HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 20:50

van egy olyan addon név szerint a stylish amivel akár át lehet szinezni a weboldalakat
googlehoz és youtubehez találtam elöre megirt feketitö scriptet, bash.huhoz csinaltam,
a lényeg hogy iwiwet is jó lenne feketében látni, lenne kedve valakinek vallalni vagy esetleg közösen átirni az iwiw css-ét? vagy van már ilyen csak énnem tudok rola?
utorrent webuiját is elkezdtem sötétiteni, elvégre is egyetlen módszer hogy fekete legyen az a progi...
mindennek az az értelme van hogy sötét szobába ne vakuljunk meg a monitortól és amugyis jobban néznek ki a dolgok feketés designal

van egy instant feketitö script:
javascript:(function(){var blackify;{blackify=document.createElement('link');blackify.rel='stylesheet';
blackify.href='http://www.jabago.com/tools/CSS/blackifyCSS.css';document.getElementsByTagName
(%22head%22)[0].appendChild(blackify);}})();

(egysorba kene irni csak itt nagyon kitolja a forum szélességét)

ezt bookmarba be kell ramolni majd rakattintani a feketitendö oldalon és voilá
csak az a problema hogy minden dolog hátterét feketévé varázsolja még azt is amit nem kéne szoval elég primitiv de legalább valamilyen szinten univerzalis. ez alapjan ki kene finomitani az iwiw-es valtozatot.

thx

Szerkesztette: FireShadow 2007. 07. 21. 21:34 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1322 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 20:58

en most probalgatom ezt a stylish-t. nem rossz, sott, jo. :) ebben olyat nem lehet, hogy pl egy oldalon az osszes #000000 -t mondjuk kicsereli #ffffff szinre? mert egyesevel, kulon megadni, hogy hol cserelje le a szineket elegge maceras. egyszerubb lenne hogy pl ezt(pl. kek), csereld ilyenre(pl. zold) aztan kesz. :)

mintha remlene nekem hogy lattam mar valami ilyesmit. pl: color: #111111 > #333333; vagy hasonlo remlik...  :think:

Szerkesztette: des 2007. 07. 23. 21:00 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1323 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 22:22

en az csinaltam hogy leszedtem a .css-t és sima notepad szerüséggel find&replace-vel cserélgettem a szineket...
felmerül a problema, hogy tegyük fel van fehér és fekete, elsö körben a fehéreket átirod feketére, aztán az eredetileg feketét át akarnád irni fehérre, de akkor mar mindegyik fekete... lehet ügyeskedni a case sensitiv kereséssel pl..

amugy jólenne egy ilyen progi, amugyis mert a szinkodokat mindig kimasolgattam photoshopba hogy tudjam miylen szin, meg áá, szóval macera :)

Szerkesztette: FireShadow 2007. 07. 23. 22:23 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1324 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 23:29

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 22:22

en az csinaltam hogy leszedtem a .css-t és sima notepad szerüséggel find&replace-vel cserélgettem a szineket...
felmerül a problema, hogy tegyük fel van fehér és fekete, elsö körben a fehéreket átirod feketére, aztán az eredetileg feketét át akarnád irni fehérre, de akkor mar mindegyik fekete... lehet ügyeskedni a case sensitiv kereséssel pl..

Ugye azért az ilyet kétmenetessel csinálja az ember, először egy átmeneti színre, majd utána a véglegesre...  :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1325 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 13:29

Esetleg nem pont 000000-ra írod át, hanem 010101-re
WoT nick: Atti77

#1326 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 23:55

``A Full Disclosure listára küldött egyik levél szerint a Firefox legújabb verziójának jelszókezelője hibás. Ennek következtében rosszindulatú weboldalak ellophatják a felhasználó elmentett jelszavait. Azok a felhasználók vannak veszélyben, akiknél engedélyezve van a JavaScript és engedélyezve van a Firefox jelszavakra emlékezés szolgáltatása. A levél szerint az Apple Safari böngészője szintén sebezhető.``

Link: https://hup.hu/node/42601

Forras: hup

Ezexerint en is sebezheto vagyok, meg rajtam kivul szvsz meg az internetezoknek a 90%-a...

