HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1251 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:26

Hogyan lehet Windows XP-ben úgy futtatni egy szolgáltatást (Felügyeleti eszközök/szolgáltatások), hogy az felhasználófüggő legyen? Magyarán egyik fehasználó belépésekor fusson, másiknál meg ne fusson.

#1252 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:33

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 21:26

Hogyan lehet Windows XP-ben úgy futtatni egy szolgáltatást (Felügyeleti eszközök/szolgáltatások), hogy az felhasználófüggő legyen? Magyarán egyik fehasználó belépésekor fusson, másiknál meg ne fusson.

Jó kérdés, majd a vistaban bizti :D

#1253 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:35

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:01

A problémája a rendszernek most az, hogyha félnél tovább húzom a hangerőt akkor elnémul, de teljesen.
Az alaplap Asus A8N-SLI
A hangkártya a rá integrált Nforce 4-es.
A csúszka eddig helyzeténél van hang:

Kép

Innen viszont nincs :

Kép

64 bites XP-ről van szó egyébként.
Kép

Most nem az alaplapi drivert tettem fel, hanem az Nvidia oldaláról közvetlen a legfrissebbet, ezt :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Azthiszem sikerült  drivercserével ;)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...50#entry4369400

#1254 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 22:16

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 21:26

Konkrétan szolgáltatásszinten sehogy, mert a szolgáltatások még a felhasználó(k) bejelentkezése előtt indulnak el. Olyat viszont meg lehet oldani bejelentkezési scripttel, hogy egy szolgáltatás a bejelentkezéskor elinduljon és kilépésnél ugyanígy, leálljon.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1255 Felhasználó inaktív   szabroy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 19. 10:46

Xiasztok.  Az a kerdesem, hogy az xp-ben telepites utan meg lehet valahogy valtoytatni a teruleti-nyelvi beallitasokat? nem szeretnem ujratelepiteni, es az angol bill. macerasan mukodik magyar os. alatt.
kosz, elore is.

#1256 Felhasználó inaktív   Piskóta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 19. 15:18

Hi All!
Telepítési problémám lenne és nem tok rá megoldást.Szóval a telepítés éegvégén mikor a felhasználót kell létrehozni meg ilyenek,ott kiírja hogy kevés a virtuális ram és újraindul.Próbáltam csökk.módban,cseréltem az egész gépet,de mindíg ezt csinálja. :confused:

PLEASE HELP

#1257 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 15:55

Piskóta: Mekkora szabad hely van a rendszerpartíción? Valószínűleg még a virtuális memóriának sincs elég, törölj vagy mozgass át valamit. Hátha segít.

szabroy: Vezérlőpultban mindkét dolgot meg tudod változtatni.

#1258 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 15:56

Ha az egész gépet cserélted, akkor hibás a telepiitő. :D

szabroy: Vezérlőpult, Területi és nyelvi beálliitások.

#1259 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:19

Hali!

Nekem egy magyarított mini xp-m van, de sajnos kiszedtek belőle egy nagyon fontos szolgáltatást, a smart card managementet, ami miatt nem tudom feltelepíteni a webbankos kártyaolvasómat. Tudja valaki, hogy hol lehet az ehhez a szolgáltatáshoz tartozó fájlokat leszedni?

Köszi!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1260 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:32

Idézet: pauz - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 0:12

olyan letezik, hogy formaztam a gepet, es Crol Dre atmasoltam a documentum konyvtarat. Viszont ha a Drol visszamasolom Cre, es mar ures, a konyvtarat ha torolni akarom Drol, hiaba ures kiirja hogy vannak benne dolgok, es 1x mar jartam ugy, hogy uresen toroltem, es a Crol is lement minden:)

erre milyen megoldas letezik?

valaki?

#1261 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:42

Két külön partícióról nem tudsz úgy törölni, hogy amit az egyik letörölsz, az a másikon is letörlődjön. A törlésnél valószínű, azért írja ki, hogy van még benne valami, mert a rejtett file-ok megjelenítése ki van kapcsolva, vagy, a másik lehetőség, van benne egy olyan könyvtár, amelynek a megnyitásához nincsen jogod és ezért a méretét is 0-nak látod (vedd saját használatba).

#1262 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 06:01

Hi!

Ismerősöm vett egy dual core-s CPU-s rendszert (aszem D915 procit)

Kérdés, hogy a 64bit-es windows mennyire stabil? Driver ellátottság?

Vagy érdemes a sima WinXP-SP2 feltenni? Az is kihasználja a dual core lehetőségeit?

Előre is kösz... :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1263 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:35

Van az XPben olyan beépitett funkcio (vagy 3rd party progi) amivel kette lehez osztani fuggölegesen a monitort? (ez egy 24"-os monitornàl màr érdekes :) )
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1264 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:39

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 7:01

Hi!

Ismerősöm vett egy dual core-s CPU-s rendszert (aszem D915 procit)

Kérdés, hogy a 64bit-es windows mennyire stabil? Driver ellátottság?

Vagy érdemes a sima WinXP-SP2 feltenni? Az is kihasználja a dual core lehetőségeit?

