HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 29. 16:35

Idézet: Bagaba - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 17:17

Asszem nemigazán fogunk dűlőre jutni mivel te csak a Canopus Ediussal példálózol ami tapasztalatom szerint kevesebbet tud a mostani Premiereknél. Én a Premiererrel dolgozok és azt tudom, hogy amikor 6-8 multi-kamerás sávot használok akkor édeskevés az a rendszer amit te feltüntettél! Nézd meg az enyémet azzal most tudom mondani, hogy megfelelő teljesítménye van ahoz, hogy dolgozzak vele. Ajánlom próbáld ki, hogy egy videón csinálsz színkorrekciót, erre viszel egy blueboxsávot egy feliratot, plusz zenét megvágod és átmeneteket raksz bele. 100% tudom neked garantálni, hogy nem fogod tudni megjeleníteni valós időben rendesen.

Ui.: Én az Adobe termékekre esküszök Canopusból csak a ProCoder-t használom rendszeresen viszont azt már a kezdetektől.

Idézet

Ajánlom próbáld ki, hogy egy videón csinálsz színkorrekciót, erre viszel egy blueboxsávot egy feliratot, plusz zenét megvágod és átmeneteket raksz bele. 100% tudom neked garantálni, hogy nem fogod tudni megjeleníteni valós időben rendesen.

Ehhez még rádobok egy grafikus layer-t is és még akkor is simán megyen ki valósidőben az anyag az IEEE1394 porton.  :D

Szerk:
Egyébként használtam Premiere Pro-t (a CS3-at is volt szerencsém közelebbről tanulmányozni) de a Canopus technológiája sokkal többet nyújt. Nem csak a valósidejű szerkesztésben hanem a 4:2:2 formátumban történő belső működésében mely jobb chroma kulcsolást tesz lehetővé.
A CS3-ban sem sikerült azt elérni amit a Canopus alapszinten nyújt, holott a fejlesztők igyekeztek behozni a lemaradásukat a valósidejű DV szerkesztésben.
Nekem még egy sima MPEG2-t sem sikerült feltennem a CS3 time line-jára (a Canopus simán beolvassa amit vághatok is de akár DV-vel keverve is használhatom).
Persze ettől még a CS3 kiváló de nekem a nagy erőforrásigénye nem hozza azt, hogy érdemes lenne visszamennem Adobe vonalra.

Szerkesztette: wpepi 2007. 09. 29. 17:01 -kor

#422 Felhasználó inaktív   Bagaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 29. 17:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 16:35

Ehhez még rádobok egy grafikus layer-t is és még akkor is simán megyen ki valósidőben az anyag az IEEE1394 porton.  :D

Szerk:
Egyébként használtam Premiere Pro-t (a CS3-at is volt szerencsém közelebbről tanulmányozni) de a Canopus technológiája sokkal többet nyújt. Nem csak a valósidejű szerkesztésben hanem a 4:2:2 formátumban történő belső működésében mely jobb chroma kulcsolást tesz lehetővé.
A CS3-ban sem sikerült azt elérni amit a Canopus alapszinten nyújt, holott a fejlesztők igyekeztek behozni a lemaradásukat a valósidejű DV szerkesztésben.
Nekem még egy sima MPEG2-t sem sikerült feltennem a CS3 time line-jára (a Canopus simán beolvassa amit vághatok is de akár DV-vel keverve is használhatom).
Persze ettől még a CS3 kiváló de nekem a nagy erőforrásigénye nem hozza azt, hogy érdemes lenne visszamennem Adobe vonalra.

Azt nem tudom miért nem sikerült MPEG-2 behúznod time line-ra én már sokszor csináltam. pro 1.5-től felfele már tudták. A CS3-ról csak annyit mondanék, hogy az egyenlőre nagyon nyögvenyelős de a pro 2.0 hihetetlenül stabil és hatalmas tudású. Én úgy éreztem a canopus házifelhasználású szoftverei nagyon levannak butítva. A professzinális meg túlbonyolítva. Nálam az ADOBE a középút. De hamár a professzionális eszközökről beszélünk akkor csak és kizárólag az AVID-et tudnám megemlíteni. amit a canopus meg a premiere közösen sem tud megcsinálni azt ő kisujjból. Viszont minden tiszteletem a canopusé hiszen az ő Hardvereit használom itthon. Abban házi felhasználásban nincs jobb. Talán a Matrox tudná vele felvenni a versenyt viszont az meg méregdrága. :reklamacio:

