HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2121 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 07:08

Én megpróbáltam az eseményfotózást, nem az én világom 4 karitatív és 6 fizetős esküvő után feladtam, eléggé idegen nekem ez a szolgalelkű iparosmunka...
Meg nem is akartam, hogy elmenjen a kedvem, mielőtt és is megházasodnék:)

Gyerekfotó néha becsúszik pénzért vagy szívességből - ez talán annyiban jobb, hogy a kicsik ezerarcúak a megkomponált esküvőkhöz képest - bár mikor édesen elkezdik rágcsálni a napellenzőt valamelyik obin, akkor picit elgondolkodom, hogy kell-e ez nekem:)

Modellfotóban nem láttam sok pénzt, nincs stúdióm, így a befolyt összeg nagyrészét elvitte a sminkes és a bérleti díj - ellenben nagyon élveztem a szép lányok miatt, hobbyként biztos csinálom tovább, de megélhetésként nem látok benne fantáziát...

Amiből sok bevételem volt az az épület / ingatlan / tervfotózás (házi-repró) - ebben szerencsém volt, mert kapcsolatok híján nem lehetett volna ilyen melókhoz jutni, de egy nagyobb tervfotózos melóval szép összeget lehetett zsebrevágni, míg sokan szeretnek a már elkészült vagy eladó ingatlanokról készíttetni fotókat, amelyeket plakátokra nyomtathatnak...
Igaz, általában ezek előtt én készítem a 3D látványterveket, így nem nehéz elnyerni a melókat:)

Amúgy profi soha nem szeretnék lenni, kerülöm is ezeket a helyzeteket, mivel nincs felelőségérzetem, kitartásom...
A riportersuli után meg nagyobb esszéken szeretnék dolgozni és nem újságoknak... - ez már a jövő zenéje:)

Ha magamnak fotózom, akkor esemény, személy és mondanivaló legyen a képen - giccsfotózásból kinőttem, természetfotózáshoz pedig nincs felszerelésem...:)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2006. 12. 20. 07:27 -kor

#2122 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 08:09

Arra kiváncsi lennék ha nem titok, hogy a fenti dolgokért mennyit lehet elkérni.

#2123 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 08:44

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 8:09

Arra kiváncsi lennék ha nem titok, hogy a fenti dolgokért mennyit lehet elkérni.

a kommersz modell/gyerek/esküvő nálam a bevett árakon ment...

épületfotó összetett: vagy benne van a tervezési díjban, vagy már a 3D látványért elkérem, amúgy 4+4 kép (3D előre + fotó) 20e-ből megáll kisebb házaknál, most egy 80 lakásoson dolgozom, de ezért sem lehet 6számjegyű összeget elkérni, még 3D-vel sem...
kell találni egy határt, ameddig megéri az ügyfélnek maradni...
szeretnék interior-ra is átállni, de azt 3D-ben nem fizetik meg, talán csak a fotót eladásnál...
az előnye, hogy gyorsan megvan, csak jó fénynél kell kimenni - a hátránya, hogy kellene egy TS, hogy ne PS-be korrigáljak:(

a tervfotózás, az mókásabb: volt, hogy 500 db A/3-as vagy nagyobb méretű tervről kellett fotót készíteni és sokat PS-ezni a vignettálás és laptörés miatt - ebből futotta a 30D-re markolattal és még maradt:)
1 hét volt a fotó, 2 hét a PS:)

#2124 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:06

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 8:44

a kommersz modell/gyerek/esküvő nálam a bevett árakon ment...

Ez az amit nem ismerek :( A többiért köszi!

#2125 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:09

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 7:44

a tervfotózás, az mókásabb: volt, hogy 500 db A/3-as vagy nagyobb méretű tervről kellett fotót készíteni és sokat PS-ezni a vignettálás és laptörés miatt

Ez tényleg maga lehetett a felhőtlen szórakozás...  :Đ

#2126 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:41

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:09

Ez tényleg maga lehetett a felhőtlen szórakozás...  :Đ

a megrendelőnek viszont olcsóbb, mint szkenneltetni:)

nagy falfelület kell és egy lelkes asszonyka:)
a durva az volt, mikor én távkioldóval ültem a TV előtt, a kedvesem meg cserélgette a bevilágított falon a lapokat:D

#2127 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:50

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:06

Ez az amit nem ismerek :( A többiért köszi!

esküvő/felhajtás/személyfüggő...

