HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2261 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:15

"De digitális zoomot, mint előnyt kiemelni"

Egy szó nem volt előnyről, hiszen akkor az optikai elött használnám, csak ha be tud segíteni miért ne. Azért nem igaz hogy a digitális zoom egyértelműen rossz mert nem egyformák, a szoftverek sem de a hardver se mindíg. Nekem van DSLR -em de eszembe se jut  a két gépet egymáshoz mérni pld szarnak nevezni a kontrasztérzékelő AF-t mert az gyengébb fényben nem tud állítani, ahol a fáziskülönbséges még igen. Az egyik ipse jónak találta a holdfelvételemet és kérdte hogy lehet 420mm optikaival így megcsinálni mikor neki 1600 mm áll rendelkezésére és nem lett ilyen. most magyarázzam neki hogy a Z3-nak nagyon jó ám a lencséje hiába van nagyítás felbontás is kell és az 300ezer felett van sokszor.

#2262 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:19

"Mondok egy példát Megcsinálom a holdat optikával a számítógépen nagyítok rajta, majd a fényképezőgépen megcsinálom ugyanazt a nagyságot optika+ digit zoommal, az utóbbi láthatóan jobb lesz.

sok meredek dolgot mondasz ottokar, de ez egyszeruen baromsag.

vagy komolyan mered allitani, hogy tudsz olyan fenykepezogepet mondani, amely BARMELYIK PC software-nel jobb eredmenyt ad a kep reszlet nagyitasara?? gondolkozz mar egy picit, mielott ilyet mondasz. :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2263 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:26

"én gépem legyen az a akármi is, ilyen képet produkálna"

Azt is elfelejted hogy ez nem egy 4-5m-ról készített felvétel hanem egy igen nagy gyújtótávolságnak megfelelő kivágás. Persze ha neked van 1000-1200mm-es nagyfelbontású optikád akkor szerencséd van nem kell gyötörtetni magad ilyen rossz képpel, de akinek nincs az azt mondja inkább készüljön ilyen kép, mint semilyen.

#2264 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:26

"én gépem legyen az a akármi is, ilyen képet produkálna"

Azt is elfelejted hogy ez nem egy 4-5m-ról készített felvétel hanem egy igen nagy gyújtótávolságnak megfelelő kivágás. Persze ha neked van 1000-1200mm-es nagyfelbontású optikád akkor szerencséd van nem kell gyötörtetni magad ilyen rossz képpel, de akinek nincs az azt mondja inkább készüljön ilyen kép, mint semilyen.

Ha már minden kötél szakad, akkor inkább crop, mint digit-zúm...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2265 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:42

Az elmúlt héten elolvastam pár tesztet, végignyálaztam ezer fórumot, elmentem több boltba, de ez adta meg a végső lökést: ha veszek új gépet, az D40 lesz. Az én szintemnek tökéletesen megfelel a tudása, a bracketing funkciókon kívül nekem nem nagyon fog belőle semmi hiányozni. Az AF motor hiányával meg úgy vagyok, hogy egyrészt nincs objektívparkom, másrészt nem is tervezek sokat vásárolni, így ha a szükség úgy hozza, akkor egyszer kibírok egy drágább objektívet, egy ideig meg simán elleszek a kitobival.

A másik versenyző a Canon 400D lett volna. A D40-fogása és keresője nekem meggyőzőbb, a kitobija a neten található tesztképek alapján jobb, ráadásul egy nagyságrenddel olcsóbb. Nem látom okát, miért kellene mindezek ellenére a Canont választanom. (A menürendszere a Canonnak az S1 IS után egyértelműbb, de a Nikont is meg fogom szokni, ha eljutok odáig.)

Esetleg kihagytam valamit?

#2266 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:56

azert azt szamold bele, hogy az "egyszer majd kibirok egy dragabb objektivet" erosen leszukiti MA a valasztasi lehetosegeidet. MA meg G-s objektivekbol csak a legdragabbakat lehet kapni, a geped aranak tobbszoroseert. (ha jol tevedek.) illetve a hozza keszitett gyengebb minosegu kit obik. kozepes szinten G-s objektiv asz'szem nincs. ez persze valtozhat a jovoben, de biztos, hogy kizarod magad a jovore nezve egy regebbi AF objektiv vasarlasa elol, akar Nikkor, akar masodgyarto (Sigma, Tamron, Tokina.) ebbol a szempontbol _en_ elobb vennek D50-est, de hangsulyozom ez _en_ vagyok (aki valoszinuleg d50-est se venne mas okokbol.. :))

ha ezt beleszamoltad, akkor nagyjabol stimmel.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2267 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 20:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:56

azert azt szamold bele, hogy az "egyszer majd kibirok egy dragabb objektivet" erosen leszukiti MA a valasztasi lehetosegeidet.

Bízom abban, amit Degeczi is írt korábban: ha már egyszer kijött a Nikon egy ilyen géppel, előbb-utóbb jó lenne kijönni pár olcsóbb, de korrekt, ehhez passzoló objektívvel is. Persze ebben benne van a koppanás lehetősége is, ezzel tisztában vagyok.

Még két dolgot kihagytam: a Canonnak több ponton mér az AF rendszere (szinte lényegtelen, ha a Nikoné is pontos és gyors), és van szenzortisztító funkciója (ez már jobban hangzik, örülnék neki, ha lenne ilyen a D40-ben). Nem lehet rossz a Canon sem, lesz még időm megrágni a kérdést. Mindenesetre most úgy gondolom, a D40-nel sem fogok mellé, és az előbb említett okok miatt sokkal inkább felé hajlok.