#1327 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 01:02

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 0:55

``A Full Disclosure listára küldött egyik levél szerint a Firefox legújabb verziójának jelszókezelője hibás. Ennek következtében rosszindulatú weboldalak ellophatják a felhasználó elmentett jelszavait. Azok a felhasználók vannak veszélyben, akiknél engedélyezve van a JavaScript és engedélyezve van a Firefox jelszavakra emlékezés szolgáltatása. A levél szerint az Apple Safari böngészője szintén sebezhető.``

Ezexerint en is sebezheto vagyok, meg rajtam kivul szvsz meg az internetezoknek a 90%-a...

Nesze neked, így jár az, aki a legújabb :omg: változatot használja. :Đ

Amúgy a végén az a 90%-os becslés szerintem sok. Még úgy is, hogyha a böngészők közötti eloszlást nézzük: nem hiszem, hogy 90%-os lenne a firefox részesedése. Nincs még annyira elterjedve.
És ebből még lejönnek azok, akik régebbi változatot használnak. (mint pl. én is)

Amúgy egy nem túl jó hír:
a Teszt-oldallal az 1.5.0.12-es böngészőmből is sikerült visszanyerni a jelszót. Tehát nem csak a legújabb változatot érinti ez a hiba. :reklamacio:

ui: viszont a Teszt oldal nem tudta kiolvasni a felhasználói név + jelszó párost, hogyha az adott oldalhoz több ilyen adat is el volt mentve
Ez csak a tesz-oldal gyengesége, és a kártékony web-oldalak ezzel is megbírkóznak, vagy ilyenkor nem tudja kinyerni a szükséges infókat?

Szerkesztette: TMexy 2007. 07. 25. 01:09 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1328 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 05:15

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 23:55

És melyik a legújabb?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1329 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 05:38

2.0.0.4 és 2.0.0.5 verziókban is megvan a hiba.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1330 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:09

Aki megjegyezteti a jelszavait az meg is erdemli mellesleg.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1331 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:13

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 0:55

Ha ha. :D
Szerintem inkább olyan 2-3%. Különben is minek használni a jelszókezelőt. A jelszó pont azért van hogy beírd. Ha meg olyan helyre mész ahol nem nagyon érdekel ott meg nem lépsz ki.

#1332 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:30

Idézet: padawan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 8:09

Aki megjegyezteti a jelszavait az meg is erdemli mellesleg.

Valoszinuleg rajtam kivul sokan masok is tobb forumon is forumoznak, es meg azokon kivul is latogatnak mas oldalakat is, melyhez mindhez jelszo kell. Namost mindegyiken minden nap tobbszor beirosgatni mindegyiket... ezt te sem gondoltad ugye komolyan. Nyilvan az internet bankolasomhoz en sem jegyeztettem meg a jelszot vele, de a forumokhoz igen. De nem hiszem, hogy barkinek is az en forum acc-om kene..  :Đ

#1333 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:04

Pedig en pont azt gondolom.
1. Minek tobb jelszo forumokra?
2. A forumokat meg amugyis megjegyzi a cookie (mar ha kap) :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1334 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 18:37

Idézet: padawan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 11:04

Pedig en pont azt gondolom.
1. Minek tobb jelszo forumokra?
2. A forumokat meg amugyis megjegyzi a cookie (mar ha kap) :)

1: mondjuk hogy az egyik fórum rendszergazdája ne tudjon a Te nevedben belépni a másik fórumon és ott a Te nevedben vandálkozni. Vagy akár bárhol máshol. Az emberek igen nagy hányada mégis ugyanazt at user/pass párost használja szinte mindenhol.

2: Jól írtad, már ha kap. Már ha tud egyáltalán ilyet a fórum, vagy akármilyen weblap.

#1335 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:36

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. Jul. 25., Wednesday - 19:37

1: mondjuk hogy az egyik fórum rendszergazdája ne tudjon a Te nevedben belépni a másik fórumon és ott a Te nevedben vandálkozni. Vagy akár bárhol máshol. Az emberek igen nagy hányada mégis ugyanazt at user/pass párost használja szinte mindenhol.

