HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 20:56

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 21:46

a total commanderrel rámész a fájlra, megnyomod a Ctrl+PgDn-t és akkor megjeleníti az .xpi kiterjesztésű fájl tartalmát, ami valójában átnevezett zip.
az archivumon belül megnyitod az install.rdf fájlt és megkeresed a <em:maxVersion> kezdetű sort, ebben van a maximális verziószám, amin még működik a kiterjesztés. ezt átírod nagyobb számra (pl. 3.0) és ha nem változtatták meg nagyon  a firefoxot idő közben, akkor működni fog. nálam eddig ez minden esetben bevált.
ezután mentés, az újabb tc-k általában felajánják, hogy elmentik a megváltozott tömörített fájlt. majd install a firefoxban

:respect:
Gondolhattam volna hogy a TC tud ilyet.

#1182 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:14

Idézet: mzso - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 19:25

Hogy lehet a legegyszerűbben átbuherálni kiegészítőket, hogy működjenek magasabb verzióju ffx-szal mint ami be van állítva?

Nightly Tester Tools

This extension adds a few extras useful to those that regularly test nightly builds of Firefox, Thunderbird, Sunbird and Toolkit Seamonkey (Suiterunner).

The following is a brief list of the extension's features, for the full set of features please take a look at the features list.

* Extension compatibility fixing
    * Titlebar customisation
    * Build ID retrieval
    * Screenshots
    * Talkback information
    * Leak log analysis

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1183 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:10

Tudtok valami Session manager-hez kiterjezstést FF 1.5.0.11-hez? A letölthető  és telepített 0.4.3-as verzió folyamatosan feldob egy dialógus ablakot, hogy parancsfile feldolgozás folyamatban, meg szeretné állítani? Egyelőre még nem tenném fel a 2.x.x.x-et megvárom, amíg automatikusan frissül.
"Légy szerény mint én..."

#1184 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 19:58

Kérdeznék (már egyszer nagyon régen kérdeztem, de nem emlékszem, volt -e válasz), FF 2.x témában.

Vannak nekem localhost -on különböző oldalaim, alkönyvtárak alatt (pl. localhost/ukmukkfukk, localhost/kutyafule, stb.), viszont mivel a jelszó-manager csak annyit tárol el az oldalak címéből, amikor megjegyeztetem vele, hogy az a localhost -hoz tartozik, ezért ha az egyik oldalon bejelentkezek, kiléptet a másikból.
Lehet ezt valamilyen módon orvosolni?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1185 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 17:20

Mikor lesz már automatikus major verziófrissítésre lehetőség? Legutóbb május közepéről volt szó....

#1186 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 21:40

azt hogy lehet beallitani hogy ne kerdezze meg minden inditaskor h az elozo munkamenetet visszaallitsa-e hanem egyszeruen csak allitsa vissza és kész?
tnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1187 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 21:59

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 17:20

Mikor lesz már automatikus major verziófrissítésre lehetőség? Legutóbb május közepéről volt szó....

http://wiki.mozilla....refox3/Schedule

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1188 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 19:58

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 22:40

azt hogy lehet beallitani hogy ne kerdezze meg minden inditaskor h az elozo munkamenetet visszaallitsa-e hanem egyszeruen csak allitsa vissza és kész?
tnx

Így:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: deak21 2007. 05. 23. 19:58 -kor

Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#1189 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 20:20

Az sajna csak akkor mukodik hogyha rendesen bezárom a firefoxot, de amikor pl kikapcsolom a windowst akkor azt valamiert a firefox nem rendes bezarasnak veszi, hanem terminate program-nek, és amikor ujra elinditom mindig megkérdi mit akarok. Erre keresek valami 'megoldást'.
De köszi egyebkent.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1190 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 23:19

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 22:59

Eza 3-as verzió ütemezéséről szól. Viszont találtam egy blogot erről a témáról, bár még ez sem egyértelmű: http://www.spreadfir....com/node/27604

És itt még mindig kérdőjeles: http://wiki.mozilla.....0.x_to_2.0.0.x

Szerkesztette: zoli62 2007. 05. 23. 23:35 -kor

#1191 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 12:10

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 21:20

Az sajna csak akkor mukodik hogyha rendesen bezárom a firefoxot, de amikor pl kikapcsolom a windowst akkor azt valamiert a firefox nem rendes bezarasnak veszi, hanem terminate program-nek, és amikor ujra elinditom mindig megkérdi mit akarok. Erre keresek valami 'megoldást'.
De köszi egyebkent.

Ez egy ismert bug a FF-ban, lásd itt és itt.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#1192 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 16:46

a firefox 3-ban orvosolni fogják azt az idegesítő dolgot hogyha flash van az oldalon akkor nem működik a hotkey-ek, és a másik idegesítő dolgot hogy nem mindíg működik a görgetás ha átváltok egy új lapra és csak azután hajlandó működni miután kattintottam egyet az oldalon?

