"- R3.2
-"- 4.5
Intel IYUV-kodek
Microsoft H.261 Video codec
Microsoft H.263 Video codec
Microsoft MPEG-4 Video codec V1
Microsoft MPEG-4 Video codec V2
Microsoft RLE
Microsoft Video 1
XviD MPEG-4 Codec

Nagyon várom a választ, hogy neki kezdhessek :respect:

#394 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:53

Idézet: LucifeTheReal - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:43

Köszönöm, a gyors választ, főleg olyasvalakitől, aki a kezdetek óta itt van :respect:
Én úgy tudtam a DivX 6.4.0 jobb tömörítő, mint az Mpeg2, de hangsúlyozom csak én hallottam így.
A ConvertXtoDVD mindkét fajtát meg tudja csinálni. Most már csak azt szeretném tudni, hogyan, melyikkel és milyen beállításokkal csináljam?...VirtualDubbal? A DivX6.4.0-nek számomra bonyolult a beállítása, ill. a virtualDub-ba ilyen codec-jeim vannak:

Cinepak Codec by Radius
DivX 6.4.0 Codec (1 Logical CPU)
DivX 6.4.0 YV12 Decoder
ffdshow Video Codec
Huffyuv v2.1.1
Indeo video 5.10
Intel 4:2:0 Video V2.50
-"- R3.2
-"- 4.5
Intel IYUV-kodek
Microsoft H.261 Video codec
Microsoft H.263 Video codec
Microsoft MPEG-4 Video codec V1
Microsoft MPEG-4 Video codec V2
Microsoft RLE
Microsoft Video 1
XviD MPEG-4 Codec

Nagyon várom a választ, hogy neki kezdhessek :respect:

A DIVX és az MPEG2 között ég és föld a különbség. A DIVX akkor javasolt ha csak PC-n nézed meg kell a kis sávszélesség meg a kis hely.
A DIVX nem jobb hanem más. A DIVX nem szabványosított formátum.
Minek a ConvertXtoDVD? Fogsz egy jó MPEG2 tömörítő programot (pld. TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.) és a már bedigitalizált anyagból elkészíted az MPEG2-t (a DVD-VIDEO formátumhoz való szabványos MPEG2-t) aztán fogsz egy DVD authoring azaz DVD tartalomszerkesztő programot (pld. TMPEG DVD Author) és elkészíted a szabványos DVD-VIDEO formátumot.

Szerk:
1. digitalizálod a VHS felvételt valamilyen kevésbé tömörített AVI formátumba. Erre a DV tökéletesen megfelelő mert a TV kártyád digitalizáló chipje által adott minőség nem olyan, hogy érdemes lenne kevésbé tömörített formátumban rögzíteni (a DV 5:1 arányú tömörítés /25Mbps a bitráta/)

2. az így kapott digitális anyagon elvégzed a szükséges utófeldolgozást (szűrés).

3. MPEG2 tömörítő programmal elkészíted az MPEG2-t (TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.)

4. DVD authoring (tartalomszerkesztő) programmal elkészíted a szabványos DVD-VIDEO formátumot és kiírod DVD-re.

Szerkesztette: wpepi 2007. 09. 03. 11:08 -kor

#395 Felhasználó inaktív   LucifeTheReal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 12:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 10:53

A DIVX és az MPEG2 között ég és föld a különbség. A DIVX akkor javasolt ha csak PC-n nézed meg kell a kis sávszélesség meg a kis hely.
A DIVX nem jobb hanem más. A DIVX nem szabványosított formátum.
Minek a ConvertXtoDVD? Fogsz egy jó MPEG2 tömörítő programot (pld. TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.) és a már bedigitalizált anyagból elkészíted az MPEG2-t (a DVD-VIDEO formátumhoz való szabványos MPEG2-t) aztán fogsz egy DVD authoring azaz DVD tartalomszerkesztő programot (pld. TMPEG DVD Author) és elkészíted a szabványos DVD-VIDEO formátumot.

