HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 17. 23:18

Idézet: Socket - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 23:56

Létezik valami WMV "vágó" amivel újrakódolás nélkül szét lehet darabolni a filmet? Sajnos Moviemakerrel, csak úrakódolva lehet megtenni és így is macerásabb ami nem is lenne baj, azonban valószínű az újrakódolás következtében, már a képet homályossá teszi.  Ötlet? :)

ASFTools-szal kivágod, ami kel, majd join. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#102 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:54

Idézet: Eleinor - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 10:15

Udv!

Video digitalizalasnal, kodolasnal mennyit szamitana, ha egy A64 3700+ procibol 512 cache-es helyett 1 MB cache-es verziot vennek? Sokat szamit az a +512KB?

Eleinor
~~

Szerintem nem sokat.

#103 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:34

Sziasztok!

CCE-vel MPEG file-okat készítettem amiket most DVD készítésre szeretnék felhasználni. A DVDLab Pro 2 programmal készítem el a lemezt. Amikor a forrás videó file-okat hozzáadom a project-hez, kapok egy figyelmeztető üzenetet mely szerint az MPEG file-ok GOP-je nincsen lezárva.

Azt szeretném kérdezni, hogy ez gyakorlatilag milyen problémát okozhat? Le lehet-e utólag zárni, vagy újra kell kódolnom mindent videó file-t? Illetve egyátalán foglalkozzak vele, vagy hadjam úgy ahogy van?

Köszi.

#104 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:49

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 18:34

Sziasztok!

CCE-vel MPEG file-okat készítettem amiket most DVD készítésre szeretnék felhasználni. A DVDLab Pro 2 programmal készítem el a lemezt. Amikor a forrás videó file-okat hozzáadom a project-hez, kapok egy figyelmeztető üzenetet mely szerint az MPEG file-ok GOP-je nincsen lezárva.

Azt szeretném kérdezni, hogy ez gyakorlatilag milyen problémát okozhat? Le lehet-e utólag zárni, vagy újra kell kódolnom mindent videó file-t? Illetve egyátalán foglalkozzak vele, vagy hadjam úgy ahogy van?

Köszi.

Csak újrakódolással tudod "lezárni" :D a GOP-okat. Hagyd a francba! A DVD-bab mindig pampog, ha ilyen video-streamet talál, de azért megcsinálja a dvd-t. Ha mindenképpen a DVD-lab kedvében akarsz járni, legközelebb pipáld be a CCE-ben az erre vonatkozó jelölőnégyzetet!

#105 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:58

Idézet: multibit - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 20:49

Csak újrakódolással tudod "lezárni" :D a GOP-okat. Hagyd a francba! A DVD-bab mindig pampog, ha ilyen video-streamet talál, de azért megcsinálja a dvd-t. Ha mindenképpen a DVD-lab kedvében akarsz járni, legközelebb pipáld be a CCE-ben az erre vonatkozó jelölőnégyzetet!

Igen, most már be van pipálva a megfelelő dobozka. Csak már egy fél éve bedigiztem és átkódoltam kb. 60 órányi anyagot. Most találtam meg ezt az authoring programot amivel mindent el tudok készíteni amire vágytam. Szóval újra nem szeretnék kódolni mindent.

Bár a Google talált nekem egy programot ami éppen az ilyen lezáratlan GOP-s file-ok újrakódolás nélküli korrekciójára nyút segítséget. Majd meglátom, hogy kelleni fog-e.

Köszi a reagálást Multibit!

#106 Felhasználó inaktív   Saca22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 16:05

Sziasztok!
Nem tud valaki olyan szoftvert, ami szinte egy kattintásra átszedi a DV videókameráról a videót, átkonertálja és ki írja egy DVD-re?
Vagy ilyen nem is létezik?
Egy ismerősömnek kéne, aki nem nagyon ért a gépekhez.

#107 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:54

Idézet: Saca22 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:05

Sziasztok!
Nem tud valaki olyan szoftvert, ami szinte egy kattintásra átszedi a DV videókameráról a videót, átkonertálja és ki írja egy DVD-re?
Vagy ilyen nem is létezik?
Egy ismerősömnek kéne, aki nem nagyon ért a gépekhez.

Ulead dvd workshop 2

#108 Felhasználó inaktív   edy01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:09

Sziasztok.
Nekem olyan gondom lenne, hogy felraktam kamerárol pc-re egy avi formátumu videot és amikor játszom le akkor a kép késik a hanghoz képest.
Légyszi ebben segítsetek, mik a teendők?

#109 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:56

MOV file-okat szeretnék tömörítetlen AVI-ba kódolni. Eddig ezt csak két lépésben tudtam megoldani: először MPEG-be, majd onnan AVI-ba.

Milyen programot ajánlotok erre a célra?

Köszi.

Szerkesztette: <Euro> 2006. 08. 26. 16:29 -kor

#110 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 14:44

érdeklődnék, hogy van-e már olyan enkóder progi (mindegy hogy mpeg vagy avi a kimenet) ami már kihasznál egy dual procis rendszert (azaz nem csak az egyik magon fut az enkódolás)?

(itt most tekintsünk el a kép-egyik mag/ hang-másik mag módszertől)

Előre is köszi!

#111 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:11

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 14:44

érdeklődnék, hogy van-e már olyan enkóder progi (mindegy hogy mpeg vagy avi a kimenet) ami már kihasznál egy dual procis rendszert (azaz nem csak az egyik magon fut az enkódolás)?

