HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:10

Idézet: pascal - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 17:58

Ugye ha reprodukálható hibára bukkantok akkor azt szépen jegyzitek befele a bugzillájukba?

Elküldtem, majd meglátjuk mi lesz. Valszeg semmi. :rolleyes:

#272 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 15. 17:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 17:08

Kérdeznék, mint általában.
A scrapbook -nak hol állítom be, hogy milyen könyvtárba exportáljon? Egyszer valahol beállítottam benne, és most nem találom, és balga módon akkor egy átmeneti könyvtárat adtam meg...  :omg:

Tools -> Extensions -> Scrapbook -> Preferences -> Advanced
-ZsOlTi-

#273 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:16

Idézet: Warton - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:10

Elküldtem, majd meglátjuk mi lesz. Valszeg semmi. :rolleyes:

Ez nem microsoft :D foxyék elolvassák.
Cinizmust meg mellőzni, emberek a szabadidejükben ingyen programozzák a dolgot. Ha nem megy lehet segíteni nekik bugreportal vagy közvetlen patchel is akár, senki nem tart vissza, hogy megkeresd a kódban a hibás részt.
In Flames We Trust

#274 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 19:51

Jól van na, azért nem kell mindjárt leoltani. Reméljük miharabb bugtalanítanak a fiúk! :up:

#275 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 23:45

Olt a fene, ez most nem (csak) konkrétan neked ment. Ajándék lovat szidtok itt egy páran, és ez az én kis világomat zavarja. És olyan napom volt hogy szóvá tettem. De most aztán nehogy bárki megsértődjön nekem!
In Flames We Trust

#276 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 23:58

Idézet: pascal - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 22:45

Olt a fene, ez most nem (csak) konkrétan neked ment. Ajándék lovat szidtok itt egy páran, és ez az én kis világomat zavarja. És olyan napom volt hogy szóvá tettem. De most aztán nehogy bárki megsértődjön nekem!

Nincs igazad teljesen, mert ha egy program olyan kényelmi szolgáltatásokat ad, amelyeket a beépített (ie) nem, pl könyvjelző eszköztár, megnövelt biztonság még ha csak azért is mert kevéssé elterjedt - tartalmaz, akkor ezek igencsak számítanak, és az ember használja. Ha hibás, akkor az előzőek tekintetében eldobni egyfajta visszalépés, általában az ember azt sínyli meg legjobban ha elveszt valamit, ami előzőleg volt neki. Pl te vagy én simán eléldegélünk EU alatti átagfizetésből, de ha mondjuk egy gazdag ember veszti el mindenét és jut el erre a szintre, lehet ögyilkos lesz.

Én azt mondom, ha valaki programot csinál, alapvető funkciók múködjenek benne, és ne idegesítse az embereket. Extra funkciók legyenek akkor benne, ha minden alapfunkció kifogástalan.

#277 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 00:56

Idézet

Én azt mondom, ha valaki programot csinál, alapvető funkciók múködjenek benne, és ne idegesítse az embereket.

:) Tökéletes szoftver nincs. Ha ezt belátod, akkor rögtön nem mondasz majd olyat, hogy kifogástalan és nem is kezd idegesíteni az, hogy mások ingyen szoftvert fejlesztenek.
Egy firefox kaliberű programot karban tartani nem kis meló, a kisebb-nagyobb bugok pedig mindig előjönnek majd. A hozzállás a kérdéses. Nézted már a 2.0 előzeteseket? Ígéretes.

Arra akarok rávilágítani, hogy mellőzni kéne a világból azt a gondolatot, hogy a firefoxosok (bármelyik ingyen progi neve behelyettesíthető) direkt veled csesznek ki azzal hogy szar programot írnak. Kis túlzással magunak írják. Amit te tehetsz az annyi, hogy konstruktívan állsz a dologhoz.
In Flames We Trust

#278 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 08:44

Nem tudom miért panaszkodtok, már az UFO-k is Firefoxot használnak  :Đ

Kép
WoT nick: Atti77

#279 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 08:52

Idézet: Warton - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 12:15

Egyébként az oldalam letöltések részét nem tudom Firefoxszal megnyitni.

Erre gondolsz?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
WoT nick: Atti77

#280 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 16. 10:15

Idézet: pascal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 1:56

:) Tökéletes szoftver nincs. Ha ezt belátod, akkor rögtön nem mondasz majd olyat, hogy kifogástalan és nem is kezd idegesíteni az, hogy mások ingyen szoftvert fejlesztenek.
Egy firefox kaliberű programot karban tartani nem kis meló, a kisebb-nagyobb bugok pedig mindig előjönnek majd. A hozzállás a kérdéses. Nézted már a 2.0 előzeteseket? Ígéretes.

Arra akarok rávilágítani, hogy mellőzni kéne a világból azt a gondolatot, hogy a firefoxosok (bármelyik ingyen progi neve behelyettesíthető) direkt veled csesznek ki azzal hogy szar programot írnak. Kis túlzással magunak írják. Amit te tehetsz az annyi, hogy konstruktívan állsz a dologhoz.

:respect:  :up:
-ZsOlTi-

#281 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:56

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:37

Tools -> Extensions -> Scrapbook -> Preferences -> Advanced

Ez azért nem jó, mert itt az "alapértelmezett (a Profile mappájában) van megjelölve. Viszont én első használatkor létrehoztam egy átmeneti könyvtárat neki, és azóta minden exportáláskor azt keresi...  :think:

Szerk: Közben megtaláltam az about:config -ban: scrapbook.trade.path :)

Szerkesztette: Nevergone 2006. 08. 16. 14:58 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#282 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:46

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:56

Ez azért nem jó, mert ... :)

Ja bocs, félreértettelek (azt hittem azt keresed, hogy hol lehet megadni, hogy hova mentse a fájlokat :omg: Csodálkoztam is, hogy nem találod :) ).

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 08. 16. 15:47 -kor

-ZsOlTi-

#283 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:20

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 1:50

1. ua. halálosan idegelő
2. nem az a baj, hogy 100%-on van a proci, hadd legyen az a dolga, hanem hogy teljesen lemereszti az ablakot, tehát amíg ki nem nyögi magát nem tudsz mást csinálni. Ez az egyszálas programozás az agyamra megy.
3. behülyülés szintén, csak egérrel tudok pozicionálni pl input boxon belül.

Egyébként az operát próbálgatom, az első pillanatban lezabált 2 GB memóriát, swap file már kilógott a vinyóról :)) A fórumjában kaptam ötletet az segtített (direktbe megadott max ram). Aranyos progi az amúgy, a kettőt össze lehetne gyúrni.

1) ha nem túl sokszor jelentkezik, akkor nem.
2) sajnos így van. Amíg nem végez, addig a géppel nem tudok semmit sem csinálni. :down: De az 1.0-ás Firefox-ban nem volt ilyen hiba. Csak az 1.5-től jelentkezett. De miért?
3)  :(  :down:

Na és mesélj: milyen az opera a Firefox után?
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#284 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:28

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 16:14

Ez is Mozilla. :) Csak, hogy kötekedjek.  :p

Hátha így jobb lesz. IE Tab.

A Mozilla "cég"-nek kezdetben volt egy böngészője, amit csak simán "Mozillá"-nak hívtak. Majd ennek a továbbfejlesztéséből lett a "Mozilla Firefox".
(Remélem jól tudom.)

Én most napi használati szinten a Firefox-ot használom. És arra gondoltam, hogy simán a Mozillát fogom használni.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#285 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:20

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 9:52

Erre gondolsz?

Pontosan arra, illetve, majdnem arra, mert ez már egy alrész!
Akkor ezek szerint nálam, meg még egy-két embernél van a hiba. :omg:
Ilyenkor szoktam hazavágni a progikat, amikor veszettül keresem a hibát és állítgatok össze-vissza.. :lama:  :Đ

Szerkesztette: Warton 2006. 08. 18. 23:29 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:43

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 23:28

A Mozilla "cég"-nek kezdetben volt egy böngészője, amit csak simán "Mozillá"-nak hívtak. Majd ennek a továbbfejlesztéséből lett a "Mozilla Firefox".
(Remélem jól tudom.)

Én most napi használati szinten a Firefox-ot használom. És arra gondoltam, hogy simán a Mozillát fogom használni.

Jah, értem. Sorry, azt hittem másra gondolsz. :) De Mozilla már nincs ha jól tudom, SeaMonkey van helyette, vagy valami Sea....  :Đ

#287 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 11:24

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 23:28

(Remélem jól tudom.)

Igazából magának a böngészőnek sosem volt a neve Mozilla, csak valahogy ez maradt meg a köztudatban. A Mozilla a csomag neve volt, amiben volt egy browser, a Navigator, egy email/news klines (Messenger), egy html szerkesztő (Composer), és egy IRC kliens is (ChatZilla). Ez volt a Mozilla. Később átnevezték Mozilla Appliocation Suite-ra. Amikor a Mozilla Suite fejlesztését hivatalosan abbahagyták, akkor jött létre helyette a Seamonkey Suite. Az ebben lévő browser komponens neve továbbra is Navigator, de ezt is mindenki csak Seamonkey-nek hívja.
-ZsOlTi-

#288 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:06

Sziasztok.

Lehet (sőt tuti...)hogy én vagyok béna,de nem tudok új témát telepíteni a Firefox böngészőhöz(a legfrissebb van fenn).Amikor a Mozilla téma oldaláról kiválasztok egy témát,rákattintok a letöltés ikonra,és szépen lementi a vinyóra .jar kiterjesztéssel.De hogyan kell telepíteni a böngészőbe????

A Firefox Eszközök/Témák menüpontjában nincs telepítésre lehetőség,csak egy kiszürkített,tehát nem használható "Eltávolítás" és "Téma Használata" gomb.

A levelezésre is Mozilla-t használok (Thunderbird).Ott a témák opcióban van egy "Telepítés" ikon,arra rákattintva kikereshetem a korábban lementett file-t (témát) és INSTALL.Minden OK.
De ugyanez hogyan működik a FIREFOX böngészőben??????????????????

Valaki segítene?
Előre is Köszönöm.

#289 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:27

Alapvetően települnie kéne, nem letöltődnie, de így sincs semmi gond - rángasd be a letöltött .jar file-t a Themes ablakodba.

#290 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:40

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:27

Alapvetően települnie kéne, nem letöltődnie, de így sincs semmi gond - rángasd be a letöltött .jar file-t a Themes ablakodba.

Nem tudom behúzni...Nem engedi...

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.