Szerk:
1. digitalizálod a VHS felvételt valamilyen kevésbé tömörített AVI formátumba. Erre a DV tökéletesen megfelelő mert a TV kártyád digitalizáló chipje által adott minőség nem olyan, hogy érdemes lenne kevésbé tömörített formátumban rögzíteni (a DV 5:1 arányú tömörítés /25Mbps a bitráta/)

2. az így kapott digitális anyagon elvégzed a szükséges utófeldolgozást (szűrés).

3. MPEG2 tömörítő programmal elkészíted az MPEG2-t (TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.)

4. DVD authoring (tartalomszerkesztő) programmal elkészíted a szabványos DVD-VIDEO formátumot és kiírod DVD-re.

Uh.

1. DV és azt hogyan? Már az elején mondtam, hogy láma vagyok.
    vagy kevésbé tömörített avi? Hát ezért kértem itt segítséget mert nem tudom beállítani a..., a... melyik  tömörítőt?

2. a szűrés az még oké, mer azt már írtam.

3. Ok. Pl., a tmpgenc-be mit kell beállítanom? Még sosem dolgoztam vele... Így leírva 1xű, de mégis hogy s mint? Ezt mindenki 1x elkezdi...

4. hát ezért kell a ConvertXtoDVD, mert halvány lila gőzöm van a tartalomszerkesztésről, meg utána kiírni (az még csak csak) de minek?! ConvertX... betallóz/legjobb minőség/hova tegye/esetleg ki is írja csípőből.

Szóval minden tiszteletem a tiéd, de sokkal bonyolultabb lett a dolog.
a nyers filmfájl-t, tmpgenc-vel hogyan tudom Mpeg2-be tömöríteni? ...de láma vagyok! sztem, még van olyan rajtam kívül akinek hasznos lenne ha leírnád.

#396 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:09

Idézet: LucifeTheReal - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 13:04

Uh.

1. DV és azt hogyan? Már az elején mondtam, hogy láma vagyok.
    vagy kevésbé tömörített avi? Hát ezért kértem itt segítséget mert nem tudom beállítani a..., a... melyik     tömörítőt?

2. a szűrés az még oké, mer azt már írtam.

3. Ok. Pl., a tmpgenc-be mit kell beállítanom? Még sosem dolgoztam vele... Így leírva 1xű, de mégis hogy s mint? Ezt mindenki 1x elkezdi...

4. hát ezért kell a ConvertXtoDVD, mert halvány lila gőzöm van a tartalomszerkesztésről, meg utána kiírni (az még csak csak) de minek?! ConvertX... betallóz/legjobb minőség/hova tegye/esetleg ki is írja csípőből.

a nyers filmfájl-t, tmpgenc-vel hogyan tudom Mpeg2-be tömöríteni? ...de láma vagyok! sztem, még van olyan rajtam kívül akinek hasznos lenne ha leírnád.

Azt, hogy a VHS felvételt milyen formátumban rögzíted attól függ, hogy a TV kártyád capture programja milyen formátumokat támogat. Ha van lehetőség DV AVI rögzítésre akkor azt célszerű választani. Ha nincs akkor helyette biztos van valamilyen más. Tehát a capture programban a rögzítési beállításnál kell/lehet kiválasztani, hogy mi legyen a digitális formátum.

Idézet

vagy kevésbé tömörített avi? Hát ezért kértem itt segítséget mert nem tudom beállítani a..., a... melyik     tömörítőt?

Mielőtt digitalizálsz mindenképpen meg kell ismerkedned a TV kártyád capture programjával és azzal, hogy milyen formátumokat támogat mert e nélkül nem fogsz tudni minőségi anyagot készíteni.

Idézet

a szűrés az még oké, mer azt már írtam.

