HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2221 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 08:55

Idézet: csavar - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 9:36

Üdv!

Végül is a fuji e900 helyett vettünk egy sony dsc h2-t. Igaz zsíroskenyéren élünk egy ideig de nem bántam meg! Sokkal több kép jó mint egy kisgéppel.

Csak most fedezem fel... de azt olvastam hogy a képstab húú de jó akár 12x zoomnál is... most ez csak reklám duma? mert nekem remeg 6xnál is..
forrás:
http://www.digitcam....o/sony/l_h2.htm
Vagy én bénázok.

A képstabilitzátor hatékonysága nem zoomfüggő. A stabilizátor "csak" annyit tud, hogy a még bemozdulásmentesen használható záridő hosszabb lesz, duplája, négyszerese, akárhányszorosa, ez a stabilizátortól függ. Tehát ha pl. 100mm-en használod a gépet, akkor kézből 1/100 mp körül lesz az a záridő, amivel a képeiden nemigen lesz látható bemozdulás. Na most ugyanezt stabilizátorral esetleg meg tudod csinálni 1/25 mp-nél is, de 1/2 mp-nél már biztosan nem. A stabilzátor sem csodaszer. Illetve van csodaszer stabilizátor, de azt állványnák szokták nevezni. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2222 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 09:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 8:55

Illetve van csodaszer stabilizátor, de azt állványnák szokták nevezni. :D

Vagy fénynek  :Đ
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2223 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 18. 09:37

Idézet: csavar - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 9:36

Üdv!

Végül is a fuji e900 helyett vettünk egy sony dsc h2-t. Igaz zsíroskenyéren élünk egy ideig de nem bántam meg! Sokkal több kép jó mint egy kisgéppel.

Csak most fedezem fel... de azt olvastam hogy a képstab húú de jó akár 12x zoomnál is... most ez csak reklám duma? mert nekem remeg 6xnál is..
forrás:
http://www.digitcam....o/sony/l_h2.htm
Vagy én bénázok.

"Sony Super HAD CCD minden alkalommal éles és életteli képeket garantál 6.0 megapixel valós felbontásban"

Nos ilyenkor tudnám én széjjelrúgni a seggét annak aki műszaki leírásba bújtatva ostoba és hazug reklámszöveget ír. Mert a kézremegés kiküszöbölés csak egy lehetőség mert kérdés mekkora az a remegés? A 12x-es zoomról meg annyit  hogy pld egy 12mm-es kezdő fókusznak a 12x-ese csak 144mm, míg a 36mm-esnek 432mm, a bemozdulás szempontjából óriási különbség!

#2224 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:20

bocs, en nem talalom ezt a muszaki leirast, amirol beszelsz!

(vagy ha a hivatkozott linket nevezted annak, akkor kifejezetten sikeres reklamrol beszelhetunk csakis, merthogy teged igy beetettek, mert elhitted, hogy ez egy muszaki leiras.. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2225 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 8:55

Illetve van csodaszer stabilizátor, de azt állványnák szokták nevezni. :D

Áh, nem értesz te ehhez :Đ

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 11:59

A legjobb stabilizátor a fotós keze!

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 18:56

Az én stabilizátoromnak tíz ujja és tíz körme van.

:p

A reklámok értelmezésével már akkor is akadtak gondok.

#2226 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 11:08

Muhaha, ez a topic öröm, bódottá :Đ

Max fókusz, eh? :Đ

#2227 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:29

Mindíg mondtam az adatlapírók hozzáértése egekig ér!

Optika lapja: Látószög  348 fok 21'

Legnagyobb blende 32

Mindíg mondtam én hogy az ember előbb utóbb seggbefényképezi saját magát. :D  :D  :D . Csak a fütyköse bele ne szoruljon a legnagyobb blendébe. :D  :D  :D  Különben a hét optikából csak háromnál vannak ilyen adatok, de ez engem valahogy nem vígasztal.

#2228 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:47

Itt is van 1 teszt szerűség és középtájt van 2két kép. A meccsre egészen jól rá zoomolt.
http://www.imaging-r...RODS/H2/H2A.HTM

Szerkesztette: csavar 2006. 12. 18. 22:50 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 01:58

Idézet: csavar - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 22:47

Itt is van 1 teszt szerűség és középtájt van 2két kép. A meccsre egészen jól rá zoomolt.
http://www.imaging-r...RODS/H2/H2A.HTM

Megnézted Te azt a képet? Én tuti elhánynám magam, ha ilyen kép jönne ki a gépből...
Már bocs, a durvaságért, de ez a véleményem.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
szerk:

Idézet

bottom is full digital zoom
:lol:

Szerkesztette: Dolfer 2006. 12. 19. 02:02 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2230 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 09:32

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 2:58

Megnézted Te azt a képet? Én tuti elhánynám magam, ha ilyen kép jönne ki a gépből...
Már bocs, a durvaságért, de ez a véleményem.