általában 15-20e egy tétel...
négy tétel lehet:
- beállított képek
- templom
- polgári
- lakodalom

össz 100 képet szoktak kérni, én ajándéknak 4-5 A/4-est mellékeltem...

a babafotó 10-20e szokott lenni, ezt CD-n és 5 db A/4-es lapon szoktam átnyújtani - ezt eddig én mindig háznál készítettem, ha kellett smink, anyuka megoldotta - így olcsóbb...
egyszer volt egy babanaptár, azért nem tudtam mennyit kérjek, 60e-t kaptam, de már spirálozva adtam 2 példányt (5-6e egyébként a nyomtatás/fűzés egy reklámstúdióban)

a modellfotó elég összetett, 10-20 képet kérnek, főleg A/4-est, én már adtam A/3-ast is... - többi CD-n...
A smink+haj 10e szokott lenni egy beállításhoz, azaz egy 20 képes portfoliónál csak a segéd kap 40e-t...
lehet drága, de nagyon profi a hölgy, 6 óra stúdiót (www.d1.hu) megszoktuk úszni 20e-ből, ha ketten megyünk 10e/fej, és ilyenkor a sminkes is felez, és Ő is néha kér képet...
a fotók ára nálam nem volt fix: modell és szimpátiafüggő:)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2006. 12. 20. 10:59 -kor

#2128 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:21

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:13

Szerintem ez még nem került szóba... de itt érdekelne, lehet a többieket is :) ki, minek, miért hol kinek fotozik itt... nyilván a hobbi az hobbi...

...de van aki koncertekröl beszél, van aki esküvö... szal érdekelne! ja akt/sexfotozik valaki?

partykon fotózok (mellesleg.hu) (hobbinak és szórakozásnak indult, mára munka, de nemfizetik meg, így egyre jobban unom)
egy rendezvényszervező cég rendezvényein, ez főleg  esküvő, 1-1 céges buli (bourbongroup.hu) (ezek egész jók anyagilag, jó pénzért meg szívesen dolgozok...)
meg egyéb esküvőkön...

de portfolikat is csináltam már (modellfotózás, ima.hu) (igénytelen munka olcsóért, de nagy mennyiségben, így büszke nem vagyok rá (sőt...), de az 1D ára (meg egy darab) összejött 1 nyár alatt)
régebben volt sexfotózás is... (na az viszont tényleg unalmas, monoton és szar volt, mindenki azt hiszi hogy milyen jó, de szerintem az a legunalmasabb és legszarabb)

hobbira már se időm, se kedvem nincs, elmúlt 1 évben jóformán csak akkor volt kezemben fényképező, ha pénzt kaptam érte...

Szerkesztette: WiZARD 2006. 12. 20. 11:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2129 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:22

Köszi!  :respect:

#2130 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:32

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:13

ki, minek, miért hol kinek fotozik itt... nyilván a hobbi az hobbi...

Kizárólag saját magam, család és barátok számára, kedvtelésből. Miért? Mert érdekel, megnyugtat, és ki tudom élni kreativitásom egy részét. Minden jó témára nyitott vagyok, de ami nem érdekel annyira, az a makró-modell-divat-akt-party fotózás. Rendezvény fotózás is csak család, barát, ismerős kérésére esküvő, vagy néha céges buli szintjén.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2131 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 11:21

...hobbira már se időm, se kedvem nincs...

Ezt sajnálattal olvasom. :(
Ezért sem köt le a gépies iparosmunka (rendezvény, esküvő, stb), mert nem akarok kiüresedni, kiégni, muszájból nyomkodni a gombot. Inkább maradjon meg életem végéig a fotózás mint egy szép hobby.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2132 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:48

hozzá kell tenni hogy sose voltam az a nagy hobbifotós. sokkal inkább a technika szeretete juttatott el oda, hogy jobb és jobb fényképező kell nekem, persze szeretek kattingatni is... aztán pénz lett belőle.
sose volt meg a kellő kreativitásom ahhoz hogy hobbi legyen belőle, sose tudtam hogy mit fotózzak, és ha véletlen fotóztam sose voltam elégedett az eredménnyel...

1 éve van makró előtét lencsém, még jóformán 1x se használtam. pedig érdekelne a makró, szívesen makróznék, csak nem tudom hol és mit...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2133 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:35

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:32

Mert érdekel, megnyugtat, ...

