HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#3421 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 26. 12:38

Vagy pont nem… de nem ezen veszünk össze. Csak éppen kinek a pap, kinek a Pappné… én speciel a Gizikét preferálom. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3422 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 26. 12:38

de nem ezen veszünk össze.
Jó, akkor majd máson :-D Amúgy mit preferálsz, mi a konkrét álláspontod az ügyben?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3423 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 26. 12:56

Jó, akkor majd máson :-D Amúgy mit preferálsz, mi a konkrét álláspontod az ügyben?

Hát, álláspontomat majd Gizikének, ha felfedte a támadáspontját… :)

Egyébként meg melyik is a korszerű és miért nem?
Kép Kép

Kép

#3424 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 26. 14:36

Egyébként meg melyik is a korszerű és miért nem?

Azt inkább majd én is csak akkor árulom el, ha Gizike felfedte a támadáspontját :sleep:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3425 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 17:24

firefoxnál ez a plugincontainer.exe igazán eltűnhetne, ha x időt nem volt már használva. mert jól felszökik néha memória használatban, aztán van hogy utána már nem is nézeg semmi flash tartalmat, de az meg szépen ott van még, jól felduzzadva. vagy csak nálam van ez? (3.6.10)

Szerkesztette: des 2011. 03. 26. 17:25 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#3426 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2011. 03. 26. 17:24

firefoxnál ez a plugincontainer.exe igazán eltűnhetne, ha x időt nem volt már használva. mert jól felszökik néha memória használatban, aztán van hogy utána már nem is nézeg semmi flash tartalmat, de az meg szépen ott van még, jól felduzzadva. vagy csak nálam van ez? (3.6.10)

Nem, nem csak nálad. Azt hiszem, azért találták ki, hogy egy összeomló flash ne rántsa magával az egészet. (Mellékmegoldásként Task Managerben kilőheted.)

#3427 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 26. 17:45

Nem, nem csak nálad. Azt hiszem, azért találták ki, hogy egy összeomló flash ne rántsa magával az egészet. (Mellékmegoldásként Task Managerben kilőheted.)

Úgy szoktam, csak gondoltam nálam van elállítgatva valami. Azért ez nem lenne rossz dolog szerintem. Ha kell, akkor úgy is meghívódik, aztán kész.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#3428 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 11:24

Srácok
Mi a büdös fenéért van az hogy kb 20-30 perc netezés után a Firefox 4 szó szerint az összes szabad memóriát megeszi? Az előbb néztem taskmanagerbe, csupán 3.1gb-ot emésztett fel a firefox.exe.. b is lassult szépen az egész gép.
Nem lehet ezzel valamit kezdeni? Ebből így kuka lesz.
szerk: Még egy dolog. Ha be van kapcsolva a gpu gyorsítás, hogy lehet kilőni a cleartypeot?

Szerkesztette: M@Xtreme 2011. 03. 27. 11:27 -kor

#3429 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2011. 03. 27. 11:24

Srácok
Mi a büdös fenéért van az hogy kb 20-30 perc netezés után a Firefox 4 szó szerint az összes szabad memóriát megeszi? Az előbb néztem taskmanagerbe, csupán 3.1gb-ot emésztett fel a firefox.exe.. b is lassult szépen az egész gép.
Nem lehet ezzel valamit kezdeni? Ebből így kuka lesz.
szerk: Még egy dolog. Ha be van kapcsolva a gpu gyorsítás, hogy lehet kilőni a cleartypeot?

Valószínűleg mert trágya a memória kezelése, tele van leak-ekkel meg GC hibákkal. Amúgy az a 3.1 giga szép, nekem másfél szokott lenni. Amúgy itt lehet szemezgetni: http://forums.mozill...?f=23&t=2115677 Valószínűleg olyan oldalakat látogatsz amelyek a leginkább érintik azeket a hibákat.

Az anti-aliasing tunerrel lehet beállítani neked tetszőre a font megjelenítést.

#3430 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 15:42

Köszönöm :respect:
Amúgy félig megoldottam a problémát, feltettem egy memóriakihasználtság figyelő progit,(ezt) ha túl sokat enne az ff, rákattint az ember, és kb 1 sec alatt újraindítja a böngészőt. (mondjuk gondolom ssd nélkül nem lenne ez iylen gyors)

#3431 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2011. 03. 27. 12:24

20-30 perc netezés után a Firefox 4 szó szerint az összes szabad memóriát megeszi

Nálam nem csinálja. Régebben erre a BarTab2 addont használtam, de a FF4-gyel még nem megy rendesen. Ez a kiegészítő csak a megadott számú fül tartalmát tölti be a FF indulásakor és menet közben is kiüríti azokat a füleket (azok meghagyása mellett) a memóriából, amiket beállított x ideje nem használsz. Így karcsú marad a FF és gyors, gyorsan is indul. Míg nem lesz újra kompatibilis ez a kiegészítő, addig egyelőre annyit lehet tenni, hogy az about:config lapon a browser.sessionstore.max_concurrent_tabs értékét 0-ra állítod, így induláskor csak az utolsó aktív fület tölti be ténylegesen, a többit csak akkor ha tényleg rákattintasz.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 27. 16:08 -kor

#3432 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 09:53

Hogyan lehetne beállítani, hogy akár az új FF-menüben, akár a almappákat is tartalmazó kedvencekben lenyíló menüben a menü ne tűnjön el, ha leviszem róla az egeret és akkor se, ha rákattintottam egy elemére (hogy rá tudjak még klikkelni egy másikra is). Elég lenne, ha akkor zárulna be a menü, ha kifejezetten máshová kattintok. Ugyanez nagyon jó lenne bármelyik Windows Start Menüjében. Valami ötlet?

#3433 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 11:10

Már lejárt a szerkesztési idő. Annyi helyesbítés, hogy már most is úgy működnek a menük, hogy ha leviszem az egeret róla, akkor nem tűnik el, kivéve, almenüknél, ha másik almenüre megyek, de ezt sem szeretném. Illetve az sem lenne rossz, ha az almenük csak egyik oldalukon nyílnának ki. Pl. most FF4 alatt jobb sarokban fent van a kedvencek gomb, ez lenyílik, az almappák balra jelennek meg nagyon helyesen (másik oldalon nem lenne nekik hely), viszont az almappák almappái már újra jobbra nyílnak le, van nekik hely. Lehetne ezzel is kezdeni valamit?

#3434 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 20:14

Hali

Hogy lehet beállítani a firefoxban hogy ha valamiért automatikusan frissiteni akarja az oldalt és az oldalra úgy jutottam el hogy valami adatot beirtam akkor ne kérdezzen rá hogy ujra el akarom e küldeni azokat az adatokat?

Nem tudom mennyire érthető.
Pl travianozok. Beírom a kaszárnyában hogy gyártson 5 phalanxot(egy mezőbe beirok egy 5-öst majd megnyomok egy ok gombot). Elkezdi gyártani és nem nyúlok a firefoxhoz. Amint az első legyártótott frissíti az oldalt és elkezdi a következőt gyártani. De a frissítésnél feljön a kérdés hogy ujra elküldje e az adatokat hogy 5 db phalaxot gyártson.
Mivel soha nem használom ki hogy ujra el kell küldeni az adatokat ezért jó lenne ha be lehetne állítani a firefoxot hogy ne kérdezzen rá.

Köszi

Szerkesztette: SATAN 2011. 04. 03. 20:16 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3435 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 21:46

Nektek működik a when tabs don't fit width opció? Nekem csak torlódnak a tabok, nem lehet scrollozni a tab bart mint régebben. Kényszerből most elkezdtem groupokat használni, de így lassabb.
szerk.: közben meg is oldottam :D a browser.tabs.tabMinWidth értékét az alap 22-ről feljebb raktam 40-re.

Szerkesztette: Pietrosz 2011. 04. 07. 21:53 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#3436 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 20:19

Mértem egyet:

Kép

Nos, az hogy lehet, hogy az FF4-el a böngészés sokkal gördülékenyebb, mint a másik kettővel, hamarabb betölti az oldalakat is, mint a konkurensek, nem értem ezt a tesztet. :D
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3437 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 20:38

Ezek szintetikus tesztek. Nem a valóságot mutatják. A mindennapi használat során leggyorsabbnak az Opera11-et érzem, aztán a Chrome10, és csak utána a FF4. Nem nagyok a különbségek. Egy böngészőben nem csak a sebesség a fontos.

Szerkesztette: Wile E 2011. 04. 08. 20:38 -kor

#3438 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 13:45

Hmmm, úgy tűnik a Zsírmajom 0.9.2-vel gondok vannak… azonnal maga alá csinál tőle a róka.

#3439 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 14:06

Lehet nem Májnfild bétán kéne próbálni :idea:

#3440 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 20:22

Nálam a firefox új verziója pörgeti a vga-t.
Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?

SZERK: "gfx.font_rendering.directwrite.enabled" értékét már "true" állítottam, de nem segített.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2011. 04. 14. 20:29 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171