A zajt és annak kiszűrését is ismered? Ahhoz, hogy jó legyen az eredmény ismerni kell a kiszűrendő zaj jellemzőit, az általad kinézett szűrőalgoritmus működését mert csak úgy magától a zajszűrő sem fog működni. Ahhoz, hogy jó eredményt kapj tudnod kell, hogy mit, miért állítasz be és, hogy az adott zajhoz milyen szűrési algoritmus ad jobb megoldást. pld. az általad említett Chroma noise reduction esetében az YUV csatornákhoz (Y a világosságjel, U és a V a színkülönbségi jelek) szükséges értékeket neked kell meghatározni tehát ha nem vagy tisztában a filter működési elvével akkor csak nagy kínszenvedés árán tudsz majd elfogadható eredményt produkálni.

Idézet

Ok. Pl., a tmpgenc-be mit kell beállítanom? Még sosem dolgoztam vele... Így leírva 1xű, de mégis hogy s mint? Ezt mindenki 1x elkezdi...

A DVD-VIDEO formátum MP@ML MPEG2-t fogad el de a maximális bitráta nem lépheti át a 9.8Mbps értéket. Ez azt jelenti, hogy az MPEG2 tömörítő programban az MP@ML formátumú MPEG2-t kell kiválasztani mely az alábbiak szerint néz ki:
720x576 felbontás, IBP GOP struktúra, 12 vagy 15 GOP hossz, CBR vagy VBR kódolás (a VBR jobb eredményt ad de ha DVD maximumon azaz 9.8Mbps bitrátával szeretnéd elkészíteni akkor a CBR javasolt).
A bitráta értékét az határozza meg, hogy mennyi anyagot milyen minőségben szeretnél lemezre írni. Ez annyit jelent, hogy ha a legjobb minőséget szeretnéd akkor ehhez CBR kódolást kell választanod és 9.8Mbps bitrátát melynek eredménye, hogy 1 óra anyag írható ki látható minőségromlás nélkül egy 4.7-es DVD-re. Ha 1 óránál többet szeretnél kiírni akkor a VBR kódolás javasolt melynél három bitráta érték szerepel. Az egyik a minimum melynek javasolt értéke mindig 2Mbps, a másik a maximum melynek a javasolt értéke mindig 9.8Mbps és végül az átlag mely hatással van a minőségre és a kiírható mennyiségre is. pld. az 4.5Mbps átlag azt jelenti, hogy maximum 2 óra írható ki egy 4.7-es DVD-re. VHS forrás esetén kb. 90-100 perc hossz ajánlott ha 4.7-es a lemez. Ez kb. 5Mbps-6.5Mbps közti átlag bitrátrával érhető el.

Idézet

hát ezért kell a ConvertXtoDVD, mert halvány lila gőzöm van a tartalomszerkesztésről, meg utána kiírni (az még csak csak) de minek?! ConvertX... betallóz/legjobb minőség/hova tegye/esetleg ki is írja csípőből.

A DVD tartalomszerkesztés pusztán annyi, hogy mit és milyen sorrendben szeretnél látni a lemez lejátszásakor. Itt már nincs tömörítés. A DVD tartalomszerkesztés pusztán annyi, hogy a betöltött MPEG2 állomány miként legyen lejátszható azaz legyenek-e fejezetek (chapter), legyen-e menü, stb.
A TMPEG DVD Author programmal egy DVD tartalom elkészítés gyerekjáték mert lépésről lépésre vezet végig (ezt nyomd meg, azt nyomd meg, stb.). A DVD-VIDEO struktúra elkészítése meg a DVD írás automatikus tehát ott neked nem kell semmit se állítani.

Idézet

A VHS DVD-re írása egy igen összetett és bonyolult feladat. Ahhoz, hogy ezt legalább olyan minőségben mint ami a szalagon van el tudd végezni jártasnak kell lenni a témában.
Persze elsőre laikus szemmel nem tűnik bonyolultnak de ha a minőség megtartása ill. a jobb minőség elérése a cél akkor ez igencsak ütős feladat annak aki nem járatos ebbe a témában.