Előre is kösz... :respect:

Nekem van fent, de a driver ellatottag az erdekes kerdes. Szerintem sokkal gyorsabb (Opteronon :) ) mint a 32-bites SP2.

Aminek FELRAKAS ELOTT nezzetek utana: mindennek van-e STABLE (azaz final) drivere. Lehet ugyanis, hogy egy-ket kulso periferiahoz nem fogtok tallani egyàtalàn semmiféle meghajto progit...

Dual-core lehetoseg: amennyire en tudom, ugy az nem csak oprendszer fuggo, hanem alkalmazas is (a winxp-ben). Az XP SP2 a dual-core-t nem egy darab procinak fogja làtni, hanem kettönek vagy 4-nek.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1265 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:35

Sziasztok!

Az volna a kérdésem hogy az MS .NET Framework 1.1 és 2.0 nem ütköznek egymással? Eddig csak az 1.1 volt fent, de most tettem fel a 2.0-t mert az ujabb Ati driverekhez már ez kell. Azt gondoltam, hogy a 2.0-s install felülirja az 1.1-est, de nem történt semmi ilyen, ezek elvannak egy más mellett elvileg?! ;)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1266 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:31

Elveszítettem a linkemet a windows update fileokhoz. Már órák óta böngészem a microsoft download oldalait, de nem találom és a windows update-t meg nem szeretem mert, nem tudom rendesen archiválni az új frissítéseket. Ha van még olyan elvetemült, aki nem az autoupdatet használja, hanem maga tölti le és telepíti a frissítéseket, kérem segítsen ki egy linkkel. Angol és magyar sp2-es xp-hez kellenének az updatek.
Előre is köszönöm.
Mother always says, Sharing is Good

#1267 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:33

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:31

Elveszítettem a linkemet a windows update fileokhoz. Már órák óta böngészem a microsoft download oldalait, de nem találom és a windows update-t meg nem szeretem mert, nem tudom rendesen archiválni az új frissítéseket. Ha van még olyan elvetemült, aki nem az autoupdatet használja, hanem maga tölti le és telepíti a frissítéseket, kérem segítsen ki egy linkkel. Angol és magyar sp2-es xp-hez kellenének az updatek.
Előre is köszönöm.

http://msdownload.netacademia.net/    :)

Szerk:
Az MS alábbi linkjéről is elérhető a letöltőközpont:
http://www.microsoft...ds/default.mspx

Szerkesztette: wpepi 2006. 09. 21. 12:35 -kor

#1268 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:33

http://msdownload.netacademia.net/    :)

Szerk:
Az MS alábbi linkjéről is elérhető a letöltőközpont:
http://www.microsoft...ds/default.mspx

Nagyon szépen köszönöm!

A netacademia.net-re emlékeztem, de egyszerűen nem töltődött be az oldal.
Most rájöttem miért. Elütöttem a címet és netcademia lett, ami persze hogy nem jó, de mostanáig nem vettem észre.  :omg:
Mégegyszer, nagyon köszi!  :respect:
Mother always says, Sharing is Good

#1269 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:20

hali,
olyan tapasztalt már valaki -XP homeSp2- alatt, hogy letöltök valamit, -bármit- és a vége minden letöltött cuccnak hiányzik, pl. xyz.exe 50mega, nem ír hibát de a vége csak 49,9mega?!!  :eek:
Egyszerűen nem értem??!! Újraindítottam már a kábelmodemet is... amúgy a netem chello standard 1024kbps/380kbps. ha ez számít, és a gépre telepített biztonságtechnikai cuccok: NOD32,Webroot Spy Sweeper, és nVidia ActiveArmor tűzfal, és ha még esetleg ez számít: kipróbáltam opera 9.1 -el, Firefox 1.5 -tel, és persze IE6-tal is... sőt próbáltam Ftp-t, ott is ua. a hibajelenség. Tölt mindent, de a vége mindennek hiányzik hibaüzenet nélkül!  :rolleyes:
Mi a *asz lehet ez???  :confused:
Segítsetek!!!
Előre is nagyon örök hála  :respect: 

#1270 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:41

Üdv tudósok!
Nem tudom, de talán itt jó helyen lesz a kérdésem.

3 vinyó van a gépemben az alábbiak szerint:

ATA 120GB Primary Master (UDMA 6)-> Ez a default C:, ezen van az XP (Vista alatt D:, lásd az alábbi sort)

SATA 160GB-> SATA, Ez a default D: , de erre tettem a Vistát így az alatt ez a
C:

ATA 6GB Primary Slave (UDMA 2 asszem)-> ez 2 részre van partícionálva, egy 2 gigás FAT 16-ra, és egy 4 gigás NTFS-re

A kérdésem: A 6GB-os vinyó FAT16-os partijára DOS-t szeretnék feltenni. Mi a teendőm, hogy tudnám ezt megcsinálni úgy, hogy bootolásnál a jelenlegi bootmenümben (Xp vagy Vista) megjelenjen a DOS is.

Köszi!

:)))
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64