HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 26. 08:23

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:39

Közben láttam, hogy van már 880HX is, de még mindig rejtély, vajon milyen a konverter-chip képminősége?

Amúgy szimpatikus kis dög, már csak "custom" firmware miatt is, de kb. 1k HUF választja el a hasonló tudású LG-Philips cuccok többségétől. Tényleg tanácstalan vagyok.

A Ferguson D-880 HX belül egy és ugyan az, mint a Philips DVP5980S (kivétel a front panel kijelző). :D A konverter chip MTK (tehát a leggyengébb), de 32"-os LCD-n nem nagyon veszed észre, hogy rossz lenne.

Szerkesztette: Csokis 2008. 08. 26. 08:23 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#442 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:51

Idézet: Orgi - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:13

Most láttam VillanyVilágban Philips DVP5990-t 22.9k-ért, és ha jól látom, ehez vannak Riddick-féle buherált firmware-ek, amiket a Ferguson fw alapján hekkel. Vajon ennek játékosnak milyen belvilága lehet, nem találtam a listában!? Nem mintha annyira Philips-fan lennék, de ennek legalább fekete az orcája, s nem ezüst! ;)

:offtopic:

Arcam roxx!  :D Nekem egy 20 éves tranzisztoros erősítőm van tőlük, kinyí rhatatlan és gyönyörűen szól. Nincs szívem lecserélni semmilyen csilli-villi 5.1 cuccra!  :cool:

Szerkesztette: Atomcsirke 2008. 08. 26. 16:53 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#443 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 06:55

Philips DVP 5990 lett a dologból. Beletettem a Riddick (& new age) féle fw-t, gyönyörűen teszi a dolgát!  :D
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#444 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 10:50

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 7:55

Philips DVP 5990 lett a dologból. Beletettem a Riddick (& new age) féle fw-t, gyönyörűen teszi a dolgát!  :D

Le tudnád írni mivel jobb a moddolt firmeware-rel?
Nekem is tetszik ez a játékos.

Ezen gondolkodtam még:
Pioneer DV-410

De ha a moddolt firmware sokat számít, akkor a Philips lesz, ráadásul olcsóbb is.

#445 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 10:55

Idézet: begbie - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 11:50

Le tudnád írni mivel jobb a moddolt firmeware-rel?
Nekem is tetszik ez a játékos.

Ezen gondolkodtam még:
Pioneer DV-410

De ha a moddolt firmware sokat számít, akkor a Philips lesz, ráadásul olcsóbb is.

Maradj csak a Pioneer lejátszónál. :) Moddolt firmware-t meg le tudsz szedni hozzá pl. innen is, KATT! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#446 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 13:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 11:55

Maradj csak a Pioneer lejátszónál. :) Moddolt firmware-t meg le tudsz szedni hozzá pl. innen is, KATT! ;)

ööö.. érvek a Pio mellett és ellenérvek a Philips ellen? :)

#447 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 13:51

Idézet: begbie - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 14:39

ööö.. érvek a Pio mellett és ellenérvek a Philips ellen? :)

Erősebb mechanika és jobb elektronika! :) Nem véletlen a 3 év Pioneer garancia! ;) A Philips belső cuccai mind kínában készülnek (nem összeszerelés, hanem minden kínai termék)! Kínai gyártótól veszik a belsőt (OEM), mint ahogy a Ferguson is. Pl. a forgató motor benne ugyan az, mint a Yamadámban ami volt. Az is megpusztult 14 hónap után. :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2008. 09. 01. 13:55 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Michyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 06. 16:03

Segítség kellene mert abszolút antitalentum vagyok a műszakiak terén.
DVD felvevőt szeretnék venni. A célom vele, hogy a már meglévő házi videóinkat átmentsem kicsit korszerűbb formába-a szalagok eléggé kezdenek kilenni, a videó meg a nyugdíjazásért könyörög.
Nem akarom a gagyám-stb-egy olyan gépre költeni, amit egy éven belül ki kell dobni, vagy amit nem tudok használni erre a célra.
minden apró jótanácsnak örülnék! :respect:

#449 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:56

Sziasztok!

Én is az elöttem szólóhoz hasonló DVD írót keresek néhány plusz igénnyel:
-Lehessen vele házi videót digitalizálni DVD formátumra és ha lehet akkor DiVX-be is és vmi kis menüt készíeni a fejezeteknek. (Tehát fontos, hogy ne csak antennajelröl tudjon rögzíteni, hanem legyen neki pl. kompozit bemenete, amire rákötöm a régi kamerát)
-Tudjon DivX-es videókat lejátszani és frissíthetö legyen a szoftvere, hogy ha jön ki újabb formátum, akkor azt is lejátssza.
-Filmfeliratokat kezelje (jól)
-Legyen HDMI csatlakozója, hogy ha késQbb veszek LCD-TV-t akkor azzal össze tudjam vele kötni.

Nem tudom, hogy léteznek-e ma ilyen DVD írók. Aki képben van és tud segíteni, az kérem tegye meg!

Köszi!