Én személy szerint azt javaslom, hogy ha csak a digitális formátumban való tárolás a cél azaz nem szeretnél ebbe a témába komolyabban elmerülni akkor a VHS felvételeket asztali DVD felvevővel írd át DVD-re. Ott nem kell más tenni csak összekötöd a videomagnót a DVD felvevővel aztán indítod a felvételt. A felvevőben lévő célhardware meg elvégez mindent helyetted.

Szerkesztette: wpepi 2007. 09. 03. 13:18 -kor

#397 Felhasználó inaktív   LucifeTheReal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:37

Ok.
tök jó részletes!
Szóval a Capture program, mármint a kártyáé mindenformátumot enged az mpeg1-től a dvd-ig de hihetetlen sz*r lesz a minősége, ill engedi az összes codec-ket használni ami a gépen van. Itt jönnek, hogy hogyan is állítsam be a codec-eket?! Időközben próbálkoztam a nyersből tömöríteni, a VHS minőség nem jött vissza, de jobb lett az X-Vid mepg4 codec-kel a tömörítés, mint a kártya capture programjával a 6000 bitrátás "dvd minőségű" digit. Akkor ez most hogy van?! mert már teljesen nem értem. Lehet, hogy valaki olyat kéne kérdezzek, aki vágja a codec beállításokat, vagy már kisakkozta a legjobbat, az ehhez hasonló esetekben. DVD felvevőt vajon miből?! Ez a probléma is jelentkezhet másnál is. Így probálgatások után, codec beállítási hibának tűnik...pláne, hogy dvd minőségű capture fele olyan minőség sincs(én sem értem). Másodlépésként felvettem a kapcsolatot a Topicnyító "Múmiával", ill. "Euro" nevű urakkal (ő írta itt, hogyan húzzuk be nyersen) hátha mindeketten megtudunk valami újjat. Ha esetleg fejlemény lesz, azt beírom ide.

Köszönöm mégegyszer a segítséged!

#398 Felhasználó inaktív   LucifeTheReal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:55

Csak még valami, amit nem értek. A neten található filmek között sok a VHS-rip. Konvertáltam is már belőlük, nem eggyet. A kész minőséggel teljesen elégedett vagyok. Ami érdekesség, hogy 95%-uk DivX, vagy X-Vid codec-esek. Tudom a méret miatt, de mégis miért nézhetőek és konvertálhatóak gond nélkül? Nem kell Mpeg2-be átalakítani. A konvertáló megoldja. akkor nem lehet, hogy mégiscsak azt a fránya DivX 6.4-et kéne jól belőni?! Pláne, hogy a neten lévő filmekből csak a Div3-masok a gyenge minőségűek. Amik DivX5-ös codec-kel vannak tömörítve azok már teljesen jók! ezt sem értem...

#399 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:08

Idézet: LucifeTheReal - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 14:37

Ok.
tök jó részletes!
Szóval a Capture program, mármint a kártyáé mindenformátumot enged az mpeg1-től a dvd-ig de hihetetlen sz*r lesz a minősége, ill engedi az összes codec-ket használni ami a gépen van. Itt jönnek, hogy hogyan is állítsam be a codec-eket?! Időközben próbálkoztam a nyersből tömöríteni, a VHS minőség nem jött vissza, de jobb lett az X-Vid mepg4 codec-kel a tömörítés, mint a kártya capture programjával a 6000 bitrátás "dvd minőségű" digit. Akkor ez most hogy van?! mert már teljesen nem értem. Lehet, hogy valaki olyat kéne kérdezzek, aki vágja a codec beállításokat, vagy már kisakkozta a legjobbat, az ehhez hasonló esetekben. DVD felvevőt vajon miből?! Ez a probléma is jelentkezhet másnál is. Így probálgatások után, codec beállítási hibának tűnik...pláne, hogy dvd minőségű capture fele olyan minőség sincs(én sem értem). Másodlépésként felvettem a kapcsolatot a Topicnyító "Múmiával", ill. "Euro" nevű urakkal (ő írta itt, hogyan húzzuk be nyersen) hátha mindeketten megtudunk valami újjat. Ha esetleg fejlemény lesz, azt beírom ide.