(itt most tekintsünk el a kép-egyik mag/ hang-másik mag módszertől)

Előre is köszi!

Ha jól tudom a Procoder 2 ilyen.

#112 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 06:24

Sziasztok

Lenne egy magyar hangos avim, amihez van egy ac3-as angol hangsávom. Mivel és hogyan tudom összepasszintani?

Kérlek hogy ne csak annyit irjatok, hogy "virtualdubbal"... :respect:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#113 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:42

Idézet: Adept - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 7:24

Sziasztok

Lenne egy magyar hangos avim, amihez van egy ac3-as angol hangsávom. Mivel és hogyan tudom összepasszintani?

Kérlek hogy ne csak annyit irjatok, hogy "virtualdubbal"... :respect:

Senki??

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#114 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 11:13

Sziasztok!

MOV fileok átkonvertálásában kérném a segítségeteket. Találtam Mov Converter programot: Imtoo Mov Converter 3. Ellenben a beállításokkal gondjaim akadtak. Lehetőleg olyan videó formátumba szeretném átalakítani az állományokat ami tömörítetlen vagy veszteségmentes kódolást eredményez.

A programban nem találtam olyan kimeneti videó formátumot, hogy Uncrompressed AVI. Illetve van olyan (AVI-n belül), hogy HuffyUV - amiről tudom, hogy veszteségmentes tömörítést eredményez. De az erre konvertált videókat utólag nem tudom megnyitni, nem úgy mint például amikor a virtualDub-bal kódolok szintén HuffyUV-val. Talán valamit rosszul állíthatok be rajta, gondolom ez lehet a baj.

MPEG2-be működik a kódolás. Viszont még meg lesz vágva és szerkesztve később az anyag, illetve újra kell majd kódolnom. Tehát jobb lenne mást használni.

Előre is köszi a válaszokat.

#115 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 20:20

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 9:20

Ilyen kepkocka a kazetta miatt johet letre vagy kamera problema? Ilyenkor kicsit berreg a hang is es ilyen szines bigyos lesz egy kepkocka, a gepen latszik csak, kameran nem. A kazetta  teljesen uj tdk 60perces minidv. Nem sok ilyen kepet kaptam, de van egy-ketto a 60 perces felvetelben, es be-ki kapcsolas kozott, tehat nem folyamatos felvetel kozben jon.

Javaslom hogy probáld megtisztitani a kamra fejét tiszítókazettával.
És nekem nagyon nem jött be a TDK kazi sokszor kockásodott a kép többfajta kamrával is, ami nekem eddig a legjobb volt a PANASONIC szinte minden márkájú kamrával jól müködött eddig.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#116 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 20:26

2 dologban vagyok tanácstalan.
Elég sok DV anyagból szerkesztek DVD-t. De még eddig nem találtam olyan programot ami hajlandó lenne a DV kazettákon található TIMECODE-ot rátenni a filmre mint felirat. Vagy ami a legjobb lenne feliratnak megcsinálni hogy a DVD lemezen ki és be lehessen kapcsolni.

Ha valaki ismer erre a dologra megoldást az szóljon.

A másik LEADT TV2000 EXPERT kártyám van ,kb 3 órás rögzités után már csuszik a hang ...kb 5 mp-et.
A kérdés lehet egyáltalán ugy rögziteni hogy ne csusszon el a hang ?
Ha igen mi a modja ? ( probáltam IUVCR-t is többféle codecet , de nem találtam rá a helyes útra)

Ha valaki tudja a megoldást ezekre a dolgokra az ne titkolja tovább !

Kösz mindenkinek.

Szerkesztette: Pancser 2006. 09. 02. 20:27 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#117 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:05

1: http://www.brothersoft.com/dvd_video/video...tamp_30744.html  (sose próbáltam)

2: miről digizel vele, vhsről? mert akkor ezt vagy egy rendes digitalizálóval, vagy egy tbc-vel rendelkező eszközzel (videómagnó, videómixer, különálló tbc, miegyéb) oldahatod meg.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#118 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 20:05

1: http://www.brothersoft.com/dvd_video/video...tamp_30744.html  (sose próbáltam)

2: miről digizel vele, vhsről? mert akkor ezt vagy egy rendes digitalizálóval, vagy egy tbc-vel rendelkező eszközzel (videómagnó, videómixer, különálló tbc, miegyéb) oldahatod meg.

Sajna VHS kazetta ami imitt amott igencsak rossz minöség volt.

Mi is az a TBC ? ( lehet hogy most tudatlan vagyok .... de hátha tanul belőle más is )

A programot meg kiprobálom amint sikerül leszednem .

Szerkesztette: Pancser 2006. 09. 02. 21:44 -kor

Csillagokat szeretnék !

#119 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:45

tbc = timebase corrector, többek között a szétcsúszott szinkronjelet lapátolja helyre. (ezenkívül a vhs-ek másolásvédelme is kikerülhető vele :D )

Szerkesztette: qnadam 2006. 09. 02. 21:45 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#120 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:50

Van egy analogbenetes Digital 8-as kamerám is. Ha rámásolom kazettára és onnan a kazettát DV bemeneten bemásolom a gépre akkor jó lehet a dolog ?
Csillagokat szeretnék !

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.