HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2081 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:10

Köszi a gyakorlati tapasztalatot!

Idézet

- A lábak szétnyitás úgy működik, hogy összecsukod a lábakat, eltekersz egy tárcsát a fej alatt amivel beállítod, hogy meddig akarod nyitni, majd szétnyitod a lábakat. Normális?

Hűha, ezt meg kell néznem élőben... Így is értem valamennyire, de ezt meg kell nézni, hogy akarok-e/van-e kedvem ezzel tökölni. Pedig ez a Giootos nagyon szimpi, mert 12kg a teherbírása gyárilag (ha a felét tudja, akkor az már nagyon jó), azon kívül jár hozzá táska, ami egy további 10e ft-os kiadás lenne. Ha vennék.

Idézet

- Teljesen nyitott állapotban úgy 10cm kilengése van a fejrésznek függőlegesen minimális erőhatásra. A mozgás a "térdeknél" nyelődik el.

Micsodaaaaaa? 10cm-es kilengés? Ez elfogadhatatlan! Ennyi erővel kézben is tarthatnám a gépet, még annak se lenne 10cm-es kilengése. Vagy félreértek valamit.

Amúgy, úgy szubjektíve, jó állványnak tartod a Giottos-t? Használható? Mert egyelőre erre szavaznék.

#2082 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:20

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 16:01

Ha ennek lenne olyan változata, ahol teljesen el lehet tüntetni a középoszlopot, az lenne az igazi...

Totálra betolt középoszloppal nem ugyanaz? (Csak kérdezem)

szerk.: nem ez a pogácsa-dolog akar lenni ez: "Camera platform can be removed from column" [Giottos]

Szerkesztette: lugosi 2006. 12. 18. 18:22 -kor

#2083 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:20

Totálra betolt középoszloppal nem ugyanaz? (Csak kérdezem)

Nem, mivel akkor nem tudsz teljesen talajszintre lemenni vele, útban lesz a középoszlop. Keresztberakva (másik opció) meg nem stabil eléggé.

#2084 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:36

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 17:37

Két gyakorlati tapasztalat a Giottos-szal:
- A lábak szétnyitás úgy működik, hogy összecsukod a lábakat, eltekersz egy tárcsát a fej alatt amivel beállítod, hogy meddig akarod nyitni, majd szétnyitod a lábakat. Normális?
- Teljesen nyitott állapotban úgy 10cm kilengése van a fejrésznek függőlegesen minimális erőhatásra. A mozgás a "térdeknél" nyelődik el.

Te! Az nem fotóállvány hanem Eötvös inga!

#2085 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:36

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 17:24

Nem, mivel akkor nem tudsz teljesen talajszintre lemenni vele, útban lesz a középoszlop. Keresztberakva (másik opció) meg nem stabil eléggé.

Értem, igazad van. Így a lábak teljes szétnyithatóságának nem sok értelme van, ha közben a talajhoz érne a középoszlop, mert akkor ugyanúgy nem lehet teljesen földszintesíteni.
Közben nagy nehezen találtam a google-val felhasználói review-t a giottos-ra, és volt egy srác aki ugyanazt írtam mint itt a kolléga, hogy "termendous camera shake", akkor meg mindek állvány...

#2086 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:38

Nem rég írtam a digitális fényképezés topicba:
Talajközeli fényképezés 055prob + 029 fej

sean: A középoszlop teljesen kivehető és anélkül is használható az állvány. Sőt. Most kezdem felfedezni az oszlopban rejlő lehetőségeket :D

Vizszintesen is betehető, de úgy nem tudom mire jó, mert a fejjel képtelenség úgy bármit is csinálni :D
Ettől függetlenül nem bántam meg az állvány vásárlását. Igaz, elég sokat használom. Mig nem volt, nem éreztem akkora hiányát, illetve el sem tudtam képzelni, hogy ennyire használható lesz.
Mióta megvan, s megyek valahova fotózni, viszem, s használom.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2087 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:44

Idézet

sean: A középoszlop teljesen kivehető és anélkül is használható az állvány.

Akkor ez jó választás :)

Idézet

Mióta megvan, s megyek valahova fotózni, viszem, s használom.

Ez pedig követendő példa.  ;)

#2088 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:50

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 17:14

A tiedet láttam, viszont azt nem láttam, hogy hogyan tudod rárakni a fejet középoszlop nélkül.

Végig középoszlop nélkül flangáltam vele, a pogácsában a középoszlopnak kialakított helyre csúszik be a fej "pöcse", ami kismértékben a középoszlopba is becsúszna. Tehát egyforma a profilja a középoszlopnak és a fej alsó részének.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2089 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:10

Köszi a gyakorlati tapasztalatot!

Hűha, ezt meg kell néznem élőben... Így is értem valamennyire, de ezt meg kell nézni, hogy akarok-e/van-e kedvem ezzel tökölni. Pedig ez a Giootos nagyon szimpi, mert 12kg a teherbírása gyárilag (ha a felét tudja, akkor az már nagyon jó), azon kívül jár hozzá táska, ami egy további 10e ft-os kiadás lenne. Ha vennék.