Ui.: nemigazán vagyok híve a dv-re visszaírásnak.Mindek koptassam szegény kamerám mechanikáját, ha megcsinálom dvd-re és kiírom háromszor még akkor is jobban jövök ki anyagilag. Ha meg tudom, hogy még szerkezteni akarom és nem akarok adatvesztéses konverziót csinálni akkor tárolom a vinyón amin van hely :D  :cool:

Szerkesztette: Bagaba 2007. 09. 29. 17:20 -kor

#423 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:26

A Pioneer felvevőm mellé volt csomagolva egy rövid kábel (kép linkek alább). Az egyik vége egy S-Video szerű dugó, ami - szerintem - számítógépek tv-kimenetéhez használható, a másik végén meg 4 darab RCA függőaljzat van (kék, zöld, piros, sárga). Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a négy függőaljzaton milyen jelek jönnek ki? Köszönöm!

Kábel kép 1
Kábel kép 2

Szerk.: bocs, ha nem a megfelelő topic-ba tettem!

Szerkesztette: multibit 2007. 10. 06. 18:29 -kor

#424 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 04:45

Előző kérdésem már tárgytalan.

#425 Felhasználó inaktív   PDoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 21:08

Idézet: NiCE - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 13:07

Ez biztos  :)

Én most veszek a JVC HR-S7600-asom mellé egy Panasonic NV-HS860-ast, állítólag még részletgazdagabb a képe mint a JVC-nek EDIT módban és a TBC is full frame ami benne van, úgyhogy teszt nemsokára indul. Ha érdekel, szúrok majd be ide képeket gyári és otthoni kazikról a 2 videót összehasonlítva.

Sikerült-e megvenned a Panasonic NV-HS860-ast? S látható-e, hogy részletgazdagabb, mint a JVC HR-S7600-as? Én egy JVC HR-S7700-ast szeretnék venni, vagy érdemesebb lenne fenti Panasonic?

#426 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:52

Részemről is lenne egy kérdés:
Adott egy film, ami "meg van áldva" packed bitstream-el (amit az asztali lejátszóm nem szeret).
Az MPEG4 Modifier viszont nem tudja megnyitni.
Ezt a hibaüzenetet adja:
Kép

A film BSPlayer-el tökéletesen lejátszható.
GSpot szerint hibátlan.
DivFix-et ráengedtem (Check errors, Rebuild index), de semmit nem változott a helyzet.
Segítség! :-)

Eddig még senki nem tudott segíteni.
Még 1-2 napot várok és újratömörítem, ha nem lesz valami megoldás.  :(

#427 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 08:59

Idézet: PDoki - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:08

Sikerült-e megvenned a Panasonic NV-HS860-ast? S látható-e, hogy részletgazdagabb, mint a JVC HR-S7600-as? Én egy JVC HR-S7700-ast szeretnék venni, vagy érdemesebb lenne fenti Panasonic?

Szia! Igen, sikerült vennem egyet, majd rakok fel képeket, ha lesz egy kis időm. Elöljáróban annyit, hogy tényleg részletgazdagabb a képe, viszont ezáltal megnő a zaj is, tehát régebbi kazettáknál előnyösebb a JVC használata, ezért meghagytam azt is. JVC-nél Edit módban és Digital 3R bekapcsolásával sem lehet olyan részletgazdag képet elérni, mint a Panasonic-nál Sharp módban.
A Pana érzékenyebb a szalaghibákra (dropout), viszont a színek valahogy szebbek, a JVC kicsit melegebb árnyalatú. A TBC mindkettőben elég jól működik, de van olyan kazettám amit csak a Panasonic-kal lehet rendesen lejátszani, azt is csak a TBC bekapcsolása nélkül... Előny még a Panánál hogy külön kapcsolható ki-be a zajszűrő áramköre (TBC-től függetlenül), hátrány hogy NTSC és Secam kazettánál a TBC és a zajszűrő nem használható.
Tehát mindent összevetve, ha családi videók archiválásával foglalkozol mint én, érdemesebb kettő vagy több különböző videót beszerezni, és kazettánként azt használni, amelyikkel jobb eredményt kapsz.

#428 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 17:12

Üdw!

Létezik olyan program, amivel kicsit meg tudnám szűrni egy dv kamerának a felvételét? (hang).
Sok a mellékzaj, pl a szél nagyon fújt, gyereksírás stb.
Pinnacle Studio 11el szeretnék belőle dvdt csinálni, de a hangot csak halkítani, és hangosítani lehet, egyéb sávokat nem képes megszűrni.
Köszi előre is!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#429 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:43

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 18:12

Üdw!

Létezik olyan program, amivel kicsit meg tudnám szűrni egy dv kamerának a felvételét? (hang).
Sok a mellékzaj, pl a szél nagyon fújt, gyereksírás stb.
Pinnacle Studio 11el szeretnék belőle dvdt csinálni, de a hangot csak halkítani, és hangosítani lehet, egyéb sávokat nem képes megszűrni.
Köszi előre is!

Szia!

Szerintem a legjobb erre a célra a Magix Audio Cleaning Lab, nekem nagyon bejött.

#430 Felhasználó inaktív   szmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 19:12

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Panasonic NV-GS11 DV kamerám mellyel családi felvételeket készítek. Eddig az elkészült felvételeket a Cyberlink Power Producer 2 -vel digitalizáltam, szerkesztettem, illetve mentettem le DVD lemezre. A régi beállításom Hungary PAL, DVD, MPEG volt, és minden simán ment. Egyszer azonban a szalag letöltésénél az alábbi hibaüzenetet jött:”The input signal and the output format are incopatible. Please choose another disc format.” Sok próbálkozást követően azt tapasztaltam, hogy csak NTSC-ben hajlandó program rögzíteni. A kamerán nem látok PAL-NTSC állítási lehetőséget. Mi lehet a gond!?? Még azt is tapasztaltam (ez mindenkinél így van?), hogy a WinMoviMaker AVI formátuma is NTSC, PAL lehetőséget nem is látok. Nem lehet, hogy a Windows frissítések miatt van ez a gond? Mintha a SP2, WinMoviMaker, Internet explorer 7 letöltése után jeletkezett volna a probléma. A jó ötleteket előre is köszönöm.

#431 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 00:24

Hali

Most raktam fel a vistat es a tv tunerem kepe sokkal rosszabb lett, de ahogy eszrevettem nem azert mert maga az adas rosszabb hanem csak azert mert nem jo minosegben nagyitja ki a kepet. Szal ha egy 704x576 os meretben nezem akkor jo de ha kirakom full kepernyore akkor mar csunya, mintha mas algoritmust hasznalna a nagyitasra mint xp alatt hasznalt. sokkalta recesebbet az atmenetek mint xp alatt voltak. olyasmi mintha egy fsaat eresztene a recekre csak nem lesz belole szep kep. mostmar csak azt nem tudom hogy mi miatt van. egyszeruen vista jelenseg vagy a gef 8800gtsem tud valami videojavito technologiat ami nem ugy javit rajta amit en szeretnem vagy neadjisten a logitech communicate stx webcamom rakott fel valami olyan kepjavito cumot ami ezt csinalja.
A webcamot probaltam lehuzni es nem javult a helyzet, szal biztos nem a webcam csinal hardveresen valamit. mondjuk ez hulyen is hangzana, max szoftveres kepjavitas lehet. En inkabb a videokartyara gondolok amiatt hogy nagyon FSAAra hasonlit a kepe csak a kicsi eredeti felbontas miatt csunyanak hat egy 22 colos moncsira kinagyitva. Szal ha van tippetek hogy mit kellene atallitani hogy javuljon a helyzet akkor azt megkoszonom.
annyit meg hozzateszek hogy mivel a tv tuneremhez(mercury szutyok, de eddig tokeletesen megfelelt) nincs vistas driver csak xps de az jol felment.probaltam a microsoft updates drivert amit talalt a tv tunerhez de aszem a kep azzal sem volt jobb de legalabb hangot ugy nem tudtam kicsikarni a tv tunerbol.
nah nem irok tobbet nehogy megijedjetek a hosszu irastol es ne valaszoljatok mert jo lenne ha tudnatok segiteni.
Koszi
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#432 Felhasználó inaktív   szlatmik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 01:19

Hello!

Van 2 DVD lemezem, mindekettőn van egy asztali DVD formátumban kódolt filmanyag. Az egyik lemez 1,3 a másik pedig 1,7 giga. Azt szeretném elérni,h a két film egy lemezre kerüljön. Gondolom ehez kéne csinálom egy új menüt és a fileokat is valahogy egybe kéne tenni. Az audio_ts könyvtár üres, mindkét esetben a video_ts-ben vannak a fileok. Tudna nekem valaki segíteni,h nyomom össze a két lemez tartalmát egy korongra?
köszi

#433 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 08:40

Idézet: szlatmik - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 1:19

Hello!

