HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1191 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:17

Idézet: mzso - Dátum: 2006. Sep. 8., Friday - 23:11

Más. Van az az érdekes dolog hogy nem lehet megváltoztatni a háttérképet azasztalon. Ki van szürkítve az a rész.

Allow Wallpaper/Background Changes
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...paperenable.reg

+ nem art ezt a cimet lementeni mert sok olyan problemara van itt 'orvossag' amiket itt szoktak kerdezni altalaban. :cool:
http://www.kellys-ko...m/xp_tweaks.htm

Szerkesztette: des 2006. 09. 08. 22:19 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1192 Felhasználó inaktív   xtoti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:35

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:54

Első körben Start, Kellékek, Rendszereszközök, Rendszervisszaállítás.

Ha ezzel nem javul meg, akkor próbáld meg újratelepíteni a WMP -t. Töltsd le az MS oldaláról a WMP 10-et, és telepítsd újra vele.

Ha wmv-t lejátszik, avit meg nem, akkor lehet codec gond is, függetlenül attól hogy semmit sem telepítettél, megborulhatott pl. a divx vagy az xvid, vagy akármelyik kodek. Kodek reinstall is ajánlott, ha az előző két tipp nem jött be.

:think:

A rendszervisszaállítást próbáltam rögtön, az nem oldotta meg.
A wmp10-et felraktam, de ettől sem javult meg, viszont telepítettem egy 'XP Codec Pack' progit, ettől az avi-k javarésze már ment, de még mindig maradt néhány ami nem ok.
Wmv-k mennek szóval biztos, hogy valami kodek gond van.
Milyen kodek csomagot ajánlasz aminek a telepítésével mindennek jónak kellene lenni?
A kodekeket nem lehet teljesen 'gyárira' -azaz mintha frissen települt volna fel az XP- visszaállítani?
Köszi.

#1193 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 10:59

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mint a fenti képen látható (remélem) a töredezettség mentesítő eszméletlen mennyiségű rendszerfájlt lát a D meghajtón, ami hülyeség mert még csak nem is azon van a rendszer, és nem is mft zóna mert azt sárgával jelöli. A kérdés az lenne hogy miért van ez? A program pusztult meg vagy valami zavarja a működését?

#1194 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 21:54

A válaszról csak sejtéseim vannak (pl. a rendszervisszaállítás file-jait is így jelöl talán, vagy pagefile is lehet), viszont, ha jól emlékszem ez a defrag program kiírja, hogy milyen file foglalja el az adott, négyzettel jelölt helyet, ha rákattintasz egy-egy négyzetre.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1195 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 09:09

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:54

A válaszról csak sejtéseim vannak (pl. a rendszervisszaállítás file-jait is így jelöl talán, vagy pagefile is lehet), viszont, ha jól emlékszem ez a defrag program kiírja, hogy milyen file foglalja el az adott, négyzettel jelölt helyet, ha rákattintasz egy-egy négyzetre.

A rendszer visszaállítás ki van kapcsolva, mint mindíg. A pagefile barna és a másik maghajtón van. Ha rákattintok annyit ír ki hogy "system". De nem mindíg jelentkezik utána volt hogy jóval kevesebb zöld rész volt.

#1196 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:48

Nem Xp, de hátha más is szívott már ezzel:

Win2000-es gépekre szeretnék Windows Defendert feltelepíteni, de állandóan azon problémázik hogy nincsen fent a GDI detection tool. Segond, letöltöm, elindítom az EXE-t de az egyből a Microsoft oldalára dob, hogy frissítsek...

Feltelepítem az összes létező frissítést, már mást nem taál de a probléma még mindig fennál... Erre nincs valakinek ötelete?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1197 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:05

Találkozott már valaki olyannal, hogy készenléti állapotból való visszatéréskor jelszót kér a Windows Xp Professional (NTFS) és nem fogadja el a helyes jelszót, csak az újraindítás segít?
"Légy szerény mint én..."

#1198 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:29

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet visszaállítani egy elmentett automatikus indulást. Úgyértem ha beraktam a cd-t és azt mondtam neki, hogy mondjuk mindig egy bizonyos programmal indítsa el, azt hogyan tudom megváltoztatni?

előre is köszi

red

#1199 Felhasználó inaktív   psy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:50

Hi!

Hogyan tudnek krealni sajat theme pack ot? gondolok itt olyanra mint a vista pack xp re hogy sajat telepito stb... vagy esetleg hogy tudnek a windowsba uj temat tenni nlite al? most keszülök csinálni sajat xp telepitot es ahoz kene :)

mas:
Van egy WD320GB 16mb SATAII vinyom ha feltolom ra az xp-t akkor miutan vinyorol indulna kiirja hogy hibas rendszerlemez:( hiaba ezaz elsodleges satan van vagy ha az alaplap bootmanagerebol inditom akkor is.. probáltam már mindent wd tools al a regi wines particiot attenni ghosttal is probaltam de mindig ugyan ez a hiba valami ötlet?