#2268 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 20:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:42

Esetleg kihagytam valamit?

Vedd meg nyugodtan, nem véletlenül kapott a dpreview-n is highly recommendedet...

#2269 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 20:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:56

azert azt szamold bele, hogy az "egyszer majd kibirok egy dragabb objektivet" erosen leszukiti MA a valasztasi lehetosegeidet. MA meg G-s objektivekbol csak a legdragabbakat lehet kapni, a geped aranak tobbszoroseert. (ha jol tevedek.) illetve a hozza keszitett gyengebb minosegu kit obik. kozepes szinten G-s objektiv asz'szem nincs. ez persze valtozhat a jovoben, de biztos, hogy kizarod magad a jovore nezve egy regebbi AF objektiv vasarlasa elol, akar Nikkor, akar masodgyarto (Sigma, Tamron, Tokina.) ebbol a szempontbol _en_ elobb vennek D50-est, de hangsulyozom ez _en_ vagyok (aki valoszinuleg d50-est se venne mas okokbol.. :))

:confused:

Ott a 18-70, 18-135, 18-200 VR és még lehetne sorolni. Rengeteg objektív van amivel működik és nem csak drágák. Egy dolog hiányzik, a fixek, abból csak kevés fog menni, ebben igazad van, viszont olyat manapság elég kevés ember vesz.

#2270 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 23:33

Nincs expo bracketing (ez nekem elég fontos lenne), sokkal kevesebb obival kompatibilis, elég kicsire lett méretezve...
Most már tényleg jó kilátásaim vannak egy DSLR beruházáshoz (családom megveszi az FZ30-at, hogy családon belül maradjon), így asszem én egy D80 + 18-135-be ruházok majd bele. Ha mázlim lesz, akkor február elejére egy picit még olcsóbb lesz :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2271 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 00:54

és SIGMA is létezik. van egy pár jó obijuk elérhető áron ami HSM motoros.

#2272 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:29

Reklám, nem reklám, ide írom: az ArtWork Photo-nál csak ma bruttó 200 a D70 kit.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2273 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 10:29

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 8:29

Reklám, nem reklám, ide írom: az ArtWork Photo-nál csak ma bruttó 200 a D70 kit.

az már igen!
nemrég még a váz volt közel ennyi, és egy ilyen kit árában csak az obi kb. 60e (annyiért használtan is rögtön elmegy, ha vkinek mégsem kellene)
ráadásul az említett boltot mindenki csak dícsérni szokta, h nagyon barátságos a hozzáállásuk

#2274 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 10:49

Drágább is volt a váz, én még többet fizettem ennél is jóval, csak a vázért...

#2275 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:25

125ért vettem awpben használtan D70s-t múlt héten. egy porszem nem volt rajta kb, csak 8ezer expo. most még régi M42es obikkal nyomom, de amint lehet, szerzek hozzá AF obikat is. kiskarácsony :)

#2276 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 22:58

Valaki magyarázzon meg nekem vmit!

Canon 30D váz: 285600 Ft.
Canon 30D váz fizetéssel: 321600 Ft, a fizetésre kerülő összeg 41100 Ft (321600-41100=280500 Ft).

Ennek mi a túró értelme van? Csak arra jár visszafizetés, ahol ez külön fel van tüntetve? (Canon honlapja erre nem utal)
Ha nem, akkor minek van az Extreme Digitalnál két ár?
Ha igen, akkor mi értelme van ennek? Az az 5100 Ft? Ami nem is 5100 Ft, mert a postaköltséget állnom kell Írországba, ill. kockáztatom, hogy a levelem meg sem érkezik oda, akkor nem jár a pénz, és akkor buktam egy szép summát.
Vki tisztában van a helyzettel?

#2277 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 00:08

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:58

Ennek mi a túró értelme van?

A Canon weblapján látható animáció a vigyori fószerrel arra enged következtetnem, hogy a vásárolt termék dobozában van az a form, amit kitöltve a vonalkóddal együtt visszaküldhetsz, és visszajár a lóvé. Tehát ha az olcsóbbat veszed, nem jár vissza a pénz.

Lehet, hogy azért drágább a "kedvezményes", mert a Canon a kereskedőkre terhelte rá azt a 150 ójrót, amit visszaad a vásárlónak. Viszont ez a módszer általában bejön, a Tescoban sem mindig akkor jársz a legjobban, ha az Árzuhanás, Akció vagy a Legolcsóbb feliratú terméket választod ;) Az viszont tényleg az EDigital hülyesége, hogy fenn hagyta a nem akciós vázat is a weboldalon (pedig nincs is raktáron, hiszen Rendelhető a státusza, így nem is maradna a nyakukon, ellenben a raktáron lévő, drágbb váznak lehet, hogy ez lesz a sorsa), az akció végén ők is csinálhattak volna maguknak egy kis extra pénzt egy negyvenezer forintos 30D (és egyéb visszatérítéses Canon holmi) áreséssel.

#2278 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 10:09

Ha szorgalmasan továbbkattintgatsz a honlapon, akkor eljutsz a kitöltendő űrlapig, amit aztán ki is lehet nyomtatni.

#2279 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:07

Azon az animáción a dobozból vett ki valamit, amire egy tán százeurós képe volt nyomtatva, arról írogatott valamit. De ki tudja.

Továbbkattintgatni meg minek, majd továbbkattintgatok, ha az ölembe pottyan egy 30D :D

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 26. 11:07 -kor

#2280 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:42

Na én meg az animációt nem néztem meg.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.