HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:12

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:38

Itt a windows -nem a firefox!- memória kezeléséről, illetve egy arra vonatkozó beállításról van szó. Cross platform ide vagy oda, nyilván vannak olyan dolgok, amik az oprendszerek közötti különbségekből adódóan máshogy múködnek.

Persze, tudom én :Đ Ettől függetlenül a ff minden rendszeren memóriazabáló és lassú...  :smoker:
In Flames We Trust

#22 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:00

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 8:36

Ha bezárod, akkor felszabadul az összes addig lefoglalt memória?

Ha az összes megnyitott Firefox-ot bezárom, akkor felszabadítja az addig lefoglalt memóriát.

De ha egy kivételével az összeset, akkor már/még nem. :(

Szerkesztette: TMexy 2006. 05. 28. 15:26 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#23 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:07

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 9:16

Ha about:config alatt létrehozol egy "true" értékű, "config.trim_on_minimize" nevű, boolean típusú paramétert, akkor tálcára ültetéskor is felszabadítja a memóriát.

Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a  fiúk az oldalak cache-elését.

Itt egész szépen kitárgyalják  a dolgot.

Végső megoldásnak kipróbálom.
Csak nekem az nem igazán jön be, hogy böngészés közben le kell tennem a tálcára az összes megnyitott web-lapot, majd a megvárni a memória-takarítás idejét, és csak utánna tudom folytatni a netezést. :(

Akkor jól éreztem, hogy nincs minden rendben a memória-használatával. :Đ
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#24 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:25

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 12:36

Lefoglalni tudja a memóriát, felszabadítani meg nem? Na szép :)

Ha megnyitom, akkor lefoglalja, ha bezárom, az addig lefoglalt memóriát felszabadítja.
A gond az, hogy ha csak egy ablakot zárok be, akkor annak a memória-foglalását nem szabadítja fel. :(

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:38

Itt a windows -nem a firefox!- memória kezeléséről, illetve egy arra vonatkozó beállításról van szó. Cross platform ide vagy oda, nyilván vannak olyan dolgok, amik az oprendszerek közötti különbségekből adódóan máshogy múködnek.

Akkor most a Win-nek, vagy a Firefox-nak van memória-kezelési problémája? (Tudom, a win-nek is van. :Đ ) És itt most melyikkel találkoztam? :confused:

Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 15:12

Persze, tudom én :Đ Ettől függetlenül a ff minden rendszeren memóriazabáló és lassú...  :smoker:

Hogy kicsit több memóriát használ, azt aláírom. De azért van a gépemben sok ram, hogy ha kell, akkor legyen.
De hogy lassú??? :think: Az nem igaz. (Nállam legalábbis nem.)

Szerkesztette: TMexy 2006. 05. 28. 15:27 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:31

Hol találhatok infót és/vagy referenciát, ha saját kiterjesztést szeretnék késziteni?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#26 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:55

Idézet

De hogy lassú???

Böngészők sebességének összehasonlítása
Graph all gombra klikk, úgy sokkal szemléletesebben látszik, hogy jóval gyorsabb böngészők is vannak a piacon. Az Opera pl határozottan jól teljesít a sebbességteszteken, arról nem is beszélve, hogy ugyanannyi megnyitott oldal melett (néha akár nagyságrendekkel) kevesebb memóriát eszik.

Szerk: Ja, meg pl laptopba nem olyan egyszerű belecsapni még fél giga ramot, sőt ha egyszerű lenne lehet már csak elvből se raknék, azért milyen programozói hozzállás már az, hogy tudjuk, hogy memóriamalac szóval vegyél még ramot (Microsoft szagú hozzállás :( )

Szerkesztette: pascal 2006. 05. 28. 16:07 -kor

In Flames We Trust

#27 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 16:05

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:33

Nekem is lenne egy gondom ezzel a Firefox-al: a memória-használata.

Konkrétan az, hogy szerintem kicsit több memóriát foglal le magának, mint amire ténylegesen szüksége van. Valamiért nem tudja dinamikusan frissíteni/törölni a lefoglalt memóriát. :reklamacio:
Jelen pillanatban a Feladatkezelő szerint:
- Memóriahasználat: 70MB
- Memóriahasználat csúcsértéke: 120MB
- Virtuális memória mérete: 100MB

Mikor elindítom, akkor csak pár megát szokott foglalni. Minél több web-lapot nyitok meg egyszerre, annál jobban felmegy a memóriahasználata, de ahogy zárom be az oldalakat, nem igazán úgy csökken. Volt már olyan, hogy zárogattam be az oldalakat, de amikor már csak egy megnyitott web-lap volt hátra, akkor is 80-100MB-ot foglalt el. :(

És ugyanez van a régebbi (1.0.6) és a legújabb (1.5.0.3) Firefox-nál is.