Rozsó
Rozsó

#450 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:31

Ja és plusz egy igény:
-Legyen rajta USB csatlakozó, hogy a letöltött (persze jogszerüen letöltöttet) filmet pendriveról le tudjam játszani.
-Tudjon digitális adást is felvenni (ha késöbb átállok digitális csomagra)

Thx!

Szerkesztette: rozso2 2008. 09. 12. 11:40 -kor

Rozsó

#451 Felhasználó inaktív   Lado 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:16

Sziasztok!
Asszonykámmal most költözködünk, és tvnk mint olyan még nincsen és egyenlőre keretek miatt nem is lesz. Ugyanakkor ő nagy filmes lévén szeretne mégis csak valamilyen megoldást és emiatt merült fel hogy egy hordozható dvd lejátszót vásárolnánk. Egy Euronics üzletben láttunk egy ilyen lejátszót, megkértük és rácsapták egy faca 94"os samsung tv-re is és ott is elég szép képe volt. Ilyen módon amíg nincs tv-nk azt helyettesítheti neki - haha majd ki fog gúvadni a szeme, legalább nem nézi sokat:-) - miután pedig beruházunk egyre, akár dvd lejátszóként is funkcionálhat. Viszont nekem az az aggodalmam hogy ez lejátszóként esetleg nem fog rendesen működni, tehát divx, feliratok ilyesmivel lehet gondja. Van valami tapasztalat ilyen téren? 34e körül lenne amúgy.
Üdv

#452 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 03. 18:34

Sziasztok!

A TV-n van két HDMI  csatlakozó, s a használati utasítása szerint számítógépet csak ezekre szabad kötni.
A videokártyán DIN-es S-Video kiment található.

Létezik gyárilag olyan kábel, amely segítségével a fent ismertetett esetben össze tudom kötni a számítógépemet a TV-vel?

Van valami speciális neve, vagy ha azt mondom, hogy "S-Video/HDMI kábelt kérek", akkor azt érteni fogják, s jó is lesz erre a célra?

Létezik egyáltalán ilyen kábel? Ha nem, akkor milyen megoldás jöhet szóba, hogy csatlakoztassam a számítógépemet a TV-hez?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Piftuka

Szerkesztette: Piftuka 2008. 10. 03. 18:40 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#453 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 19:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 19:34

Létezik egyáltalán ilyen kábel? Ha nem, akkor milyen megoldás jöhet szóba, hogy csatlakoztassam a számítógépemet a TV-hez?

DVI-HDMI kábelt veszel (ilyet, KATT!) és úgy használhatod a TV-d, mint egy monitort. :)

#454 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 03. 19:57

A DVI kimenet képminősége milyen az S-Video kimenethez képest? Úgy 3-5 méteres hosszúságú kábelre van szükségem.

Egyáltalán milyen hosszú lehet maximálisan ez a kábel?

Igazából semmi extrát nem szeretnék; filmeket szeretnék a TV-men nézni, emiatt kell kábel.

Az a megoldás szóbajöhet, hogy egy S-Video-RCA kábellel kötöm rá a számítógépet a TV-re? Vagy ez tilos TFT televízió esetén? (A kézikönyv szerint az, de az egy dolog.)

#455 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 20:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 20:57

A DVI kimenet képminősége milyen az S-Video kimenethez képest? Úgy 3-5 méteres hosszúságú kábelre van szükségem.

Egyáltalán milyen hosszú lehet maximálisan ez a kábel?

Igazából semmi extrát nem szeretnék; filmeket szeretnék a TV-men nézni, emiatt kell kábel.

Az a megoldás szóbajöhet, hogy egy S-Video-RCA kábellel kötöm rá a számítógépet a TV-re? Vagy ez tilos TFT televízió esetén? (A kézikönyv szerint az, de az egy dolog.)

Rá lehet kötni S-Videoval is, de mivel eleve analóg módon viszed át a képet, "mosott" lesz. Mintha analóg TV adást néznél LCD TV-n. DVI meg digitális és nem lesz minőségromlás 10m esetében se. :) DVI és az S-Video képminősége ég és föld a DVI javára!

#456 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 04. 15:20

Világos, köszi az információkat! Nyilván ha van lehetőség tisztán digitális adattovábbításra, akkor nem érdemes az analóg jelátvitellel vacakolni, ugye? :)

Az a kérdésem, hogy az alábbi két kábel között mi a különbség?

http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/HDMI...HQ-minoseg.html

http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/HDMI...minosegben.html

A DVI és a DVI-D csatlakozó nem ugyanaz?

Egyébként ez a második, az 5 méteres nagyon jó árban van.

Remélem, itt nálunk is lehet kapni ilyet. A helyi Media Markt-ban noname 1,5 és 2 méteres volt 7.000!!! forintért. Nevetséges!  :down:

#457 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 19:30

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. okt. 4., szombat - 16:20

Világos, köszi az információkat! Nyilván ha van lehetőség tisztán digitális adattovábbításra, akkor nem érdemes az analóg jelátvitellel vacakolni, ugye? :)

Az a kérdésem, hogy az alábbi két kábel között mi a különbség?

http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/HDMI...HQ-minoseg.html

http://www.techshop.hu/HDMI-DVI-kabel/HDMI...minosegben.html

A DVI és a DVI-D csatlakozó nem ugyanaz?