Köszönöm mégegyszer a segítséged!

Ami a codec-et illeti mivel VHS a forrás és nem rendelkezel hardware-es előszűréssel ezért csak olyan codec jöhet számításba mely jól viseli a zajt. Az MPEG nem viseli jól. Pontosabban a zaj az MPEG halála. Éppen ezért kell MPEG tömörítés előtt zajt szűrni.
Azért javasoltam a DV-t mert az jobban tűri a zajt. Olyan codec-nek mely 5:1-nél kisebb mértékben tömörít a te TV kártyádnál nincs értelme hiszen a kártya által biztosított digitális anyag minősége nem indokolja 5:1-nél alacsonyabb vagy éppen tömörítetlen AVI rögzítését.

Idézet

DVD felvevőt vajon miből?! Ez a probléma is jelentkezhet másnál is.

Csak van az ismeretségi körödben valakinek. Egyébként a VHS DVD-re írása mint ahogy azt már írtam nem egyszerű feladat. Főleg nem kezdőnek. Ma már elérhető áron (20.000Ft-50.000Ft) vannak olyan PC-s capture eszközök melyek otthoni körülmények között lehetővé teszik a VHS felvételek jó minőségű digitalizálását. Az asztali felvevők is szépen veszik át a mezei videomagnó helyét és a zuhanó árával egyre jobba terjed el a háztartásokban.

Idézet

Topicnyító "Múmiával", ill. "Euro" nevű urakkal (ő írta itt, hogyan húzzuk be nyersen)

Ők is csak ugyanazt tudják írni mint én azaz digitalizálni kevésbé tömörített AVI-ba (nem DIVX meg MPEG4 mivel ezek erősen tömörített állományok) és utána az anyag zajosságához megfelelő zajszűrő algoritmus és beállítás majd MPEG2 tömörítés.

Idézet

hátha mindeketten megtudunk valami újjat

Ezzel most rám céloztál? Mert ha igen akkor nem hinném, hogy ezzel a témával kapcsolatban bármi újat is megtudhatnék hiszen 98 óta foglalkozom VHS, S-VHS feldolgozással  és hát ezen idő alatt még a 25 éves totál lepusztult felvétel is nézhető formát kapott a kezeim között :)

#400 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:16

Idézet: LucifeTheReal - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 14:55

Csak még valami, amit nem értek. A neten található filmek között sok a VHS-rip. Konvertáltam is már belőlük, nem eggyet. A kész minőséggel teljesen elégedett vagyok. Ami érdekesség, hogy 95%-uk DivX, vagy X-Vid codec-esek. Tudom a méret miatt, de mégis miért nézhetőek és konvertálhatóak gond nélkül? Nem kell Mpeg2-be átalakítani. A konvertáló megoldja. akkor nem lehet, hogy mégiscsak azt a fránya DivX 6.4-et kéne jól belőni?! Pláne, hogy a neten lévő filmekből csak a Div3-masok a gyenge minőségűek. Amik DivX5-ös codec-kel vannak tömörítve azok már teljesen jók! ezt sem értem...

Azok a VHS felvételeket nem TV kártyával digitalizálják. Vannak kifejezetten VHS, S-VHS, Hi8 felvételekre gyártott kártyák melyek hardware szinten tartalmaznak minden szükséges elemet (zajszűrés, időalap korrektor) mely a kiválóm eredményhez elengedhetetlen. Ráadásul ezeknek az capture eszközöknek az analóg bemenetén is igen jól megtervezett előszűrés van.
Nekem erre a célra Pinnacle DC30 Plus van melyet anno 160.000Ft áron vettem (akkoriban ez még nem is számított drágának).
Ahhoz, hogy a VHS-ből jó minőséget tudj készíteni igen komoly összegeket kell beleölnöd. Az igazán kiváló zajszűrés is csak hardware-es változatban létezik.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.