HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 17:28

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 11:18

A másikban viszont igazad van, a plug-in-t másként értelmeztem. Azt hiszem az általad "favorizált" megoldás lesz használható...

Azt elmondanám, hogy elég "brutális" módon úgy sikerült időlegesen letiltanom, hogy átneveztem a c:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins és c:\WINDOWS\SYSTEM\Macromed könyvtárakat. Ez használható megoldásnak tűnik (eddig nem okozott érzékelhető hibát, pedig így megy már pár napja), de azt ne felejtsük el, hogy az operációs rendszer Windows98 SE

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1382 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:08

Idézet: mzso - Dátum: 2007. Aug. 10., Friday - 17:38

Hi!
Tudja valaki hogy lehet átméretezni a az urlbar-t és a searchbar-t?

az urlbart igy:

#urlbar { 
height:16px !important;
}

a searchbart valszeg #searchbar... bar ezt nem probaltam.
persze ez a magassagara vonatkozik. valszeg a szelesseget is igy kell. (width)

szerk:

a szelesseget a "max-width"-el lehet.  ;)

Szerkesztette: des 2007. 08. 10. 18:10 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1383 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:43

Idézet: des - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 19:08

az urlbart igy:

#urlbar { 
}

szerk:

És ezt hová kell írni? :)

#1384 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:48

Idézet: mzso - Dátum: 2007. Aug. 10., Friday - 19:43

És ezt hová kell írni? :)

a firefox mappaban a ...profile\chrome\userChrome.css -be. notepaddal megnyitod es mondjuk alulra beirod. (aztan uj ff ablakot nyitva lathato is a valtozas)

(C:\Documents and Settings\felhasznaloi neved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\randomkarakterek.default\chrome\)

pl:

#urlbar {
height:24px !important;
max-width: 300px !important;
}

Szerkesztette: des 2007. 08. 10. 18:50 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1385 Felhasználó inaktív   Tanitam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:55

Szerintem abszolút nem arcoskodtam és flegmáskodtam, semmi sértőt nem érzek senki felé a hozzászólásomban, sem a hangsúlyban, sem a tartalomban. Sőt flegmáskodás és kioktatás a te hozzászólásodból vehető ki! Egy hibát követtem el, hogy leírtam a véleményem, ami úgy látszik neked nem tetszik. Ehhez viszont jogom van, nem de? És főleg, ha a kérdésemre nem igazán építő kritika a válasz, ami közvetve nem is tartozik a témához!

Visszatérve a problémára nem vagyok teljes mértékben biztos abban, hogy a hiba a rendszerben keresendő, és hogy az a kiváltó oka, hogy ilyen "agyonhackelt" ramatyot használok, (de én ezt választottam) a te szavaiddal élve, és éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy tudja-e netán valaki, hogy hol lehet ezt a dolgot beállítani... Az meg hogy tuningolt-e vagy sem mit jelent a te olvasatodban szintén a te szived joga eldönteni, ez igazán szubjektív... Amúgy egy igazán megbíztató és minden nagyobb gond nélkül működő darabról van szó, amit egy jóbarátom szerkesztett... Aki viszont most hosszabb idejig külföldön van és nem elérhető... Erről meg ennyit.
És igazán köszönöm az "önzetlen segítséget"...

Szerkesztette: Tanitam 2007. 08. 10. 19:02 -kor

#1386 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 19:23

Idézet: Tanitam - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 19:55

...

Rendben, téma lezárva.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1387 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 19:50

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 17:28

Azt elmondanám, hogy elég "brutális" módon úgy sikerült időlegesen letiltanom, hogy átneveztem a c:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins és c:\WINDOWS\SYSTEM\Macromed könyvtárakat. Ez használható megoldásnak tűnik (eddig nem okozott érzékelhető hibát, pedig így megy már pár napja), de azt ne felejtsük el, hogy az operációs rendszer Windows98 SE

Az oprendszert aligha érdekli, a Róka meg valószínűleg úgy érzékeli, hogy neki nincs...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1388 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 10:20

Urak, tapasztalt valaki olyat, hogy a 2.0.0.6-os verzió nem viseli el a profile átköltöztetését?

A buli azzal kezdődött, hogy az előző verzióról nem volt képes magát frissíteni a Firefox, mert újraindítás után egy állomány használatban van hibaüzenettel elutasította az update-et.
Gondoltam kiszúrok vele, lekaptam a régit, telepítettem a komplett újat. Meglepetésemre az A Firefox egy példánya már fut és nem válaszol... hibaüzivel kudarcba fulladtak indítási kísérleteim. Végül a profile eredeti helyére - a Profiles mappába - való visszatelepítése oldottameg a gondot.

A hiba fenti megoldása nyilván csak részmegoldás: idő hiányában nem jártam utának, hogy profiles.ini-vel van-e gond vagy mással.

#1389 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 10:49

Előfordul, hogy csak több menetben - többszöri újraindítással - tudja minden elemét frissíteni... de különösebb egyéb cécó nélkül megcsinálja. A probléma tehát inkább csak pillanatnyi kényelmetlenség... de megfelelő közbeavatkozással természetesen órákra is nyújtható.

#1390 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 11:16

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 20:50

Az oprendszert aligha érdekli, a Róka meg valószínűleg úgy érzékeli, hogy neki nincs...

