HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:24

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:42

Bocs, minek a jobboldalán?

Gondolom a Ctrl+B kombinációval előhívható könyvjelző oldalsávra gondol, ami a képernyő bal oldalára kerül. :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 02. 24. 17:25 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1002 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:56

2.0.0.2 - részleges update-nél azt írja ki, hogy leszedi az egészet, mert csak így tudja updatelni .

#1003 Felhasználó inaktív   tsqw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 17:24

Gondolom a Ctrl+B kombinációval előhívható könyvjelző oldalsávra gondol, ami a képernyő bal oldalára kerül. :)

igy mar erthetobb.
1. All-in-One sidebar extension letöltése és telepitese
2. Tools - Addons - All-in-One Sidebar - Options
3. General - Appearance - Orientation: Show sidebar on right side.
4. restart
"Wow! That had what I really like in a story - an ending!"

#1004 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:03

Kép

Kép

#1005 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 17:56

2.0.0.2 - részleges update-nél azt írja ki, hogy leszedi az egészet, mert csak így tudja updatelni .

Előfordul, akár CRC hiba, akár egyéb okból...  önmagában semmi problémát nem jelent.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1006 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 00:08

Idézet: pascal - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 18:54

Az adblockplus (de sztem a sima is) kikapcsolható bármelyn oldalon. egyszerűen ahol nem akarod hogy szűrjön ott kapcsold ki.

Köszi, így működik. :up:
Akár a "Whitelist this page", akár a Whitelist this whole site".
Már csak arra nem jöttem rá, hogy lehet az engedélyezett web-lapok listáját megnézni. Ötlet? :confused:
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1007 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 00:46

Eszem megáll. Nem találom, hogy hol tárolja alapértelmezetten a bookmarkokat a firefox 2.  :confused:

Fától az erdőt.... Meglett.  :omg:

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 02. 26. 00:50 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1008 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 00:53

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 23:46

Eszem megáll. Nem találom, hogy hol tárolja alapértelmezetten a bookmarkokat a firefox 2.  :confused:

Nem mindegy? Könyvjelzők/könyvjelzők kezelése itt azt csinálsz vele amit akarsz, ha meg kell a bookmark kompletten, akkor ugyanitt fájl/exportálás, és megkapod a html fájlt.

De ha tényleg tudni akarod hol van, keress rá a "bookmarks.html" fájlnévre a "Documents and Settings" könyvtár alatt.

Eszed megindulhat... :)

#1009 Felhasználó inaktív   tsqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 03:41

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 0:08

Köszi, így működik. :up:
Akár a "Whitelist this page", akár a Whitelist this whole site".
Már csak arra nem jöttem rá, hogy lehet az engedélyezett web-lapok listáját megnézni. Ötlet? :confused:

hm.. szerintem jobb-klick az ikonjára - Preferences, ott rögtön a második sorban "Exception rules". elvileg ezek alatt. Igaz, nálam valami másik verzió lehet, mert nem így vannak megnevezve. (Adblock Plus 0.7.2.4)

#1010 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:35

A Firefox 1.5 alatt még ha elkezdtem gépelni egy weboldalon akkor a quick find a gombokkal együtt jelent meg és így egyből lehetett nyomogatni hogy next vagy previous, match case stb. Viszont a Firefox 2-estől kedzve a quick find csak a gombjai nélkül jelenik meg ha elkezdek gépelni keresvén valamit egy oldalon, és csak akkor jönnek elő a gombok ha külön megnyomom a CTRL + f -et. Na ez az ami rohadtul idegesít engem. Azt szeretném hogy most is úgy működjön a quick find mint pl a Firefox 1.5 alatt és azonnal jelenjenek meg a gombok is, ne kelljen hozzá külön ctrl+f-et nyomni. Meg lehet ezt valahogy csinálni?

Szerkesztette: McElroy 2007. 02. 26. 10:36 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1011 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 11:23

Akkor válszolok is a saját kérdésemre, hátha mást is érdekel a probléma megoldása. :)

A X:\Documents and Settings\User név \Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxx .default\chrome\

mappábol megkell nyitni a userChrome.css -t vagy ha nincs ilyen akkor a userChrome-example.css
és hozzá adni ezt:

"#FindToolbar > * {display: -moz-box; }" az idézőjelek nélkül, majd elmenteni ugyanide a userChrome.css fájlt.

firefox ujraindit és már működik is a quick find, szépen megjelennek a gombok.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1012 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:57

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:23

Akkor válszolok is a saját kérdésemre, hátha mást is érdekel a probléma megoldása. :)

A X:\Documents and Settings\User név \Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxx .default\chrome\

mappábol megkell nyitni a userChrome.css -t vagy ha nincs ilyen akkor a userChrome-example.css
és hozzá adni ezt:

"#FindToolbar > * {display: -moz-box; }" az idézőjelek nélkül, majd elmenteni ugyanide a userChrome.css fájlt.

firefox ujraindit és már működik is a quick find, szépen megjelennek a gombok.

Hálásan köszönöm, ezt a kérdést én is már 2x is feltettem itt , de sajnos senki sem tudott segteni.
Engem is nagyon idegesített miért változtatták meg, valamelyik nem hozzáértő tanácsára, az tuti, mert ezt a funkciót naponta kismilliószor használtam. Szóval még1x köszi!!! Annyit megjegyznék, hogy ha a userChrome-example.css-hez írod hozzá, akkor nem lesz jó. Létre kell hozni a userChrome.css fájlt, abba beleírni a #FindToolbar > * {display: -moz-box; } szöveget, el kell menteni a fájlt, újraindítani a firfoxot, s már jó is.!!