Én akkor hányom el magam mikor ennyire keveredik a hülyeség a rosszindulattal. Ha most vennék point&shoot gépet az tuti h2/h5 lenne.
Megjegyzem a dpreview szerint mindkettő highly recommended, rájuk talán jobban lehet adni mint a te elhibázott bélműködésedre  :Đ

#2231 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:20

ööö otthon mobil netem van és butítva jönnek le a képek... inkább az volt az érdekes számomra hogy annyira rázoomolt. biztosan állványt használt? mármit nem homályos.. na mindegy. annyira nem értek hozzá.

#2232 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:21

Dolfer arra célzott, hogy egy ilyen pocsék minőségű digitális zoomtól nem feltétlenül kell eldobni az agyunkat, számítógépen nagyobb mértékben, normálisabb minőségben tudod interpolálni a képet. ;) Másrészt, ha jól látom, "képstabilizátor" céljából felhúzza a gép rendesen az érzékenységet, az sem tesz túl jót a képnek.

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 19. 10:25 -kor

#2233 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:21

Dolfer arra célzott, hogy egy ilyen pocsék minőségű digitális zoomtól nem feltétlenül kell eldobni az agyunkat, számítógépen nagyobb mértékben, normálisabb minőségben tudod interpolálni a képet. ;)

Én pedig arra célzok hogy a h2/h5 a piacon jól pozícionált darabok. Minőségben, kezelhetőségben, ár-értékben teljesen a helyén van. Ne hasonlítsunk már mindent az 1d markII-höz (digitális zoommal vagy anélkül, tökmindegy)

#2234 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:48

Ezt senki sem vitatta, az az egyetlen kép volt a kifogás tárgya, amit fentebb linkeltek.

#2235 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:43

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 9:32

Én akkor hányom el magam mikor ennyire keveredik a hülyeség a rosszindulattal. Ha most vennék point&shoot gépet az tuti h2/h5 lenne.
Megjegyzem a dpreview szerint mindkettő highly recommended, rájuk talán jobban lehet adni mint a te elhibázott bélműködésedre  :Đ

Dolfert lehülyézni... úgy tűnik nem egészen érzékeled, hogy miről van itt valójában szó.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2236 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:36

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:43

Dolfert lehülyézni... úgy tűnik nem egészen érzékeled, hogy miről van itt valójában szó.

Nem őt hülyéztem le hanem azt amit mondott, bár nyilván nem érzékeled a különbséget. Téma részemről lezárva.

#2237 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:59

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:36

Nem őt hülyéztem le hanem azt amit mondott...

Miért, szerinted az a kép, amit fentebb linkeltek, és teljes optikai+digitális zoommal készült, értékelhető kép, a fényképezőgép minden jó tulajdonsága ellenére? Jó, még épp felismerhetőek rajta az arcok, de van bennük valami van goghi beütés. Nem azért mondom, de digitális zoom nélkül még a sógorom nyolcezer forintos, két megapixeles, műanyagoptikás Mustek csodája is szebb képet készít. És itt a hangsúly: digitális zoom nélkül.

És még mindig nem a fényképezőgépet értékeltem, illetve olyan szinten igen, hogy a digitális zoomja nem a legtetszetősebb. Akkor legalább vágjon, de ne interpoláljon, ha már az árába nem fért bele egy normálisabb algoritmus. :)

#2238 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:52

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:43

Én csak azt nem értem miért vár el valaki egy adott géptől olyan teljesítményt amit csak egy többszörös árú felszereléssel lehet az ő elképzelése szerint megcsinálni. Mert itt erről van szó. A képen nem elmosódott felismerhetelen foltok vannak, hanem egy elfogadható képet látunk ami a készítő gép tudásának megfelel. Ha a digitális zoom segít a képet részletesebbé tenni, márpedig sokszor segít akkor miért ne használjuk, elvégre digitális gépről van szó. De hányadéknak nevezni azt mikor egy gép tudását mutatják be, milyen képet kellene látnunk, ami egy kétmilliós felszereléssel csinálható meg csak?

#2239 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:52

[...] Ha a digitális zoom segít a képet részletesebbé tenni, márpedig sokszor segít akkor miért ne használjuk, elvégre digitális gépről van szó. [...]

Ne már, ottokar, az azért kicsit meredek, nem?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2240 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:52

Én csak azt nem értem miért vár el valaki egy adott géptől olyan teljesítményt amit csak egy többszörös árú felszereléssel lehet az ő elképzelése szerint megcsinálni. Mert itt erről van szó. A képen nem elmosódott felismerhetelen foltok vannak, hanem egy elfogadható képet látunk ami a készítő gép tudásának megfelel. Ha a digitális zoom segít a képet részletesebbé tenni, márpedig sokszor segít akkor miért ne használjuk, elvégre digitális gépről van szó. De hányadéknak nevezni azt mikor egy gép tudását mutatják be, milyen képet kellene látnunk, ami egy kétmilliós felszereléssel csinálható meg csak?

Elvárt akárki akármit is?

Ez a kép borzalmas minőségű, függetlenül attól, hogy milyen felszereléssel készült.  Lehet, hogy a felszerelés képességeihez mérten ez egy jó minőségű kép, de mint kép attól még borzalom.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.