HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 26. 21:14

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 18:57

Csakhát pont a fülek valók arra, hogy ne legyen az, hogy minden oldalnak külön ablaka van, ezzel ellepve a tálcát is. (az is bőven elég, hogy több fület tartok mindig nyitva mert szeretem, ha a fontosabb oldalak szemelőtt vannak)
Megjegyzi az ablakban nyitott oldalakat, de csak a legutolsóét (ha x-el zárod be).

Operában a popup ablakok is a főablakon belül jelennek meg, ezért nem lehet kavarodás, hogy akkor most melyikeket jegyzi meg és melyikeket nem. (én nem használok több ablakot egyszerre)
Erre gondoltam.
Tudom, hogy lehet külön ablakot is nyitni, de a popup ablakok nem így nyílnak meg operában.

A file/exit kilépés meg nem olyan kényelmes mint az x, ráadásul nekem egy addon elrejti a menüt is (ezért én nem is így zárom be).
Ugyanakkor ettől még ugyanúgy előfordulhat az a baleset, hogy véletlenül nem a popup ablakot, hanem a főablakot zárja be az ember x-el és ezzel ugrott az összes bennelévő oldal.

Állítsd be a tab mix plusban az egy ablak módot és akkor nem lesz ilyen problémád.

#1202 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 21:21

Idézet: mzso - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 22:14

Állítsd be a tab mix plusban az egy ablak módot és akkor nem lesz ilyen problémád.

ettől még nem lesz a firefox MDI alkalmazás.
In Flames We Trust

#1203 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 22:53

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 18:57

Csakhát pont a fülek valók arra, hogy ne legyen az, hogy minden oldalnak külön ablaka van, ezzel ellepve a tálcát is. (az is bőven elég, hogy több fület tartok mindig nyitva mert szeretem, ha a fontosabb oldalak szemelőtt vannak)
Megjegyzi az ablakban nyitott oldalakat, de csak a legutolsóét (ha x-el zárod be).

Operában a popup ablakok is a főablakon belül jelennek meg, ezért nem lehet kavarodás, hogy akkor most melyikeket jegyzi meg és melyikeket nem. (én nem használok több ablakot egyszerre)
Erre gondoltam.
Tudom, hogy lehet külön ablakot is nyitni, de a popup ablakok nem így nyílnak meg operában.

A file/exit kilépés meg nem olyan kényelmes mint az x, ráadásul nekem egy addon elrejti a menüt is (ezért én nem is így zárom be).
Ugyanakkor ettől még ugyanúgy előfordulhat az a baleset, hogy véletlenül nem a popup ablakot, hanem a főablakot zárja be az ember x-el és ezzel ugrott az összes bennelévő oldal.

Mégegyszer próbálom elmagyarázni:
- elindítod a firefoxot, létrejön egy session, benne 1 ablak
- megnyitsz még 2 ablakot (irrreleváns, hogy miért, minden browserben lehet új ablakot nyitni, ez nem hiba)
- a sessionod ekkor 3 ablakot tartalmaz, hogy neked melyik ezek közül a "fő"  ablakod, azt a browser nem tudja, nem tudhatja. Menet közben lehet hogy a 2-es számú ablakod lesz a fő ablakod a tartalmát tekintve.
- elkezded X-el bezárogatni az ablakokat
- a sessionod eddig 3 ablakot tartalmazott, aztán már csak 2-t, aztán az utolsó ablaknál már csak egyet, ekkor az utolsó ablakkal együtt zárod az _alkalmazást_ ami ekkor már csak ezt az 1 ablakot tartalmazta, ezért csak ezt jegyzi meg.
- arra nem lehet semmilyen algoritmust írni, hogy egy 5 órás böngésézs után a browser eldöntse, hogy neked most melyik utolsó N darab ablakra van szükséged. Vagy megjegyzi mindet, amiket egész nap megnyitottál meg bezártál és részei voltak egy ideig a sessionödnek, vagy csak azokat jegyzi meg -és ennek van értelme-, amik nyitva voltak az alkalmazás bezárásakor. És itt visszakanyarodtunk oda, hogy ha nem egyszerre zárod be az ablakaidat, hanem egymás után, akkor sorban gyakorlatilag kiveszed őket az aktuális sessionből -logikusan-, és a végén már csak az utoljára bezárt ablak lesz a sessionod része.

Ha nem érted, akkor feladom.

Popupok: normális esetben -bár tudom vannak bugok- a firefox is egy ablakban nyitja a popupokat is. Azt meg egyik browser sem tudja eldönteni, hogy egy új ablak az most neked kell, vagy nem kell, ő csak azt tudja, hogy nyitva van 3 ablak.