#1193 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 17:48

Ja, elég sok ilyen idegesítő bug van.

Van olyan is, hogy a beépített session kezelője csak az utoljára bezárt ablak füleit jegyzi meg.
A tab mix plus plugin session kezelője meg szintén bugos vagy nem tudom, egy idő után FF indításnál csak folyamatosan olyan füleket akar megnyitogatni amiket én már rég bezártam az előző session-ben...

Szóval elég kínos mert nálam mindig több fül megvan nyitva, deha adott esetben egy új ablak nyílik meg és az eredetit zárom be előbb a fülekkel, akkor csak az újonnan megnyílt ablak tulajdonságait jegyzi meg.  :mad:

Az is egy kőkorszaki bug, hogyha több régi tétel van a letöltési ablakban akkor több mp-et gondolkodik mire elindítja az aktuális letöltést.
Elég gáz.
bugzillában is sz*rnak a dologra  :down:

#1194 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:08

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 18:48

Ja, elég sok ilyen idegesítő bug van.

Van olyan is, hogy a beépített session kezelője csak az utoljára bezárt ablak füleit jegyzi meg.

Próbáld meg egyszer, hogy a File/Quit menüponttal zárod be a Firefoxot, azaz egyszerre a megnyitott ablakaidat.

A dolog teljesen logikus. Ha az ablakaidat sorban bezárogatod, akkor a végén -mikor az utolsót bezárod és azzal együtt kilépsz az alkalmazásból, akkor a seesionod már csak azt az utolsó ablakot tartalmazta. Ez máshogy nem működhet, különben nagy kavarodás lenne, gondolj csak bele, mennyi menet közben megnyitott és bezárt ablakot/fület kéne megjegyezni? Hogyan  indítanád a browsert egy fél napos böngészés után, meddig kéne visszamenőleg megnyitni -egyszerre- a rég bezárt ablakaidat?
-ZsOlTi-

#1195 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 19:28

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 18:08

Próbáld meg egyszer, hogy a File/Quit menüponttal zárod be a Firefoxot, azaz egyszerre a megnyitott ablakaidat.

A dolog teljesen logikus. Ha az ablakaidat sorban bezárogatod, akkor a végén -mikor az utolsót bezárod és azzal együtt kilépsz az alkalmazásból, akkor a seesionod már csak azt az utolsó ablakot tartalmazta. Ez máshogy nem működhet, különben nagy kavarodás lenne, gondolj csak bele, mennyi menet közben megnyitott és bezárt ablakot/fület kéne megjegyezni? Hogyan  indítanád a browsert egy fél napos böngészés után, meddig kéne visszamenőleg megnyitni -egyszerre- a rég bezárt ablakaidat?

Soha nem szoktam menüből bezárni és a dolognak a kulcsa sem itt van szerintem.

Most úgy működik a dolog, hogyha véletlenül a főablakot zárom be akkor ugrottak az ott megnyitott oldalak, ha van más bármilyen ablak is megnyitva (leszámítva a letöltési ablakot).
Szerintem nagyon egyszerűen meglehetne ezt oldani, ha úgy működne a session tárolás, hogy a főablakban lévő füleket tárolja csak el, az ilyen-olyan popup ablakokkal nem foglalkozna.
Így nemcsak logikusabb lenne, de nem történhetne ilyen baleset.

#1196 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 19:53

Én soha nem használok több ablakot. Tab mix plusban is be van kapcsolva az egyablak mód.em látom értelmét mivel vannak lapok.

#1197 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 25. 20:12

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 20:28

Soha nem szoktam menüből bezárni és a dolognak a kulcsa sem itt van szerintem.

Nem véletlenül mondom, hogy próbáld ki. megjegyzi a megnyitott ablakokat a füleikkel együtt.

Idézet

Most úgy működik a dolog, hogyha véletlenül a főablakot zárom be akkor ugrottak az ott megnyitott oldalak, ha van más bármilyen ablak is megnyitva (leszámítva a letöltési ablakot).
Szerintem nagyon egyszerűen meglehetne ezt oldani, ha úgy működne a session tárolás, hogy a főablakban lévő füleket tárolja csak el, az ilyen-olyan popup ablakokkal nem foglalkozna.
Így nemcsak logikusabb lenne, de nem történhetne ilyen baleset.

Nincs olyan, hogy fő ablak. Van egy alkalmazás és ha több ablakot megnyitsz, akkor az több egyenrangú ablak. A session kezelés meg az alkalmazáshoz kötődik, ha bezáráskor csak 1 ablak van nyitva, akkor azt és annka a füleit tárolja el.
-ZsOlTi-

#1198 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:21

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 20:12

Nincs olyan, hogy fő ablak. Van egy alkalmazás és ha több ablakot megnyitsz, akkor az több egyenrangú ablak. A session kezelés meg az alkalmazáshoz kötődik, ha bezáráskor csak 1 ablak van nyitva, akkor azt és annka a füleit tárolja el.