2: Jól írtad, már ha kap. Már ha tud egyáltalán ilyet a fórum, vagy akármilyen weblap.

Az elso pontban igazad lehet, viszont en ilyennel meg nem talalkoztam.

De en meg mindig tartom azt, hogy erzekeny informaciot szamitogepre bizni vetek.

Egyebkent kivancsi vagyok atlagban hany forumba van regisztralva egy ember, most igy magam osszeszamolva:
kb 7. Ti?

Szerkesztette: padawan 2007. 07. 25. 19:38 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:49

Idézet: padawan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 20:36

Az elso pontban igazad lehet, viszont en ilyennel meg nem talalkoztam.

De en meg mindig tartom azt, hogy erzekeny informaciot szamitogepre bizni vetek.

Egyebkent kivancsi vagyok atlagban hany forumba van regisztralva egy ember, most igy magam osszeszamolva:
kb 7. Ti?

Nem találkoztál ilyennel ... még. Egyszer regisztrálj csak egy rosszindulatú vagy sérülékeny site-on.

Te hol tárolod a 10-20 karakteres jelszavaidat? Mindet megjegyzet talán? :think:

Az azonos user/pass páros nem csak a fórumokra jellemző. Nekem is van mistery@akármilyenmail.hu emailcimem, bár nekem a jelszavam mindenhol más.

#1337 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. Jul. 25., Wednesday - 20:49

Nem találkoztál ilyennel ... még. Egyszer regisztrálj csak egy rosszindulatú vagy sérülékeny site-on.

Te hol tárolod a 10-20 karakteres jelszavaidat? Mindet megjegyzet talán? :think:

Az azonos user/pass páros nem csak a fórumokra jellemző. Nekem is van mistery@akármilyenmail.hu emailcimem, bár nekem a jelszavam mindenhol más.

3 darab bonyolult jelszavam van, azokat megjegyeztem.

#1338 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:06

enis azt mondom , hogy jobb paranoiasnak lenni, de azert en emiatt pl nem aggodom. en mindig megjegyeztettem az ie-vel minden jelszot. en azt mondom, hogy meg akkor sem lett volna nagy baj, ha rossz kezekbe kerult volna egyik jelszom/loginom. max csinaltam volna masikat. es most ugyanigy teszem ff-el is. forum regek, videomegosztos oldal regek, es hasonlok jonnek mennek, nem hiszem ,hogy valakinek a mase kellene. persze ha valaki nagyon keresztbe akar tenni valakinek akkor elkepzelheto, de szerintem ez nem jellemzo.

banki, illetve egyeb penzes dolgok, az mar mas teszta. ott kell a paranoia. :)

enis kb 7-8 forumon vagyok regelve. + meg par egyeb oldalra. en elegge szakaszosan forumozok, netezek. nem nagyon birnam, hogy pl 1 orankent pl minden ilyen oldalra irogassam be a login/pass-omat, mert en ugy szoktam meg, hogy mindig bezarom a browsert, ha mar elinteztem/elolvastam/atneztem amit akartam.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1339 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 11:21

kedves HWSW cikkírók!

Égő arcok-cikkhez: ezen arcok sztem nem a Mozillánál találhatóak, hisz' elismerték a hibát, már javítják is, nemsoká meg is kapjuk.

A -sajnos- nem égő arcok az MS-nél vannak, voltak, meg lesznek is, akik totálisan és undortkeltően leszarnak minden -legyen az kevésbé fajsúlyos, vagy nagyon komoly- sérülékenységet, hibát, egyebet, sz'al kicsit visszafogottabban kéne nyalni, (persze tudom a pénz, meg a hirdetők...) ha kérhetem, mert hányinger kerülget lassan a címlaptól.
:(
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#1340 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 21:16

Idézet: padawan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 20:57

3 darab bonyolult jelszavam van, azokat megjegyeztem.

Tehát ha valaki megszerzi a jelszavad valahogyan, akkor csak 33% az esélye, hogy fel tudja használni egy másik oldalon? :rolleyes:

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.