HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1171 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:10

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 19:17

:OOO  Ez nem xp ha jól látom!!!

???

XP sp2.

#1172 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:13

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:17

Ez nem xp ha jól látom!!!

Van, aki a Classic skint részesíti előnyben. Általában én is.

#1173 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 10:16

Egy havernak is előjött ez a dolog, neki SP1 van. Fel volt rakva a Norton  Internet Security 2k5, azt már leszedtem, lehet az okozta, de nem biztos. Még most is xar. Csak win reinstall segít?

Ha már tűzfal:
Miért nem lehet végleg kikapcsolni? Mert én kikapcsolom, de néha visszakapcsolódik magától. Outpost van fent tűzfalnak.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1174 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 15:53

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 17:26

Kép

Mi ilyenkor a teendő?

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 10:16

Egy havernak is előjött ez a dolog, neki SP1 van. Fel volt rakva a Norton  Internet Security 2k5, azt már leszedtem, lehet az okozta, de nem biztos. Még most is xar. Csak win reinstall segít?

Ha már tűzfal:
Miért nem lehet végleg kikapcsolni? Mert én kikapcsolom, de néha visszakapcsolódik magától. Outpost van fent tűzfalnak.

Nekem EZ úgytűnik megoldotta a tűzfal problémát. Bár a "biztonsági központ iasztási módjának megváltoztatása" még mindíg szürke. Már csakvalahol tesztelni kéne hogy működik-e.

#1175 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 16:05

Köszi!
Bár azóta húztunk egy új wint, amúgy is aktuális volt már :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1176 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 17:51

Üdv.

A következő a problémám:
Adott egy laptop, ami tartományba lett téve. A laptop átvette a tartomány jelszó pilicy-jét.
Sajnos így a helyi userek jelszó policy-jét is. Ezt valahogy vissza lehetne írni?

Ugyanis a következő a probléma:
Van egy "domain/username" és annak adtam egy jelszót.

Aztán mikor nem vagyok tartományba, akkor a local gépre lépek be. Laptop mivel nem nagyon akartam másik jelszót ezért csak számot változtattam meg. Nem fogadta el.. illetve semmi hasonlót. A házirendnek megfelelő volt a jelszó. Fogtam és teljesen mást adtam, azt elfogadta.

Ezt mitől? Nehogymár beszóljon nekem, hogy nem lehet akármilyen jelszavam. Esetleg nem lehet ugynaz a jelszó két különböző usern-nek? Mert ebben az esetben sejthetem, hogy valakinek ez jelszava és próbálgatom.... Szóval érdekes jelenség.

Első kérdésre van valakinek megoldása?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1177 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:00

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 21:10

???

XP sp2.

OK, én is azt használom, mármint SP2-t már régóta, csak úgy nézett ki mintha Windows ME lenne. :)
Qwerty4

#1178 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:34

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 20:42

Lehet, hogy valamelyik program készít egy adatbázist a képekről (mint pl. az acdsee), abban szerepel a floppy-n lévő kép is, és próbálja aktualizálni a képről az információkat.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült végül megoldani.

Megoldás: Megkerestem és letöröltem mindenhonnan az összes képminiatűr gyorsítótár-fájlt (thumbs.db nevű fájlok), és megjavult.

ps. Egyébként a Total Commander is az Explorer motorját használja a miniatűrök elkészítésére, ezért volt fájlkezelő független a jelenség.

:)

#1179 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:34

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:00

csak úgy nézett ki mintha Windows ME lenne. :)

Nekem a Server 2003 is úgy nézett ki. ;)

#1180 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:36

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:00

OK, én is azt használom, mármint SP2-t már régóta, csak úgy nézett ki mintha Windows ME lenne. :)

A ME-ben nincs tűzfal.  ;)

#1181 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 19:38

Akkor azért nem sikerült megjeleníteni a beállításait :nevet: :offtopic: :D

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 07. 19:39 -kor

#1182 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:03

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 16:53

Nekem EZ úgytűnik megoldotta a tűzfal problémát. Bár a "biztonsági központ iasztási módjának megváltoztatása" még mindíg szürke. Már csakvalahol tesztelni kéne hogy működik-e.

Mindenekelőtt érdemes megnézni, hogy fut-e egyáltalán a Tűzfal szolgáltatás.

Start, Futtatás: services.msc

A Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS) szolgáltatás Indítási típusa Automatikus legyen. Ha végérvényesen szeretnénk letiltani, azt is itt érdemes megtenni: ekkor állítsuk Letiltva -ra.

Ha ez a megoldás nem vált be, jöhet a következő lépés...

#1183 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:14

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 18:51

Aztán mikor nem vagyok tartományba, akkor a local gépre lépek be. Laptop mivel nem nagyon akartam másik jelszót ezért csak számot változtattam meg. Nem fogadta el.. illetve semmi hasonlót. A házirendnek megfelelő volt a jelszó. Fogtam és teljesen mást adtam, azt elfogadta.

Ezt mitől? Nehogymár beszóljon nekem, hogy nem lehet akármilyen jelszavam. Esetleg nem lehet ugynaz a jelszó két különböző usern-nek? Mert ebben az esetben sejthetem, hogy valakinek ez jelszava és próbálgatom.... Szóval érdekes jelenség.

Első kérdésre van valakinek megoldása?

Ha domain-ben van a gép (akkor is, ha éppen nem oda jelentkezel be), akkor mindenképpen a domain policy beállításai az elsődlegesek. A tartományvezérlőn be lehet állítani, hogy az adott gépre ne legyenek aktualizálva a policy beállítások.
Jelszógond: a policyben van sok beállítás a jelszóra vonatkozóan, pl. olyan is, hogy mennyire kell bonyolultnak lennie, ill. ha jól emlékszem, még olyan is, hogy az előző jelszótól mennyiben térjen el az új. A jelszó lehet több usernek is ugyanaz (bár azt hiszem, policyből ezt is lehet tiltani). Kérdezd meg a domaingizdát, mi a helyzet a policyvel.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1184 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:15

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:36

A ME-ben nincs tűzfal.  ;)

Az szomorú, mondjuk azért nem tudom, mert mikor ME-t használtam még azt sem gondotam volna hogy nekem lesz internetem és le volt xarva a tűzfal meg az ilyesmik. ;)
Qwerty4

#1185 Felhasználó inaktív   xtoti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:31

Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
A Media Player-emet valamilyen progi v. honlap úgy elcseszte, hogy avi file-okat egyátalán nem játszik már le, csak a hangja megy (kodek-et próbál a netről letölteni,de úgysem jó). Semmiféle kodek csomagot nem telepítettem fel v. ilyesmi és pár napja még jó volt.:(
Kérdésem, hogy hogyan tudnám a MP-t 'szűz' állapotra visszaállítani v. újratelepíteni, mintha friisen ment volna fel az XP? Megoldható valahogyan?
Segítségeket előre is köszönöm.

#1186 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:54

Idézet: xtoti - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:31

Sziasztok,
A Media Player-emet valamilyen progi v. honlap úgy elcseszte, hogy avi file-okat egyátalán nem játszik már le, csak a hangja megy (kodek-et próbál a netről letölteni,de úgysem jó). Semmiféle kodek csomagot nem telepítettem fel v. ilyesmi és pár napja még jó volt.:(
Kérdésem, hogy hogyan tudnám a MP-t 'szűz' állapotra visszaállítani v. újratelepíteni, mintha friisen ment volna fel az XP? Megoldható valahogyan?

Első körben Start, Kellékek, Rendszereszközök, Rendszervisszaállítás.

Ha ezzel nem javul meg, akkor próbáld meg újratelepíteni a WMP -t. Töltsd le az MS oldaláról a WMP 10-et, és telepítsd újra vele.

Ha wmv-t lejátszik, avit meg nem, akkor lehet codec gond is, függetlenül attól hogy semmit sem telepítettél, megborulhatott pl. a divx vagy az xvid, vagy akármelyik kodek. Kodek reinstall is ajánlott, ha az előző két tipp nem jött be.

:think:

#1187 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:32

Hello. Mostanában azt vettem észre, hogy a monitorom magától változtatja a fényerejét. Egy ideig normális, de utána kivilágosodik. Nem tudom mi lehet a probléma.
A monitorom  Samsung 713N TFT-LCD.
Videókártyám  Ati 9600 Pro.
Valaki nem tud olyan programról amivel le tudom mérni a monitor aktuális fényerejét? Szerintem nem csak a szemem káprázik...
Szeretnék meggyőződni rólla, hogy valós e a probléma mielött szervízbe viszem...

#1188 Felhasználó inaktív   vamosip 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:43

Idézet: garferi - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 21:32

Hello. Mostanában azt vettem észre, hogy a monitorom magától változtatja a fényerejét. Egy ideig normális, de utána kivilágosodik. Nem tudom mi lehet a probléma.
A monitorom  Samsung 713N TFT-LCD.
Videókártyám  Ati 9600 Pro.
Valaki nem tud olyan programról amivel le tudom mérni a monitor aktuális fényerejét? Szerintem nem csak a szemem káprázik...
Szeretnék meggyőződni rólla, hogy valós e a probléma mielött szervízbe viszem...

Nálunk munkahelyen vibrál a háttérvilágítás néha. Szintén Samsung.

#1189 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 20:48

Valószínűleg gyengélkedik az LCD, vagy kontaktos valamelyik kábel. Ne habozz sokáig, irány a szerviz.

#1190 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 22:11

Idézet: xtoti - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 13:31

Sziasztok,

Nekem magától pusztult meg. Xptelepítése után elindítottam egyszer. Bejött a konfigurálás, végigkattintgattam de aztán nem indult el "nincs helyesen telepítve... bla-bla-bla". azóta így van. Az viszont érdekes hogy a böngészőben működik.

Más. Van az az érdekes dolog hogy nem lehet megváltoztatni a háttérképet azasztalon. Ki van szürkítve az a rész. Ja és van az a jobban zavaró dolog hogy a vlc 0.81fölött és az mplayer kékhalált okoz, de azt már elkönyveltem megoldhatatlannak. A vlc hivatalos fórumánse tudtaksegítenni annakakinek hasonló gondja volt.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.