Valaki találkozott már ezzel? És ha igen, akkor valami magyarázat, megoldás van-e rá??? :confused:

Ez mindenkinek van, operációs rendszertől függ, h mennyi marad, és mennyi szabadul fel mikor bezársz egy két lapot. De sajnos ez a Fx egyik nagy hibája, katasztrófális a memóriakezelése. :( Ezzel nem tudsz mit kezdeni, vagyis, vegyél memóriát. :p

Idézet

Ha about:config alatt létrehozol egy "true" értékű, "config.trim_on_minimize" nevű, boolean típusú paramétert, akkor tálcára ültetéskor is felszabadítja a memóriát.

Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a  fiúk az oldalak cache-elését.

Szépen működik. Thanks. :respect:

Idézet

Ha megnyitom, akkor lefoglalja, ha bezárom, az addig lefoglalt memóriát felszabadítja.

Nem a Fx szabadítja fel, hanem amikor bezárod, akkor az operációs rendszer szabadítja fel. Beépitett védelem. (Windowsnál (XP)) legalábbis tuti.

avalon

Szerkesztette: Avalon 2006. 05. 28. 16:23 -kor

#28 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 20:51

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 16:31

Hol találhatok infót és/vagy referenciát, ha saját kiterjesztést szeretnék késziteni?

Mozilla Developer Center - http://developer.moz.../docs/Main_Page
Mozillazine Forum - http://forums.mozill...wforum.php?f=19

Creating Applications with Mozilla - http://books.mozdev....html/index.html

XUL:
XUL Planet - http://www.xulplanet.com/
http://www.mozilla.org/projects/xul/
http://www.mozilla.o...chitecture/xul/
Real Time XUL Editor - http://ted.mielczare...ozilla/xuledit/

Tutorial:
Creating a Mozilla Extension - http://www.mozilla.o...s/tinderstatus/
Born Geek Firefox 1.0.x Toolbar Tutorial - http://www.borngeek....refox/tutorial/

Hajrá! :)
-ZsOlTi-

#29 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 10:24

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 20:51

...

Köszönöm, igazán tartalmas válasz volt... belemélyedek a témába, érdekel.  :)
(Apró érdekesség, hogy a GNOME 3.0 is XUL alapú lesz, ha jól emlékszem.)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#30 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 11:34

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 15:05

Nem a Fx szabadítja fel, hanem amikor bezárod, akkor az operációs rendszer szabadítja fel. Beépitett védelem. (Windowsnál (XP)) legalábbis tuti.

Üdv!

Nem mondod komolyan ügye? Az XP szerinted csak úgy hipp-hopp felszabadítgat memóriaterületeket abból amit egy program lefoglalt?

#31 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 21:07

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 12:34

Üdv!

Nem mondod komolyan ügye? Az XP szerinted csak úgy hipp-hopp felszabadítgat memóriaterületeket abból amit egy program lefoglalt?

hát nem hipphopp, de igen. Plusz felül is írja random szeméttel. Azt most nemtom pontosan, h kiosztáskor írja felül, vagy csak takarításnál.

avalon

Szerkesztette: Avalon 2006. 05. 29. 21:08 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 22:37

Nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehetne rávenni a Firefox-ot, hogy ne használja a WMP plugin-jait (npdrmv2.dll, npdsplay.dll, npwmsdrm.dll)???  :confused:  :think: Sajnos elkövettem azt a bakit, hogy feltettem a WMP11 beta-t és ez nagyon nem fexik a rókának és mindig leakad hülye hibaüzivel!  :reklamacio:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#33 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 22:50

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 23:37

Nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehetne rávenni a Firefox-ot, hogy ne használja a WMP plugin-jait (npdrmv2.dll, npdsplay.dll, npwmsdrm.dll)???  :confused:  :think: Sajnos elkövettem azt a bakit, hogy feltettem a WMP11 beta-t és ez nagyon nem fexik a rókának és mindig leakad hülye hibaüzivel!  :reklamacio:

Próbáld meg itt:
Eszközök / Beállítások... majd:
Letöltések / Műveletek megtekintése és szerkesztése...
és itt tudod megváltoztatni.

#34 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 22:53

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 23:50

Próbáld meg itt:
Eszközök / Beállítások... majd:
Letöltések / Műveletek megtekintése és szerkesztése...
és itt tudod megváltoztatni.

Próbáltam én, de a FF automatikusan használja a WMP könyvtárába lévő plugin-eket! :rolleyes: Mondjuk most utánaolvastam Mozilla fórumon és attól is csinálhatja, hogy én engedélyeztem az Adblock Plus-ba, azt a kis Adblock fület a Flash-részeknél! Hmm... Most nem engedélyezem és kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz jó.  :omg:  :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#35 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 23:00

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 20:07

hát nem hipphopp, de igen. Plusz felül is írja random szeméttel. Azt most nemtom pontosan, h kiosztáskor írja felül, vagy csak takarításnál.

avalon

Plusz felül is írja random szeméttel? Egyre jobb :)

#36 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 23:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 23:53

Próbáltam én, de a FF automatikusan használja a WMP könyvtárába lévő plugin-eket! :rolleyes: Mondjuk most utánaolvastam Mozilla fórumon és attól is csinálhatja, hogy én engedélyeztem az Adblock Plus-ba, azt a kis Adblock fület a Flash-részeknél! Hmm... Most nem engedélyezem és kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz jó.  :omg:  :rolleyes:

Ha a "Letöltési műveletek"-nél a "Művelet megváltoztatása..."-ra mész, és ott valahogy nem tudod megváltoztatni? Vagy letiltani?

#37 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:53

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 0:04

Ha a "Letöltési műveletek"-nél a "Művelet megváltoztatása..."-ra mész, és ott valahogy nem tudod megváltoztatni? Vagy letiltani?

Dehogynem! Csak nekem olyankor van problémám, ha "beágyazott" lejátszás van! Ez főleg a HotDog-on lévő profiloknál jelentkezik! :( Egyelőre jó, de lehet csak szerencsém volt.  :rolleyes:

#38 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:47

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 0:00

Plusz felül is írja random szeméttel? Egyre jobb :)

:rolleyes:

avalon

Szerkesztette: Avalon 2006. 05. 30. 10:49 -kor

#39 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:45

Idézet: Avalon

Mármint a program bezárásánál. :D

Idézet: mikk2000

Plusz felül is írja random szeméttel? Egyre jobb

Igenis felülírja. A Windows XP (és a 2k, sőt talán az NT4 is) a felszabadított memóriát feltölti valamilyen randomly adatokkal (vagy nullával, ezt most nem tudom pontosan). Így amikor egy másik (esetleg rosszindulatú) alkalmazás használatba venné azt a memóriatartományt, nem tudja megállapítani, hogy ott előzőleg milyen adatok voltak (pl. jelszavak, személyes adatok.)

A lemezkezelésnél ugyanez van. Ha egy prog megkérdezi a rendszert, hogy milyen adat tárolódik a HDD egy adott területén, az NT alapú Win ellenőrzi, hogy az adott terület használatban van-e. Ha nincs használatban, nullákat ad eredményül, így a programok nem tudják megállapítani, hogy korábban milyen adatok tárolódtak ott (ne felejtsük el, a Win által törlésnek nevezett fájlművelet nem azonos az adatok fizikai törlésével. A Win által használt törlési módszer csak a fájlkatalógusból törli a fájlok bejegyzéseit, a fájlok fizikailag még a lemezen maradnak!)

Itt találsz erről még némi infót.

Ezért ez szerintem logikus és érthető is.

Na de ON:

Nem jó ez a config.trim_on_minimize dolog.
Bár a memóriafelszabadítás valóban megtörténik, amikor leteszed a Rókát a tálcára,
de ha egy idő múlva rákattintasz, lassabban is tér magához!

Ráadásul nem is olyan sok memóriát szabadít fel...

Nem lehet valahogy limitálni a Róka által használható fizikai és virtuális memória méretét?

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 01. 20:51 -kor

#40 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 21:06

Én még nem olvastam valódi, működő megoldásról. Ez van. Vagy elviseljük, vagy kipróbálunk más böngészőt. Aztán mégiscsak inkább elviseljük. Majd a 2.0...

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó