HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#521 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:08

Erre gondoltál?  :D

Kép

#522 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:29

http://pixinfo.com/h...8/23/kamuszint/

Én két dolog kételkedem a fenti képekben: A 4L IS már régóta nagy álma minden canonosnak. Az ötvenes nagy fényerős pirosgyűrűs változata is sok L sznob álma, A 400D frissítése meg a szokásos másféléves canon termékciklus szerint esedékes. Ezekért túlzottan rajong a nép, viszont a Canon ennyire azért nem szokott a felhasználók kénye-kedve szerint termékfejleszteni. Ezek a termékek tehát  ideális témák egy kis tenyeres szarbacsapáshoz pláne hogy volt már példa hasonló termékinformáció szivárgásra. Mivel a forrás hitelesség pillanatnyilag nem tudjuk ellenőrizni minden alapszinten fotosoppozó fotókedvelő potenciálisan készíthet ilyen grafikákat pár ügyesen összemontírozott termékfotóval.

#523 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 22:10

Lehet, viszont ami tuti az az, hogy holnap kiderül az igazság :) A pletyik szerint holnap van a bejelentés...

#524 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 05:33

Hát ez bejött :)

obik
400D

Asszem ilyen obikat senki nem fog venni, kicsit drágák...

Szerkesztette: saen 2006. 08. 24. 05:33 -kor

#525 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 05:41

Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 5:33

Hát ez bejött :)

obik
400D

Be vazze:)

Gyúrhatok 50/1.2-re, USÁban talán 350k alatt megvan...:)

#526 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 06:03

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:41

Gyúrhatok 50/1.2-re, USÁban talán 350k alatt megvan...:)

Hát nem tudom... Már az 50mm f1.4 megvétele sem teljesen egyértelmű, miután az f1.8 olyan olcsó, de arra még azt mondom, hogy okés, viszont 1600$ az f1.2-ért szerintem pénzkidobás. Az f1.4 is már elég korrekt darab, a harmad rekesz fény és egy enyhén jobb kéminőség nálam tuti nem érné meg a dolgot... Persze lehet én vagyok csóró :)

#527 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 06:14

Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:03

Hát nem tudom... Már az 50mm f1.4 megvétele sem teljesen egyértelmű, miután az f1.8 olyan olcsó, de arra még azt mondom, hogy okés, viszont 1600$ az f1.2-ért szerintem pénzkidobás. Az f1.4 is már elég korrekt darab, a harmad rekesz fény és egy enyhén jobb kéminőség nálam tuti nem érné meg a dolgot... Persze lehet én vagyok csóró :)

Valahol már leírtam, hogy mit jelent az "L" - nem csak képminőséget, hanem egy minőséggaranciát, például arra, hogy esőben is fotózhassak:)

400D itt is

#528 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 06:55

Donphobos ha esetleg érdekel van 1 50 1.8-am bár csak II széria. Szivesen kölcsönadom hosszabb időre tesztelgetni ugyis csak porosodik a szekrényben.  :D

#529 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:06

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:14

Valahol már leírtam, hogy mit jelent az "L" - nem csak képminőséget, hanem egy minőséggaranciát, például arra, hogy esőben is fotózhassak:)

Láttam már jónéhány L-es obit, van a környezetemben is és ha esőben akarsz fotózni akkor annak is kell valami fedél... Félre ne értsd egyébként, nem akarlak lebeszélni, ha neked ez kell akkor hajrá.

#530 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:09

Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:06

Láttam már jónéhány L-es obit, van a környezetemben is és ha esőben akarsz fotózni akkor annak is kell valami fedél... Félre ne értsd egyébként, nem akarlak lebeszélni, ha neked ez kell akkor hajrá.

Nem trópusi viharra gondoltam, de van pár L-es obim, és nyugodt szívvel használom csepergő esőben (sajnos a vázat zacskóznom kell), míg a kommersz obijaimat gyorsan elteszem a táskába...

#531 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:45

Idézet: hamond - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:55

Donphobos ha esetleg érdekel van 1 50 1.8-am bár csak II széria. Szivesen kölcsönadom hosszabb időre tesztelgetni ugyis csak porosodik a szekrényben.  :D

Hát, mindenképpen nagylelkű ajánlat, előre is köszönöm! Egy találkozóval egybekötött fotózás is elég lenne nekem egyik hétvégén. Mivel sem a vázam, sem én nem vagyok "L",  (és az obi sem az) ezért egy nem esős hétvégén valami megfelelő helyszínen nagyon boldogan kipróbálnám. Vinnék alap obit (28-135) és hasonló témáról hasonló rekesszel kipróbálnám, ha lehet. Írok privit is mindjárt.

Üdv!
.
.
.

#532 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:56

Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:33

400D

Idézet

US$1249 in the U.S. A tripod collar will be an optional, extra-cost accessory.
:D

Nem fért bele abba az 1249 dodóba az a kis műanyag :D

#533 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:15

Canon EOS 400D DIGITAL

Volt a Canon-nak valaha automata erzekelo-tisztitoja, vagy ez az elso?

Szerkesztette: TiWiNE 2006. 08. 24. 08:19 -kor

#534 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:23

Nem műanyag.

400D viszont nagyon jól használható felhasználóbarát kis amatőr váznak tűnik.

#535 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:46

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:15

Canon EOS 400D DIGITAL

Volt a Canon-nak valaha automata erzekelo-tisztitoja, vagy ez az elso?

Úgy tudom, ez az első öntisztítós modell. Talán a 40D-be is beleteszik majd (már ha az lesz a neve).

Szerk: egyébként tudja valaki, mennyire hatákony ez a tisztítás? Már az is eredmény, ha csak a nagyját viszi le és ritkábban kell hagyományos módon tisztítani.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 08. 24. 08:51 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#536 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 8:45

Hát, mindenképpen nagylelkű ajánlat, előre is köszönöm! Egy találkozóval egybekötött fotózás is elég lenne nekem egyik hétvégén. Mivel sem a vázam, sem én nem vagyok "L",  (és az obi sem az) ezért egy nem esős hétvégén valami megfelelő helyszínen nagyon boldogan kipróbálnám. Vinnék alap obit (28-135) és hasonló témáról hasonló rekesszel kipróbálnám, ha lehet. Írok privit is mindjárt.

Üdv!

Múltkor csak kipróbáló voltam, végre felajánlani is tudok valamit, Első Márkkal kézenfogva tudunk menni, igény esetén tele is lesz nálam.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#537 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:00

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 8:46

Szerk: egyébként tudja valaki, mennyire hatákony ez a tisztítás? Már az is eredmény, ha csak a nagyját viszi le és ritkábban kell hagyományos módon tisztítani.

Gyakorlati tapasztalat nincs még vele ( :cool: ) Viszont az olympus evolt széria alapján megnyújtja a két tisztítás közötti időtartamot. Amúgy ez az egész koszmizéria azért nem olyan durva dolog, én lovasversenyeken fotózom, odafigyeléssel cserélek optikát és elég sok expo eltelik egy két körtefecskendős manőver között, de már vásároltam eclipse-t meg szenzorpuci spatulákat is arra az esetre ha nem jönne le egykönnyen a gempa az érzékelőről.

#538 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:58

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 10:00

Gyakorlati tapasztalat nincs még vele ( :cool: ) Viszont az olympus evolt széria alapján megnyújtja a két tisztítás közötti időtartamot. Amúgy ez az egész koszmizéria azért nem olyan durva dolog, én lovasversenyeken fotózom, odafigyeléssel cserélek optikát és elég sok expo eltelik egy két körtefecskendős manőver között, de már vásároltam eclipse-t meg szenzorpuci spatulákat is arra az esetre ha nem jönne le egykönnyen a gempa az érzékelőről.

Az Origón jól megszakértették:

Idézet

Izgalmas újításnak tűnik viszont az új háromlépcsős poreltávolító rendszer, ugyanis egyrészt speciális antisztatikus bevonattal, másrészt ultrahang hullámokkal, végül pedig szoftveres úton távolítja el az érzékelőre tapadt porszemcséket.
:nevet:

Az antisztatikus réteg nem eltávolítja, hanem távol tartja. A szoftveres módszernél a szoftver  meg sajnos nem tud kimászni az érzékelőre puceválni, hanem retusálja a nyomokat a képekről (ez utóbbi meg ráadásul külső szoftver). A többi stimmel. Milyen szőrszálhasogató vagyok. :omg:  :Đ

Szerk: meg amúgy sem kellene nekem ez a gép, utálom az egérmozit, most majd mindent azon lehet nézni, a státusz LCD-t meg eltüntették róla.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 08. 24. 10:04 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#539 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:06

Én sem örülök neki de azért másodgépnek el tudnám képzelni ezt a kis masinát.

#540 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:09

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:56

Múltkor csak kipróbáló voltam, végre felajánlani is tudok valamit, Első Márkkal kézenfogva tudunk menni, igény esetén tele is lesz nálam.

Donphobos  Esetleg vihetek még egy Sigma 150 Makrót is ha kipróbálnád  :rolleyes:

Szerkesztette: hamond 2006. 08. 24. 10:09 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.