Ez így működik, így kell használni. Ha kilépés előtt tudod, hogy neked a megnyitott 3 ablak fontos, akkor úgy lépj ki, hogy megjegyezze a browser (file/quit), vagy különben csak az utolső lesz elmentve. Operában is így van.
-ZsOlTi-

#1204 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 10:09

Idézet: pascal - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 22:21

ettől még nem lesz a firefox MDI alkalmazás.

Az igaz, de nekem így is jó hogy minden új lapon nyílik meg. És szerintem nekie is jó lenne mert azt mondta, hogy nem használ több ablakot.

#1205 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 20:43

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 22:53

Mégegyszer próbálom elmagyarázni:
- elindítod a firefoxot, létrejön egy session, benne 1 ablak
- megnyitsz még 2 ablakot (irrreleváns, hogy miért, minden browserben lehet új ablakot nyitni, ez nem hiba)
- a sessionod ekkor 3 ablakot tartalmaz, hogy neked melyik ezek közül a "fő"  ablakod, azt a browser nem tudja, nem tudhatja. Menet közben lehet hogy a 2-es számú ablakod lesz a fő ablakod a tartalmát tekintve.
- elkezded X-el bezárogatni az ablakokat
- a sessionod eddig 3 ablakot tartalmazott, aztán már csak 2-t, aztán az utolsó ablaknál már csak egyet, ekkor az utolsó ablakkal együtt zárod az _alkalmazást_ ami ekkor már csak ezt az 1 ablakot tartalmazta, ezért csak ezt jegyzi meg.
- arra nem lehet semmilyen algoritmust írni, hogy egy 5 órás böngésézs után a browser eldöntse, hogy neked most melyik utolsó N darab ablakra van szükséged. Vagy megjegyzi mindet, amiket egész nap megnyitottál meg bezártál és részei voltak egy ideig a sessionödnek, vagy csak azokat jegyzi meg -és ennek van értelme-, amik nyitva voltak az alkalmazás bezárásakor. És itt visszakanyarodtunk oda, hogy ha nem egyszerre zárod be az ablakaidat, hanem egymás után, akkor sorban gyakorlatilag kiveszed őket az aktuális sessionből -logikusan-, és a végén már csak az utoljára bezárt ablak lesz a sessionod része.

Ha nem érted, akkor feladom.

Popupok: normális esetben -bár tudom vannak bugok- a firefox is egy ablakban nyitja a popupokat is. Azt meg egyik browser sem tudja eldönteni, hogy egy új ablak az most neked kell, vagy nem kell, ő csak azt tudja, hogy nyitva van 3 ablak.

Ez így működik, így kell használni. Ha kilépés előtt tudod, hogy neked a megnyitott 3 ablak fontos, akkor úgy lépj ki, hogy megjegyezze a browser (file/quit), vagy különben csak az utolső lesz elmentve. Operában is így van.

Nem értem minek magyarázod el sokadszorra is ugyanazt, először is megértettem.
Vagy azért írod le mindig ugyanazt mert nem úgy használom az FF-ot mint te?!
Azt is leírtam, hogy pl operában ez szerintem jobban megvan oldva.
Nemcsak az a megoldás lehet üdvözítő ami FF-ben van.
Nem mindenkinek felel meg tökéletes ami bennevan.
Természetesen egyéb jó megoldások is lehetnek mint írtam.

A browser simán eltudja dönteni egy ablakról, hogy az most popup-ként nyílt-e meg, vagy te nyitottál egy új ablakot manuálisan, ezen kár vitatkozni.
Csak a programozókon múlik, hogy ezzel foglalkoznak-e vagy sem.

Persze a felvetésemre olyan "megoldás" is lenne, hogy figyelek melyik ablakon nyomok x-et, de ez inkább "workaround" kategória, nem pedig igazi megoldás.

Jobb híján valóban a tab mix plusban beállítottam, hogy egy ablakos üzemmódban működjön, csak ez azért nem elegáns, mert minden popup maximális méretben jelenik meg (mivel FF-ben máshogy nem tud) ami csúnya, netán még az egész ablakot is átméretezi valami oknál fogva (ezt megoldhatták volna az addonban).
Nem is beszélve arról, hogyha web oldalt tesztelek akkor nem látom így, hogy mekkorára és hogy nyitja meg a popup-ot.

#1206 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 27. 21:50

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 21:43

Nem értem minek magyarázod el sokadszorra is ugyanazt, először is megértettem.
Vagy azért írod le mindig ugyanazt mert nem úgy használom az FF-ot mint te?!
...

Ez volt a kiinduló problémád, amire válaszoltam:

"Van olyan is, hogy a beépített session kezelője csak az utoljára bezárt ablak füleit jegyzi meg."

Leírtam, hogy ez miért így van. Aztán te keverted ide a popupokat, meg mindent, meg az operát is, de az a baj, hogy az opera is pont ugyanúgy működik (az is csak az utoljára bezárt ablakot jegyzi meg).

Egyébként a popupokban sincs igazad, mert nincs arra uniiverzálsi megoldás, és soha nem is lesz, hogy egy browser magától eldöntse, hogy egy ablak most neked kell, vagy nem, mert a juzer gondolatokban nem lehet olvasni, új ablakot meg akármennyit nyithatstsz szánt szándékkal is. Innentől már megint csak ismételném önmagam.

Nem a firefoxot védem, csak a session mentés logikáját próbáltam elmagyarázni.
-ZsOlTi-

#1207 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 09:30

Idézet: smyle - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 21:43

Jobb híján valóban a tab mix plusban beállítottam, hogy egy ablakos üzemmódban működjön, csak ez azért nem elegáns, mert minden popup maximális méretben jelenik meg (mivel FF-ben máshogy nem tud) ami csúnya, netán még az egész ablakot is átméretezi valami oknál fogva (ezt megoldhatták volna az addonban).
Nem is beszélve arról, hogyha web oldalt tesztelek akkor nem látom így, hogy mekkorára és hogy nyitja meg a popup-ot.

Ha azt akarod hogy ne méretezze át az ablakot, akkor kapcsold ki a firefoxban a javascript-nél az ablakok átméretezésének engedélyezését. ez engem is rohadtul idegesített. Főlem amikor teljes méretről átrakta olyan "előző méret"-re ami teljes méretű volt.

#1208 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 02:22

Akit érdekel csináltam about:blank oldalt (new tab)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

http://www.deviantar...ation/56341347/ vagy http://userstyles.org/style/show/2433
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1209 Felhasználó inaktív   Sylver 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 13:25

Nem tudja valaki, hogy a firefox hol tárolja (melyik fájlban) a könyvjelzőket a merevlemezen? :)

#1210 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:15

c:\documents and settings\[userneved]\application data\mozilla\firefox\profiles\[profilneved]\bookmarks.html
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#1211 Felhasználó inaktív   Sylver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:48

Köszi!!! :) :)

#1212 Felhasználó inaktív   foxhund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 30. 19:50

A ma megjelent 2.0.0.4-es végleges, vagy béta? Az angoltudásom kutyafüle, sajna.

#1213 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:03

Idézet: foxhund - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:50

A ma megjelent 2.0.0.4-es végleges, vagy béta? Az angoltudásom kutyafüle, sajna.

A mozilla oldalán jelenleg 2.0.0.3 van ... hol olvastál róla?

#1214 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:13

Masik kerdes. Mit hoz be a firefox akkor amikor nem tudja megjeleniteni az oldalt? Mert nem az about:neterror-t, az tuti :) (gyk mi van ha azt az oldalt akarom skinnelni, akkor mit kell cimezzek? valamit biztos lehet!)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1215 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 01:08

Többek között

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1216 Felhasználó inaktív   foxhund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 31. 05:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:03

A mozilla oldalán jelenleg 2.0.0.3 van ... hol olvastál róla?

Itt:
http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/2.0.0.4/

#1217 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:28

Nos, nekem már szólt is a Firefox, hogy frissíti 2.0.0.4-re magát! :) Frissítette is. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1218 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:44

Hi

Megtudja mondani vki azt hogy mer tunik el a konyvjelzo tartalma amikor frissitik a mozilla-t ja es hogyan lehetne visszahozni a konyvjelzobe levo dolgokat ?

#1219 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 10:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:13

Masik kerdes. Mit hoz be a firefox akkor amikor nem tudja megjeleniteni az oldalt? Mert nem az about:neterror-t, az tuti :) (gyk mi van ha azt az oldalt akarom skinnelni, akkor mit kell cimezzek? valamit biztos lehet!)

A netError.xhtml oldalt hozza be, a hozzá tartozó css pedig a chrome://global/skin/netError.css.

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 05. 31. 10:24 -kor

-ZsOlTi-

#1220 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:45

http://developer.mozilla.org/devnews/index...ability-update/

Idézet

Firefox has been Updated

…but this isn’t the latest version of Firefox.

The browser you just downloaded is not the most current version of Firefox. To make sure you have access to the latest security protection, new features and technical support, we strongly recommend that you download a free copy of the most up-to-date Firefox version today.

Sosem lesz már major frissítés? Meddig  megy még az 1.5.0.x széria?  :think:

http://en-us.www.mozilla.com/en-US/firefox...s/1.5.0.12.html

Szerkesztette: zoli62 2007. 05. 31. 12:47 -kor

"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62