Micsodaaaaaa? 10cm-es kilengés? Ez elfogadhatatlan! Ennyi erővel kézben is tarthatnám a gépet, még annak se lenne 10cm-es kilengése. Vagy félreértek valamit.

Amúgy, úgy szubjektíve, jó állványnak tartod a Giottos-t? Használható? Mert egyelőre erre szavaznék.

Akár lehetne is 12kg a teherbírása, de biztosan nem nyitott lábakkal. A táska persze hasznos lehet, csak használat és szokás kérdése, hogy táska vagy vállpánt.
A 10cm-es kilengés persze "csak" függőlegesen értendő, de akkor is, ez elfogadhatatlan. Ahogy írod, neked kell a földközeliség, ez esetben nem jó választás az állvány. Szubjektíve persze, tehát nézd meg te is, ezek csak tippek, hogy mik fordultak elő egy adott példánnyal, mire érdemes figyelni.

#2090 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:57

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 17:50

"pöcse"

:D

Épp most olvasok egy review-t (http://www.rojakpot....tno=224&pgno=3) ahol írják hogy kivehető a középoszlop.
Azt hiszem holnap megnézem mind a kettőt, amelyik jobban tetszik azt hozom is haza.

#2091 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:00

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 17:55

A 10cm-es kilengés persze "csak" függőlegesen értendő, de akkor is, ez elfogadhatatlan.

Akkor elsőre tényleg félreértettem, ez valami "teleszkópos" megoldás?

#2092 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:01

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:50

Végig középoszlop nélkül flangáltam vele, a pogácsában a középoszlopnak kialakított helyre csúszik be a fej "pöcse", ami kismértékben a középoszlopba is becsúszna. Tehát egyforma a profilja a középoszlopnak és a fej alsó részének.

Ooops, lebuktam :) Akkor a tied nem annyira néztem meg, valakinek ott volt a sarokban egy és annak tuti volt középoszlopa :)

#2093 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:06

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 19:00

Akkor elsőre tényleg félreértettem, ez valami "teleszkópos" megoldás?

Megpróbálom érthetően leírni, ami a mai nap után nem lesz egyszerű. Szóval adott az álvány, valahogy teljesen nyitottá varázsoltad a lábait (ami még mindig messze van a 170-180°-tól). Leteszed a földre, megáll. ráteszel a fejre egy féltenyérnyi kavicsot, és a cucc megereszkedik jópár centit, miközben a lábak végei egyhelyben maradnak. Megbicsaklanak a lábak az kihúzott illesztéseknél. Több mint ciki.

#2094 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:07

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 19:01

Ooops, lebuktam :) Akkor a tied nem annyira néztem meg, valakinek ott volt a sarokban egy és annak tuti volt középoszlopa :)

Viktoré lehetett, vagy hazaindulás előtt akár az enyém is.

#2095 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:55

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:06

Megpróbálom érthetően leírni, ami a mai nap után nem lesz egyszerű. Szóval adott az álvány, valahogy teljesen nyitottá varázsoltad a lábait (ami még mindig messze van a 170-180°-tól). Leteszed a földre, megáll. ráteszel a fejre egy féltenyérnyi kavicsot, és a cucc megereszkedik jópár centit, miközben a lábak végei egyhelyben maradnak. Megbicsaklanak a lábak az kihúzott illesztéseknél. Több mint ciki.

:eek:

Mostmár értem. Jáj. Sőt, jájj-jájj. Ez így több mint szarul hangzik. Azt hiszem, ez az állvány így kiesett. A monopodom úgyis manfrotto, legalább az imbuszkulcsa kompatibilis lesz emevvel. Még akkor is, ha ezzel olyan baromságot mondtam, mint ahogy hangzik :) Megnézem azért mind a kettőt, de ha gönye az illesztés, akkor lőttek a tervemnek, mert ez a földközeli állapot most komolyan érdekel.

#2096 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:27

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 19:07

Viktoré lehetett, vagy hazaindulás előtt akár az enyém is.

De a Viktornak olyan van, mint a Csabának :D Amúgy Olivéré volt a sarokban (Silk)...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2097 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 21:35

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 19:27

De a Viktornak olyan van, mint a Csabának :D Amúgy Olivéré volt a sarokban (Silk)...

Elkelne egy ki-kicsoda  ;)

#2098 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 21:41

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 20:27

Slik.

#2099 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 21:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 21:35

Elkelne egy ki-kicsoda  ;)

Nemrég volt itt a környéken egy rövid, ezek a keresztnevek is szerepeltek benne. :)

#2100 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 18. 22:07

A kínai offtopic után...  :smoker:  van valakinek személyes tapasztalat az új SIGMA 70-200 f/2.8 macro -val kapcs? Esetleg saját tulajdonban, vagy használatban?!  :think:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.