Szóval miután letiltottam sikeresen a flash -t, már gyorsabb a böngésző, viszont jelentkezik egy kényelmetlenség. Ha olyan oldalra megyek, amely flash -t szeretne megjeleníteni, akkor felül megjelenik a szokásos sor:
Az oldal teljes tartalmának megjelenítéséhez további bővítmények szükségesek.

Ennek a megjelenítését nem lehet valahogy letiltani? Lassan jelenik meg, addig "fogja" a rendszert, és amúgy is tudom jól, amit közölni akar.

Ui.: És azt is szeretném, ha lehetséges, hogy a letöltéseknél ne ugráljon fel mindig a "Letöltés" ablak, mert csak akkor nem jelenik meg, ha már nyitva van, de az sem a legüdvözítőbb megoldás.

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 11. 11:44 -kor

Idézet

[link]

#1391 Felhasználó inaktív   Skullkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:09

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 11:16

Ui.: És azt is szeretném, ha lehetséges, hogy a letöltéseknél ne ugráljon fel mindig a "Letöltés" ablak, mert csak akkor nem jelenik meg, ha már nyitva van, de az sem a legüdvözítőbb megoldás.

Eszközök -> Beállítások -> Főlap fülön "A Letöltés párbeszédpanel megjelenítése fájlok letöltése közben" opció elől vedd ki a pipát.

#1392 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 11. 12:11

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:16

Szóval miután letiltottam sikeresen a flash -t, már gyorsabb a böngésző, viszont jelentkezik egy kényelmetlenség. Ha olyan oldalra megyek, amely flash -t szeretne megjeleníteni, akkor felül megjelenik a szokásos sor:
Az oldal teljes tartalmának megjelenítéséhez további bővítmények szükségesek.

Ennek a megjelenítését nem lehet valahogy letiltani? Lassan jelenik meg, addig "fogja" a rendszert, és amúgy is tudom jól, amit közölni akar.

Plugin figyelmeztetés tiltása:
about:config
plugin.default_plugin_disabled --> false

Letöltések ablak:
A beállítások "Main" fülén ott van egy checkbox, hogy letöltésekkor megjelnjen-e az ablak, vagy ne..
-ZsOlTi-

#1393 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:41

Köszönöm mindkettőtöknek, teljesen jól működik a segítségetek!  :) :respect:

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 11. 12:47 -kor

Idézet

[link]

#1394 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:10

Kép

Helló a képen látható gond az, hogy valamiért amit a nézet- eszköztárak - könyvjelző eszköztárra húzok, az a mandriva mappába kerül. A képen nem látható, de volt egy teljesen üres könyvjelző eszköztár mappa, amit ugyanúgy kezelt mint egy átlagos mappát, és hiába húztam rá manuálisan az eszköztár mappára a felveendő linket, az a mandrivában jelent meg. A régi ezért feleslegessé vált, viszont a mandrivát csak átnevezni engedi, és pl áthelyezni nem. Tud valaki valamit esetleg erre mondani ?  :think:

#1395 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:03

Miért van az, hogy állandóan újra letölti a weblapokat? Most pl. egész éjjel nem is volt bezárva és mégis amit este néztem ma már megint letölti, nem gyorsítótárból szedi össze, pedig 800MB van neki beállítva.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1396 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:22

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:03

Miért van az, hogy állandóan újra letölti a weblapokat? Most pl. egész éjjel nem is volt bezárva és mégis amit este néztem ma már megint letölti, nem gyorsítótárból szedi össze, pedig 800MB van neki beállítva.

Beállítások? Pl. sütiké?

#1397 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:45

Idézet: des - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 19:08

az urlbart igy:

#urlbar { 
}

szerk:

Közben rájöttem hogy a userchrome.css-be kell. Vajon a témában is be lehet állítani?

#1398 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 10:06

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 13:22

Beállítások? Pl. sütiké?

Sütik megtartása: amíg le nem járnak

és pl. most is az előbb szóltam hozzá másik topicban, de ennél a hozzászólásablaknál is újratöltötte a smiliket.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1399 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 11:33

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 10:06

Sütik megtartása: amíg le nem járnak

és pl. most is az előbb szóltam hozzá másik topicban, de ennél a hozzászólásablaknál is újratöltötte a smiliket.

Én ötletet megpróbálhatok adni, de helyetted nem tudom se megnézni, se megcsinálni. Nem is akarom. :)

#1400 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:58

Sziasztok...!

Olyan kiterjesztést keresnék, amely segítségével lehetséges a böngésző ablakát átméretezni adott méretre. Webfejlesztés miatt kellene, hogy ne kelljen képernyő-felbontást váltogatnom, ha 1024x768 -ban, vagy 800x600 -ban szeretném megtekinteni az oldalt.

Másrészt pedig olyan kiterjesztést keresek, amely bevált Nektek, és amely hatékonyan képes blokkolni az oldalon megjelenő reklámokat. Olyasmire gondolok, mint az Adblock Plus: Element Hiding Helper, vagy a RIP, de vagy én nem értek hozzájuk, vagy ezek nem túl jók, nekem több oldalról nem sikerült blokkolnom velük a reklámokat, pl. ncore  :think:

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.