Pont ezen kéne változtatni.
Szerintem egy popup ablak ne legyen egyenrangú a főablakkal session kezelés szempontjából.
Sok bajtól megóvna.
De ez így is lenne logikus.
Egy popup ablaknak nem ugyanazok a funkciói mint a főablaknak.
Azt sem értem miért lehet ezekben is újabb füleket nyitni.
De van egy olyan gyanúm, hogy így egyszerűbb volt megvalósítani.
Sok ilyen idegesítő nüansz van FF-ben.

Operában ezt jól megoldották, mert, ha jól emlékszem ott minden a főablakon belül jelenik meg és akkor nincs ilyen kavarodás.

#1199 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:54

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 21:21

Pont ezen kéne változtatni.
Szerintem egy popup ablak ne legyen egyenrangú a főablakkal session kezelés szempontjából.
Sok bajtól megóvna.
De ez így is lenne logikus.
Egy popup ablaknak nem ugyanazok a funkciói mint a főablaknak.
Azt sem értem miért lehet ezekben is újabb füleket nyitni.
De van egy olyan gyanúm, hogy így egyszerűbb volt megvalósítani.
Sok ilyen idegesítő nüansz van FF-ben.

Operában ezt jól megoldották, mert, ha jól emlékszem ott minden a főablakon belül jelenik meg és akkor nincs ilyen kavarodás.

Fülek és ablakok: nyithatsz 2-3 ablakot, egyikben munkával kapcsolatos fülek, másikban hírportálok, harmadikban meztelen nénis galériák :) Például.

De tulajdonképpen már nem is értem mi a problémád, mert abból indultunk, hogy az a baj, hogy nem jegyzi meg a bezárt ablakokat. De megjegyzi, ha az alkalmazást 3 megnyitott ablakkal zárod be, akkor mind a 3-mat újra nyitja legközelebb. Úgy viszont nem működhet, ahogy te gondolod.
Operában is lehet új ablakot nyitni, és ha bezárod az egyiket, majd _utána_ a másikat, akkor az opera is csak utoljára bezárt ablakot hozza vissza a következő indításkor, mert az alkalmazás bezárásakor csak 1 volt nyitva. Ha a file/exit paranccsal lépsz ki és ezáltal az alkalmazással egyszerre záródnak be az ablakok, akkor megjegyzi mindet.
-ZsOlTi-

#1200 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 17:57

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 20:54

Fülek és ablakok: nyithatsz 2-3 ablakot, egyikben munkával kapcsolatos fülek, másikban hírportálok, harmadikban meztelen nénis galériák :) Például.

De tulajdonképpen már nem is értem mi a problémád, mert abból indultunk, hogy az a baj, hogy nem jegyzi meg a bezárt ablakokat. De megjegyzi, ha az alkalmazást 3 megnyitott ablakkal zárod be, akkor mind a 3-mat újra nyitja legközelebb. Úgy viszont nem működhet, ahogy te gondolod.
Operában is lehet új ablakot nyitni, és ha bezárod az egyiket, majd _utána_ a másikat, akkor az opera is csak utoljára bezárt ablakot hozza vissza a következő indításkor, mert az alkalmazás bezárásakor csak 1 volt nyitva. Ha a file/exit paranccsal lépsz ki és ezáltal az alkalmazással egyszerre záródnak be az ablakok, akkor megjegyzi mindet.

Csakhát pont a fülek valók arra, hogy ne legyen az, hogy minden oldalnak külön ablaka van, ezzel ellepve a tálcát is. (az is bőven elég, hogy több fület tartok mindig nyitva mert szeretem, ha a fontosabb oldalak szemelőtt vannak)
Megjegyzi az ablakban nyitott oldalakat, de csak a legutolsóét (ha x-el zárod be).

Operában a popup ablakok is a főablakon belül jelennek meg, ezért nem lehet kavarodás, hogy akkor most melyikeket jegyzi meg és melyikeket nem. (én nem használok több ablakot egyszerre)
Erre gondoltam.
Tudom, hogy lehet külön ablakot is nyitni, de a popup ablakok nem így nyílnak meg operában.

A file/exit kilépés meg nem olyan kényelmes mint az x, ráadásul nekem egy addon elrejti a menüt is (ezért én nem is így zárom be).
Ugyanakkor ettől még ugyanúgy előfordulhat az a baleset, hogy véletlenül nem a popup ablakot, hanem a főablakot zárja be az ember x-el és ezzel ugrott az összes bennelévő oldal.

Szerkesztette: smyle 2007. 05. 26. 18:15 -kor

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.