Van 2 DVD lemezem, mindekettőn van egy asztali DVD formátumban kódolt filmanyag. Az egyik lemez 1,3 a másik pedig 1,7 giga. Azt szeretném elérni,h a két film egy lemezre kerüljön. Gondolom ehez kéne csinálom egy új menüt és a fileokat is valahogy egybe kéne tenni. Az audio_ts könyvtár üres, mindkét esetben a video_ts-ben vannak a fileok. Tudna nekem valaki segíteni,h nyomom össze a két lemez tartalmát egy korongra?
köszi

Mi sem egyszerűbb ennél. Mivel a 2 videó mérete együttesen sem haladja meg a 4.7-es lemez kapacitását ezért nem kell semmit se tömöríteni. Fogod a lemezeket és ripper programmal (pld. DVD Decrypter) felmásolod a HDD-re stream formában (a stream az amikor összefűzi a video_ts könyvtárban lévő vts_xx_xx.vob állományokat és egy *.vob-ot képez belőle). Aztán fogsz egy DVD Authoring progarmot (pld. TMPEG DVD Author) és beolvasod a HDD-re mentett 2db *.vob állományt aztán készítesz neki menüt (a menükészítés is része a DVD autoring programoknak) majd ha ezzel is kész vagy a programban elindítod a DVD készítést ami lehet akár ISO file vagy közvetlen DVD-re írás.

#434 Felhasználó inaktív   szlatmik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:10

Köszi a segítséget! Nekiállok és remélem menni fog!

#435 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:22

Emberek, kéne nekem némi segítség. Audio fájlt szeretnék átméretezni adott időtartamra, mert nincs syncben. Mondhatni kinyúlt.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#436 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:46

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:22

Emberek, kéne nekem némi segítség. Audio fájlt szeretnék átméretezni adott időtartamra, mert nincs syncben. Mondhatni kinyúlt.

Megoldottam...
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#437 Felhasználó inaktív   zol86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 01:23

Sziasztok!!!

Teljesen elkeveredtem a hozzászólások tengerében...
Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!
Vhsc kaziról szeretnék rögzíteni pcre videó anyagot egy  nvidia 7950Gt vivos kartyaval.
Kapcsolat teljesen rendben van kamera és kártya között,de felvételkor csúszik a hang illetve néha a rögzitett video tempoja is változik...
Mi lehet a baj??

#438 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 08:01

Idézet: zol86 - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 1:23

Sziasztok!!!

Teljesen elkeveredtem a hozzászólások tengerében...
Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!
Vhsc kaziról szeretnék rögzíteni pcre videó anyagot egy  nvidia 7950Gt vivos kartyaval.
Kapcsolat teljesen rendben van kamera és kártya között,de felvételkor csúszik a hang illetve néha a rögzitett video tempoja is változik...
Mi lehet a baj??

Az a baj, hogy a VIVO-s VGA kártya nem VHS digitalizálásra való. Hiányoznak belőle azok a kiegészítő áramkörök melyek az instabil szinkronjellel rendelkező VHS-hez kell.
Ide komolyabb digitalizáló eszköz kell vagy asztali DVD felvevő vagy egy olyan S-VHSC kamera ill. S-VHS videomagnó mely rendelkezik TBC áramkörrel és akkor jó lesz a VIVO-s VGA is digitalizálásra.

#439 Felhasználó inaktív   geges 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:27

HAli
Nem tuti hogy ide tartozik a dolog! Abban kérnék segítséget hogy van 1 pixelview TVtuner kártyám minden jól működik rajta csak 1 valamit kizárva a csatornáim összevissza vannak és nemtudom sehogy elmentem a tetszésem szerint. Van 1 mentés a memóriába gomb de hiába nyomom be semmi változás nem történik!  Valaki remélem tud valamilyen megoldást!

A választ előre is köszönöm!

#440 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 10:16

Van egy Canopus ADVC 55 digitalizalom, es szerettem volna laptopra kotni, de a lampaja sem vilagit, ha radugom a 4-6-os firewire kabellel.
A kabel lehet az oka vagy a laptop firewire portja (ami egyebkent digikameraval mukodik)?

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.