Anno én is azért kezdtem el fényképezni, mert rájöttem, hogy a sok bóklászás, keresgélés, fotózgatás nagyon jól oldja a stresszt, legalábbis nálam így működött. Aztán azt a munkahelyet otthagytam, már sokkal kevésbé stresszes az életem (szerencsére), viszont nem is fotózok annyit manapság, ez viszont sajnos. Időm lenne rá újabban, és azt hiszem fel is fogom pörgetni a dolgot, mert már hiányzik.

#2134 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:11

Én is hobbistaként kezdtem, aztán jött a bulifotó, kezdetben egy békés megyei portálnak (beol.hu), később a mellesleg.hu-nál is dolgoztam, aztán elég lett a diszkóból, besokalltam, a pénz sem olyan jó, mint eleinte tűnt.
Egy ráklámügynökségnek fotózok sokat, esküvő, a választási időben portrézás, kiadvány, szórólap...stb., tavaly tablófotóztunk is, de idén nem vállaltam.
Van még nyáron 2 fesztivál (wan2, Hegyalja), ahol egy kollegámmal a fesztivál "udvari" fotósai vagyunk, azt szeretem. Mindenhova bejárás, koncertek, ez a kedvenc, sőt a napi díj is elég tűrhető.

#2135 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:26

Mondjuk azt nekem hozzá kell tenni, hogyha nem lenne itthon olyan az életszinvonal amilyen, eszembe sem jutna pénzért fotózni... Az esküvő meg elsősorban azért tetszik, mert itt vannak szépen felöltözött portré alanyok akik örülnek, hogy fotózzák őket :)
Jégkorongnál meg azért már fogy a lendületem, ez elsősorban a magyar jégkorongos helyzet miatt van, sok a gyenge csapat és a helyi csapat nagyon kiemelkedik, így egy csomó meccs nagyon sima (értsd 10-0) és ez így kezd unalmas lenni...

#2136 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:26

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:26

Jégkorongnál meg azért már fogy a lendületem, ez elsősorban a magyar jégkorongos helyzet miatt van, sok a gyenge csapat és a helyi csapat nagyon kiemelkedik, így egy csomó meccs nagyon sima (értsd 10-0) és ez így kezd unalmas lenni...

Legalább tudod, melyik kapot kell lesned :D
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2137 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:50

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:26

Mondjuk azt nekem hozzá kell tenni, hogyha nem lenne itthon olyan az életszinvonal amilyen, eszembe sem jutna pénzért fotózni...

Engem ma viszont nagyon kellemes meglepetés ért, mert egyik lovarda ahol jártam a nyáron a neten fellelt képeimből párat beletenne a nemsokára nyomdába kerülő naptárjába. Finoman megkérdezték hogy milyen körülmények között kerülhetne bele. Mondtam hogy írják alá a nevem. :) Már épp kunyerálni akartam belőle egy példányt, mikor mondták hogy ofkorz kapok egyet.

Btw már önmagában díjazandó hogy egyátalán eszükbe jutott kérdezni. Láttam már viszont a képeim számos (javarészt gportalos) weboldalon ahol aztán még csak hírből sem ismertem az oldal készítőjét, üzemeltetőjét...

#2138 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:04

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 18:26

Legalább tudod, melyik kapot kell lesned :D

Ez igaz, csakhát iszonyat hideg van a jég mellett, főleg a hidegebb téli napokon és két és fél órát ácsorogni mindig azért nem annyira egyszerű... Persze ha jó a játék akkor mindez el van felejtve :)

#2139 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:05

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 18:50

Láttam már viszont a képeim számos (javarészt gportalos) weboldalon ahol aztán még csak hírből sem ismertem az oldal készítőjét, üzemeltetőjét...

Én viszont már nyomtatásban is találtam saját képem...

#2140 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:27

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 18:50

Btw már önmagában díjazandó hogy egyátalán eszükbe jutott kérdezni.

vagy csak nem hulyek!

ha kerdezes nelkul berakjak, Te meg leszamlazod nekik a hivatalos ajanlott arfolyamot, akkor Te nagyon jol, ok meg nagyon rosszul jarnak. es nincs az a birosag, aki ne itelne meg Neked a penzt.

tenyleg saen, irtad az esetet, akkor is irtam a fentit, de nem remlik, hogy megirtad volna, hogy vegzodott! na?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »