Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 09. 01. 17:37
A már elég régóta jól működő XPSP 2-mnek előjött az első, magát a működést akadályozó hibája
Az a gond, hogy inditás után kb 10 perc után előjön ez: Az Generic Host Process for Win32 Services hibát észlelt, és leállt. Tájékoztassam a Microsoftot erről, bizalmasan kezeljük stb.
Egy szabálytalan kilépés után (reset) jelentkezik a probléma. Azután nincs hang, a hangerőszabályozóra kattintva küldi, hogy nincs keverőprogram. Ekkor ha leszedem majd felismertetem a hangkártyát, akkor megy.
Mi lehet a gond?
Elküldve: 2006. 09. 01. 18:45
Idézet: rozoli - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 17:22
Fogós ravasz kérdésem a kövi:
XP korlátozott fiók alatt nem működnek bizonyos programok. A progik rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiók alatt lett feltelepítve. Mi lehet a probléma?
értelmes megoldásokat keresnék, ha lehet.
Köszike
Rozoli
A rendszergazdai jogu fiok ugyanaz volt, mint a korlatozott? Ha nem, akkor a korlatozottnak rendszergazdai jog es ebbol a fiokbol ujratelepited a programokat. Ha ezutan sem mukodnek, akkor johet a tokoles:
http://www.sysintern...ssExplorer.html
http://www.sysintern...es/Filemon.html
Ezekkel a progikkal megnezheted, hogy hol mit csinalna az adott program es oda megadod az irasi jogot.
Persze kezdheted a tokolessel is, de nem biztos, hogy gyorsabban vegzel, mint az ujratelepitessel!
Elküldve: 2006. 09. 01. 19:52
Szivböl gratulálok,és irigykedek is-kissé:nekem soha nem lesz 500.THX.
Elküldve: 2006. 09. 01. 20:04
Elküldve: 2006. 09. 01. 23:19
[/QUOTE]lépjünk be a C:/System Volume Information könyvtárba. A mappában egy vagy több „RPx karakterekkel kezdõdõ nevû mappa található. Ezek a visszaállítási pontok. Válasszuk ki a dátum alapján a legfrissebbet és lépjünk be. A Snapshot mappából másoljuk ki egy ideiglenes helyre a következõket:
• _REGISTRY_USER_.DEFAULT
• _REGISTRY_MACHINE_SECURITY
• _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE
• _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM
• _REGISTRY_MACHINE_SAM
Az ideiglenes mappában nevezzük át õket a következõkre:
• _REGISTRY_USER_.DEFAULT helyett DEFAULT
• _REGISTRY_MACHINE_SECURITY helyett SECURITY
• _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE helyett SOFTWARE
• _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM helyett SYSTEM
• _REGISTRY_MACHINE_SAM helyett SAM
Majd az így kapott fileokat copyzzuk át a windows/system32/config mappába. Ha mindent jól csináltunk, újraindítás után a Windows szépen feáll és mûködik.[QUOTE]
Szerkesztette: ifo2 2006. 09. 01. 23:34 -kor
Elküldve: 2006. 09. 01. 23:23
Idézet: laci0304 - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 18:37
A már elég régóta jól működő XPSP 2-mnek előjött az első, magát a működést akadályozó hibája
Az a gond, hogy inditás után kb 10 perc után előjön ez: Az Generic Host Process for Win32 Services hibát észlelt, és leállt. Tájékoztassam a Microsoftot erről, bizalmasan kezeljük stb.
Egy szabálytalan kilépés után (reset) jelentkezik a probléma. Azután nincs hang, a hangerőszabályozóra kattintva küldi, hogy nincs keverőprogram. Ekkor ha leszedem majd felismertetem a hangkártyát, akkor megy.
Mi lehet a gond?
Naprakész winupdate a +oldása.
Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 09. 01. 23:23 -kor
Elküldve: 2006. 09. 02. 00:17
Idézet: ifo2 - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 0:19
Néhol zavaros, de gondolom, arról van szó, hogy a rendszervisszaállításból ki lehet másolni pl. a registry alkatrészeit (file-jait). A válasz: igen, bár jóval egyszerűbb egy másik ablakokból másolgatni, persze nem mindig áll ilyen rendelkezésre.
Elküldve: 2006. 09. 02. 07:09
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 0:23
Tudod is, hogy mi a hiba oka, vagy csak a divat miatt írtad?
Témához: Ilyen esetben a sérült NTFS fájlrendszert lehet első körben okolni, eressz rá a meghajtóra egy lemezvizsgálatot (meghajtón jobb egér, tulajdonságok, eszközök, lemez ellenőrzése). Kérj hibajavítást is, ekkor a következő újrainduláskor elvégzi. Ha itt talál hibát, valószínűleg ennyi a megoldás, ha ezután is jelentkezik, vagy nem oldotta meg, akkor az SFC /scannow paranccsal próbálkozz a futtatásból. Az automatikus frissítés sérült rendszerfájlokat sosem fog kijavítani, esetleg éppen eltalálhatja egy adott folt azt a fájlt, amivel probléma van, de tekintve, hogy a windows-nak van 2-3000 fájlja, ami ilyenkor hibázhat, ez elég kevéssé valószínű. Egyébként, ha a hibaleírás hivatkozik egy fájlra, akkor érdemes azt a fájlt megkeresni és ha máshogy nem megy, kézi módon felülírni vagy a telepítőről, vagy pl. dllcache-ből, ha ott is tanyázik, csak ezek a módszerek több szakértelmet igényelnek (megkeresni telepítőlemezen, kicsomagolni kézzel, ha védett fájl meg használatban van, akkor zárni, jogot adni).
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 09. 02. 07:12
Idézet: Killer - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 21:04
Ugyhogy setup, osz csókolom.
Kinlódjon a franc.
Ha már nem tudod leírni magyarul, hogy aktív, akkor legalább az angolt helyesen írnád le: Active.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 09. 02. 08:46
Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 8:12
Jájjjjjjjj...........
Korán reggel mikre nem figyelsz
Elküldve: 2006. 09. 02. 09:14
Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 8:09
Témához: Ilyen esetben a sérült NTFS fájlrendszert lehet első körben okolni, eressz rá a meghajtóra egy lemezvizsgálatot (meghajtón jobb egér, tulajdonságok, eszközök, lemez ellenőrzése). Kérj hibajavítást is, ekkor a következő újrainduláskor elvégzi. Ha itt talál hibát, valószínűleg ennyi a megoldás, ha ezután is jelentkezik, vagy nem oldotta meg, akkor az SFC /scannow paranccsal próbálkozz a futtatásból. Az automatikus frissítés sérült rendszerfájlokat sosem fog kijavítani, esetleg éppen eltalálhatja egy adott folt azt a fájlt, amivel probléma van, de tekintve, hogy a windows-nak van 2-3000 fájlja, ami ilyenkor hibázhat, ez elég kevéssé valószínű. Egyébként, ha a hibaleírás hivatkozik egy fájlra, akkor érdemes azt a fájlt megkeresni és ha máshogy nem megy, kézi módon felülírni vagy a telepítőről, vagy pl. dllcache-ből, ha ott is tanyázik, csak ezek a módszerek több szakértelmet igényelnek (megkeresni telepítőlemezen, kicsomagolni kézzel, ha védett fájl meg használatban van, akkor zárni, jogot adni).
Tudom, mivel első alkalommal magamnak gugliztam végig az egész marhaságot egészen a megoldásig, mert az egyik jó barátom gépe volt érintett.
Több okból kifolyólag nem szedem külön a teljes winupdate javaslatától (lustaság, úúútálom a zombi-kat, stb.)...
Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 09. 02. 09:17 -kor
Elküldve: 2006. 09. 02. 10:13
Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 23:17
ezt hogy érted, hogy másik ablakból?
TEgyük fel hogy a windows nem indul és a registry-ben lehet a hiba.
bebootolok egy ntfsdos cd-vel (pl hiren) és megproszálom helyreállíteni az öt fájlt (sam, security...)
Azért kérdeztem hogy sikerült-e már valakinek, mert nekem nem oldotta meg a problémát
Elküldve: 2006. 09. 02. 10:43
Elküldve: 2006. 09. 02. 13:31
charlie: igen.
Elküldve: 2006. 09. 02. 16:33
Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 12:31
köszi a választ
Szerkesztette: ifo2 2006. 09. 02. 16:33 -kor
Elküldve: 2006. 09. 02. 19:33
Lenne egy olyan problémám,hogy felraktam a Blade által optimalizált xp-t, és a leggyakrabban használt programok nem jelennek meg.A képen látható kékkel bekeretezett rész nincs,csak a pirosan bekeretezett van, de az betölti az egészet.Nekem meg kellene a leggyakrabban kasznál programok rész is,de az elválasztó vonalat nem tudom feljebb húzni.A segítséget előre is köszike.
Locsi
Csatolt fájl:
-
Star_menu.GIF (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 09. 02. 20:45
Egyik haveromnak hatalmas gondja van. Történt, hogy egy SP2 telepítés után az XP nem hajlandó elindulni. Mivel 1 partíciója van, így egyelőre a format c: nem nagyon jöhet szóba.
Nem tudjátok, lehet valahogy életet lehelni ideiglenes a windowsba amíg kimenti magának a cuccost ami kell neki?
Mondott valami progit (talán Winternals) amit kiírva CD-re, bebootol, és valamilyen szinten kijavítja a windowst. Sajnos többet nem tudott róla, mert csak "hallotta"...
Persze egyszerű lenne egy külső mobilrackba rakni a vinyót és egy másik gépen kimenteni az adatokat, de ezt egyelőre nem nagyon szeretné.
Ötlet?
Bocsi, ha volt már hasonló kérdés, de most a szűkös idő miatt nem igazán tudtam végig olvasni a topicot.
Kösz a megértést!
Elküldve: 2006. 09. 02. 21:20
Idézet: locsi - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 20:33
Lenne egy olyan problémám,hogy felraktam a Blade által optimalizált xp-t, és a leggyakrabban használt programok nem jelennek meg.A képen látható kékkel bekeretezett rész nincs,csak a pirosan bekeretezett van, de az betölti az egészet.Nekem meg kellene a leggyakrabban kasznál programok rész is,de az elválasztó vonalat nem tudom feljebb húzni.A segítséget előre is köszike.
Locsi
Start menüre jobbklikk, tulajdonságok, testreszabás...
Elküldve: 2006. 09. 02. 21:27
Idézet: CseZo1983 - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:45
Csökkentett mód (indulásnál F8, még a "csíkos képernyő" előtt nyomogatva), majd SP2 eltávolítása, vagy ehelyett mondjuk rendszervisszaállítás (fel is teszi a kérdést, ha csökentett módban indítasz).

Súgó
A téma zárva.