koszi a segitseget

Szerkesztette: psy 2006. 09. 11. 18:50 -kor

:: TORTUS SERVER :: lvl63 Kahuna (psYchOoO) :: lvl50 Dark Magician (psYch0) ::

#1200 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:57

Idézet: redbiro - Dátum: 2006. Sep. 11., Monday - 19:29

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet visszaállítani egy elmentett automatikus indulást. Úgyértem ha beraktam a cd-t és azt mondtam neki, hogy mondjuk mindig egy bizonyos programmal indítsa el, azt hogyan tudom megváltoztatni?

előre is köszi

red

autoplayre gondolsz? mert akkor ott ahol megmondtad neki hogy mit csinaljon. :) az autoplaynel nezd. (jobbklikk a drive-on , tulajdonsag es autoplay) vagy pedig tweakUI-val.

Szerkesztette: des 2006. 09. 11. 18:58 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1201 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 22:19

Idézet: psy - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:50

....

Theme-pack-hoz fingom nincs (classic-win-es felületet használok), de a 320-as vinyóhoz nagyon jó lenne egy minimum SP1-es - de inkább SP2-es - XP-telepítő cédé... ;)

#1202 Felhasználó inaktív   psy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 22:30

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 22:19

Theme-pack-hoz fingom nincs (classic-win-es felületet használok), de a 320-as vinyóhoz nagyon jó lenne egy minimum SP1-es - de inkább SP2-es - XP-telepítő cédé... ;)

te most komolyan szerinted ha nliteozom az xpmet akkor nem sp2 es?:DDD ne nezz mar hulyenek koszi...
:: TORTUS SERVER :: lvl63 Kahuna (psYchOoO) :: lvl50 Dark Magician (psYch0) ::

#1203 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 06:05

Idézet: psy - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:50

hiaba ezaz elsodleges satan

Bocs, ez a mondattöredék így reggel másodpercekre lekötötte az egész agykapacitásomat :nevet: Utána továbbolvastam persze.

#1204 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:48

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 7:05

Bocs, ez a mondattöredék így reggel másodpercekre lekötötte az egész agykapacitásomat :nevet: Utána továbbolvastam persze.

Seek-elt a vinyó ezerrel, mi..?!! ;)  :p
Bár én még este néztem, de első ránézésre ugyanígy jártam... :Đ

#1205 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:35

Kérdés: Windows XP Home és Prof. rendszerű gépek Vendég fiókjának jogosultságait szeretném minél jobban finomhangolni, pl.: ne lehessen hátteret ill. képernyővédőt stb. változtatni. Hol tehetem ezeket meg?

#1206 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:50

Adott két gép. Mindkettőn Xp Home. Bejelentkezés jelszavas. Mindkét gépen ugyanaz a usernév és a jelszó. Be akarok jelentkezni egy hálózati mappára. Az egyik gép minden további nélkül sikeresen belép. A másik gép feldobja a név/jelszó bekérő ablakot. Ha megadom a bejelentkezésekor használt nevet/jelszót, akkor beenged. Miért kérdezi meg a második gép? Mit nézzek meg?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1207 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 11:27

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:48

Seek-elt a vinyó ezerrel, mi..?!!   ;)  :p

Nem, csak eddig azt hittem,m ebben a topicban Bill Gates az elsődleges sátán :Đ

#1208 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 12:42

Próbálok rövid lenni.
A másik gépem látszólag behalt.
A következő hibajelentést kaptam bootoláskor:

Cannot load Dos!
Any key retry!

A Dos-t nem tudja betölteni? Illyennel még nem találkoztam.
Tudjátok mi ez?

Akinek ismerős jelezzen, tenx Hubble!

Egyébként a bootolás nem történik meg, a fentiekből nyilvánvaló.
Hiába mászkáltam a biosban-semmi, tehát a registry-t hagyjuk, mert oda el sem jutok.

Még egyszer tenx!
(elég nagy gondban vagyok...)

#1209 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 12:50

Nem szíttál be valami vírust? :think:

SZERK.: Próbáld meg, hogy az XP telepítő CD-je be tud-e bootolni. Google Groupsban találtam egy threadet, ami hasonlít a te problémádra (ugyanezt a hibát dobta a gép, miután az illető Office telepítés után újraindította a gépet), itt olvashatod, ha megy az angol.

SZERK2: Neki így sikerült megoldani a problémát:

A BIOS-ban össze volt kavarva a boot szekvencia. Így nézett ki: Floppy>HDD>LS120. Kijavította CDROM>HDD>Floppyra, és már bootolt is a gépe. (Arra tippelnek, hogy az LS120-at (nem tudom, emlékszel-e, 120 megabájt kapacitású floppy) kereste, de mivel nem volt a gépben, leállt.)

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 12. 13:06 -kor

#1210 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 14:54

Idézet: des - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:57

autoplayre gondolsz? mert akkor ott ahol megmondtad neki hogy mit csinaljon. :) az autoplaynel nezd. (jobbklikk a drive-on , tulajdonsag es autoplay) vagy pedig tweakUI-val.

Ezaz!!

Köszönöm.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »