HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 17:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 17:34

Nem értem mire jó az, hogy a naviagion bar-ban baszott nagy betűkkel kiírja az oldal címét, ha egyszer url alapján írok be valamit, nem érdekel az oldal címe, főleg nem ilyen méretben. De legalább az a hiba elmúlt, ami a beta1-ben volt, hogy rákattintottam a navbar-ra elkezdtem gépelni mégis az oldalon keresett, vagy valahova egészen máshova küldte a begépelt karaktereket. 2x 3x kellett duplán kattintanni a navbarra, hogy végre vegye azt a nyamvadt url-t

Szerintem semmire. Mag az is elég hülyeség volt egy régebbi verzióban hogy széthúzta az url-t amikor a címmezőbe kattintottam.

Te át tudtad rakni a könyvjelzőket?

#1642 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 21:28

Én simán feltettem, megmaradt a history meg a bookmarkok is.

#1643 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:28

Én simán feltettem, megmaradt a history meg a bookmarkok is.

Nekem is működnek ezek.
Meg úgylátom az adblock plus integrálva van? Vagy ezt is átvette vajon a 2.0-ból?

#1644 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 09:53

Nekem is lenne kérdésem fox3 -al kapcsolatban. A Portable változatot tettem fel, és nem találom benne, hogy hol kezeli a könyvjelzőket. Manage bookmarks nincs, places menü-t se találom. Vagy a protable egy herélt cucc? Pedig ez is beta2.

#1645 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 10:02

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 10:53

Nekem is lenne kérdésem fox3 -al kapcsolatban. A Portable változatot tettem fel, és nem találom benne, hogy hol kezeli a könyvjelzőket. Manage bookmarks nincs, places menü-t se találom. Vagy a protable egy herélt cucc? Pedig ez is beta2.

Nemtom, én a rendeset tettem fel.
Azt se értettem miért irják a HWSW hirben, hogy FF2 mellé csak a portablet tegyük fel, mikor a rendes is telepithető külön installként, és külön működik is, függetlenül az FF2-től.

#1646 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 10:14

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 10:02

Azt se értettem miért irják a HWSW hirben, hogy FF2 mellé csak a portablet tegyük fel, mikor a rendes is telepithető külön installként, és külön működik is, függetlenül az FF2-től.

Akkor kipróba következik. Köszi az infót.

#1647 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 11:51

Mik a tapasztalatok a rendes FF3-mal? Stabilabb? Gyorsabb? Érdemes a FF2-ről váltani?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1648 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 12:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 10:02

Ez egyáltalán nem igaz. Az egy dolog hogy külön helyre telepíted de akkor is ugyanazt a profilt használja amit a ff2. Nekem régebben azt csinálta a hogy átírta a bookmarkokat, history-t egy régebbi verzióra (gondolam arra ami akkor volt aktuális amikor először elindítottam) amit nem tudom honnan szedett elő, mert sehogy sem tudtam kideríteni hol tárolja az ff3 a bookmarkokat.

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 11:51

Mik a tapasztalatok a rendes FF3-mal? Stabilabb? Gyorsabb? Érdemes a FF2-ről váltani?

Szerintem nem. Sok a probléma vele.

#1649 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:36

Idézet: mzso - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 12:39

Ez egyáltalán nem igaz. Az egy dolog hogy külön helyre telepíted de akkor is ugyanazt a profilt használja amit a ff2. Nekem régebben azt csinálta a hogy átírta a bookmarkokat, history-t egy régebbi verzióra (gondolam arra ami akkor volt aktuális amikor először elindítottam) amit nem tudom honnan szedett elő, mert sehogy sem tudtam kideríteni hol tárolja az ff3 a bookmarkokat.

Szerintem nem. Sok a probléma vele.

JA, ez így van, FF3 motorral fut az FF2 beállításaival. De indul a FF2 is, csak minden más verziójú indításkor meglesi az addonokat. Én leszedtem a sima beta2 -t, portable fut, de a bookmarkok kezelését változatlanul nem találom, sima verzióban se találtam.

#1650 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:56

Na rájöttem hogy a places.sqlite file-t kell törölni hogy beolvassa a régiket. Úgy látszik abban tárolja a bookmarkokat is és a history-t is.

Tudom hogy már kérdeztem, de hátha most tudja valaki. Hogyan lehet megváltoztatni a menük(context menu, drop-down menu) max magasságát, szélességét? A nagyobb magasság az leginkább a jobbklikk menünél lenne jó, nagyobb szélesség pedig a bookmarkoknál.

Ja mégvalami. Szerintem sokszor sokkal kényelmesebb ha a ctrl+b-vel és ctrl-h-val előhívható bookmarkoknál és historynál nem sima balkklikkre nyílna meg hanem duplaklikkelésre. Mert így ha többet akarok kijelölni törlésre vagy mozdításra nem tudok odaklikkelni hogy aztán shift fel/le-vel kijelöoljem a megfelelő elemeket. Egérrel meg lehetetlen többet kijelölni egyszerre. Van erre valamilyen about:config beállítás vagy valami?

Szerkesztette: mzso 2007. 12. 20. 14:06 -kor

#1651 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:14

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 13:36

JA, ez így van, FF3 motorral fut az FF2 beállításaival. De indul a FF2 is, csak minden más verziójú indításkor meglesi az addonokat. Én leszedtem a sima beta2 -t, portable fut, de a bookmarkok kezelését változatlanul nem találom, sima verzióban se találtam.

A bookmarks menüben van egy ilyen hogy "Show All Bookmarks..." (ctrl+shift+B). Ez nem az?
Nekem erre bejön egy "places organizer" című ablak.

A firefox 3-nak nem kéne átmenni az acid2 teszten?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: mzso 2007. 12. 20. 15:01 -kor

#1652 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:49

Idézet: mzso - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 13:56

Na rájöttem hogy a places.sqlite file-t kell törölni hogy beolvassa a régiket. Úgy látszik abban tárolja a bookmarkokat is és a history-t is.

Tudom hogy már kérdeztem, de hátha most tudja valaki. Hogyan lehet megváltoztatni a menük(context menu, drop-down menu) max magasságát, szélességét? A nagyobb magasság az leginkább a jobbklikk menünél lenne jó, nagyobb szélesség pedig a bookmarkoknál.

Ja mégvalami. Szerintem sokszor sokkal kényelmesebb ha a ctrl+b-vel és ctrl-h-val előhívható bookmarkoknál és historynál nem sima balkklikkre nyílna meg hanem duplaklikkelésre. Mert így ha többet akarok kijelölni törlésre vagy mozdításra nem tudok odaklikkelni hogy aztán shift fel/le-vel kijelöoljem a megfelelő elemeket. Egérrel meg lehetetlen többet kijelölni egyszerre. Van erre valamilyen about:config beállítás vagy valami?

Biztosan valami más megoldás is, nehogy már hackelni keljjen, hogy tudja a régi könyvjelzőket.

#1653 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 15:05

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 14:49

Biztosan valami más megoldás is, nehogy már hackelni keljjen, hogy tudja a régi könyvjelzőket.

Az lehetett a baj hogy egyszer elindíthattam mielőtt átmásoltam a telepített profilból a fájlokat. Akkor létrehozta magának a places.sqlite fájlt és onnantól fogva nem foglalkozott a régi bookmarks.html-lel.

#1654 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 15:14

Idézet: mzso - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 15:05

Az lehetett a baj hogy egyszer elindíthattam mielőtt átmásoltam a telepített profilból a fájlokat. Akkor létrehozta magának a places.sqlite fájlt és onnantól fogva nem foglalkozott a régi bookmarks.html-lel.

De a places -t hol tudom elérni? MErt rendben, hogy tudok bookmarkot hozzáadni, de hol kezelem őket? Import/eport, mappa létrehozás, rendezés stb.

Megvan: A bookmarks menüben a show all bookmarks résznél lehet bűvölni a könyvjelzőket.

Szerkesztette: e-lias 2007. 12. 20. 15:20 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 15:45

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 15:14

De a places -t hol tudom elérni? MErt rendben, hogy tudok bookmarkot hozzáadni, de hol kezelem őket? Import/eport, mappa létrehozás, rendezés stb.

Megvan: A bookmarks menüben a show all bookmarks résznél lehet bűvölni a könyvjelzőket.

Már írtam 4-gyel feljebb. :)

Szerkesztette: mzso 2007. 12. 20. 15:46 -kor

#1656 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:27

Idézet: mzso - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 12:39

Ez egyáltalán nem igaz. Az egy dolog hogy külön helyre telepíted de akkor is ugyanazt a profilt használja amit a ff2.

Hmmm... esetleg éppen azért portable, hogy nem ugyanazt a profilt használja, hanem  mindegyik a sajátját.  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1657 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:41

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 16:27

Hmmm... esetleg éppen azért portable, hogy nem ugyanazt a profilt használja, hanem  mindegyik a sajátját.  :think:

Én erre reagáltam:

Idézet

Azt írta hogy a rendeset tette fel (ami ugye nem a portable ), és arra írta hogy függetlenül működik ami nem igaz. A portable természetesen sajátot használ, azért raktam most én is azt.

Szerkesztette: mzso 2007. 12. 20. 17:43 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 23:11

Van egy olyan érzésem hogy a tabmixplus nem igazán kompatibilis még a ffx3-mal.
63 lapot nyitott meg utolsó munkamenet címén... :D

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  tmp.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#1659 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 23:11

Idézet: mzso - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 14:14

A firefox 3-nak nem kéne átmenni az acid2 teszten?

http://my.opera.com/haavard/blog/2007/12/2...-the-acid2-test
In Flames We Trust

#1660 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 23:33

Idézet: pascal - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 23:11

Na ez dúrva! :D
Már a taszt is hibás :D

Téma megosztása:

• (181 Oldal)