Egyébként ez a második, az 5 méteres nagyon jó árban van.

Remélem, itt nálunk is lehet kapni ilyet. A helyi Media Markt-ban noname 1,5 és 2 méteres volt 7.000!!! forintért. Nevetséges!  :down:

Így van, nem érdemes. Van a DVI-I, DVI-D és DVI-A. A DVI tud analóg és digitális jelet is "szállítani". Bővebben a DVI-ről, KATT! Azt vedd, amelyik olcsóbb jelen esetben. :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 10. 04. 19:30 -kor

#458 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 05:47

Amíg nem teszteltem agyon a cuccost, nem mertem reklámozni, de most hogy megtörtént... :)
Szóval a T*scoban mindössze 5 ezer forintért, árulnak DivX-es  Hyundai DV2X709DU típusú DVD lejátszókat.
Bár a dobozán nincs feltüntetve hogy játszana le DivX formátumot is, de bátran állíthatom hogy simán megbirkózik a dologgal :)
A készülék meglehetősen kis méretű, ám de mindent tud amit a "nagyok", sőőt.
Külön érdekesség hogy képes USB-s egységről adatokat fogadni (film, kép mp3, stb)
Eddig egy 2gb-s pendriveról kb 16 XVID/DivX kódolású filmet néztem meg, tökéletesen működik a dolog. (mindössze egyre mondta hogy thx neki ezt most nem kéne :) ) Emellett a felirat fileokat is tökéletesen kezeli.
A produkált képminőség szintén kifogástalan, tükör tiszta.
A termék lemezmeghajtó mechanikája Sony, szal nem a gagyik közé tartozik.

A sok dicséret után 1kis negatívum:
- Nincs magyar nyelvű menürendszer (na ez engem mondjuk a legkevésbé sem érdekel)
- Nem ismeri az ékezetes karaktereket (csak a filenevekre értendő. A feliratoknál már nincs probléma)
- Nincs 5.1-es kimenet, csak stereo
- A lemezkiadó tálca nagyon gyenge (nem érdemes ráfeküdni :D)

1-2 kép: (nem én készítettem őket)
Kép 1
Lép 2
Kép 3
Kép 4

Szóval én amondó vagyok hogy 5 ezer pénzért ennél nem igazán van jobb alternatíva.  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 10. 17. 06:05 -kor

#459 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 07:42

Sziasztok!

Remélem hogy nem OFF. Érdeklődni szeretnék olyan DVD-felvevőkről, amik asztali megoldások. Úgy látom, hogy van sima lemezes, és van merevlemezes is. És szinte nincs árkülönbség, így a merevlemezes talán jobb választás.

Mivel abszolút tájékozatlan vagyok ebben, ezért leginkább az érdekelne, hogy ezekkel lehet-e a vinyóra felvett anyagot kiírni a lemezre? (RW vagy R)

És tudnak-e valami alapszintű vágást esetleg? Tehát mondjuk felveszek egy dokumentumfilmet a kurski tankcsatáról és az elején és a végén van egy pici reklám véletlenül, mert rosszul időzítettem. Ezt le tudom vágni kiírás előtt?

Esetlegesen tudnak ezek olyat, hogy valami elektronikus módon látják a program elejét és végét? Tehát nem úgy kell beprogramozni a felvételt, hogy 19:59-21:41 hanem kap valami jelet a csatornáról, hogy pontosan mikor kezdődik a műsor és felveszi pontosan akkor?

Elkezdek olvasgatni majd leírásokat az adott készülékekről, de most teljesen tudatlan vagyok.

Köszönöm a türelmet!
Üdv!
.
.
.

#460 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 11:42

A stúdióba mi egy Panasonic felvevőt használunk (a típusát ha érdekel kedden meglesem)
Az tud vágást (chapterekre kell  osztani az adott anyagot, és a szükségtelent lehet törölgetni egyenként)
Természetesen HDD-ről is tud írni DVD-re. (ha az adott műsort úgy veszed fel, a lemezre írásnál végig sem kell többet nézned. [így pár perces művelet]  Merthát alapból sajna igen)
Ha jól rémlik a mienk az plusszos lemezt nem kzeli, viszont az RW-ket igen.
Viszont a lemezre írt anyagot csak akkor tudod máshol lejátszani, ha lezárod a lemezt a készülékkel. (ezzel először mit sz*ptam..  :D  Ugyanis a drága az írás végén kiírja hogy Finalizing Disk. Namost n biztos voltam bent hogy ez a lezárást jelenti. Csak akkor volt pofáraesés mikor a megírt DVD-t sehol nem tudtam megnézni :D Mint később rájöttem, a lemezt manuálisan kell vele lezáratni.  )

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 10. 18. 11:44 -kor

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.