HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 21. 11:49

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 12:06

érdekes dolog, hogy a tmpgenc egy 1 gigás wmv-ből 3,7 gigás olyan dvd-t csinál, amit az asztali is megeszik.....Először azt hittem viccel, de már 5 órája csinálja és 30%-nál tart. Nem be, hanem kitömöríti? :confused:

A TMPGEnc a világ leglassabb (persze kiváló) tömörítője.
Beállítástól és gépsebességtől függően akár napokat is képes elszüttyögni.  :D

#82 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 09:00

elkészült a project, és az eredmény sokkal jobb, mint amit korábban tv tuneres kártyákkal szüttyögtem, nincs elcsuszó hang, nincs bevibráló kép, és a minőség tüéles a tv-n.
én így csináltam:
video dv-t a camera firewire-en keresztül betoltam windows media player dv minőségébe. (másolás merevlemezre) Csinált 52 klipet, ugye ahányszor elindítottad a felvételt, azt külön bontotta. 1 óra dv az 13GB!
Ezután adtam a klipek közé áttünéseket, hogy szép legyen.
Majd elindítottam a csinálj filmet opciót és kiválasztottam a legjobb pal minőséget amit engedett.
Csinűlt egy wmv filmet, ami csak 1,...GB lett.
Ezután ráeresztettem a tmpgenc-et, hogy csináljon mpeg2-t, amit megeszik az asztali is.
Mikor kész lett, 3,7 GB, istenem 15 óra alatt!, fölírtam dvd-re nero-val adat módban, mert a nero az mpeg-nél csak azt engedte.
A kész dvd-t kicsit félve beraktam az asztaliba,.... az meg szépen elindult.
Nem biztos, hogy ez a leggyorsabb módszer, mert a 2. és 3. (dv-wmv-mpeg)lépést szerintem meg lehet egy lépésben csinálni, de nekem, így elsőre nagyon tetszik.
Időtartam: délután 5-től másnap este 10-ig, közepesnél gyengébb géppel, p3 866/256 mb 133 ram.
szasztok :cool:

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 07. 22. 09:04 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#83 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 10:20

Ilyen kepkocka a kazetta miatt johet letre vagy kamera problema? Ilyenkor kicsit berreg a hang is es ilyen szines bigyos lesz egy kepkocka, a gepen latszik csak, kameran nem. A kazetta  teljesen uj tdk 60perces minidv. Nem sok ilyen kepet kaptam, de van egy-ketto a 60 perces felvetelben, es be-ki kapcsolas kozott, tehat nem folyamatos felvetel kozben jon.

Csatolt fájl:

ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#84 Felhasználó inaktív   gusgus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:22

Sziasztok,

új volnék itt is, meg a pc-videovilágban is, úgyhogy mindjárt eszközbeszerzés előtt segítséget kérnék.
A tervem, hogy prompt DVD-ket gyártsak zenés-táncos, vagy egyéb színpadi eventekből, mindjárt az esemény után. Rögzítés közben a hangjellel szeretnék többet foglalkozni, ezért olyan beviteli eszközt szeretnék a videohoz, ami hw encodol mpeg2-be (pl. Terratec Grabster AV 400), és valami pro range hangkártyát (ha lehet, 4 vagy 6 szimmetrikus bemenettel pl. EMU1616m)
1. mennyire bízhatok ezek szinkronban futásában és össze-nem akadásában, vagy egyáltalán, a szerkesztő ill autorizáló programok mennyire szeretik, ha nem a képpel azonos forrásból szeretném venni a hangot
2. a DVD-írás előtt a hangcsíkot mindenképpen megfésülném kicsit, már csak azért is, merthogy nagyfelbontásról valami mastering után szeretném visszabutítani a bitrate-et. Tényleg, milyen formátumba is kellene juttatnom az eredményt, ha nem akarom már utána újrakódoltatni? Azt tudom, hogy a kép az 8.8 megás MPEG2, de milyen a hang?
3. Viszont szeretném a videot nem újrakódoltatni, mert akkor az már nem annyira van gyorsan, mondjuk, hogy elég nekem a forrás kompozit képminősége, (kamera, helyben kevert master, stb.), csak valami elfogadható minőségben digitalizálódjon-tömörödjön

Vagy erre a célra felesleges ez az egész hercehurca, jobban járok, ha veszek egy DVD felvevőt, és a hangmasterelést megoldom külön céleszközökkel? Amitől félek ez esetben, az a DVD felvevő audio AD-je és tömörítője...

köszi előre is a segítséget,
guszti

#85 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 23. 20:26

Segítsetek plz, mert már kitéptem az összes hajamat, ami nincs is :)

Szóval ki kellene másolnom a DV felvételt dvd-re. Adobe Premiere Elements-el próbáltam meg UleadVideoStudio9-el.

A Premiere-vel jó is lenne, de nem jó, mert nem teljes kép lesz ha kimásolom dvd-re, középen egy kb. 640x480-as film lesz és körülötte meg fekete keret, és ha máskor próbálom akkor meg éppen lehet, hogy teljes kép. Állítottam NTSC-re PAL-ra, de tök mindegy, nem tudom mi befolyásolja, hogy teljes kép lesz-e vagy keretes.