Szerkesztette: SzaSza 2007. 02. 26. 16:58 -kor

#1013 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 19:17

Őőő még annyit, ha nem kell a teljes kereső interfész, csak az előre-hátra keresés, akkor CTRL-F, CTRL-G, de aki ilyen fájlokat berhel, az ezt úgyis tudja.

#1014 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 00:07

Idézet: tsqw - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 3:41

hm.. szerintem jobb-klick az ikonjára - Preferences, ott rögtön a második sorban "Exception rules". elvileg ezek alatt. Igaz, nálam valami másik verzió lehet, mert nem így vannak megnevezve. (Adblock Plus 0.7.2.4)

hm...
Adblock v.5 d3 * nightly 43 -at használok.
A "Preferences" része meg így néz ki.
Semmi hasonlót nem találok. :reklamacio:

Kipróbáltam már ezt az Adblock Plus-t is, de ez annyira nem jött be. :(
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1015 Felhasználó inaktív   tsqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 11:53

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 0:07

hm...
Adblock v.5 d3 * nightly 43 -at használok.
A "Preferences" része meg így néz ki.
Semmi hasonlót nem találok. :reklamacio:

Kipróbáltam már ezt az Adblock Plus-t is, de ez annyira nem jött be. :(

"go to Tools > Adblock > Preferences
any entries starting with @@ are whitelist entries ..."

esetleg ez?

Szerkesztette: tsqw 2007. 02. 27. 11:53 -kor

#1016 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 12:06

Idézet: SzaSza - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:57

Hálásan köszönöm, ezt a kérdést én is már 2x is feltettem itt , de sajnos senki sem tudott segteni.
Engem is nagyon idegesített miért változtatták meg, valamelyik nem hozzáértő tanácsára, az tuti, mert ezt a funkciót naponta kismilliószor használtam. Szóval még1x köszi!!! Annyit megjegyznék, hogy ha a userChrome-example.css-hez írod hozzá, akkor nem lesz jó. Létre kell hozni a userChrome.css fájlt, abba beleírni a #FindToolbar > * {display: -moz-box; } szöveget, el kell menteni a fájlt, újraindítani a firfoxot, s már jó is.!!

Én ugyanezt mondtam. :) Olvasd el mégegyszer. :)

#1017 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:12

hali!

miért/mitől van az, hogy nem jegyzi meg a jelszavakat a FF 2.0.0.2-m?

automatikusan frissített 2 napja, és tegnap estig jó is volt, ma reggel viszont elfelejtette, a jelszókezelőben megvan minden user/pass, de nem teszi be a mezőkbe automatikusan ahogy szokta.
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#1018 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 22:09

Idézet: tsqw - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 11:53

"go to Tools > Adblock > Preferences
any entries starting with @@ are whitelist entries ..."

esetleg ez?

Hát, jónak tűnik, csak:
- Adblock-ban nem találtam meg,
- csak az Adblock Plus-ban.

Látom már sanyarú sorsomat: le kell cserélnem az Adblock-ot az Adblock Plus-ra. :(

#1019 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 22:27

Idézet: Hater - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:12

hali!

miért/mitől van az, hogy nem jegyzi meg a jelszavakat a FF 2.0.0.2-m?

automatikusan frissített 2 napja, és tegnap estig jó is volt, ma reggel viszont elfelejtette, a jelszókezelőben megvan minden user/pass, de nem teszi be a mezőkbe automatikusan ahogy szokta.

Én is hasonlóképpen jártam: :down:
tegnap este frissítette magát az 1.5.0.9 az 1.5.0.10 -re.

Ma mikor bizonyos oldalakra be szerettem volna lépni, ahova több felhasználónévvel/jelszóval vagyok beregisztrálva (amiknek a jelszava már régóta el van tárolva a jelszókezelőben) csak a felhasználóneveket ajánlotta fel, de mikor kiválasztottam egyet, nem írta be a hozzá tartozó jelszót. Pedig a jelszókezelőt megnézve a felhasználónév/jelszó el van mentve.

A másik oldalról a dolog: amelyik oldalhoz csak egy felhasználónév/jelszó páros van elmentve, azt meg automatikusan kiegészítette.

Mitől lehet ez? :think:

#1020 Felhasználó inaktív   tsqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 23:52

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 22:09

Hát, jónak tűnik, csak:
- Adblock-ban nem találtam meg,
- csak az Adblock Plus-ban.

Látom már sanyarú sorsomat: le kell cserélnem az Adblock-ot az Adblock Plus-ra. :(

esetleg írd be az about:config-ban, hogy "whitelist" elképzelhető, hogy ott tárolja.
ha ez sem, akkor nézd meg a
"C:\Documents and Settings\username>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\"
mappában van-e valahol olyan fájl vagy mappa, hogy adblock, whitelist. esetleg total commanderrel keress rá arra a szövegre, amit a whitelist-hez adtál.

Ha így sincs semmi, akkor már tényleg cseréld le. ez egy nagy sz.r  :D

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »