HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:54

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 19:46

Éppen ezt akartam megkérdezni én is. Általában 3 megszokott oldal folyton nyitva van  nálam. S szerettem volna, ha bezárom őket csoportos bezárással, akkor egy ismételt firefox indítással (mondjuk a bezárás után 1 perccel) megnyíljon mind a 3. Szóval örültem, hogy éppen erről írtál. Kipróbáltam rögtön, s sajnos nem működik. Nem állítja vissza a 3 oldalt, csak a kezdőlapot. Pedig a "Múltkori ablakok és lapok megjelenítése" lett kiválasztva. Miért nem működik?

Működik az..esetleg nem ártana uninstallálni a hasonló feladatot ellátó extensionöket a ff-ból...

#742 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 21:00

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 19:54

Működik az..esetleg nem ártana uninstallálni a hasonló feladatot ellátó extensionöket a ff-ból...

Semmi olyan nincsen fenn. :confused:

Szerkesztette: SzaSza 2006. 11. 16. 21:14 -kor

#743 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 16. 21:19

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 21:46

Éppen ezt akartam megkérdezni én is. Általában 3 megszokott oldal folyton nyitva van  nálam. S szerettem volna, ha bezárom őket csoportos bezárással, akkor egy ismételt firefox indítással (mondjuk a bezárás után 1 perccel) megnyíljon mind a 3. Szóval örültem, hogy éppen erről írtál. Kipróbáltam rögtön, s sajnos nem működik. Nem állítja vissza a 3 oldalt, csak a kezdőlapot. Pedig a "Múltkori ablakok és lapok megjelenítése" lett kiválasztva. Miért nem működik?

Működnie kéne. Egyébként ha mindig 3 kedvenc oldallal akarsz indítani, arra az is jó, ha mind a hármat megadod kezdőoldalnak, a címeket -ha kézzel írod be- a "|" karakterrel kell elválasztani (de ha megnyitod a 3 oldalt és ráböksz a "Use Current Pages" gombra, akkor magától kitölti neked a mezőt):

Csatolt fájl:

-ZsOlTi-

#744 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 21:29

[quote name='mzso' date='2006. nov. 16., csütörtök - 17:42'] Áttértem az adblockplus-ról az adblockra, mert azt olvastam hogy az be sem tölti a blokkolt tartalmat, míg a plus csak nem jeleníti meg. A gondom az hogy van amit nem akar letiltani, kékkel van kiemelve.

Az ABP a régi AB továbbfejlesztett, magát online adatbázisokból is frissíteni tudó változata.
Használata tisztább, szárazabb érzés okoz. :cool:

Szerkesztette: MisterY 2006. 11. 16. 21:33 -kor

#745 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 00:49

Idézet: pascal - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 18:46

dezinformáltak. A ABP sem tölti le a tartalmat.

Itt olvastam.

#746 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 07:46

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 20:19

Működnie kéne. Egyébként ha mindig 3 kedvenc oldallal akarsz indítani, arra az is jó, ha mind a hármat megadod kezdőoldalnak, a címeket -ha kézzel írod be- a "|" karakterrel kell elválasztani (de ha megnyitod a 3 oldalt és ráböksz a "Use Current Pages" gombra, akkor magától kitölti neked a mezőt):

Hát ez bejött. Köszi!  :respect:  Már csak az a gondom, hogy ha a CTRL+N-l új lapot kérek, akkor megnyilik ismét mindhárom ablak az újonnan nyitott lapon. Hogyan tudnék csak 1 lapot kérni?

#747 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 23:07

Sorry srácok, de nincs humorom végigolvasni a topikot, szal inkább kérdezek :)  (biztos volt már róla szó)
Hogy lehet azt "megbeszélni" a firefoxal, hogy ne eméssze fel a memória nagy részét? :D Az előbb arra lettem figyelmes hogy majd 800 megát "fogyaszt"..  :omg:

A beállítások között kicsit körülnéztem, és kikakcsoltam ezt: browswer.cache.memory.enable
Lehet nem volt jó 5let,bár semmi változást nem vettem észre (eddig :D)

Előre is thx a helpet :)

#748 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 17:17

Van olyan kiterjesztés amellyel nem csak a nagy oldalakról mint a youtube lehet leszedni a videókat hanem mondjuk a videa.hu-ról is.

#749 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 18:39

Elárulja a jelszavainkat a Firefox
Szerző: Barna József | 2006-11-22 18:22 | IT.biztonság | Forrás: ZDNet

Hamis bejelentkezési oldalakon észrevétlenül lophatják el a regisztrációs adatokat a felhasználóktól.

hirdetés

Egy olyan hibát találtak a Firefox 2 böngészőben, amelyre építve egyszerűen begyűjthetők a felhasználók weboldalakon használt azonosítói és jelszavai. Ehhez egy HTML-ben írt felhasználói tartalmak publikálását lehetővé tévő oldalra van szükség – mint amilyen például a fórumok egy része vagy a MySpace –: ha ezen egy adathalász egy megfelelően formázott hamis bejelentkezési oldalt hoz létre, a böngésző jelszókezelője automatikusan megadja a felhasználói nevet és a jelszót. A hibára úgy derült fény, hogy egy MySpace-felhasználó próbálkozott ezzel a trükkel (részletek itt), amely gyorsan továbbterjedhet blogokon és fórumokon is – figyelmeztetnek a szakértők.

A kérdéses MySpace-oldalt a jelszólopásra játszó user úgy írta meg, hogy az elrejtse a közösségi szájt eredeti tartalmát, és ahelyett egy hamis bejelentkezési oldalt jelenítsen meg. Mivel a rafinált weboldal a MySpace címén jelent meg, a böngésző automatikusan megadta a logininformációkat, és még a tudatosabb felhasználókat is rászedhette. És bár a megadott adatokat egy másik szerverre küldte el az oldal, a böngészők ezt már nem ellenőrzik.

Az Internet Explorer sem, de a Microsoft böngészőjét használókat jóval kevésbé fenyegeti ez a veszély, mivel a szoftver csak akkor tölti ki automatikusan a bejelentkezési űrlapokat, ha azokat pontosan azon a webcímen kérik, ahol először a felhasználó megadta őket. A Firefox azonban az URL-azonosságot sem ellenőrzi.

A népszerű nyílt forrású böngésző fejlesztői már dolgoznak a biztonsági rés befoltozásán, de az egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy csak a Firefox 2 érintett-e, vagy a korábbi verziók is. IT-biztonsági cégek átmenti megoldásként a „jelszavak megjegyzése” funkció kikapcsolását javasolják.

index.hu
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#750 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:45

Gondjaim vannak a videók lejátszásával a firefoxban. Fent volt a Media player connectivity kiterjesztés. De eltávolítottam mert idegesített hogy mindíg kiírta ezt a hibaüzenetet. De ez viszont továbbra is megjelenik viszont nem tudom megnézni a videókat. Hogy kell újra működésre bírni? A másik az hogyha feltelepítem a quicktime és a real alternative kodekeket akkor azok melyik lejátszóval nyílnak meg?

#751 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 18:39

Elárulja a jelszavainkat a Firefox
Szerző: Barna József | 2006-11-22 18:22 | IT.biztonság | Forrás: ZDNet

Hamis bejelentkezési oldalakon észrevétlenül lophatják el a regisztrációs adatokat a felhasználóktól.

hirdetés

Egy olyan hibát találtak a Firefox 2 böngészőben, amelyre építve egyszerűen begyűjthetők a felhasználók weboldalakon használt azonosítói és jelszavai. Ehhez egy HTML-ben írt felhasználói tartalmak publikálását lehetővé tévő oldalra van szükség – mint amilyen például a fórumok egy része vagy a MySpace –: ha ezen egy adathalász egy megfelelően formázott hamis bejelentkezési oldalt hoz létre, a böngésző jelszókezelője automatikusan megadja a felhasználói nevet és a jelszót. A hibára úgy derült fény, hogy egy MySpace-felhasználó próbálkozott ezzel a trükkel (részletek itt), amely gyorsan továbbterjedhet blogokon és fórumokon is – figyelmeztetnek a szakértők.

A kérdéses MySpace-oldalt a jelszólopásra játszó user úgy írta meg, hogy az elrejtse a közösségi szájt eredeti tartalmát, és ahelyett egy hamis bejelentkezési oldalt jelenítsen meg. Mivel a rafinált weboldal a MySpace címén jelent meg, a böngésző automatikusan megadta a logininformációkat, és még a tudatosabb felhasználókat is rászedhette. És bár a megadott adatokat egy másik szerverre küldte el az oldal, a böngészők ezt már nem ellenőrzik.

Az Internet Explorer sem, de a Microsoft böngészőjét használókat jóval kevésbé fenyegeti ez a veszély, mivel a szoftver csak akkor tölti ki automatikusan a bejelentkezési űrlapokat, ha azokat pontosan azon a webcímen kérik, ahol először a felhasználó megadta őket. A Firefox azonban az URL-azonosságot sem ellenőrzi.

A népszerű nyílt forrású böngésző fejlesztői már dolgoznak a biztonsági rés befoltozásán, de az egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy csak a Firefox 2 érintett-e, vagy a korábbi verziók is. IT-biztonsági cégek átmenti megoldásként a „jelszavak megjegyzése” funkció kikapcsolását javasolják.

index.hu

myVIP felhasználók figyelem!, igencsak közérdekű...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#752 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:58

Nem írt semmi konkrétumot...

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 23. 21:59 -kor

#753 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 22:01

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 21:26

myVIP felhasználók figyelem!, igencsak közérdekű...

Nekem egyértelmű ott a helyzet: Ő állított valamit, amivel megvádolta a myvip-et, de nem volt hajlandó semmivel alátámasztani a vádjait. Topik zárva.

... de mit keres mindez a firefox topikban? :confused:  :eek:

#754 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 24. 14:55

Sziasztok!

Le szeretnék több weboldalt tiltani a gépemen, bár igazából az lenne a legjobb ha jelszóhoz kötné néhány weboldal használatát... tudnátok ebben segíteni?
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#755 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 20:38

Üdv!

Firefox II-höz létezik windows media player 11 skin? se a deviantarton se a mozilla addonson nem találtam ilyesmit, de hátha valaki látott mér ilyet.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#756 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 10:36

Hogy lehet azt meg csinálni, hogy a tabokkon ne legyen X (bezáro gomb), hanem mint az 1.5, meg előtte, a tabok sorában a jobb oldalt legyen egy X...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#757 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 10:44

Idézet: charlie - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 10:36

Hogy lehet azt meg csinálni, hogy a tabokkon ne legyen X (bezáro gomb), hanem mint az 1.5, meg előtte, a tabok sorában a jobb oldalt legyen egy X...

Már vagy 3-szor le lett írva.

#758 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 10:49

Idézet: mzso - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 10:44

Már vagy 3-szor le lett írva.

hol?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#759 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 10:55

Idézet: charlie - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 9:49

hol?

Itt, korábban.

#760 Felhasználó inaktív   Qbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 23:25

Sziasztok! Egyszer hallottam olyasmit, hogy mozillával (vagy esetleg operával?) valahogy "ignore"-ba lehet tenni fórumokon fórumozókat, tehát hogy ne jelenjenek meg az ő hozzászólásaik nekem. Ezt hogyan kell, nem tudjátok? (nem ide kell :D ) Minden fórumon működik?

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.