Az Ulead progival viszont teljes kép van mindig csak éppen ha bele szeretnék "tekerni" a sávon a kis csúszkával akkor kifagynak a lejátszók  :confused: Szóval Premiere-vel kellene megoldani vagy esetleg valami kis pár megás progit ha tudnátok ajánlani az is jólenne, mert már nagyon zavar, hogy nem bírom beállítani  :omg:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#86 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 19:41

Szevasztok!

Emlekeim szerint regebben valamelyikotok jo ideig szivott egy tv tuner kartyaval, mire azt deritette ki, hogy a samsung markaju vinyojaval nem kepes normalisan egyutt mukodni egy gepben...

Jol emlexem?

Van egy haverom, aki mar hetek ota rakosgatja pci slotokbol, pci slotokba a kartyjajat, installalgat oprendszert, boltal is mar csereltette a kartyat, mindenfele (tuner, deszka, vga, ...) driverekbol probalt tobb verziot, de nem akar rendesen mukodni neki...

Hirtelenjeben nem tudom, hogy milyen a tuner kartyaja (asszem vmilyen philips chip -es), deszkaja an8u, es samu vinyoi vannak (pata, meg sata is)... Amikor ezt emlitette akkor ugrott be, hogy mintha olvastam volna ilyesmit.

Nem olvassa esetleg a poruljart delikvens, avagy nem tudjatok az elozo temaban hanyadik oldal kornyeken keresgessem (avagy haverom) a hozzaszolasait?

#87 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 11:54

remélem jó témakörben kérdezek!

Szóval ismitől kaptam egy JVC kamerát, ami DV kazettár vesz fel anyagot nah most kaptam hozzá még egy kábelt meg egy átalakitot! sárga,fehér, és egy scart féleség! bedugom, tv-n frankón megy!  :D

De videó hiányába nem tudom kazira felvenni, igy marad a digitalizálás! de hasonlot még nem csináltam! szóval első kérdésem, - Hogyan csatlakoztassam a géphez? ( nincs firewire bemenetem a gépbe ) és a kamerához sincs oan kábel vagy a firewire bele megy ez a " scart féle csati? "  :think: vagy " kell egy pci firewire kártya, meg egy kábel? és készen is vagyunk? szóval valaki bővebben felvilágositana nagyon megköszönném!  :respect: illetve egy programot amivel, majd be tudom digitalizálni Dvd-re asztali lejátszóba, és vágni is lehet esetleg! thx
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#88 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:56

Sziasztok

Segitsetek már abban hogy van egy filmem és van hozzá egy angol dts hang. Hogy tudom összemuxolni Nandubbal?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#89 Felhasználó inaktív   vasa007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 13:47

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a digitális videózás terén. Nyaralásból visszajőve egyből egy 3 órás anyaggal kellett kezdenem. Több napi fórumolvasgatás után eljutottam a tömörítésig, összefűzésig, konvertálásig. Most van egy 3.9 gigás vob-om amit ugye a Neroval nem tudok kiírni. Azt a tippet kaptam, hogy probálkozzam "DVD Shrinkkel" mert az majd csinál nekem 1 gigás VOB-okat. Igen ám de itt elakadtam. Nem látja a program a fájlt amit darabolni szeretnék. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. Bocsi ha hülyeséget kérdezek de teljesen láma vagyok a témában, csoda, hogy idáig eljutottam :confused: :respect:

#90 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:08

Idézet: vasa007 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 14:47

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a digitális videózás terén. Nyaralásból visszajőve egyből egy 3 órás anyaggal kellett kezdenem. Több napi fórumolvasgatás után eljutottam a tömörítésig, összefűzésig, konvertálásig. Most van egy 3.9 gigás vob-om amit ugye a Neroval nem tudok kiírni. Azt a tippet kaptam, hogy probálkozzam "DVD Shrinkkel" mert az majd csinál nekem 1 gigás VOB-okat. Igen ám de itt elakadtam. Nem látja a program a fájlt amit darabolni szeretnék. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. Bocsi ha hülyeséget kérdezek de teljesen láma vagyok a témában, csoda, hogy idáig eljutottam :confused: :respect:

TMPEG DVD Author. Ezzel a programmal tudod olvasni a *.vob állományt és kreálhatsz normális DVD-VIDEO tartalmat menüvel vagy menü nélkül. A program 30 napos változata letölthető a gyártótól.

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 07. 14:09 -kor

#91 Felhasználó inaktív   vasa007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 16:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 14:08

TMPEG DVD Author. Ezzel a programmal tudod olvasni a *.vob állományt és kreálhatsz normális DVD-VIDEO tartalmat menüvel vagy menü nélkül. A program 30 napos változata letölthető a gyártótól.

Köszi szépen kipróbáltam, meg is írtam DVD-re, beteszem az asztali lejátszóba tökéletesen működik. Teljes az öröm. Aztán egyszercsak a kép megáll és mindig ismétlődik a filmből pár másodperc. :( 
Úgy mintha a lejátszón direkt ez lenne beállítva, pedig nem, sőt innentől kezdve a lejátszóval nem lehet sem belepörgetni, sem jelenetet ugrani.  Mit cseszhettem el? :think:

#92 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 21:08

Idézet: Adept - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 11:56

Sziasztok

Segitsetek már abban hogy van egy filmem és van hozzá egy angol dts hang. Hogy tudom összemuxolni Nandubbal?

tud valaki segiteni??

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#93 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:41

Idézet: vasa007 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 17:44

Köszi szépen kipróbáltam, meg is írtam DVD-re, beteszem az asztali lejátszóba tökéletesen működik. Teljes az öröm. Aztán egyszercsak a kép megáll és mindig ismétlődik a filmből pár másodperc. :( 
Úgy mintha a lejátszón direkt ez lenne beállítva, pedig nem, sőt innentől kezdve a lejátszóval nem lehet sem belepörgetni, sem jelenetet ugrani.  Mit cseszhettem el? :think:

:respect: öregem minden respectem, kezdő projectben sok-sok olvasás után - rögtön a dvd authorra fanyalodni, ez ám a bátorság! Én (talán ) majd egyszer, elsőre a legprimitivebbel kezdtem és sikerült. Ennek eredménye,  :cool:  hogy kaptam egy jogtiszta Sonic dvd-it pro6-ot, nos, még egy nyamvadt címet sem tudtam megkreálni, pedig isten bizony elolvastam a helpet, angolul is tudok....
:offtopic:
viszont ami érdekes, hogy szebben dolgozik, mint a tmpgenc, értem ezalatt, hogy dvd-ből szebb mpeg2-t csinált, az arcok világosabbak, kivehetőbbek, még a középtávoli "magyar" résztvevők sem brazil vendégmunkások....
sok sikert!

#94 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:12

Idézet: Adept - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 22:08

tud valaki segiteni??

Ez olyan egyszerü hoyg tudnom kéne, vagy olyan bonyolult hogy senki nem tudja?? :D  :D

Segiccsen má valaki néköm...

#95 Felhasználó inaktív   gusgus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:51

Sziasztok,

következő lenne a kérdésem: ADStech DVD Xpress DX2 vs. Pinnacle Studio 500-PCI version 10
a terv továbbra is az, hogy analóg bemenetről írnék dvd-t, ha van ezekkel élményetek (úgy tünik, ez a két legnépszerűbb termék ebben a kategóriában), áruljátok el, melyik jobb, ha fő szempont a képminőség és a megbízhatóság
köszi
gus

#96 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:35

Sziasztok! Laikus vagyok ezért szeretném a segítségeteket kérni. Adva van egy Panasonic NV-GS27-es mini dv kamera. Szeretném az ezzel készült felvételeimet kiírni DVD-re de előtte a minőségtől függően DIVX-be tömöríteni. Mondom ezt akkor amikor még nem láttam érdemes-e egyáltalán. Milyen programot használjak a capture-hez? A VirtualDub-ot néztem de csak 320x240-es felbontást és mpeg formátumot enged. :( Ulead Videostudio meg nem ismeri fel a kamerát csak mint, Unknown MSDV. Légyszi segítsetek. Köszönöm.

#97 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:38

Idézet: Barpi - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 17:35

Sziasztok! Laikus vagyok ezért szeretném a segítségeteket kérni. Adva van egy Panasonic NV-GS27-es mini dv kamera. Szeretném az ezzel készült felvételeimet kiírni DVD-re de előtte a minőségtől függően DIVX-be tömöríteni. Mondom ezt akkor amikor még nem láttam érdemes-e egyáltalán. Milyen programot használjak a capture-hez? A VirtualDub-ot néztem de csak 320x240-es felbontást és mpeg formátumot enged. :( Ulead Videostudio meg nem ismeri fel a kamerát csak mint, Unknown MSDV. Légyszi segítsetek. Köszönöm.

szia, én is kezdő vagyok, leírtam itt, én hogy csináltam. (igaz, én előtte elolvastam ezt a pár oldalt....)
biztos lehet sokkal bonyolultabban is.  :)

#98 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:45

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:38

szia, én is kezdő vagyok, leírtam itt, én hogy csináltam. (igaz, én előtte elolvastam ezt a pár oldalt....)
biztos lehet sokkal bonyolultabban is.  :)

Szia, én is elolvastam jó pár oldalt, de nem találkoztam ezzel a problémával senkinél. Azért gondoltam inkább kérdezek.

#99 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:56

Létezik valami WMV "vágó" amivel újrakódolás nélkül szét lehet darabolni a filmet? Sajnos Moviemakerrel, csak úrakódolva lehet megtenni és így is macerásabb ami nem is lenne baj, azonban valószínű az újrakódolás következtében, már a képet homályossá teszi.  Ötlet? :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#100 Felhasználó inaktív   Eleinor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 10:15

Udv!

Video digitalizalasnal, kodolasnal mennyit szamitana, ha egy A64 3700+ procibol 512 cache-es helyett 1 MB cache-es verziot vennek? Sokat szamit az a +512KB?

Eleinor
~~

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »